FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
jack007 07.02.12 21:49
« ztuhly turbo
Cau panove, tisic let sem tu nebyl :-) Tyden mi to stalo venku a chytlo to na podruhy. Problem je turbo, jakmile se rozjedu slapnu na to trosku vic sup sem v nouzaku. Uz nejezdim do prace 80 kilasku, ale jen 10. To se to nestaci ani prohrat. Jeste ze dnes odpoledne bylo uz jen -6 a nechal sem to 20minut bezet nez sem do toho sedl. Tak sem na to zvedavej rano. -
DIM 07.02.12 09:53
« Re: Kvalita nafty u českých čerpacích stanic
Tak já jsem tam zatím nikdy benzin nenalil. Ale i v servisu ( a to ne jen v jednom ) benzin do nafty normálně doporučovali.
Petrolej ? To bych mohl tankovat na hřbitovech z těch lampiček , ne ?
Aditivum mám ten VIF zimní, jak už jsem tady psal. Existuje jiné aditrivum než tekuté ?? :-) -
WinDiesel 06.02.12 17:21
« Re: Odcházející vstřiky
Kutil: s tím co říkáš, souhlasím.
myslím že je to dle finančních možností.
Myslím že repas stojí tak polovičku nových vstřikovačů a to může dělat rozdíl i 15-20 tis Kč na sadě vstřikovačů.
Myslím že zrovna u Tebe to může hrát roli.
Taky bude hrát rozdíl mezi:
- OPRAVOU a
- REPASÍ
Při opravě půjde pouze o výměnu pokaženého dílu, při repasi počítám vymění všechny důležité díly - tak to by mohlo být OK.
Některé servisy vše vysvětlí, ukážou, některé ne.
Je to na Tobě, vždycky je to nakonec na Tobě. -
WinDiesel 06.02.12 17:17
ŠPATNĚ DIME - RÁD PLATÍŠ ZA OPRAVU VSTŘIKOVÁNÍ?
Jestli tam něco opravdu chceš nalít, dej tam petrolej, čistý petrolej a dávku nějakého TEKUTÉHO aditiva na zvýšení mazání.
Pokud dáš benzín, nastartuješ - proces vydírání vstřikovacího systému. Ale majitelé dieselservisů Tě budou mít rádi. Vstřikování dnes vydrží mnohem více a takové borce jako Ty nutně potřebují k přežití. >:D -
superkutil 06.02.12 14:14
Tak dnes ráno -15°C, motor naskočil líně na 4 otočku a padl do nouzáku. Bílý dým všude, šílené zvuky, ale když se to zklidnilo, tak jsem vypnul a nastartoval a pak už to jelo v pohodě.
Pokud jde o repasi, tak dieselservis Delphi mi nabízí repasi s tím, že vstřiky vydrží stejnou dobu co nové. Jenže je to jejich bussiness, oni ti nikdy neřeknou něco, čím by přišli o práci. A když repase odejdou, tak už to bude po dvou letech a to je nemusí trápit. -
WinDiesel 06.02.12 12:06
Jasně, Dime, a já už jsem dokonce vypátral, co se tehdy dělo, byly to úsady žlutavém těžko rozpustné hmoty, která se tehdy vynořila odněkud nikdo neví odkud a zase zmizela - zadírala a zalepovala trysky. Dnešní systémy nevím proč na tyto věci netrpí.
Včera jsem kontroloval svého standu a NEZMRZL.
Nicméně, jak je v tom jen upravená letní nafta aditivem hrdě prohlašovaná za zimní, končí schopnosti všech aditiv někde u munus 15.
Vzhledem k tomu, že se do filtru paliva pouští ohřátý přepad paliva z vysokotlakého zásobníku, čerpadla a vstřikovačů - to bude ten důvod že ti to úplně nechcíplo. Dříve nebo později se vrátí do nádrže vozu tolik ohřátého paliva, že se rozpustí všechno (všechen vosk) a jede to v poho. -
WinDiesel 06.02.12 11:57
Já to beru, Luboši.
Bohužel jsem několikrát viděl červený petrolej a osobně jsem mu naměřil 0% bio, mám na to techniku .... >:D
Zdroje tohoto petroleje jsou různé ale nikdy nejsou košer
Ano, přimíchání petroleje řeší problém s vosky v zimní naftě.
Může to znamenat:
- veškerý petrolej je barven načerveno a tudíž to není problém ani technologický ani daňový
- červený petrolej je jinak zdaněn a někdo přimícháváním ušetří nemalé prostředky
Optám se a dám vědět.
