FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto zarici-doktor

zářící doktor 11.11.13  10:43

« výměna spojky

Dobrý den,
    chtěl bych se poradit a zeptat se na názor. Máme Mondeo 4 roky staré, najeto
    130 000km, 2l TDCI 103kW. Podle všeho odchází spojka. Na různých diskusních forech jsem našel i informaci, že by se při výměně spojky měla rovnou provést i výměna dvojhmotového setrvačníku. Zatím jsem žádné cukání ani nic podobného nepociťoval - je to jen názor na diskusním foru a prosil bychi o jiný názor.
    A kdybyste měli někdo zkušenost s cenami výměny (spojka samotná + spojka a setrvačník dohromady) jak ve Ford servisech, tak i v neznačkových opravnách.
    Díky a hezký den, Borek :-)
  • 00 Reagovat !

foto zarici-doktor

zářící doktor 11.11.13  10:43

« výměna spojky

Dobrý den,
    chtěl bych se poradit a zeptat se na názor. Máme Mondeo 4 roky staré, najeto
    130 000km, 2l TDCI 103kW. Podle všeho odchází spojka. Na různých diskusních forech jsem našel i informaci, že by se při výměně spojky měla rovnou provést i výměna dvojhmotového setrvačníku. Zatím jsem žádné cukání ani nic podobného nepociťoval - je to jen názor na diskusním foru a prosil bychi o jiný názor.
    A kdybyste měli někdo zkušenost s cenami výměny (spojka samotná + spojka a setrvačník dohromady) jak ve Ford servisech, tak i v neznačkových opravnách.
    Díky a hezký den, Borek
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 29.08.13  13:13

« Re: DIMe

Na nové auto budu muset počkat cca. 3 roky, potřebuju hlavně co nejrychleji splatit hypotéku, ale fusion/mondeo v kombíku by se mi líbilo :-)
  • 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 29.08.13  11:39

« DIMe

cau, tak vis jak to tu je, uz je ten nas Ford starecek a to ze se porad něco s... je na dennim poradku. Naposled sem mel problémy s nouzakem při volnobehu s klimatizaci.

To novy mondeo me taky stve, ze bude az za rok a pul (chci kombi). Ale pry bude naky facelift aby se nam porad libilo. Jen musim doufat, ze to co mam neklekne dřív.
  • 00 Reagovat !

foto martin1234

martin1234 16.08.13  13:17

« aa

čau chlapi,

vyplňte tento krátký dotazník ( [odkaz] ) a třeba se dočkáme levnějších cen v lakovnách.

Ať to jezdí, zdarec
  • 00 Reagovat !

foto martin1234

martin1234 16.08.13  13:17

« ...

čau chlapi,

vyplňte tento krátký dotazník ( [odkaz] ) a třeba se dočkáme levnějších cen v lakovnách.

Ať to jezdí, zdarec
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 14.08.13  15:52

« Re: .

vcera jsem taky frcel na jih k mori, nakonec jsme skoncili v Promajne, mezi Makarskou a Baskou vodou... Slovinskou dalnici jsem v noci objel po stare ceste
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.08.13  13:19

« .

Lidi , pište něco, já chci 13 tis příspěvků.... a chci a chci ! Tak třeba téma : včera jsem měl na teploměru hodnotu 53 stupňů !! Zácpa na Slovinské dálnici..... ale stejně , tolik jsem tam nikdy neviděl ! Foto ale nemám ......
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 30.06.13  11:31

« Re: palubní počítač

... a ve středu 26.6. přibyl do mondea tempomat :-)
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 17.06.13  12:01

« Kalibrace

Musí se po odpojení baterie a tudíž resetu všeho znovu něco kalibrovat ? Myslím především vstřikovače.....

