FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.09  18:22

« Re: aditiva

Jěště jsem našel, že "WWFC je dokument společně vydaný evropskou, dvěma americkými a japonskou asociací výrobců automobilů" . Ještě připíšu další výsledky zkoušky mazivosti pro porovnání: Castrol TDA 406, Ekolube Diesel Aditiv 341, STP Diesel Treatment 414. Výsledek zkoušek rezavění: Castrol, Stanadyne - lehké rezavění, Ekolube, STP, VIF - bez rezavění, čistá nafta - těžké rezavění. Cetanové číslo: Nafta 53,5; Castrol 56,8; Ekolube 58,5; Stanadyne 56.5; STP 56,1; VIF 57.9.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.09  18:10

V tom Autodieselu je tabulka "Přehled požadavků na hodnocené vlastnsti zkušebních vzorků". Požadavek na azivost nafry dle ČSN EN 590 je max. 460 mirometrů, WWFC kategorie 3 je max 400, kategorie 4 je taky 400, spolu s vyšším cetanovým číslem, požadavcky "výrobců vstřikovacích zařízení" (jakých, to nepíšou) max. 300. To mi dává smysl, výrobci by radši mazivější naftu, je z ní menší opotřebení. Zhošení po přidání "standy" je v rámci tolerance přesnosti měření při zkoušce (+- 63), nebo, jak píšou, "se může jednat o antagonismus přísad různých typů, z nichž se přípravek skládá", to neposoudím, nejsem chemik. Co jsem někde četl, tak základ VIFu vyrábí rakouská firma, která dodává aditiva i velkým prodejcům nafty. Standu zase výrobce vstřikovačů, tak snad ví, co dělá. V místním diesel servisu mi doporučili jednou za rok přidat nějaké speciální čistící aditivum od Delphi. A teď se v tom někdo vyznej :*) .
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.03.09  18:08

« Re: Turbo zase jako nové

pava1: Tak tam dali BOSCH, chytli ho jen na dva plastové nacvakávací kolíky, takže se bojím, že filtr za jízdy upadne a za montáž si přitom řekli 320,-Kč (sestává z přecvaknutí tří hadiček a odejmutí a nasazení filtru - vše bez nářadí). Akce asi na 10min. Neskutečnej vejvar. :-(

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 07.03.09  16:51

WinDiesel:Petře takže mám nalít Lukanu, nebo bude stačit Ceressoft(nebo jak se to jmenovalo)? >:D
    Očekával bych , že Autodiesel nebude mít potřebu vrtěti psem, tak jak to předvádí v ČR periodikum SM.
    Takže abych to zkrátil - jednou VIF jednou Standu - člověče , abych neztratil orientaci. >:D
    Napiš , jak to řešíš ty a co používáš, jak často - a myslím, že podle toho se dá relativně zařídit. Dík
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.03.09  13:25

cia: já chemik jsem >:D >:D >:D opravdu, a tam mne v testu Autodieselu ale OPRAVDU udivil výsledek Stanadyne, nafta obyč. necelých 400, se Standou více než 400 (zhoršení). Tomu ani při nejlepší vůli nemohu uvěřit.
    Zato největší konkurent Standy měl nápadně dobrý výsledek, zatímco Standa měl výsledek horší než obyčejná nafta (samozřejmě aditivovaná již z výroby).
    Nevrtěl tam někdo psem?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.03.09  13:21

« Re: Aditiva VIF x Stanadyne

webster: kde vzali, že výrobci vstřikování vyžadují 300? Stanadyne JE VÝROBCEM VSTŘIKOVÁNÍ - hlavně pro traktory John Deere a motory Perkins, Yanmar a pod., ale i pro Hummer - vojenské provedení a americké dieselové 8 válce, a na stránkách má uvedenu hranici přes 500. S tím vcelku koresponduje ČSN vyžadující 460.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 07.03.09  13:15

webster: tak to dopadá, když si neověřím informace - popletl jsem to. Časopis už nemám, díky za korekci. Tak zase Standa nevyhrál ..... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 07.03.09  12:31

:-) Stačí jen zvednout Kapotu!

tak jsem kouknul na servo a zjistil jsem: Táhlo je na sucho, zřejmě je tam moc teplo... zkusím ještě vyčistit kontakty, zatím to rozdělávat nebudu... Možná to zkusím očistit zvenčí, aby se lépe chladilo...
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 07.03.09  08:30

No nepanikaříme, ale co tedy je informace, která je pravdivá a zásadní - nejsem chemik, mozek sice používám, ale v tomto případě jsem již velmi opatrný, jedna zkušenost s výměnou vstřikovačů mě na dost dlouhou dobu stačila a nerad bych udělal chybu, která by moje nové :-) vstřikovače poslala opět do kopru. Děkuji za vyjádření , jak PetraT. , tak webster.
    Pozn: do nedávna jsem žádné aditivum nepoužíval a odmítal jsem je, až nemilá zkušenost mě poslala tímto směrem tj . dodat. aditivace
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 07.03.09  08:10

pava1: Na filtr se musím podívat. Je v kovové kleci a bohužel není výrobce z vrchu ale někde z boku.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.09  02:10

