FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 08.02.12  17:23

« Re: Olej

DIM: pokud máš filtr pevných částic, tak se Ti může trocha nespálené nafty dostat do oleje. A protože ho ředí, kvalita oleje se může dost zhoršit. U Fordu jsem o tom nikdy neslyšel ale u Mazdy na to měli kontrolku..... :-)
    Kolik máš na své olejové náplni najeto? Možná olej vyměnit o trochu dříve?
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.02.12  15:35

« Olej

Včera jsem doléval ostřikovače a když jsem to měl po dlouhé době otevřené, tak jsem vytáhl olejoměrku.... a trochu mě zarazilo, že hladina oleje byla ne úplně málo NAD maximem . Stálo to sice malinko špicí dolů , ale opravdu jen malinko. Mám pocit, že jsem někde četl, co způsobuje to, že olej trochu nakyne, ale nevím už, co to kokrétně bylo. Voda ? Ale to by zas zase někde chyběla , ne ? Od poslední výměny jsem najel sai 15 tis km, ale nikdy jsem olej nekontroloval, dokonce možná vůbec nikdy :-) Možná, že tam je tady víc od začátku .
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 08.02.12  15:29

« Re: Odcházející vstřiky

Kutile, já repase cca při 135 tis km, do 185tiskm bez problémů, pak zase nouzák, přítelkyně předjížděla šlápla na to a bác, od té doby se bála sednout za volant, už jsem to nechtěl znova pokoušet, takže prodej 5 minut po 12 té a mondeo new facelif rv. konec roku 2010 (model 2011)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.02.12  14:35

« Re: Kvalita nafty u českých čerpacích stanic

WINE , dal jsem včera arktickou AGIP naftu ( údajně do -35 ) a taky několik panáčků VIFu, který ovšem sotva tekl.... :-) Dneska jsem jezdil normálně .....ale o víkendu to má teprve přijít. Tak vezmu manželce Fokuse , ten dokonce i topí už za rohem .....
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 08.02.12  12:15

Ve 150623km :-) spadlo to do nouzáku a nešlo to ani startovat, muselo se roztáhnout...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.02.12  11:43

oleowr1: A v kolika jsi měnil žhavičky? Já totiž do -10°C celkem v pohodě nastartuju, ale pod -10°C je to hodně horší. Ale po posledním nouzáku se to zlepšilo. Už to startuje líp. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 08.02.12  09:26

kutil: koukám do tabulky kterou si vedu k autu - repasi jsem měl v březnu 2009 za cca. 15tKč včetně výměny žhaviček. Od té doby k dnešku najeto 50700km.
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 08.02.12  08:31

« Re: ztuhly turbo

No na volnobeh motor bezi v pohode, vytocim ho klidne i do 5ti tisic a nic. Problem je kdyz se rozjedu tak uz nesmim nad 1800. Tak sem si rikal, ze to bude asi turbo. Obcas mi totiz prijde ze zabere ale stylem ze me nakopne. Mam najeto 140tisic. Dnes rano -11 a vse v pohode, nechal sem to asi 10 minut bezet nez sem se rozjel.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 08.02.12  08:31

DIM: jestli nechceš "pohřbít" vstřikování, dej petrolej z hřbitovních lampiček . >:-[] A mimochodem, ztuhlý VIF Ti bude asi naprd, to jsem měl na mysli.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 08.02.12  08:29

Pohybovalo se tu pár lidí, co měli zrepasované vstřikovače, Kutile, třeba se ozvou.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.02.12  08:25

« Re: ztuhly turbo

Jack007: A nepadá ti to do nouzáku spíš kvůli vstřikům? Když to totiž padne do nouzáku, tak to netáhne. Je to jako by v motoru nebylo turbo. Zajeď si k Fordům vyjet diagnostiku a uvidíš co blbne. Nebo máš v háji EGR. Kolik máš najeto?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.02.12  08:21

WinDiesel: Mám dvě možnosti. Buď repase, to znamená, že vstřikovač rozeberou, vymění opotřebované díly za nové a nakalibrují nebo nové. Jiné řešení není. Nový je za 7500Kč, repase za 3500Kč. Osobně si myslím, že repase stačí, kdysi jsem kolem toho dělal studii, ale konkrétně se vstřikovači nemám zkušenost, studie byla obecně o repasích všech dílů na autě.

