FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 06.02.09 12:38
« Re: asi servo motorek v palubce u volantu
martin.z: ...no ja denso navigaci nemam a dela to stejne!!!
mam vybavu Titanium X a je tam radio Sony MP3 na jedno CD bez menice. Vypada to opravdu spis na nejaky ten ofukovy vetracek, protoze cca po 1-2minutach to prestane, nebo spis teda neni to slyset pri jizde a zapnutem motoru. Odzkousim jeste po vypnuti motoru a nechani klicku v zapalovani. -
martin.z 05.02.09 22:55
cja: denso je taky ta nejvyssi navigace s radiem co do mondea davali :-) ma to uplne jinej stredovej panel, je v tom integrovany i ovladani klimatizace a ventilace vubec.
sezenu nejaky fotky kdyz bude zajem ale myslim ze se o tom tak nejak vi.
Zkus to s vypnutym vetrakem a radiem -
cja 05.02.09 22:09
pava1: dík, povedu to v patrnosti a na podzim až sundám kola, pokud to celé neprodám, tak se pokusím ozvat a dovezl bych to
martin.z : co je to denso, já myslel, že je to vstřikovací systém, a ten asi tlačítkem off nevypnu??
- až se dostanu k autu? tak to taky zkusím , když vlezu pod palubku, jestli něco uslyším, -
RADEK1 05.02.09 19:53
Já to zkoušel právě teď a mě to čidlo také zapne i s ventilátorkem po zapnutí klíčku. A běží ikdyž je klima vypnutá.(tedy celková výměna vzduchu v autě) a ještě tomu ventilátorku kolísají otáčky má to nesjtejnorodý zvuk 8-s ale abych to uslyšel musel jsem se sehnout . je to jen tiché ševelení . dodnes jsem si toho nevšiml -
martin.z 05.02.09 19:17
pava1: ze se k tomu jeste vracim :-)
u me ten motorek jede i kdyz uplne vypnu ventilaci a nefouka vetrak. To mi nedava zadnej logickej smysl, nac je treba mit teplotni cidlo pod proudem vzduchu kdyz se nic nereguluje?
Muzes mi to prosim jeste zkusit i s tim ze cely denso vypnes tim off tlacitkem? jestli to pobezi dal nebo se to servo vypne taky..? -
cja 05.02.09 17:52
Pava1: joj to byl fofr, já mám sice 18", paprsky s limcem, který je dost odřený, koupil jsem to tak a už tenkrát mě to štvalo a sháněl jsem někoho, kdo by to opravil a nalakoval - bohužel na webu nebylo nic k nalezení - možná mě někdo opraví, tak proto se ptám, předpokládám, že nebudeš z Vysočiny a že by se do toho asi známému nechtělo? Navíc jsem to teď nazul letními a nechal vyvážit, takže by to tak nehořelo. ??? -
"-- skrytý --" 05.02.09 17:44
Mám origo 17",jsou to kola, které mají hranu kola leštěný hliník přelakovaný bezbarvým lakem, zbytek kola je klasická metalíza. Vypadá to efektně, bohužel je to velmi háklivé na poškození. Po nešetrném parkování byly hrany třech kol poškozené, voda se dostala pod lak a ten se začal loupat. Místy už koroze nechala na kolech stopy. Proto jsem se rozhodl nalakovat je celé. Dělal mi to známý, komplet obrousil, vytmelil poškozené místa, stříkl plničem, potom lak a nahoru bezbarvý lak. Jsou jako nové, jsem moc spokojen. Stálo to včetně práce 4x700,-Kč, což je myslím dobrá cena. Můžu nafotit, kdyby byl zájem.
Myslím, že Benzina má teď naftu asi fakt nejlepší. Já tankuji Vervu a taky si nemůžu stěžovat, motor chytá nadrc,občasné zakolísání otáček po startu zmizelo.Auto jede jako z praku, spotřeba jde taky pomaličku dolů. Já jsem spokojen. -
cja 05.02.09 17:35
pava1: jen se zeptám na to přelakování hliníkových kol, kdo ti to dělal a na kolik to vyšlo? bylo to včetně opískování a zatmelení? Dík za odpověď.
můj postřeh po výměně vstřiků a změně nafty, z OMV na Top Q - výrazně tišší a měkčí chod motoru, spotřebu zatím nevím, jezdím se ski boxem a už týden lyžuju, tak to moc nežere - teda naftu -
martin.z 05.02.09 13:54
ja si to totiz myslel celou dobu ze je to prisavani vzduchu k cidlu aby melo objektivni data. No tak to je teda pekne vycochtany kdyz si vezmu ze sme tu v kanclu uz 2x menili letitej ventilator v PC kterej byl porad zvukem jako vetrak ale tohle je takovy drnceni, neco jako ten motorek v domovnim telefonu co otvira lidem dvere, mam sto chuti to vyndat a podle rozmeru to necim nahradit -
"-- skrytý --" 05.02.09 13:50
podle všeho ten zvuk postupně přidává na intenzitě podle toho, jak stárne motorek v tom větráku. Jak říkám u ventilátoru na 2.stupeň to slyšet není, při spuštěném motoru samozřejmě také ne. Zase takový "tichošlápek" ten diesel není.. -
martin.z 05.02.09 13:47
pava:jo presne odtamtud to jde! Ale reknu ti to takhle, jestli ty to neslysis pres 2. stupen vetraku tak ja to sice spatne ale slysim i pres nastartovanej motor takze to svedci o tom ze to neni uplne decentni.
Jinak mas mozna pravdu, ale sedim v kanclu 4x4m kde jedou 3 vykony (radne vetrany) pocitace + dalsi 2 hlucny v racku, fakt si potom clovek vic ceni ticha vic a tyhle zvuky v aute me proste stvou, kor kdyz vim ze v jinejch autech co znam (skoda, vw, volvo) tohle neni) -
"-- skrytý --" 05.02.09 13:45
Tak teď jsem vyčetl, že by se mělo údajně jednat o čidlo interní teploty, je nad pravým kolenem za mřížkou a stále se v něm točí větráček, který postupně začíná vrčet. Berte tuto informaci z rezervou je to neověřená informace.