« aditiva

Omluva za dvakrát vložený příspěvek.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.09  02:07

Přátelé nepanikařte. Cituji z testu časopisu Autodiesel, mám ho před sebou: Mazivost (wsd 1,4),mikrometrů=zkouška na HFRR: nafta bez aditiv 349, nafta+Stanadyne 410, nafta+VIF 268. Číslo udává korigovaný průměr otěrové plochy v mikrometrech, čím menší, tím lépe. Výrobci vstřikovacích zařízení požadují max. 300, ČSN max. 460. Rozptyl přesnosti zkoušky je +- 63 mikrometrů. Údaj pro Stanadyne celkem odpovídá i tabulce na jejich firemních stránkách. Sorry za dlouhý příspěvek a spoustu čísel ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.03.09  02:05

Přátelé nepanikařte. Cituji z testu časopisu Autodiesel, mám ho před sebou: Mazivost (wsd 1,4),mikrometrů=zkouška na HFRR: nafta bez aditiv 349, nafta+Stanadyne 410, nafta+VIF 268. Číslo udává korigovaný průměr otěrové plochy v mikrometrech, čím menší, tím lépe. Výrobci vstřikovacích zařízení požadují max. 300, ČSN max. 460. Rozptyl přesnosti zkoušky je +- 63 mikrometrů. Údaj pro Stanadyne celkem odpovídá i tabulce na jejich firemních stránkách. Sorry za dlouhý příspěvek a spoustu čísel ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 06.03.09  21:48

Vasik 1: Díky za příspěvek a fotky. Jsem rád, když se můžu trochu nachytřit. Protože jsem blikající kontrolku žhavení zažil, a nyní minulý týden opět, mám pocit, že mě podobná anabáze čeká taky... (po důkladném zahrátí, jízda přes hodinu, navíc plný knedlík na dálnici delší dobu). Ještě bych ocenil montážní foto, co a kde je v autě lokalizováno. Také by mě zajímalo, zda je možné toto servo vyměnit během 3 hodin, kdy je auto na pravidelné servisní prohlídce... Poprvé jsem se totiž s tímto problémem setkal okamžitě poté, co jsem odejel ze servisu po prohlídce... Jinak si myslím, že po 5ti letech má elektromotorek nárok na odpočinek. Je ale mrzuté, že kvůli tomu asistenti vyměňovači v servisu mění celé turbo... ale zase jednou za pět let nové turbo, to se dá snést, ne?

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.03.09  21:48

« Re: Ceny servisu

cia: připoj se jednoduše na stanadyne.com a tam je obrázek s aditivy, můžeš jít do toho a kouknout se.
    Druhá odspoda je tabulka porovnání aditiv, vesměs severoamerických (tam musí tedy taky nafta stát za h.vno, když je tam taková nabídka aditiv !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… />Já myslím že Stana je dobrej a pro běžné užívání asi nejvhodnější kompromis mezi náklady a užitnou hodnotou. Delphi Plus má silnější čistící účinky a antikorozivní a ochranné účinky, VIF má podle mne nejvyšší obsah přípravku zvyšujícího cetanového čísla ale je ošizené o mazivostní složku.
    Je to na tobě... ;-) :-!
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.03.09  21:41

cia: mno, myslím že existuje i 20 l kanystr Standy, no nekup to !!!
    A TO SE VYPLATÍ !!!
    Jinak jsem od dodavatele zaslechl, že existuje 5 druhů aditiva Stanadyne, a bude se dovážet do ČR:
    - Performance Formula (formule výkonu)
    - Lubricity Formula (formule mazivosti)
    - Winter 1000 (zimní aditivum)
    - Performance Formula Junior (ekonomická verze formule výkonu)
    - Gasoline Engine Injector Cleaner and Conditioner (aditivum pro benzínové motory !!!!!!!!!!)
    Na webu stanadyne.com si také najdeš kalkulátor nákladů pro užití aditiv Stanadyne.
    Howgh !
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.03.09  21:29

VYLEJ, DO NÁDRŽE, A PŘÍŠTĚ STARÉHO DOBRÉHO STANDU... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.09  21:12

superkutil: a jaký palivák ti tam dali Delphi, nebo Bosch? viz tady: [odkaz]

s těma stěračema máš pravdu za sněhu a ledu fungují hůř, musí se perfektně očistit a i tak to není 100%, ale teď s nimi problém nemám.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 06.03.09  20:45

pava1: dík za odkaz, tu cenu tam mají asi i s dobírkou, jinak to není možný :-) , počkám na vyjádření WinDiesela a pak objednám, buď Delphi+ a nebo STANADYNE
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.09  20:02

cia: Meřo ano, zvyšuje mazivost, bohužel v posledním Autodieselu v testu naft na mrazuvzdornost zjistili, že u většiny vzorků je ho tam 0,3% což je nic, dokonce tam i mazivost zpochybnili, byť ji konkrétně v tomto testu neměřili. Jestli je zájem nafotím a hodím to sem podobně jako první test.
    Co se týče Standy, tak dobírkou ho posílají tady: [odkaz] cena je ale dost vysoká já včera lahvičku 235ml kupoval za 180,-Kč Na stránkách je leták jak na Delphi+, tak na Standu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…