FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.03.09  10:51

« Re: VIF

Subaru mě zklamalo interiérem a kvalitou zpracování.....je už to ted lepší??
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.03.09  10:20

« Re: Obutí na léto

hil: a co jsi měl, CSC2 ?

Kutil: no já právě měl jednou ten šípovitý krásný dezén na Mondu 1995 ,byly to Toyo Proxes a byl jsem z nich na umření, v zatáčce jsem nikdy nevěděl co se bude dít, takže šípy na léto(kromě Dunlop 9090) taky ne, Michelin měl problémy na vodě - alespoň PS2, já teď obul na disky GY F1 v 18" , ale Asymetrico, tak uvidíme, obávám se akorát výdrže
    a k těm Pirelli P6000, měl jsem je na starém Mondu, ale v 14", tichounká komfortní guma, ale výdrž i po přehození předek zadek byla 14t km !!, od té doby je pro mě Pirelli synonymum krátké životnosti - můj rekord v požírání pneu
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.03.09  10:09

Zvažuju Michelin (jsou zajímavé slevy) nebo Bridgestone RE040 nebo ER300 nebo Continental XL FR ContiSportContact 3. Teď mám Pirelli P6000 a jsou hlučné. Pirelli mi tvrdí, že P6000 nejsou vhodné na Mondeo, že na Mondeo patří pneu s podélnými pruhy a ne příčnými špalky (sjíždí se na pilku a hučí).

Líbí se mi Goodyear F1 GSD 3 XL, ale v mém rozměru se nedělají a měli jsme je na firemním Passatu a do zatáček se auo divně odvalovalo. Ale na vodě a rovně super!
  • « 00 Reagovat !

foto hil

hil 12.03.09  10:07

CIA: Turanza 300R/R16. Měl jsem teď na doporučení při koupi alu kol Continental a už je nechci ani vidět. Na vodě jak sáňky.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.03.09  09:55

WinDiesel: Každý rok narážím na chybějící 4x4 a to nejen na horách. I přes léto, když prší, tak nevyjedu ani k chatě ani k příbuzným. A v zimě by se hodilo taky často. Ale chápu, že asi Kaškaj s 1.5dCi 4x4 není a 2.0dCi je zase moc žrout. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.03.09  08:25

« Obutí na léto

Znovu se nesměle ohlásilo jaro, za chvíli skončí povinná zimní výbava na vybraných úsecích dálnice, tak se začněme zabývat otázkou přezutí na letní pneu, otázka vstřiků bude po oteplení méně viditelná i slyšitelná. Co budete nazouvat pro novou letní sezonu ?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.03.09  08:17

WinDiesel: :-) Dík za nabídku, k dealerovi Subaru dojedu, spíš mám obavu, abych nezjistil, že budu spokojený i jinde ;-). (Kdyby u nás otevřeli zastoupení Fuji Heavy Industries bylo by to velmi lákavé)
    Naštěstí to je na pořadu dne až za 5 měsíců a to budu mít čas se zamyslet a s klidem se rozhodnout. Uvidíme, kam se to vše vyvine.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  22:29

cia: Až ho budu mít domluvíme se a svezeš se... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.09  20:19

WinDiesel: sice nákladný, ale bylo by to hezkýýý od FMC - i když mě to může být jedno - po záruce Fordu ;-) Taky zvažuji co dál, pokud to tedy půjde a budu nucen koupit a nákladovat další auto. Taky mě Subaru oslovuje, již delší čas, příležitost svézt se jsem ještě neměl. Mě by sice stačil Legacy, ale není tady dealer a jezdit do Ji se mi nechce, ale pokud koupíš dej vědět jak ti to funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  17:04