Tak jsem myslel, že třeba kdyby někdo měl vstřiky po repasi, tak jakou má zkušenost. :-)
  • 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 07.02.12  21:49

« ztuhly turbo

Cau panove, tisic let sem tu nebyl :-) Tyden mi to stalo venku a chytlo to na podruhy. Problem je turbo, jakmile se rozjedu slapnu na to trosku vic sup sem v nouzaku. Uz nejezdim do prace 80 kilasku, ale jen 10. To se to nestaci ani prohrat. Jeste ze dnes odpoledne bylo uz jen -6 a nechal sem to 20minut bezet nez sem do toho sedl. Tak sem na to zvedavej rano.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 07.02.12  17:28

Dime nebylo by jednodušší v zimě jezdit na benzín? Myslím vyměnit motor >:D Já tankuju u nás v čsad, žádný aditiv nedávám a auto jezdí.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.02.12  09:53

Tak já jsem tam zatím nikdy benzin nenalil. Ale i v servisu ( a to ne jen v jednom ) benzin do nafty normálně doporučovali.

Petrolej ? To bych mohl tankovat na hřbitovech z těch lampiček , ne ?

Aditivum mám ten VIF zimní, jak už jsem tady psal. Existuje jiné aditrivum než tekuté ?? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.02.12  17:21

Kutil: s tím co říkáš, souhlasím.
    myslím že je to dle finančních možností.
    Myslím že repas stojí tak polovičku nových vstřikovačů a to může dělat rozdíl i 15-20 tis Kč na sadě vstřikovačů.
    Myslím že zrovna u Tebe to může hrát roli.
    Taky bude hrát rozdíl mezi:
    - OPRAVOU a
    - REPASÍ
    Při opravě půjde pouze o výměnu pokaženého dílu, při repasi počítám vymění všechny důležité díly - tak to by mohlo být OK.
    Některé servisy vše vysvětlí, ukážou, některé ne.
    Je to na Tobě, vždycky je to nakonec na Tobě.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.02.12  17:17

ŠPATNĚ DIME - RÁD PLATÍŠ ZA OPRAVU VSTŘIKOVÁNÍ?
    Jestli tam něco opravdu chceš nalít, dej tam petrolej, čistý petrolej a dávku nějakého TEKUTÉHO aditiva na zvýšení mazání.
    Pokud dáš benzín, nastartuješ - proces vydírání vstřikovacího systému. Ale majitelé dieselservisů Tě budou mít rádi. Vstřikování dnes vydrží mnohem více a takové borce jako Ty nutně potřebují k přežití. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.02.12  14:14

Tak dnes ráno -15°C, motor naskočil líně na 4 otočku a padl do nouzáku. Bílý dým všude, šílené zvuky, ale když se to zklidnilo, tak jsem vypnul a nastartoval a pak už to jelo v pohodě.

Pokud jde o repasi, tak dieselservis Delphi mi nabízí repasi s tím, že vstřiky vydrží stejnou dobu co nové. Jenže je to jejich bussiness, oni ti nikdy neřeknou něco, čím by přišli o práci. A když repase odejdou, tak už to bude po dvou letech a to je nemusí trápit.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 06.02.12  13:45

A teď zásadní otázka :

Dát tam 2-3 litry BENZINU na nádrž ??

I v servisu to doporučovali .....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.02.12  12:09

DIMe: Kdybys měl zájem, můžu Ti poslat materiál popisující potíže se žlutými úsadami. Tedy jestli máš zájem a dostanu-li nějaký e-mail do SC.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…