superkutil 24.01.09 16:26
« Re: teplota motoru
K Učilišti je jen karosárna, ostatní servis je na Černokostelecké. On kdysi chtěl Charouz stavět obrovský servis někde na Praze 10 a oba servisy tam přestěhovat. Ale asi nemá peníze a tak jen dost nepovedeně rozšířil auto salon na Černokostelecké.
Zajímavý je autosalon na Spořilově, to už vypadá profesionálněji a zřejmě se jim daří. Ale jednou jsem si tam jel převzít auto a i když byla dohodnutá hodina převzetí, tak jsem musel 1,5hodiny čekat na technika. Tak jsem v ně ztratil důvěru. :'-(
Ten karton před chladič je dobrá věc a třeba v USA používají na auta na zimu takové kabátky na celý předek, aby byl v teple jak chldič, tak motor a ještě to chrání předek auta proti kamínkům. -
martin.z 24.01.09 14:45
kutil:
ja mam dobry zkusenosti s pobockou K ucilisti nebo jak se ta ulice jmenuje P10, moc se o ni nevi. Ale Cernokostelecka, to je arogance, lajdackost, z vymeny oleje se stala akce kdy sem k nim musel jeste dvakrat na reklamaci, doma v garazi louze na podlaze a nakonec se to stejne vyresilo az v ty druhy poboce K Ucilisti.
S tou teplotou sem to myslel tak ze definitivni zahrani po libovolne dlouhe jizde mi konci na ty dolni risce, proste se mi to moc nezda.
Uz sem uvazoval ze bych pred chladic dal na zimu nejakej karton jak se to delalo u starejch skodovek :-)
martin.z 24.01.09 14:40
kastv9:
menili na muj pozadavek, jo me to tvrdili taky, ale precetl sem si servisni knizku (mam nemeckou) a tam nejaky intervaly jsou a jsou tam vyjmenovany priklady kdy se to dela casteji a sice taxi, policie, kratke jizdy v zime, proste narocnejsi provoz.
A to je presne muj pripad, jezdim kratky jizdy z velky casti studeny.
Druha vec ale je ze stejne vymenej jen cca pul naplne, protoze cast zustava v menici atd. Cela napln jde vymenit jen pri rozebrani a to se bezne nedela. -
superkutil 24.01.09 13:59
« Re: teplota motoru
martin.z: Auto se mi ohřívá pomalu, třeba 10km. Účinnost tDCI je opravdu vysoká. KDyž byly velké zimy, tak mi i při jízdě mimo město občas lezla teplota dolů. Když jsou teploty nad 0°C vyleze teplota někam doprostřed ukazatele. Ale já jezdím ráno poskakováním po Praze a pak na dálnici. Auto se mi ohřeje až v táhlém kopci a na nájezdu na dálnici. Vem to, že spotřeba ve městě je vyšší nejen kvůli zrychlení, ale hlavně kvůli stání se zapnutým motorem, protože Ford do průměrné spotřeby počítá i spotřebu při nulové rychlosti vozu. Některé automobilky do měření průměrné spotřeby při nulové rychlosti neměří.
A co se týče servisu, tak jsem také u Charouze a mám s nimi nejlepší zkušenost ze servisů Ford. Ne že by to nebylo bez chyb, ale ostatní servisy byly mnohem horší - Auto Hale, Auto Beni, Ford Mělník, Ford Trondheim v Norsku atd. U Charouze jsem udělal špatnou zkušenost s doléváním ostřikovačů, protože i když před tím než auto dám do servisu doplním nádobku po hrdlo, tak se tam stejně 1 až 2 litry směsi vejdou.
Z Norska mám ale jeden postřeh. Autosalony jsou tam mnohem přepychovější, čistší, kulturnější, zaměstnanci jsou vstřícnější a ochotnější. Nikde se tam nekouří, mají informační panel koho opravují a co vše udělali, zákazník může přes skleněnou stěnu sledovat práci na svém autě. Objednávají auta na konkrétní hodinu a po celou dobu, kdy je auto v servisu, na něm dělají. Také nabízené modely jsou mnohem luxusnější a ceny srovnatelné. Ale v Norsku si Ford teprve zákazníky hledá, tak se asi víc snaží. :-) -
martin.z 24.01.09 13:17
« teplota motoru
Chci se zeptat jak se vám ohřívá auto. Mě i teď když už je tepleji kolem nuly tak při jízdě ve městě (kde to žere nejvíc a čekal bych, že tím pádem i vyrobí víc tepla) mi to jen šmrdlá dolní risku provozní teploty. Mám taky pocit, že to nic moc topí.
Drží vám to někomu trvale třeba na prostředku? Me to vyleze nad tu spodní risku jen o fous když třeba jedu do kopce nebo tak, pak to zase sleze..