Zdá se mi, že po resetu projev motoru nějak zhrubl, jakoby při akceleraci z nižších otáček více duněl . Ale jinak nic podezřelého nepozoruji.........
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.06.13  14:19

« Re: palubní počítač

A já jsem dopřál svému autíčku 2 tis km. po německých dálnicích ! Pořád ještě jede a jede .... Akorát nad předním sklem v rožku , kde se potkává sklo a střecha, se mi začíná jakoby sloupávat vrchní vrstva laku karoserie - jako by tam byla odchlípnutá " ochranná fólie" co se dává na displeje..... Že by agresivní kapalina ostřikovače ??
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 05.06.13  15:32

« palubní počítač

dopřál jsem po více než 10-ti letech autíčku palubní počítač, výměna přístrojovky a páčky blinkrů mě vyšla na 1480Kč včetně poštovného, je to model po faceliftu a umí i okamžitou spotřebu. Zatím najeto něco přes 200km, bez problémů...
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 18.04.13  15:03

« Re: mondeo netahne

DIM: nové Mondeo (Fusion) se mi líbí, přestože má moje TDCi už 10let, ještě nějaký rok musí vydržet. Za 3 roky mi skončí překlenovací úvěr a mohl bych se koukat po něčem lepším. Starému mondeu jsem dopřál 16" ALU kola, origo Ford, koupená přes aukro, ve výborném stavu...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 17.04.13  13:50

Lidi, co je?? Přece nenecháme nejlepší a nejdelší diskuzní fórum v dějinách tohoto serveru a možná nejne jeho zaniknout !! Všem to jezdí a nebo už to nikdo nemá ? Seděl jsem v novém Mondeu, s názvem Fusion . Tak ne že bych se u toho mohl zbláznit, ale docela pěkný. Jenže na našem trhu má být až za rok a půl !? To už ale bude technicky konkuence zase někde jinde ! Mělo to benzinový motor, takže do toho bych šel jen za cenu přestavby na plyn.......Ale zase v tom případě bych tady rok a půl neměl konkurenci :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 27.03.13  13:22

Váha vzduchu, EGR ?? Taky někdy zlobila kabeláž ....ale to byl jiný motor...
  • « 00 Reagovat !

foto kossmos

kossmos 25.03.13  19:26

To já vím. Ale už mě to stálo 40tis a pořád skoro nic:(. Jinak to dělá pořád. Akorát při studeném motoru to v prvních tak cca 20 s není ani na rozjezd. Jo a v tom mém prvním prispevku mam preklep. dirka nebyla v AC, ale IC. intercooleru.
    Moc dekuju za reakci DIM
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 25.03.13  15:06

Každá rada drahá !! Dělá to jenom při studeném motoru ??
  • 00 Reagovat !

foto kossmos

kossmos 22.03.13  22:39

« mondeo netahne

Dobrý den,
    chtěl bych Vás všechny moc poprosit o pomoc. Mám mondeo 2008, 2.0TDCI, 103kW. Když se chci rozjet, tak při studeném motoru prvních 10-20 vteřin nereaguje na plyn a když potom začne, tak opravdu s minimálním výkonem a ještě s cca dvounásobnou spotřebou.Mám tam velký unik vzduchu, ale nikdo neví kde. Palivová soustava - vstřiky v pořádku, čerpadlo nové.

Vzduchová soustava celá prohledaná ve 2 autoservisech a jediné, co se našlo, tak dirka v AC a ta už je OK.

Napadá Vás prosím něco?

Předem moc děkuju za každou pomoc. Opravdu už nevím co s tím. Ani v Pardubickém Fordu mi nepomohli.
  • 00 Reagovat !

foto kossmos

kossmos 22.03.13  22:36

« Mondeo Netahne

Dobrý den,
    chtěl bych Vás všechny moc poprosit o pomoc. Mám mondeo 2008, 2.0TDCI, 103kW. Když se chci rozjet, tak při studeném motoru prvních 10-20 vteřin nereaguje na plyn a když potom začne, tak opravdu s minimálním výkonem a ještě s cca dvounásobnou spotřebou.Mám tam velký unik vzduchu, ale nikdo neví kde. Palivová soustava - vstřiky v pořádku, čerpadlo nové.

Vzduchová soustava celá prohledaná ve 2 autoservisech a jediné, co se našlo, tak dirka v AC a ta už je OK.

Napadá Vás prosím něco?

Předem moc děkuju za každou pomoc. Opravdu už nevím co s tím. Ani v Pardubickém Fordu mi nepomohli.
  • 00 Reagovat !

foto kossmos

kossmos 22.03.13  22:36

« Mondeo Netáhne

Dobrý den,

Napadá Vás prosím něco?

Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…