Janerad 25.02.09  11:47

« Rychlost - věc veřejná?

O tom, že se 200 km/h u nás jezdí, není potřeba diskutovat.
    O tom, že následky nehody ve vysoké rychlosti jsou drasticky horší, než při rychlostech nižších, také není potřeba diskutovat.
    O tom, že šinout se v klidu 200 km/h s respektem k sobě i okolí (počasí, gumy, brzdy, provoz, pomalí řidiči, auta bez řidiče, kamiony, policie atd.) je ok, zatímco šílenci řítící se 90 km/h po dálnici ve vánici a na ledu nejsou OK, o tom se diskutovat dá.

Takže diskutujme!

DIM 25.02.09  11:38

« Re: Trojkombinace - problém neznámý

Pokud se nepletu, tak se řemen nijak nenapíná. A objednávací a skladové číslo trojkombinace je v databázi celé roky stejné, takže žádná změna.....

Janerad 25.02.09  11:26

« Trojkombinace - problém neznámý

Ahoj, sice si to kdysi (5 - 15 tkm) občas písklo při startu (jak jsem tu kdesi už popisoval, ale nyní (95 tkm) je to OK.

Nechť se přihlásí ti s mondem po 06/2008, kdo měl problémy s trojkombinací. (spíš bych to viděl na to, že ti, kdo se nechali znervoznit písknutím a zuřivě napínali, tak odvařili kladky...)

Janerad 25.02.09  11:23

« Lopatky Turba - zakarbonování

1. můj názor na špinavé lopatky turba:
    - kdo jezdí jako s traktorem, má to studený a plný sazí.
    - kdo jezdí rád déle, rychleji a točí (motor lehce a otáčky, nikoliv na 6ku 80 do kopce, plyn na podlaze) pak saze spálí.
    - myslím si, že želví power čistí i usazeniny na lopatkách turba (ničím nepodložený dohad založený na masírování marketingem Shell)
    2. na druhé straně jsem viděl upálené lopatky turba u chiptuningu (sazepower).
    3. Takže je to na Vás - jak se chováte k turbu, tak Vám turbo slouží...

DIM 25.02.09  10:48

« Re: Ford tdci

Tak já sice pobrblávám....ale taky po novém Mondeu pošilhávám :-) Ale Octávia a nebo dokonce Fábia je jiná třída, nemá smysl to porovnávat. Octávia je na úrovni Focusu, i když ji pořád všichni cpou do střední třídy, nepatří tam. Statistiky poruchovosti jsou navíc pro Octávii a Mondeo téměř srovnatelné. Na druhou stranu při každé delší cestě - a to jich jezdím hodně - nemohu nemyslet na tu kontrolku žhavení a co by bylo, když se mi to stane někde na dovolené a pod. Mimochodem nechápu, proč bliká žhacení, když je tam ještě ta kontrolka s vyobrazením motoru. V každém případě když se ochladí a rozsvítí se žlutá vločka hned vedle toho žlutého žhavícího nepřítele, tak mě polije horko !!! :-)

foto Vasik1

Vasik1 25.02.09  09:50

« Re: Ford tdci

Ještě se musím podělit s jedním poznatkem. A reagovat tak na přestřelky martina a G.M. Když se stala před týdnem tato věc...věc s turbem. Při prvním rozblíkání, klidná jízda z práce, jsem myslel na nejhorší, 3 dny před tím, tzn v pátek 13.tého jsem bral naftu u renovované značky Avanti, která spadá pod OMV, v okolí měla dobré reference a byla levnější o 2 kč >:-[] Po tomto natankování jsem ujel asi 50 km, pak si takhle jedu domů z práce, žádné divočení, otáčky tak do 2000. A najednou kontrolka, polilo mě, odstavil jsem to, zdechl, nastartoval, chci se rozjet a při 1500ot už zase na mě blikala, říkám si a je to, vzal sem naftu, ujel 50km, a odrovnovnal komplet čerpadlo vstřiky, motor začal pocitově i více klepat. VOlám tedy večer Petrovi T. co s tím, ten mi doporučil ihnet se nějak dopravit do prahy na servis a diagnostiku, doporučil též před tím než vyjedem vypumpovat všechnu nádrž, rozpojil jsem tedy potrubí a začal malým zubovým čerpadlem čerpat, proces na 3 hodiny, až sem vypumpoval nádrž do sucha. Nalil V power a šel to projet, nic se nezměnilo, cesty do prahy sem se docela bál. Do kopce slimák po rovince OK. DOjeli jsme do prahy provedli diagnostiku a ta odhalila nefunkční turbo. Jen tak ze zvědavosti jsme provedli test vstřikovačů, které byly netknuté, ztejně tak i čerpadlo, vstřikovače byly pouze zakarbonovaní vlivem nedobrého atmosferického spalování. Inu jeli sme tedy zase domů s jasným závěrem do našeho servisu, kde je naše turbo na pitvě, konkrétně jeho elektro část. Co se ale chtěl napsat je to, že v den a den poté co se to stalo, jsem byl rozhodnut že mondi po opravě půjde z domů, a přesedláme do koncernového vozu, konkrétně nějaké octávije +- stejného roku výroby. Po stupně to ovšem ze mě začalo vyprchávat, nemaj sice problémy se vstřikovači, ale interiér, výbava to vše na co sem byl zvyklý by bylo pryč. K tomu ještě méně kvalitní podvozek, menší zavazadlový prostor. Bylo to prostě jako přesednout z ferari do trabantu. Na tdi sice vstřiky neodchází, ale turbo a podobné sračky to má taktéž. takže by to bylo stejně z bláta do louže. Kluci zkuste přesednout na týden do fobie, nebo octávie do rv 2004. To je prostě hnus.Srovnáváte nesrovnatelné. Zůstanu věrný mondíkovi