Ty bys mohl zajte k té pumpě a načerpat trochu takovéto nafty do flašky, aby se vidělo zda jsi jen podlehl zrakovému klamu....... Ahoj, Petr. -
DIM 06.02.12 11:30
Wine, ještě krátce k mému příběhu " Odcházení Vstřiků " :
Škoda, že tehdy jsem to nenatočil ... ale tak to prostě bylo ! a vstřiky mi odešly dvakrát u dvou motorů, jednou 2,0 , pak 2,2 ......tak některé ty průvodné jevy , co o nich píše Kutil, mně jsou fakt hodně povědomé :-)
Taky jsi říkal, že VIF zimní mi v mrazech nepomůže. A vidíš ! Měl jsi pravdu :-)
V sobotu ráno start bez problémů, hned nájezd na čtyřproudovku, po asi 5 km najednou na Conversu hláška ENGINE V PR.... Naštěstí už to znám, takže jsem to celé vypnul a zapnul ještě za jízdy setrvačností a znovu nastartoval. Udělalo mi to ještě několikrát ..... ale pak jsem to při náznaku cuknutí a před zdechnutím odchytil spojkou, a ona se ta hláška ENGINE MALFUNCTION sice objevila, ale motor nezdechnul. Tím pádem to běželo dál v nouzovém režimu.... a to mě zachránilo : jelo to sice maximálně 100 km/h , ale pravděpodobně díky tomu se i přes přiucpaný filtr dostávalo motoru dostatečné - pro nouzák - množství paliva a jel jsem už dál pomalu ale jistě ! Takže logické řešení na ztuhlou naftu je dostat to do nouzáku , to už si dostatek paliva nějak sežene . Jen bych potřeboval na palubku vytáhnout tlačítko ZAPNOUT NOUZOVÝ REŽIM . -
superkutil 05.02.12 23:16
Může někdo porovnat repasi vstřikovačů a pořízení nových vstřikovačů? Podle servisu DELPHI je při repasi vstřikovač rozebraný a opotřebované díly jsou nahrazeny originály. Jaký je rozdíl v životnosti repasovaných a nových vstřikovačů?
Moje problémy s kolísáním volnoběhu (podle některých je to vadnými vstřiky) začaly vloni v létě, kdy při startování motoru na horách ve výšce 800m/n/m motor po startu zakouřil a chod byl nepravidelný, jako by některé válce vysazovali. Vše se výrazně zhoršilo po výměně oleje, kdy po startu lítali otáčky mezi 600-1200ot. Po zahřátí motor běží v pohodě, nekolísá, táhne a nejde do nouzáku. Mě to spíš připadá jako vadné žhavičky. Zkusím je proměřit. -
hroch 1958 05.02.12 20:28
Wine,
já se 15 let zabýval měřením emisí z velkoskladů PHM a tam na nějaký čachry ve skladech jako Střelice není prostor. Odkoukáno za ty roky. Nafta se bere z nádrží 10.000 m3 a maximálně na výdejních lávkách do toho přiserou něco aditiv navíc. V řádu ppm. A dopravci jako Klacska, Popilka co mají zahraniční vlastníky si dávají kur*a velký pozor, aby netahali pančované zboží.
Něco jiného jsou ty žlutočervený značky jako AB Oil a jiní stejnobarevní velbloudi, kde míchací sklad Slušovice dodával opravdu výživné směsi rozpouštědel a olejů. EURO OIL je dcera Benziny a věřím, že barva nafty v průhledítku stojanu byla jen optický klam. I do strategických zásob státu se napouští výhradně nafta bez FAME/MEŘO, to samý mají od prosince vojáci, poliši, hasiči apod. Jen český daňový poplatník musí držet hubu a krok, když mu auto zamrzne.
Ahoj, Luboš -
Dong1 05.02.12 20:16
Divne, ze by v Brne nemaji arktickou naftu...ja sem vcera tankoval ve Slanym Vervu oznacenou hvezdickou a loni meli taky, tak se mi nezda, ze by v 10x vetsim meste nemeli.
JInak u me to vypada ze si zacal nejaky vstrikovac "pocvakavat". Mezi 3-4 tis. otacek se ozve cvakani, jinak nic ticho. Vsichni mechanici, kteri to zatim slyseli, tvrdi ze je to vstrikovac. Takze vstrikovace pujdou na test a pak se uvidi...
...ale cekal sem, ze to na znackovou naftu vydrzi ponekud dele, nez 130tis :-(
Tak jsem myslel, že třeba kdyby někdo měl vstřiky po repasi, tak jakou má zkušenost. :-)