FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.02.09  18:46

« Ventilace a klimatizace.

Ahoj, mám automatickou klimatizaci a v poslední době se mi začala chovat divně. I když nastavím teplotu na maximum, tak vůbec nefouká horními výdechy, ale jen těmi u okna a u podlahy. Dříve když jsem dal maximum, tak forukala všemi. Teď fouká, jen když vyberu tlačítkem, že má foukat horními výdechy. Jak to funguje Vám?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.02.09  12:00

« Re: smrad od spojky

oleowr1: Řešil jsem tu ESP před nedávnem. Měl jsem s ESP nedobré zkušenosti na sněhu. Při jízdě do zatáček spravně přibržďuje zadní kola ale při jízdě do kopce sice správně ubere plyn, ale neumí úplně přibrzdit protáčející se kolo a tak je průchodnost Mondea horší. Nevím, zda tvé ASR i ubírá plyn (zda máš elektronický plyn), ale zřejmě přibržďuje protáčející se kolo. Takže skutečně může docházet k rožhavení kotoučů. Ale to je jen důkazem správného fungování ASR.

Jednou jsem jel na Peklo v Jizerkách a ESP mi stále ubíralo plyn a i když jsem jel na 2ku, tak to vypadalo, že motor zdechne. Proto jsem ESP vypnul, ale okamžitě se začalo protáčet jedno kolo a auto šlo do strany a dojel jsem. Takže vypnutí ESP v extrémní situaci naději na vyhrabání spíš zhorší.

Dnes už vím, že jen 4x4 zajistí dojetí kam potřebuju a žádné ESP nebo EDS to nezajistí.
  • 00 Reagovat !

foto ROSMAX

ROSMAX 13.02.09  21:30

« smrad od spojky

Zdravím,
    i já jsem zažil u s vého s-maxe,na jaře kdy jsem zapad do bahna
    šílenej smrad jako když se kazí maso.Snažil jsem se za každou cenu se vyhrabat až jsem to připálil.Když jsem se informoval u fordu,tak mi řekli,že za to může ESP.A že je to dobrá věc ,ale
    pokud se stane,že auto zapadne,a ted se člověk snaží vyhrabat,tak to ESP vypnout,jinak se to pálí a to je ten smrad.
    ESP to při tom hrabání, sních či bahno bere jako nebezpečí a začíná plnit svůj úkol a začne přibrzdovat kola a snižovat otáčky motoru.Následkem toho se víc a víc přidává plyn a ono to víc a víc brzdí až se to začne pálit.Od ted si na to dávám pozor
    a není žádnej problém.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 13.02.09  15:50

kutil: já mám ve služební fabii ASR a vždy když mi to začne problikávat, tak instinktivně sám trochu uberu, slyšel jsem od kámoše, že viděl na horách frajera s kotoučema do červena poté, co prakticky pod plným plynem zdolával táhlé dlouhé stoupání, nevím jestli je to možné...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.02.09  16:45

Ingister2: ESP mi bliká tuto zimu dost často, ale žádný smrad cítit není. Ve stoupání motor ubere plyn a přibržďuje kola tak aby přední neprokluzovaly a zadní aby držely směr. Z kopce zadní drží přibržďováním směr.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 12.02.09  14:39

Ingister2: nebyl to spíš smrad od předních brzd? Nevím jak přesně množina systémů nazývaný ESP u Fordu funguje, ale při prokluzu kol má 2 možnosti:
    1. přibrzdit prokluzující kolo
    2. snížit točivý moment - to bych osobně volil při prokluzu obou předních kol vůči nepoháněné zadní nápravě.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 11.02.09  20:29

« Re: Zhasla část palubky

A co tohle: [odkaz]
    ...to uz se skoro blizi k tem 60W zarovkam :-)
    P.S: Nejak nam to od aut zacina ujizdet k LEDkam ;-)

P.S2: jeste sem nasel jedno slusne silne svetlo, pro inspiraci, jak by to meli vyrovi aut uz konecne delat :-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Ingister2