foto Vasik1

Vasik1 25.02.09  09:19

« Re: Ford tdci

To All: Můj mondík z roku 2004, též nedává o své trojkombinaci znát, tedy si to aspoň myslím, nemám srovnání, ale zvukový projev vozu je i po dvou letech provozu v mém vlastnictví pořát stejný a je porovnatelný i s ostatníma mondíkama které potkávám. To že jsem loni repasoval vstřiky, s tím jsem do toho šel už při koupi, po diagnostice petra T. Jinak za dva roky žádný problém. Až na to * turbo co se vysralo minulý týden 8-s , podle všeho to ale vypadá že tohle nebude zásadní investice, turbo je OK, jen ten elektrickej pajšl je v kopru. Ten má teď na stole, jeden ele. mechanik, z mého garážového servisu. Včera jsem s ním mluvil a pravil že to na 99% opraví, nikdy tuhle krabici ještě rozebranou neměl, takže se na ní učí, respektive se spíš učí myšlení té jednotky. Já mu ale věřím, věřím i v to, že když dám auto do servisu tak mi jej připraví na dalších 20000 km, nic jiného mi nezbývá, je tu riziko, všude na světě se najdou hajzlíci, co shrábnou peníze, přelepí nálepky a úkon neudělaj

"-- skrytý --" 24.02.09  19:47

« Re: Ford tdci

G.M.: Připojuji se k Tobě. Mám na 2.0 TDCi (3/2007) najeto 67tkm a o trojkombinaci nevím. Také ostatní problémy zde popisované znám jen odsud. Měl jsem však jiné problémy: po 30tkm klepající zadní nápravu (povolený šroub u stabilizátoru) a blbou geometrii přední nápravy (odnesly to první gumy a šly po 20tkm do kopru). ;-)

g_m 24.02.09  17:43

« Re: Ford tdci

DIMe, ber to tak, že poslední slovo máš skutečně ty, tohle je jen můj minidovětek.

Add 1) Samozřejmě vím o vás všech, koho kladky potkaly, mě však ne, takže změna se udála (pozdě, ale přece). Takže nemůžu souhlasit.

Add 2) Udělal jsem v životě tu zkušenost, že nejvíce nám na ostatních vadí to, co nesnášíme sami na sobě, takže řečnická otázka - dodržujeme všichni předpisy? Já těch 200 nejezdím, to je vše, co v tomto konkrétním případě pro bezpečnost ostatních mohu udělat, komentovat něčí rychlou jízdu má nulový efekt.

Add 3) Když se podívám na srovnání spolehlivosti např. Fordu a VW (více modelů od obou firem), tak to tak dramaticky zase nevidím. Projděte si pozorně celou tabulku ve spodní části stránky.

DIM 24.02.09  16:47

« Re: Ford tdci

Tak poslední slovo udělám já ?? Jako zakladatel ??

1) Trojkombinace jsou na h..... už od začátku, t.j. 6 roků . A zatím je to pořád stejné.

2) 200 km/h se u nás nejezdí. Takže to tak nějak není jenom tvoje věc, G.M., protože to má vliv i na ostatní......

3) Že Ford není zrovna etalon spolehlivosti není přece žádným tajemstvím.

g_m 24.02.09  15:25

« Re: Ford tdci

..."nejde o omluvu, priznani chyby nebo cokoliv takoveho, ale jen o ego posledni slovo"...