Kutil: Já už jsem s ním jezdil a je ok. Benzín nemá v podstatě nic co nabídnout, jen uzamykatelný diferák, u Forestra diesela je to nafurt natvrdo. Spotřeba 4x4 boxer diesel 6,8 l, spotřeba benzín 10 l. Boxer diesel je tišší než benzín. Pro mne je volba jasná a rád ušetřím. A dost ušetřím, specielně u Subaru, krouťák dieselu je pro 4x4 velice zapotřebí.
    Kaškaj - ani není, takhle bude mít dcera a manželka vyhovující obratný vůz s vysokou světlostí a nízkou spotřebou, na co by jim bylo 4x4. Ještě by to chtělo automat, Renaulty mají pro 1,5 dCi automat...
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  16:58

cia: co Ford chce, to dostane a problémy si dělá sám >:D >:D >:D >:D Ale když ten japonský způsob je tak nákladný ..... Na to má asi jen Toyota .....
  • « 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 11.03.09  14:41

motor 08/2006.
    problém s trojkombinací neznám, problém se vstřiky snad taky nemám.
    nikdy jsem neaditivoval, starty jsou OK. Jenom s želví power naftou bylo kolísání otáček u studeného motoru. S "obyč" naftou pozorovaný jev mizí...

A když nebudu jezdit jako dobytek a nebudu přehřívat servo u turba, tak se snad vyvaruji i občasného přepínání do nouzového režimu....
    :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.03.09  14:35

Dobrý článek o přísadách Bishop od p. Čecha je tady: [odkaz] I ostatní jeho články o přísadách do olejů a paliv stojí za přečtení, názor si musí udělat každý sám. Dobré je přečíst si i komentáře. Rozšířím debatu - co třeba přísady od Liqui Moly? Sice to není výrobce vstřikovacích zařízení ani motorů, ale který výrobce maziv je? Více třeba zde: [odkaz] nebo zde: [odkaz] Někteří nissanisti si je pochvalují.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.09  14:23

DIM: Hm tak se startem jsem problémy neměl, jenom to kouřilo - možná jsem tu výměnu vstřiků uspěchal >:D

... kromě toho, že to vibrovalo, mělo neklidný volnoběh, a při přidání se auto klepalo jak sulc, nad 1500rpm klid...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 11.03.09  14:07

Vyloženě jsem psal jenom o pocitech při startu a při studeném motoru. Jak se to zahřeje, tak to šlape normálně i na Lukanu ....:-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.09  13:55

DIM: vidíš a já zas mám pocity přesně obrácené, ale teď co přidávám ten VIF, připravuji se na přechod na Standu :-), tak si myslím, že je klid, mě osobně OMV ty vstřiky odvařil(pravděpodobně)- nejezdil jsem na jiné palivo (1x Shell VPD - potom problém, 1x v Rakousku Esso- ale tam problém nebyl), takže teď přes jednu nádrž aditivuji a když musím tankovat někde , kde vím , že ty podmínky nejsou ideální, tak dám aditivum(příkladem je Slovinsko a Chorvatsko)
    mě přijde chod mého CR na TopQ takový měkký, na OMV byl tvrdší - ale je to jen můj pocit
    Ale jestli máš vstřiky načnuté, tak je změna nafty a aditivace paliva nezachrání - osobní zkušenost a myslím , že ty už těch zkušeností s vsrřikama máš taky poměrně dost.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 11.03.09  13:54

WinDiesel: S Foresterem dej vědět, je to můj velký adept. Jen nevím zda diesel či benzín. Měl jsem možnost si vyzkoušet Nisan X-trail a byl hlučný a hodně kodrcal. Tak bude zajímavé porovnání Kaškaje s Foresterem. :yes: A taky životnost vstřiků u Forestera. >:D

Koukal jsem, že toho Kaškaje máš jen s předním náhonem, není to škoda? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 11.03.09  13:31

pava1: dík za to vyjádření, z toho bych chápal, že Fordu dělá problémy T.A.D. Praha - co ty na to Wine >:D >:D - promiň to se nabízelo, samo nic ve zlým :*)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  13:22

kutil: o životnosti toho mnoho nevím ale Kaškaj se svými 1500 kg není problémem.
    Mno, Forester 2,0 boxer diesel se již objednává, ponechám Kaškaje tedy do rodiny ale je fakt moc pohodlný, a ta ZPĚTNÁ ZRCADLA !!! >:D přirostl mi k srdci. A ve městě se sním moc dobře jezdí a parkuje - slogan MĚSTSKÝ KOČOVNÍK nelže, podařilo se jim to.
    1,5 dCi neboli K9K se vyrábí ve Francii. Existuje asi 30 verzí tohoto motoru, Nissan to má odladěno jinak.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 11.03.09  13:18

pava1: nojo Toyota, ten přístup tam je... :yes:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…