superkutil 25.12.08 00:44
« Porovnání zrychlení a max rychlosti.
Ahoj, byl jsem s kamarádem v Německu a tak jsme porovnávali moje Mondeo 2.2TDCI 114kW a Golf 2.0TDI PD 102kW. Je mi jasné, že Golf je lehčí, ale i tak měl výrazně lepší zrychlení. Jelo se na doraz a za využití maxima. Při testu max. rychlosti se MOndeo zastavilo na 210km/h, Golf skončil na 230km/h. Další test byl s omezením otáček mezi 2000-3000ot a i v tomto režimu byl Golf rychlejší. Podobnou zkušenost jsem měl i s Mazdou 6 kombi 2.0diesel 102kW. A ta Mazda je těžší jak Golf. Kde je problém, že i když má Mondeo větší výkon i moment, tak je zrychlení horší. -
impaler 23.12.08 10:32
« vrzání
No tak já mám zas po garančce vrzání někde v posilovači řízení nebo v tyči nebo nevím kde. Dělá to jenom při nastartovaném motoru a je to otravné. To mi vysvětlete, co mi tam ti k-o-k-o-t-i z-k-u-r-v-i-l-i, když se v řízení vůbec neměli co hrabat. Čas reklamovat nemám a chuť taky ne, žena je v pokročilém devátém, vánoce a tak dál. Mimochodem, užijte si je v klidu a nejlíp na gauči a ne v autě. -
lordmystic 23.12.08 07:37
« Re: vůle na řízení
také mě napadlo že to bude něco podobného na posilovači či řízení - přesně jak píšeš jako přidřené nějaké těsnění. je to jen v přímé poloze když chci zatočit vpravo - musím vyvinout více síly abych překonal počáteční odpor, pak to jakoby přeskočí, volant překoná původní odpor a už pak normálně zatáčí. vlevo to není téměř znát, vpravo je to zatím jen minimálně, ale např. na hladké rovné cestě při mírném zatočení je to docela znát. -
superkutil 22.12.08 16:14
« Re: vůle na řízení
Měl jsem to na sterém autě a byl problém v posilovači a na hřebeni řízení. Je to jen v poloze rovně nebo ve stejné poloze volantu i při zatáčení? Kamarád měl Citroena Xantii a volant mu za jízdy najednou nešel otáčet. Tak to nechal odtáhnout a v servisu mu řekli, že je to běžná závada, že se přidře/zadře nějaká průchodka tyče volantu do posilovače. Kamarád ale auto hned prodal, byl z toho dost vyděšený, málem havaroval a to měl v autě 2 malé děti. -
lordmystic 22.12.08 15:46
« vůle na řízení
no tak ještě jeden dotaz. nesetkali jste se někdo s tím, že by jste měli vůli na volantu. není to klasická vůle, ale jako by se volant zasekával v prostřední poloze aby držel rovný směr. když je volant že jedu rovně pootočen vlevo či vpravo (vpravo víc), tak musím překonat větší odpor (jakoby zaseknuté) a pak to zatáčí normálně. následně když se vrací volant do přímé polohy tak je zase cítit takové zadrhnutí těsně u přímé polohy. doufám že jsem to vysvětlil pochopitelně a že mě chápete - prostě jako kdyby se volant zasekával v prostřední přímé poloze. -
"-- skrytý --" 20.12.08 18:20
« Re: Po nastartování se z motoru ozývá skřípání a pískání
Dělá to řemen pohonu příslušenství, pomůže výměna nejlépe za kratší. Ford doporučuje 6PK1642, Contitech doporučuje 6PK1635 viz tady: [odkaz] Měl jsem nejdříve ten originál, po startu pískal, teď mám ten kratší a klid. -
lordmystic 16.12.08 13:28
« autorádio
mám technickej dotaz - jaký tip kabelu musí mít autorádio, abych ho mohl ovládat v mondeu pod volantem? staré se rozbilo tak sháním nějaké nové. nemáte nějaký zajímavý tip? aby to nejlépe umělo i sd karty a usb disky, podpora pro wmv a mp3 je samozřejmostí. také pokukuji po něčem lepším, škoda že se nám tam nevejde 2din rádio, i když dnešní 1din rádia s tv, navigací, podporou filmů v divx či mp4 jsou už za hubičku... nemáte někdo něco podobného?
[odkaz] nebo [odkaz]
jen nevím jestli půjde dát to 1din rádio i do horní pozice v autě... -
cja 16.12.08 12:47
« Re: admin: PORUCHA?
Kutil: to jsem frajer co? a s načatým vstřikem >:D >:D
WinDiesel: už je důvod panikařit????? Můžu???? >:D >:D
Kutil: ale průměrnou rychlost jsi měl vyšší, a mě ten box v tom větru nedovolil jet rychleji, jel jsem na Pitztal a cesta byla asi 300 km po silnicích a 350 po dálnici , navíc jsem jel v noci a to nebyl provoz -
superkutil 16.12.08 12:14
« Re: admin: PORUCHA?
cja: Byl jsem o víkendu na Tuxu a ve 3lidech bez boxu na střeše rychlostí do 130km/h spotřeba 5,9 (ale celou cestu tam sněžilo). Zpátky v Německu 160-180km/h, Čechy 140-160km/h spotřeba 7,1. Celkově 6,3 a průměrná kolem 115km/h. Pořád mi ale připadá ta spotřeba vysoká. Potvrzuje to i co píšeš, že s boxem jsi měl stejně jako já bez boxu. Od začátku co auto mám, mi při přidání lehce zaškube. Co to může být? Je to nepřijemné. Jinak ve VIF věřím, od té doby co ho přidávám jsou starty i běh o hodně lepší. Hlavně starty jsou bez škubání a bílého kouře. -
cja 16.12.08 10:33
« Re: admin: PORUCHA?
To by šlo to bude dárek akorát pro mě >:D , ale u nás vyhrožují týdnem bez auta - musí to poslat do Hale do Prahy, což jsou prostoje, sice mi auto půjčí, ale ...
Koupil jsem VIF dal dvojnásobnou dávku a začal odříkávat Otče náš... moc tomu nevěřím, pokud je načatý, tak to stejně už moc nepomůže, ale počkám jestli bude mít WinDiesel čas a nechám to změřit jeho diagnostikou, pak budu rozhodovat co dál - pokud to nerozhodne ten vtřik za mne >:D
>:D >:D >:D Doufám, že to neštěstí aspoň někoho potěší, myslel jsem si , že mě ty vstřiky nepotkají ... >:D >:D >:D -
cja 15.12.08 21:48
« Re: admin: PORUCHA?
spotřeba zatím dobrá, jel jsem teď do AT a drahá půlka >:D + 2 děti, bagáž, vybavení na sjezdovky pro 4 lidi, velký box na střeše a spotřeba z oblasti snů v dešti větru 650 km a dle PP 6,3 l/100km , což je super(v zimě jezdím 205/55/16") průměrná rychlost okresky + dálnice něco AT něco D byla 102km/h - takže se spotřebou to zatím nehýbe, ale co není může přijít - zatím se ten kouř a vibrace neobjevují u každého startu, takže těžko soudit, jak moc je ten vstřik / y ? zasažen - jen se zeptám na kolik to vyšlo a jak dlouho jsi čekal bez auta, - to abych věděl,jak velkej dárek si pod stromek nadělím >:D >:D