Jinak sem se bavil se znamym z Vodafone kterej dlouho servisoval sluzebni mondeo u charouze, kdyz sem mu rekl, ze mi preplnili olej (nemluve o tom ze pri vymene ATF v automatice mi odpojili odvetrani klikovy skrine a zapomneli to tak takze z toho chcal olej pod baterku a na zem pod auto) tak jen pritakaval, ze tam mel uplne stejny zkusenosti a specialne preplnenej olej poradnej kus nad Max risku reklamoval taky. Tak zrejme servis delaj nocni vratni apod.. -
superkutil 24.01.09 10:14
« Re: Okýnko odjinud....
cja: Na to ESP se ptám proto, že bych čekal, že se bude chovat jak popisuješ, ale už jsem zažil dva případy, které mě překvapily. První byl ten co jsem psal, auto gumovalo i s ESP (v bezpečnosti nevadí) a druhý byl horší, při prudkém rozjezdu auto hráblo a ubralo plyn až skoro na volnoběh a i když jsem měl plyn na podlaze, tak nejelo. Musel jsem pustit plyn a znovu ho sešlápnout. Pak se auto rozjelo. A to pro bezpečnost jízdy nebyla moc dobrá reakce. Je mi jasné, že ESP není všemohoucí, ale tohle byla rána pod pás. Kdybych neměl ESP, tak bude auto hrabat, ale pojede. Ale to že takto selže v krizové situaci bych nečekal. No beru prostě, že to tak je a že si nejvýš můžu ESP vypnout. :-! -
cja 23.01.09 18:55
« Re: Okýnko odjinud....
Kutil: Dík, nic takového se u mě nekoná, diagnostika čistá, do nouzáku to nepadalo ani před výměnou vstřiků a táhne jak lokomotiva, a nad 3000 rpm taky jede(i když to často nedělám), takže mám asi schízu, no nic jdu si dát trochu červenýho , abych snáze zapomněl.
Ty protočený kola - to dělá všem , prvně protočí a potom omezí, zkus to ESP vypnou a pak tomu vsaď a uvidíš co to udělá - ale prosil bych opatrně - burnout se nemá na předních kolech moc dělat >:D -
superkutil 23.01.09 16:01
« Re: ESP, TCS, ABS, EBA a jiné systémy
Krkovicka: Jsem rád, že to bereš s humorem. Kola jsem měl čistý, silnice lehce mokrá. Vetšinou když to přišlápnu, tak nejvýš zabliká ESP, ale kola se neprotočí a nepískají. Tohle bylo ale jako když máš ESP vypnuté, držíš to na jedničku pod plynem a gumuješ. Myslel jsem, že tohle s ESP nejde. >:D -
superkutil 23.01.09 15:57
« Re: Okýnko odjinud....
Podívej se u mého auta na graf, z něj je to dobře vidět. Auto mělo za jízdy propady ve výkonu a nechtělo jet nad 3000ot. Po výměně EGR propady zmizely a motor táhne i nad 4000ot. Dým jsem si nevšiml, ale moc dozadu nekoukám. :-) Výměna byla provedená na základě diagnostiky, po tom, co motor padal do nouzáku. -
cja 23.01.09 15:50
« Re: Okýnko odjinud....
DIM: to je cesta , jak se elegantně zbavit těch vstřiků a ještě si udělat radost, já si ale počkám na SuperB v kombi a na to co udělají ceny, a hlavně jestli zruší tu přepážku, ta mě totiž taky lehce irituje (ať už to slovo znamená cokoliv)
- hlásím dnes i přes výměnu vstřiků nějaký divný dýmek za autem - začnu mít asi schízu - a nebo utrhám zpětná zrcátka 8-s
Kutil: jak se ti projevoval ten vadný EGR - nějaký dým, ??? .. mě to auto jede tak jak má, ale opět to po nastartování zadýmilo -
superkutil 23.01.09 11:31
« Re: ESP, TCS, ABS, EBA a jiné systémy
Ahoj, už nechci řešit ESP, ale chtěl jsem se zeptat, dnes jsem musel prudčeji najet na hlavní a přidat naplno a dost slušně mi zapískaly gumy, jako kdyby ESP a TCS nezafungovaly. Mohlo to být tím sešlápnutím na podlahu? Nebo můžou gumy pískat i s ESP a TCS. Možná je to blbý dotaz, tak se předem omlouvám, kdyby to někoho iritovalo. :-)
Koukal jsem, že ESP dost často zabliká při rozjezdu do zatáčky, jak se vnitřní kolo odlehčí a chce proklouznout.
Jinak autíčko jezdí jak víno, nemůžu si ho vynachválit. :yes:

to nevím co tam všechno je na tom učilišti ale ten den tam měli pohotovost místo zavřený černokostelecky a byl tam ochotnej starsi pan mistr co nemachroval, s jednim tehcnikem sundal sani, našel tu vypadlou hadici od klikovy skrine a jeste mi vymenili parkovacku ve svetlometu.
Ten mechanik se netvaril ze motory neumi..