FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 10.03.09 14:10
« Re: VIF
Krkovicka: OK. V tom případě je problém vstřiků pouze ceský problém? Jaká je procentuální poruchovost? Je otázka, zda se jedná o 2-6% nebo je to více. dokáže na toto někdo z přítomných odpovědět? Protože na všech recenzích na Mondea TDCI čtu: rychlý pokles ceny, problematická čerpadla, odchází vstřiky, 3 kombinace, dvouhmoťák, EGR atd.
Pokud jde o mě, tak jsem Mondeo kupoval z lásky k Fordům, protože jsem měl předtím Fordy (i když byly poruchové), protože jsem chtěl velké silné auto s malou spotřebou a dobrými jízdními vlastnostmi a protože jsem měl příjemného a spolehlivého prodejce. Ono totiž po návštěvě nekolika konkurenčních autosalónu jsem měl pocit, že je vůbec zákazník nezajímá. ;-\ -
cja 10.03.09 14:09
Krkovička: Měl jsem taky 3ks 2x benzín, jednou :-)naftu, najeto na nich 160t km, benzíny jsem po koupi vychytal(1x servo řízení, 2x spojka v klimatizaci - au), jinak spotřebák, olej a palivo - spokojenost - ale to jsem ještě tenkrát nevěděl >:D . Souhlasím - pro mě i když teď už s otázkami - super jízdní vlastnosti, velký užitný prostor, a začíná mě občas štvát - vstřiky a přístup Fordu ČR, no a bohužel jezdím na českou naftu. Jinak taky spokojenost, ale ...
Jo, po Olině občas koukám, ale bez modrých očí jsem ji ještě nepotkal :-) -
sybokcz 10.03.09 14:08
Kutil:
Protoze za cenu, za kterou jsem nase Mundo koupil (tehdy), tak bych jine nesehnal. Pomer cena/vykon jednoznacne zvitezil. Se vstrikama a trojkombinaci jsem pocital jiz tehdy (tedy naklady cca 40tis), ktere jsem vzdy pripocitaval k cene mondea, pokud jsem porovnaval ruzna auta. Porad to vychazelo lip jak Passat, C5 nebo Vectra. Do ted pouze trojkombinace a to jenom proto, ze uz se mi ji nechtelo poslouchat :). Takze tak.
Jinak je to ojetina, abych to jeste upresnil. -
Vakan_1 10.03.09 14:04
Protože je to vcelku spolehlivé auto. Mám najeto 201 000 km a stále původní vstřiky. Pouze jednou měněna trojkombinace a jednou ložisko na levé přední nápravě. Což považuji za spotřební materiál.
Jinak dolévám palivo a jezdím. Občas zajdu na výměnu oleje.
Že si tady v diskuzi stěžuje pět lidí na vstřiky - to není reprezentativní vzorek. -
"-- skrytý --" 10.03.09 14:04
Mám Mondeo TDCi asi 3 roky, najeto 90 000 km. Dosud jsem s ním neměl závažnější problém, ale popisované závady na vstřikovacím systému mě dost znervózňují. Tankuji Vervu a Shell V-Power Diesel. Filtr měním cca po 20 000 km.
Má smysl tam ještě přidávat aditiva ?
-
"-- skrytý --" 10.03.09 13:43
kutil: Mel jsem Mondea 3ks. Celkem jsem na nich najel pres 150tis km a ani s jednim jsem nezustal nekde viset. Za celou dobu krome spotrebaku menena jednou trojkombinace, vypadla hadice turba a oprava kompresoru klimatizace.
Prvni 1.8 benzin doted jezdi bez oprav, Druhy 2.0TDCi si od doby co jsem ho prodal vyzadal opravu snimace otacek. Treti Olina 2.2TDCi je ted nekde asi rozkuchana a uz nic nepotrebuje.
Vsechna auta jsem koupil jako ojetiny z DE a jedine za co jsem si priplacel byly nadstandartni asistencni sluzby k memu havarijnim pojisteni:) Oba dyzly na puvodnich vstrikach bez aditiv, ale pravdou je, ze taky nikdy nejely na ceskou naftu.
Na tvou otazku tedy odpovidam: Koupil jsem si ho, protoze dobre jezdi, vejdu se do nej a nesere se :-)
-
superkutil 10.03.09 12:35
Hele chlapi, nedávno jsem si položil otázku a teď se na ni zeptám i Vás :-) :
Proč jste si koupili Mondeo TDCI, když jsou s ním takové starosti a jeho provoz je mnohem dražší než u konkurence.
