cja 12.03.09 10:20
« Re: Obutí na léto
hil: a co jsi měl, CSC2 ?
Kutil: no já právě měl jednou ten šípovitý krásný dezén na Mondu 1995 ,byly to Toyo Proxes a byl jsem z nich na umření, v zatáčce jsem nikdy nevěděl co se bude dít, takže šípy na léto(kromě Dunlop 9090) taky ne, Michelin měl problémy na vodě - alespoň PS2, já teď obul na disky GY F1 v 18" , ale Asymetrico, tak uvidíme, obávám se akorát výdrže
a k těm Pirelli P6000, měl jsem je na starém Mondu, ale v 14", tichounká komfortní guma, ale výdrž i po přehození předek zadek byla 14t km !!, od té doby je pro mě Pirelli synonymum krátké životnosti - můj rekord v požírání pneu -
superkutil 12.03.09 10:09
« Re: Obutí na léto
Zvažuju Michelin (jsou zajímavé slevy) nebo Bridgestone RE040 nebo ER300 nebo Continental XL FR ContiSportContact 3. Teď mám Pirelli P6000 a jsou hlučné. Pirelli mi tvrdí, že P6000 nejsou vhodné na Mondeo, že na Mondeo patří pneu s podélnými pruhy a ne příčnými špalky (sjíždí se na pilku a hučí).
Líbí se mi Goodyear F1 GSD 3 XL, ale v mém rozměru se nedělají a měli jsme je na firemním Passatu a do zatáček se auo divně odvalovalo. Ale na vodě a rovně super! -
cja 12.03.09 08:17
« Re: VIF
WinDiesel: :-) Dík za nabídku, k dealerovi Subaru dojedu, spíš mám obavu, abych nezjistil, že budu spokojený i jinde ;-). (Kdyby u nás otevřeli zastoupení Fuji Heavy Industries bylo by to velmi lákavé)
Naštěstí to je na pořadu dne až za 5 měsíců a to budu mít čas se zamyslet a s klidem se rozhodnout. Uvidíme, kam se to vše vyvine. -
cja 11.03.09 20:19
« Re: VIF
WinDiesel: sice nákladný, ale bylo by to hezkýýý od FMC - i když mě to může být jedno - po záruce Fordu ;-) Taky zvažuji co dál, pokud to tedy půjde a budu nucen koupit a nákladovat další auto. Taky mě Subaru oslovuje, již delší čas, příležitost svézt se jsem ještě neměl. Mě by sice stačil Legacy, ale není tady dealer a jezdit do Ji se mi nechce, ale pokud koupíš dej vědět jak ti to funguje. -
WinDiesel 11.03.09 17:04
« Re: VIF
Kutil: Já už jsem s ním jezdil a je ok. Benzín nemá v podstatě nic co nabídnout, jen uzamykatelný diferák, u Forestra diesela je to nafurt natvrdo. Spotřeba 4x4 boxer diesel 6,8 l, spotřeba benzín 10 l. Boxer diesel je tišší než benzín. Pro mne je volba jasná a rád ušetřím. A dost ušetřím, specielně u Subaru, krouťák dieselu je pro 4x4 velice zapotřebí.
Kaškaj - ani není, takhle bude mít dcera a manželka vyhovující obratný vůz s vysokou světlostí a nízkou spotřebou, na co by jim bylo 4x4. Ještě by to chtělo automat, Renaulty mají pro 1,5 dCi automat... -
Janerad 11.03.09 14:41
motor 08/2006.
problém s trojkombinací neznám, problém se vstřiky snad taky nemám.
nikdy jsem neaditivoval, starty jsou OK. Jenom s želví power naftou bylo kolísání otáček u studeného motoru. S "obyč" naftou pozorovaný jev mizí...
A když nebudu jezdit jako dobytek a nebudu přehřívat servo u turba, tak se snad vyvaruji i občasného přepínání do nouzového režimu....
:-) -
"-- skrytý --" 11.03.09 14:35
« Re: VIF
Dobrý článek o přísadách Bishop od p. Čecha je tady: [odkaz] I ostatní jeho články o přísadách do olejů a paliv stojí za přečtení, názor si musí udělat každý sám. Dobré je přečíst si i komentáře. Rozšířím debatu - co třeba přísady od Liqui Moly? Sice to není výrobce vstřikovacích zařízení ani motorů, ale který výrobce maziv je? Více třeba zde: [odkaz] nebo zde: [odkaz] Někteří nissanisti si je pochvalují. -
cja 11.03.09 13:55
« Re: VIF
DIM: vidíš a já zas mám pocity přesně obrácené, ale teď co přidávám ten VIF, připravuji se na přechod na Standu :-), tak si myslím, že je klid, mě osobně OMV ty vstřiky odvařil(pravděpodobně)- nejezdil jsem na jiné palivo (1x Shell VPD - potom problém, 1x v Rakousku Esso- ale tam problém nebyl), takže teď přes jednu nádrž aditivuji a když musím tankovat někde , kde vím , že ty podmínky nejsou ideální, tak dám aditivum(příkladem je Slovinsko a Chorvatsko)
mě přijde chod mého CR na TopQ takový měkký, na OMV byl tvrdší - ale je to jen můj pocit
Ale jestli máš vstřiky načnuté, tak je změna nafty a aditivace paliva nezachrání - osobní zkušenost a myslím , že ty už těch zkušeností s vsrřikama máš taky poměrně dost. -
superkutil 11.03.09 13:54
« Re: VIF
WinDiesel: S Foresterem dej vědět, je to můj velký adept. Jen nevím zda diesel či benzín. Měl jsem možnost si vyzkoušet Nisan X-trail a byl hlučný a hodně kodrcal. Tak bude zajímavé porovnání Kaškaje s Foresterem. :yes: A taky životnost vstřiků u Forestera. >:D
Koukal jsem, že toho Kaškaje máš jen s předním náhonem, není to škoda? :-O -
WinDiesel 11.03.09 13:22
« Re: VIF
kutil: o životnosti toho mnoho nevím ale Kaškaj se svými 1500 kg není problémem.
Mno, Forester 2,0 boxer diesel se již objednává, ponechám Kaškaje tedy do rodiny ale je fakt moc pohodlný, a ta ZPĚTNÁ ZRCADLA !!! >:D přirostl mi k srdci. A ve městě se sním moc dobře jezdí a parkuje - slogan MĚSTSKÝ KOČOVNÍK nelže, podařilo se jim to.
1,5 dCi neboli K9K se vyrábí ve Francii. Existuje asi 30 verzí tohoto motoru, Nissan to má odladěno jinak.