;-) :yes:

martin.z 24.02.09  15:20

« Re: Ford tdci

G.M. Necekal sem, ze do neceho takovyho, co uz sem tolikrat jinde cetl a co jeste nikdy nedavalo smysl ani vysledek, sam zabrednu, ale ted fakt koncim. Zkusil jsem udelat krok naproti tobe, bez uspechu. Tady nejde o omluvu, priznani chyby nebo cokoliv takoveho, ale jen o ego posledni slovo.
    Tak tedy at je po tvem, zkusim nepsat nic kritickeho a ty me na oplatku zkus ignorovat..

g_m 24.02.09  15:02

« Re: Ford tdci

Tak Martine, dal jsem si kafe a cigaretu, ale přesto nějak nemám potřebu ukončovat tuto hádanici.
    Na úvod mě poučuješ, co je dost naivní si myslet, aby jsi v ještě v tom samém souvětí napsal něco, co si naprosto protiřečí.
    Jak může být něco výrobní vadou a zároveň se to neprojevit u všech vyrobených aut, Martine?
    Co se týče té rychlé jízdy - tak tys ironicky žertoval, aha... Zkusím ti tak za rok, až tady zase budeš plakat, jaká jsou Mondea špatná, napsat, že to je třeba tím, že jezdíš jako prase (a dám k tomu třeba dva smajlíky) a uvidíme, jak to ponese tvá útlocitnost, jo? Já ti dnes psal cosi o tom, že pláčeš, blbě plkáš a moralizuješ. A ty na mě, že to jsou invektivy, že tě napadám. Slovo prase je dle mě oproti tomu slabý odvar.
    Vykládáš mi tady, jak se mám uklidnit a sám používáš vícero vykřičníků a otazníků, používáš slova jako "fakt neskutecny", "nemam slov" a pak mi vykládáš, jestli něco ve mně vzbuzuje emoce a doporučuješ mi kafe, čaj a uklidnění. Jinak ještě - tvé auto mě nesere, jak píšeš, je mi naopak úplně fuk, nezajímá mě ani, že ti toto fórum na webu přivodilo ztrátu důvěry v Mondea. To je tvůj privátní problém.
    O černé nebo bílé a o nadšenosti - po všech mých kritických příspěvcích na tomto fóru o Mondeu máš pořád dojem, že slepě hájím své auto? To je divné.
    Ohledně tvých bývalých aut - jak je nemám řešit a dokonce si je nemám dobře pamatovat (včetně jejich správných motorizací i když jsi je dnes původně nezmínil), když to tady o tom Passatu a té tvé Fabii padlo tak 5x?
    Budu rozhodně rád, že si už nekoupíš Forda, jak píšeš, protože já u nich zůstanu i s jejich chybami.

Ještě se těším, až napíše ten Kutil, jaks ho vyzval.. Martine že vy jste oba z Prahy a oba máte kombíka, oba jste kdysi měli Passata a i Škodovku a oba...... no to je fuk. :-)

Hezký den, už mě nebavíš.

martin.z 24.02.09  13:54

« Re: Ford tdci

G.M. myslim ze je dost naivni si myslet, ze nejaka vyrobni vada postihne vsech 100% vyrobenych aut, tzn. to ze u tvyho se neprojevila neni zadna statisticka informace a treba zrovna kutil kupoval mondeo novy, ma rocnik 2006 nebo 2007, nevim, at napise ale zrovna pred chvili psal ze uz to ma menene..
    Co se tyce rychle jizdy, byla to ironicka srandicka, ktera zjevne vytocila jen tebe coz me mrzi.
    Co se tyce myho auta, ktery tebe zjevne sere, tak je to auto s kterym ziju, jen jsem k mondeim obecne ztratil duveru diky tehle diskuzi. Ano muj kus je dovezenej, ano mel stazenej tachac ze 120kkm na 63kkm, ano ja o tom vim a to diky vypisu z ford servis systemu kde byla posledni prohlidka tesne pred prodejem (a stocenim tachometru) Auto proste za 2 roky natocilo co mohlo.
    Me postrehy tady nejsou o breku, jen o prekvapeni o tom ze clovek neni vzdycky jen nadsenej, nic neni cerne nebo bile.
    Co se tebe tyce tak si dej caj nebo kafco a zkus se trochu uklidnit. Jestli te urazi pomysleni ze se tu navazim do lidi co koupili ford tak to proste tak neni, jen nepovazuju ford za firmu hodnou vychvalovani.
    A co se tyce moji byvale octavie, fabie a passatu, neres je, vzdyt tady jde zjevne taky o to, ze strasi benziny nebo tdi proste nebyly tak slozity jako to tdci, jen to nevnimam jako duvod k tomu abych to tu nenapsal.
    Ano tdci bylo problematicke z nekterych mozna objektivnich pricin, jine veci mohli urcite udelat lip, to je cely.
    Ale moje dalsi auto uz proste ford nebude.
    Rad bych tu prestrelku ukoncil, souhlasis?

