FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 29.01.09 15:34
« Rychlý ohřev motoru a přídavný elektrický ohřev
Ahoj, jak je to s elektrickým přihříváním chladící kapaliny u Mondeí? Prý je někde pod volantem? Také se prý montuje do ventilace elektrická topná spirála pro vytváření horkého vzduchu když je studený motor. Máte s tím někdo zkušenost? Co tomu říká baterka? Znam akorát to řešení s elektrickým ohřevem před jízdou napájeného z 220V. -
RADEK1 29.01.09 08:42
« Re: termostat
martin.z : termostat mě měnili u forda tady u nás na moravě. taky jsem na něj čekal cca 3 dny , ale jen proto, že v danou dobu byly na skladě v ČR jen 2 . jakmile přišel ten můj technik se ozval já přijel a za 1,5 hod odjížděl. jediným prohřeškem co udělali bylo to ,že asi při výměně jim vyteklo trochu chladící kapaliny , kterou po opravě nedoplnili.cca mě chybělo 0,5 l. zjistil jsem to až když jsem dolíval kapalinu do ostřikovačů. -
-
martin.z 28.01.09 09:10
« termostat
Kvuli tomu termostatu sem volal do charouze a zase sem jen nas..
Prej sou tam 2 termostaty a neda se poznat kterej to je takze se menej oba, cena s praci 4-5kkc! a jeste je to na objednani s tim ze by to tam bylo den dva.
Ja uz od fordu nechci ani jizdni kolo, neumej nic udelat jednoduse a kazda blbost jako termostat nebo trojkombinace stoji neuveritelny tisice. (to pisu ve srovnani s feldou kde termostat stoji 100,- a clovek si ho vymeni sam).
Vite k tomu nekdo vic? Petre? Sou tam fakt 2? -
superkutil 27.01.09 17:29
« Re: Nové Mondeo
Moik: Já jsem byl taky novým Mondeem znechucenej a tak jsem chtěl S-MAX, protože ho považuju za hodně dobrý, hlavně venkovní design. No a vidíš, nakonec jsem kvůli výkonu zůstal u výběhového Mondea. Ale výkon není všechno a výbava S-MAXe je hodně dobá. Má plno vychytávek, které mi v Mondeu chybí. :yes: -
martin.z 27.01.09 11:45
« Re: teplota motoru
Radek: No tak jsme doma! Me termostat odesel uz u dvou aut, ale u jednoho tak ze se neohrivalo skoro vubec a u druhyho ze se uvarilo a neslo s tim jet..
Ted u mondea se to nedostane do kolmy polohy jak pises vubec ani kdybych jel na plnej kotel do kopce.
Tak mi prosimte jen napis kolik to stalo (hlavne i s praci)??
U astry byl schovanej nekde pod rozvodama a v autorozaku za to chteli docela velky penize na my tehdejsi pomery. -
Moik 27.01.09 11:01
« Nové Mondeo
Jaký je nový Mondeo? Možná jsem zbytečně konzervativní, zdá se mi, že o 150kg těžší a možná i neohrabanější auto s pouťovým designem vevnitř a samým chromem zvenku není to, co bývalo Mondeo - asi je v něčem lepší, ale jakoby se z něj stal Passat-auto bez emocí...
Uvažuju, že bych šel místo novýho Mondea do 3er a po mnoha letech tak opustil Ford..., ale je to tak silný citový pouto, že jsem to musel napsat sem :-! -
RADEK1 27.01.09 08:35
Mě se asi před měsícem začalo pozdávat, že se motor pomaleji zahřívá než jindy. Přisuzoval jsem to velmi nízkým teplotám. Motor se do provozní teploty(rafička kolmo) se dostala i po ujetí cca 40 km. Ale nikdy před tim (ani na TDDI) mi teplota nekolísala. To znamená , že když už se motor zahřál tak si svojí teplotu držel i když jsem jel dlouho z kopce a myslím ,že by to tak mělo být. Ovšem cca před týdnem a 2 dny před horama ve Fr mě začala teplota chodit v celém měřitelném rozsahu budíku. Pokud se jelo svižně nebo do kopce byla teplota OK (rafička kolmo ) pokud jsem to jen tak šetřil nebo jel z kopce tak se rafička chovala jako když je motor uplně studený. Auto špatně topilo . Den před odjezdem jsem nechal vyměnit termostat za 1000kč a auto drží teplotu a i se rychleji ohřívá. při asi 15 km sjezdu z horského střediska téměř na volnoběh teplota držela. to byl pro mě důkaz ,že termostat funguje jak má -
superkutil 24.01.09 22:56
Když jsi připoměl ten doraz 5tých dveří, tak se mi u MKII u kombi oba dorazy dveří zadřely a guma se úplně rozdbala. Dost dlouho trvalo, než mi to opravili. Šlo o to, že každý doraz je na dva nýty a k tomu byl problém s objednáním. Staré dorazy za jízdy jak se karoserie kroutila vrzaly. Ono vůbec když nestojí Mondeo na rovině, tak dveře kufru nejdou otevřít ani zavřít. Zažil jsem podobnou polohu s Subaru Forester, kdy bylo pravé zadní kolo ve vzduchu a dveře šly otevřít a zavřít bez problémů.
-
Dong1 24.01.09 22:09
K Ucilisti mi delali zadni naraznik po mensi nehode a v pohode. Ale zaroven sem tam chtel reklamovat odrene 5.dvere od dorazu a bylo mi receno ze takovou hovadinu reklamovat nebudou (a ze to maji vsechny FoFo - pred tim sem to ukazoval v Hale, AMB a na Kladne a vsichni kroutili hlavami co to je :-) ). No nakonec sem objednan v AMB, kde reklamaci prijali, Ford schvalil a ja ted jen cekam na volnou lakovnu. :-! -
cja 24.01.09 18:50
martin.z: auto mi uvnitř topí asi po 5 min, teplota po jízdě asi 10 km vyleze někam k 1/4 a tam se -+ drží, pokud jedu z kopce a nešlapu na plyn, tak i teplota klesá (rafika), takže to asi nebude nic nenormálního
Ač nejsem z Prahy na na obouch popisovaných pobočkách jsem měl tu čest a sice to bylo jenom převzetí náhr. dílu, ale přišlo mi na Černokostelecký, že vůbec neví o čem je řeč, a kdo to má na starosti. K učilišti byla sice v budově horší orientace :-), ale zato technik věděl co chci a staral se.(To byla taková krizovka, den před odjezdem na dovolenou do HR se jaksi odebrala klima na věčnost, no a pokud jsem chtěl odjet ve stanovený den, tak nezbylo, než podstoupit anabázi s dovozem náhr. dílu - takže jsem byl možná krapet nervozní a technici ze mě , nakonec to možná nebyla jejich chyba :*) >:D )