DIM 13.02.12 11:22
« Re: Odcházející vstřiky
A ten nouzák : já už jsem to tady psal, že když mi to letos jednóu za jízdy začalo mrznout a motor se vypínal, tak v nouzáku to jelo, asi tam teče méně paliva a zároveň motor ví, že i když dáš plyn na podlahu, že více než cca 100 km/h stejně nepustí, tak si s omezeným přísunem paliva nedělá těžkou hlavu :-)
V každém případě arktický AGIP + VIF ( ve skupenství kiwi želé :-) vše vyřešil, od té doby klid ..... -
superkutil 13.02.12 10:58
« Jak vám topí Mondeo s TDCI?
Ahoj, už od koupě řeším problém s topením Mondea. Vždy trvalo neúměrně dlouho, než začalo topit, v současných mrazech se stává, že teplota nevyleze ani na 60°C, nebo vyleze a za jízdy zase klesne. Dost často začne z topení foukat studený vzduch. A to stačí z kopce vyřadit nebo je po rovině s málo plynem. Když jsem auto koupil a zjistil situaci s ohřevem, tak jsem chtěl domontovat zařízení na přihřívání chladící kapaliny, Ford ho v Dánsku běžně nabízí za cca 6500Kč. Bohužel v České republice ho Ford není schopen nabídnout. Prapodivná politika, když v různých zemích EU nabízejí různé výbavy. -
superkutil 10.02.12 23:24
« Re: Odcházející vstřiky
Všechny předchozí nouzáky hlásily vadný EGR. Ale při startu jsem ještě nouzák neměl. Tohle byl první. V každém případě to po pádu do nouzáku startuje líp. >:D
12.2. ráno -17°C start úplně bez problémů na cca 3 otočky motoru, pak chod plynulý a rovnoměrný. Já už to fakt nechápu. -
superkutil 10.02.12 10:22
« Re: Odcházející vstřiky
Tak po pádu do nouzáku, kdy sice motor v -15°C naskočil napoprvé, ale šel do nouzáku a chod byl nepravidelný, došlo ke změně. Motor při nastartování hned chcípne, ale po znovunastartování běží již klidně. Přitom teploty jsou pořád kolem -12°C. Zajímalo by mne, co ten nouzák způsobil, že se motor začal chovat úplně jinak. :-| -
štíreček1 09.02.12 15:52
« Re: Olej
Já když si nechám měnit olej, taky mně dávájí mírně nad rysku - nevím proč. Měním zhruba po 14tis km, i když je na dvacet tis, ale jezdím hodně město. A navíc to mám zadara, tak proč toho nevyužít. Nafta se může do oleje dostávat přes válec při dovstřiku nafty do výfuku na vypalování filtru, ale pokud jezdíš pod zátěží, filtr se vypaluje sám preventivně a i kdyby se nějaká nafta do filtru dostala, měla by se odpařit. Na krátké tratě je to ale horší. Nevím, jak máš řešený filtr, nové dvoulitry už mají vstřikování nafty přímo do katalyzátoru pátým vstřikovačem, takže nafta nejde přes válec. -
DIM 09.02.12 11:50
« Re: Olej
Jo, Wine, teď jsi mi to připomněl že o tom někde mluvili v souvislosti s filtrem pevných částic....mám tam asi 15 tis km. To je ještě minimálně 5 tis km do příští výměny. Asi to řešit nebudu - ale zkusím, to ještě jednou změřit na rovině a ne bezprostředně po zastavení motoru ( i když po nějaké době odstavení to tam toho asi do té vany nateče ještě více. ) Měl jsem tam teď podle měrky minimálně o 5 mm více než je max. Jak se tam ta nafta dostane ? -
WinDiesel 08.02.12 17:23
« Re: Olej
DIM: pokud máš filtr pevných částic, tak se Ti může trocha nespálené nafty dostat do oleje. A protože ho ředí, kvalita oleje se může dost zhoršit. U Fordu jsem o tom nikdy neslyšel ale u Mazdy na to měli kontrolku..... :-)
Kolik máš na své olejové náplni najeto? Možná olej vyměnit o trochu dříve? -
DIM 08.02.12 15:35
« Olej
Včera jsem doléval ostřikovače a když jsem to měl po dlouhé době otevřené, tak jsem vytáhl olejoměrku.... a trochu mě zarazilo, že hladina oleje byla ne úplně málo NAD maximem . Stálo to sice malinko špicí dolů , ale opravdu jen malinko. Mám pocit, že jsem někde četl, co způsobuje to, že olej trochu nakyne, ale nevím už, co to kokrétně bylo. Voda ? Ale to by zas zase někde chyběla , ne ? Od poslední výměny jsem najel sai 15 tis km, ale nikdy jsem olej nekontroloval, dokonce možná vůbec nikdy :-) Možná, že tam je tady víc od začátku . -
Vasik1 08.02.12 15:29
« Re: Odcházející vstřiky
Kutile, já repase cca při 135 tis km, do 185tiskm bez problémů, pak zase nouzák, přítelkyně předjížděla šlápla na to a bác, od té doby se bála sednout za volant, už jsem to nechtěl znova pokoušet, takže prodej 5 minut po 12 té a mondeo new facelif rv. konec roku 2010 (model 2011) -
DIM 08.02.12 14:35
« Re: Kvalita nafty u českých čerpacích stanic
WINE , dal jsem včera arktickou AGIP naftu ( údajně do -35 ) a taky několik panáčků VIFu, který ovšem sotva tekl.... :-) Dneska jsem jezdil normálně .....ale o víkendu to má teprve přijít. Tak vezmu manželce Fokuse , ten dokonce i topí už za rohem ..... -
jack007 08.02.12 08:31
« Re: ztuhly turbo
No na volnobeh motor bezi v pohode, vytocim ho klidne i do 5ti tisic a nic. Problem je kdyz se rozjedu tak uz nesmim nad 1800. Tak sem si rikal, ze to bude asi turbo. Obcas mi totiz prijde ze zabere ale stylem ze me nakopne. Mam najeto 140tisic. Dnes rano -11 a vse v pohode, nechal sem to asi 10 minut bezet nez sem se rozjel.