FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 24.02.09 13:09
« Re: Ford tdci
Ta trojkombinace je fakt průser, měnili to snad všichni. Teď jsem se bavil náhodně na ulici, Mondeo stejně staré jako mám já, dovezl si to z Itálie, najeto cca 60 tkm a říkal, že řemen se viditelně pohupoval nahoru dolů, že to nevibrovalo ale hrkalo a při puštěné klíme ještě víc. Co dodat. Uvidím, jak dlouho to vydrží mě, opraveno neoriginálními, ale značkovými díly.
Mechanik od Forda, to byl přeci vždy výraz pro někoho, kdo své práci rozumí ne? >:D -
g_m 24.02.09 13:06
« Re: Ford tdci
Martine,
ještě jsi zapomněl zaplakat tu svou oblíbenou - jaký byl Passat 1.8 T skvělý, jak se ti na něm nic nerozbilo, bla bla bla...
Pak ještě Fabia 1.4 74 kW, jak byla boží, bla bla bla...
O trojkombinaci lžeš, mám auto od r. 2006 dosud a nevím co to je hluk z motoru.
A to, že mechanici ti správně nedolili olej, to se děje všude.
Dokud jen blbě plkáš, neporadíš a moralizuješ (viz včera 14:16), tak se pousměju a je mi to fuk, ale když začneš lhát a ještě spílat (hlavně sám sobě - tu ojetinu sis vybral sám), jaký vrak sis to koupil, jsem zavázán ti napsat, co si o tom myslím. -
martin.z 24.02.09 12:39
« Ford tdci
To uz je fakt neskutecny co tady ctu, nedela jim ty motory a elektroniku na kolene nejakej soukromnik??
A presto se tu najde jeste nekdo kdo to obhajuje s tim, ze je fajn, ze drzi podvozek a napravy..Nemam slov.
At si kdo chce co chce pise, ale trojkombinace mluvi o peci pri vyvoji a vyrobe za vsechno, a hlavne tenhle "sofistikovanej" problem nevyresili od roku 2002 dodnes! Meli na to teda jen 6 let ale dodnes to lidem nahrazujou dilama ktery nejsou upraveny, presto ze o problemu vedi!
A tohle vsechno je v kombinaci se servisni siti jejiz nekteri reprezentanti maji problemy i s prostou vymenou motoroveho oleje!! -
DIM 24.02.09 11:13
« Za 500,- Kč bez nervů.
Tak jsem projel kus Evropy, auto stálo celých 6 dnů v mrazech až mínus 18 , a dokonce pak i naskočilo !!! Tedy těžce a za dým jsem se chtěl celým savojským Alpám omluvit....ale naskočilo !! :-) A pro jistotu jsem si koupil předem za 500 Kč Ford Asistenci, která má docela široký záběr a nemusel jsem myslet na to, co by bylo, když bych s rodinou zůstal s blikající kontrolkou někde u Chamonix ...:-) -
Janerad 23.02.09 13:11
« Reset palubních přístrojů? Was ist das?
Šinu si to v klidu 200 km/h z Plzně na Prahu, a najednou
zhasne přístrojová deska, všechny přístroje na nulu.
Očekávám zdechnutí motoru a odstavení, motor ale jede dál, přístroje se efektně protočí na max, pak na min a začnou zase ukazovat... Akorát se mi vynulovalo počítadlo.
Už jste to někdy viděli??? Docela jsem se polekal...
a) buď nějaký interní resetík,
b) policie zkouší elektromagnetické šoky na neukázněné řidiče??
Ještě že mám veterána, který té elektroniky moc nemá :-)
-
"-- skrytý --" 22.02.09 07:34
« Re: Re:
WinDiesel: Jednopístková čerpadla mají, ale jednu výhodu, čímž jsou nejmenší mechanické ztráty vlivem tření. Je otázkou, jak to bude s životností. Čerpadlo Bosch se v současné době tváří jako supermoderní, tak se uvidí. Jinak ze třípístkového čerpadla na dvoupístkové přešla i Honda ze svoji 2.2-kou. Že by taky snižování nákladů? -
superkutil 20.02.09 23:20
Dnešní doba má několik problémů. Nikdo nechce cpát moc peněz do vývoje a do testování, je velký tlak na to aby nové věci byly rychle ve výrobě, výroba by neměla moc stát, není zpětná vazba od zákazníků a servisů, servisy nemají dostatečné a aktuální informace a nemají ani dostatečné vzdělání/dokumentaci a možnosti testování. Výrobci místo aby rychle odchytili chyby vývoje a výroby, když už si ze zákazníků dělají testovací krysy, tak nemají zpětnou vazbu a problémy se spíše snaží krýt než aby se snažili závadu odstranit, protože chtějí, aby se vývoj zaplatil než budou investovat do nového. -
"-- skrytý --" 20.02.09 17:43
Co já vím, co jsem vyčetl Ford s CR začal v roce 2002, do té doby dělal TDDi jako mezičlánek mezi TD a TDCi. Motory TDCi (Puma) se pořád vyrábějí, používají se v Tranzitech. V novém Mondeu už jen HDi od PSA. Pokud se mýlím, tak mě opravte.Dobrý článek o tomto je v Autodieselu, kde uvádí, že motory Puma z našich Mondeí jsou modernější konstrukce než v současné době používané HDI.
Tady jeden z prvních testů TDCi z roku 2002 [odkaz] -
WinDiesel 20.02.09 16:34
martin.z: to máš sice svatou pravdu, ale to je problém koncernu, že začal s CR až teď !!!!!
A zatímco ostatní už to mají jakž takž vychytané (a to myslím doopravdy, protože si na tom už kdekdo nabil hubu, a to bez výjimky, takže s tím něco udělali), já se ptám:
- proč zase VW vymýšlí, jak ten motor ošidit? - Konkrétně všechny 3 CR motory (1,2 3 válec s Delphi, 1,6 4 válec s Conti a 2,0 4 válec s Boschem) mají ošizená 1 nebo 2 pístová čerpadla, která se točí 2x rychleji než konvenční dražší čerpadla u konkurence???
VW donutil své dodavatele vymyslet a vyrobit levnější a méně odolnější díly, no comments.
Lidi v dieselservisech už se teď smějí, jak se jim dobře povede... ;-\
A já vím, že všichni ostatní, počínaje Korejci, udělali vše co se dalo, aby už je podobné problémy nikdy nepotkaly. -
martin.z 20.02.09 16:25
pava1:
tak to je asi drobet neobjektivni. Koncern s tim common railem prave zacal(aspon v tehle objemech), ale kolik let uz to jede ford?? Sam nevim, moje auto je rok 2004 a to nebyl zacatek CR u forda, tehdy sem dost kolem toho cetl a vysledkem bylo vyvarovat se aut do roku 2003(problemy se spatnym materialem cerpadel posilajicich spony do vstriku). Takze vite nekdo kdy s CR zacli?
Takze srovnavejme srovnatelne a po srovnatelne dobe na vyladeni...