Ingister2 11.02.09  16:17

A zkúšal si aj Platinum Dragon od Osram-u?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.02.09  16:15

[odkaz]

Bohužel není uvedena svítivost.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 11.02.09  12:07

Fungovat asi jo, ale s halogeny to asi ani zdaleka srovnavat nepujde :-)
    Staci se podivat na udaj o svitivosti? - pohybuje se od 25-40lm. Pritom zarovka 60W ma cca 600-700lm. Ma svitilna s 3W Cree 7090 XR-E LED (bin Q5) LED by mela mit cca 220lm a srovnavat s H7 v mem FoFo se neda, i kdyz na svitilnu sviti sakra dobre.
  • 00 Reagovat !

foto Ingister2

Ingister2 11.02.09  12:01

« smrad od spojky

Viete mi prosím niekto poardiť?
    Včera pri jazde v hlbšom snehu (Diaľnica od Ziliny, 20 cm neodprataného snehu)sa mi pri každom prekĺznutí kolies, resp, pri zásahu ESP vovalil do kabíny smrad akoby od spojky...
    Máte niekto podobnú skúsenosť?
    Dá sa to nejako riešiť?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.02.09  11:21

Myslíte, že tohle může fungovat? [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto eda-nezbeda

eda.nezbeda 11.02.09  00:50

[odkaz]

az neuveritelne varianty LED
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 10.02.09  12:14

Kutil: Tady u toho obchodu se bat nemusis. Je osvedceny (aspon na fotonmag foru) a ja si tam zacatkem roku taky objednal par veci. Dorazily asi za 2 tydny uplne bez problemu...ale veci za 10000Kc bych tam asi taky neobjednal :-)
    Jinak plati se pres paypal, takze by ti ani nemeli vyluxovat ucet.
    Kvalita zbozi je asi ruzna, ale spis asi na "cinske" urovni (rozumej odpovidajici cenam).
    Jinak na podsvetleni palubky budou, podle me stacit ty obycejne LED z tveho odkazu.
    P.S: Ty z meho odkazu taky asi nejsou ty prave "power LED" od Luxeonu, Philipsu nebo Cree, to by pak bylo jinek kafe :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.02.09  10:44

WinDiesel: Nerozumím co jsi chtěl říct. Dal jsem odkaz na stránku, kde jsou jen LED, tak nevím.

Dong1: Já nevěděl že v Čechách jsou a tak mě překvapila i cena. Ty Čínské jsou pěkné, ale nemá zrovna důvěru k posílání z Číny a placení předem.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 10.02.09  08:24

Mě v parkovačkách první ledky také vydržely cca měsíc, ale pak jsem tam dal druhou sadu od stejného výrobce a ta drží už půlrok určitě. Teda výrobce nějaký No Name z východu ale všechny ledky byly z jedné dodávky. možná se na nich utřepe nějaký kontakt nevím 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.02.09  08:20

Já jsem je v parkovačkách měl taky, ke xenonům se jejich barva světla lépe hodí, ale do měsíce obě odešly, tak jsem tam dal zpátky obyč. Kupoval jsem na burze v OV, co to bylo zač nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 10.02.09  08:20

« Re: Klepanie na volnobehu

To WinDiesel: jak dopředu se mám připomenout , aby jsi na mě měl čas? Tu Prahu pojedu buď v polovině března nebo až někdy ke konci.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 10.02.09  08:17

Já jsem led-ky nacpal kam se dalo . tedy myslím interiér. ono když se to večer rožne tak je docela hezké. 2 mám také jako osvětlení SPZ a dal jsem je i do předních parkovaček.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 10.02.09  07:46

oleowr1. Neni zac

kutil: Ja vim ze LED zarovky sou i v Cechach dostupne, taky sem to napsal. Ale tenhle cinsky obchod byl posledni, kde sem si pamatoval ze sem je videl (krome toho ty z meho odkazu maji osazenou nejakou verzi diod s vyssi svitivosti a ne "obycejne LED" :-) )
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…