Co mám známé s jinými značkami, tak takovéto problémy nemají. Nemusí dokupovat asistenční služby, neklekají jim auta na silnici, nemění vstřiky. Jen dolévají palivo a jezdí. A občas zajdou na výměnu oleje. -
cja 10.03.09 10:46
impaler: taky jsem si dokoupil prodlouženou záruku, v té se nic nepokazilo, no a až skončila, tak to přišlo, navíc v té prodloužené záruce je dost vyjímek, takže pozor na to - není to jako zákonem daná záruka 24 měsíců - i když vstřikování, když ho prokážeš tam bude - rada je jezdit se vstřikem , tak dlouho, až se auto zastaví a potom musí plnit - vůz nejede, tak zkrátka opravujte - i když nikdo z nás nemá žaludek čekat až to klekne, samozřejmě v nejméně vhodnou dobu - no a na to se spoléhá
Přístup Toyoty je asi tak jak by to mělo být a né se schovávat v záruce za kvalitu paliv v zemi, kde se vůz prodává, nebo doporučit, jak tomu předcházet - aditiva, jenže to by museli přiznat , že něco není košer. Ale to je tady celkem často odrhovaná píseň. Myslím , že na palivo v B se zas tak obávat nemusíš. :-) -
DIM 10.03.09 10:40
Mně se prodloužená záruka vyplatila, ale na vstřiky to nemusí fungovat !! Taky jsem si teď raději koupil za 500 asistenční služby, nechci někde v zahraničí stanovat před servisem :-) A to, že v současné chvíli je skoro každý studený start jakoby na tři válce ( tak sekundu se to vyloženě dusí ), mě nenechává klidným .........Bílý dým už raději nesleduju.....hlavně rychle pryč :-)
-
impaler 10.03.09 08:54
Hm, taky jsem si zakoupil prodlouženo, doporučil mi to DIM. :-)
Nic ve zlém, samozřejmě. ;-) Letos v létě končí, mám k osmdesáti tisícům a žádný problém s motorem, aspoň doufám. Ovšem tvoje zkušenost s FMC mě zvedá ze židle.
Jinak k těm toyotám - kolega tady v Belgii jezdí s Avensisem a nové vstřiky už má taky. Dali mu je mimochodem v klidu v pardubickém servisu na auto koupené v Belgii, a že by musel něco vysvětlovat nebo dokazovat...auto nejelo dobře, tak jim ho dal a oni mu ho vrátili svěží jako vánek. Asi tak. -
pepe krakora 10.03.09 07:38
No jo jenže já JZD netankuju, jezdím na pravidelné garance do značkového servisu, nikdo mě na možnost závady neupozornil. Sere mě ten přístup. Proboha jsme v 21. století, jak je možný že musím k autu přistupovat jako za hlubokého komunismu - dodělej si sám, zkontroluj si sám. Ten zku.venej FMC to moc dobře ví, že ten Delphi systém stojí za ho.no a měl by k tomu tak přistupovat. Já si dokoupil jako vůl prodlouženou záruku a byla mi na nic. Za těch osmnáct litrů jsem mohl mít ty vstřiky ze dvou třetin zdarma. -
"-- skrytý --" 10.03.09 07:22
« Re: Trojkombinace
No není. 11.300 Euro. Černá barva, Ghia výbava, kůže, dřevo, vyhřívaný a chlazený sedadla, ESP, xenony, chromovaný doplňky a lyžiny, 16" zimáky + 18" letňáky (obojí dost vzorku), Denso navigace, vyhřívaný přední sklo, atd. Asi taková normální cenovka. -
"-- skrytý --" 09.03.09 19:43
Pava1 - a jedná se o všechny modelové řady a ročníky? Mám Mondeo vyrobené 9/05 a model 2.2 s Euro 4. Koupil jsem ho minulý měsíc v Německu a má nahrčených 89.000. Těžko říct, co tam kdo kdy měnil.... Ale podle zvuku je to zatím dobrý. Snad to vydrží. -
"-- skrytý --" 09.03.09 19:39
« Re: Telefon v Denso navigaci
Pava1 - díky za info! Musím ještě zjistit kód na rádio. Byl jsem ve Ford Atoma Brno a tam se jim nepodařilo odjistit 1 pacičku na rádiu, takže ho nevytáhli. V sobotu jedu do Prahy a zkusím Auto Motol Beni. Snad to půjde... Ale když ne, tak už nevím. Ve FMC mi řekli, že se to musí podařit. Že jen podle VIN auta neví číslo rádia (SN). To se mi nezdá, že by forďáci nevěděli, co do jakýho auta montují.... -
"-- skrytý --" 09.03.09 18:36
Trojkombinace je slangový název na řemenový pohon příslušenství. Vlivem opotřebování a asi i konstrukční chybou začne řemen vibrovat a vydávat rušivé zvuky slyšitelné hlavně při volnoběhu. Vyměnit někdy stačí řemen, napínací kladka (takový trojúhelník s pérem :-) a někdy taky řemenice klikového hřídele a další dvě kladky). Ve Fordu to mění obvykle všechno za 11 tKč no a za 40tkm je ten vibrátor obvykle zpátky.Když si projdeš pár stránek zpět, hodně se tady o tom psalo.