g_m 24.02.09  13:27

« Re: Ford tdci

To víš, že si budu psát, co chci. Oplácej mi, jak chceš. To, že nejsi sám, co se trojkombinace týče, to vím moc dobře, "překvapivě" toto fórum čtu také. Ale tys psal, že to dodnes nevyřešili. A já ti říkám, že lžeš, protože já mám auto skoro 3 roky a nic jsem neměnil a ani nic nerachtá.
    Ohledně jízdy po dálnici 200 - já tak nejezdím, ale můžeš mi napsat, co je ti po tom, že někdo tak jede? Ptal se tě snad někdo na to? Myslíš si snad, že někoho převychováš?
    Martine, už jednou jsme tady my dva rozebírali, že tvoje auto je odkudsi dotažené a že může mít namotáno třeba 4x kolem koule a tys na to tenkrát napsal, že jsem tě osočil, že bourané auto bys nekoupil. Vzpomínáš si, ty moralisto?
    A ostatní, že jsou na tom se svými auty mnohem hůř, jak píšeš - proč se za někoho schováváš? Co je mi do ostatních? Je tady každý sám za sebe. Jaké sis koupil, takové máš. Koupil sis ojetinu za pár peněz, tak nebreč furt jak malý kluk. Mě to stálo ranec a problémy nemám. Kup si zase Passata a budeš spokojený. Tím narážím na tvou poznámku na závěr, že tě napadám za to, žes chválil auta z VW - mysli si klidně dál, že mě to drásá a že mám dodnes mokré sny o Passatu. Je mi to fuk. Kdybych Passat chtěl, tak bych si jej koupil.

Zkusíš mě rozebírat i dál? Emoce a horkou hlavu tady ukazuješ ty, tak mě nesud' podle sebe.

martin.z 24.02.09  13:19

« Re: Ford tdci

pava1: to tu psal i nekdo jinej a za 30kkm to mel opet doma..
    me to v charouzovi teda pri vymene tvrdili taky ze mi tam davaj uz nahrazeny dily, ale moc tomu neverim, najel jsme od ty doby 20kkm a zacinam to tam slyset zas.

foto superkutil

superkutil 24.02.09  13:18

« Re: Ford tdci

Od té doby co přidávám VIF je pohoda se starty pod 0°C, předtím velký problém i s naftou od Shell nebo Benzina. Motor nechtěl naskočit, když naskočil, tak byl nepravidelný a bíle kouřil. S VIF naskakuje napoprvé a bez kouře.

Už ve 40000km údajně měnili v servisu kladky, protože motor po startu drnčel. To neřešení konstrukčních chyb je velký problém. Není zpětná vazby servis/zákazník na vývojové oddělení Forda.

U Renaulta teď vytvořili systém, kdy technik připojí auto na diagnostiku s kterou je spojen odborník ve Francii a místní technik mu přes kameru ukazuje chování auta. Výsledky z diagnostiky pak sbírají v cenrále ve Francii a podle nich upravují ŘJ. Je to reakce na špatnou pověst elektroniky u Renaultů.

martin.z 24.02.09  13:17

« Re: Ford tdci

GM: precti si par poslednich prispevku od pava1, DIMa a pak se zamysli jestli jsem lhal a jestli by treba nebylo dobry drzet debatu (mysleno tady mezi nami zucastnenymi) na slusne urovni bez napadani.
    Co se tyce napadani servisu, tim tu snad nikoho neurazim a hlavne oni sami jsou tak arogantni ze jim to nemuze uskodit.

"-- skrytý --" 24.02.09  13:15

« Re: Ford tdci

WinDiesel tady ale psal, že nyní má na autě namontováno konečné řešení co opravdu vydrží, tak se tím snad Fordi zabývali nebo to mají jen výmluvu pro neodbytné zákazníky?

martin.z 24.02.09  13:13

« Re: Ford tdci

Pis si co chces, nehodlam ti oplacet invektivama. Nemam ve zvyku si vymyslet, my byvaly auta byly v pohode, nektery sluzebni, nektery vlastni. A co se tyce trojkombinace tak nejsem sam, nekteri jiny tady ji museli menit taky a hlavne nekteri vickrat.
    Co se tyce jizdy 200 po dalnici, nehodlam rozebirat.
    A co se tyce meho kusu auta tak ten za vrak nepovazuju, spis ho muzu jen obdivovat, ze dosud jen trojkombinace a termostat, protoze ostatni tu sou na tom mnohem hur.
    Spis je zajimavy jak me napadas za to, ze o jinych znackach aut tvrdim ze s nima problemy nebyly - vyvolava to v tobe emoce? Z jakeho duvodu?