FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 18.03.09  08:18

« Re: Turbo zase jako nové

WinDiesel: Už ti dají odpočet DPH bez přepážky? Potřebuju druhé auto jako mírnou ojetinu, tak hledám, ale nenacházím. Ty malý auta mají malý pokles ceny na to v jakém jsou stavu a co vydrží. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 18.03.09  07:54

Co se týče silnic, tak mám obavu, že letos letní 18 na auto nedám, nechám tam zimáky a nebo začnu jezdit Transitem ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 18.03.09  05:15

kutil: Kaškaj je dobrej, ani není třeba 4x4 !!! >:D >:D >:D . Dcera má čerstvě řidičák a bere obrubníky zleva zprava, díry apod. Já věděl proč Kaškaj. Než spravěj silnice, Mondeo nevytáhnu, ale už má stejně na kahánku, Subaru už teď nabízí 19% odpočet... Vidím že vezmu ta větší kola, i když je údajně Forester s menšímy koly nejpohodlnější auto na trhu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.03.09  22:07

to Vasik1:
    Cauko,mám asi podobny problém s turbom, pisal som ti mail na ...@email.cz. Môžeš sa mi ozvať ? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.03.09  16:36

Vasik1: O viv stavu silnic na elektroniku bych se nebál. Většinou se jedná o speciální desky s otřesuvzdornými součástkami a často zalité speciální hmotou. Zažil jsem testy desek pro letadla na vibračním stole a vydrží to opravdu hodně. :-) Horší už jsou nápravy atd. Po letošní zimě už nevím kudy jezdit. Hlavně to chce na kola nasadit pořádné balóny, už taky zvažuju do rodiny pořídit jako druhý vůz nějaký poloteréňák, jednak kvůli bezpečnosti posádky a také kvůli průchodnosti na českých silnicích. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 17.03.09  14:49

>:-[] >:-[] >:-[] Myslím že těmto stavům docela hodně přispívaj ty naše zlaté české cesty. Konkrétně ta po které jezdím z práce a do práce je pěkně vypečená. Stále přemýšlím o tom že si do práce pořídím nějakou popelnici bez elektroniky a na dlouhé cesty si nechám mondíka. Po té co jsem viděl desku toho turba se už ničemu nedivím, zkus si pod kapotu nainstalovat tvůj domácí PC a schálně jak dlouho to vydrží. Nějaké žárovky mě už rozházet nemůžou:O) Jinak teď zase z trošku jiného soudku. Když sem si myslel že jsem odrovnal vstřiky a čerdadlo kvalitní českou naftou, napsal sem v amoku na ČOI, a dnes mi přišla odpověď, tak apoň mám otestovanou čerpačku v místě bydliště >:-[]

Vážený pane,

K vašemu podnětu ze dne 18.2.2009 sdělujeme, že tento byl ve smyslu ustanovení § 13 zákona č. 64/1986 Sb., o České obchodní inspekci, v platném znění, využit při kontrole v provozovně čerpací stanice AVANTI , podnikatele Rudolfa Pola, Olomoucká ul, 753 01 Hranice.

Nabývací doklady na předmětné druhy paliva byly předloženy, rozdíl v deklaraci druhu paliva na dokladech a stojanech nebyl zjištěn. Stojany byly v době kontroly řádně označeny druhem paliva, číslem normy a ujištěním, že předmětné palivo normě odpovídá.

Byl proveden odběr vzorků BA Natural 95 a Nafty motorové třídy F, které byly hodnoceny Ústavem paliv a maziv,a.s., U Trati 42, 100 00 Praha 10 – Strašnice jako vyhovující ve zkoušených ukazatelích limitním hodnotám příslušné ČSN EN 228 (2009) – BS a ČSN EN 590 (2004) – BS

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 17.03.09  14:35

No, jen jestli nejezdíš s mým Mondeem. Minulý týden výměna žárovky pod pravým displayem, minulý měsíc výměna potkávačky vpředu (za 2roky už druhé), vloni na podzim výměna vyhřívání sedačky u spolujezdce. To mám ale najeto jen 60000km.

Nemáte někdo xenony? Zajímala by mě životnost. A nemáte někdo namontovaná světla pro denní svícení? Chystám se na ně, ale není čas a nevím kam je dát. Nechce se mi moc vrtat do auta. Škoda, že je Ford nemontuje ve standardu jako třeba Audi.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 17.03.09  12:41

Člověče, chlape, že ty jezdíš s tím mým autem...?? :-)
  • 00 Reagovat !

foto Vasik1

Vasik1 17.03.09  09:17

Tak jsme se bez komplikací vrátili z alp. Najeto 1500km a po problému s turbem ani památky. No ale život by byl nuda, a proto mi včera přestal svitit pravý dispey, s počtem km. No a dnes ráno při zavírání garáže jsem si ještě všimnul že nesvítí pravá parkovačka. No a do třetice, to jsem tu ani neventiloval, mi v lednu přestala topit sedačka řidiče, tedy občas se rozjede, to když pokvedlám vespod káblama. Nějak se mě ta elektrika chytla. Vím sou to prkotiny, ale zase s něma zadrbu víkend, žárovku vyměním, palubku rozeberu podle navodu na ford clubu, odkaz se tu mihul myslím před časem, no a sedačku si nechávám na léto >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 16.03.09  20:06

« Re: Obutí na léto

dostal se mě do rukou poslední Autotip, ve kterém je test letních pneu 205/55 R16 . zvítězil 1.Bridgestone Turanza ER 300
    2.Continental P.Contakt 2
    3.Hankook Prime K105

Tak snad Vám to trohu pomůže s rozhodováním. Já jezdil Bridgestony a nyní Hankook 205/50R17 a obojí velmi dobrý. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.03.09  16:52

« Re: musí to ze mě ven

Jo prémie :-) , za co nepřiplatíš to nedostaneš, ale podvozek a motor je fajn, akorát je tam v tom 3-er trochu, oproti Mondu, těsno.
    U Opela teď obchází ten duch krachu, tak bych měl trochu strach, ale jinak vzhledově je to auto pěkný.
  • 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 16.03.09  15:48

« musí to ze mě ven

V sobotu jsem se zašel podívat na Insignii. Za cca 800 tis. dostanete 140 kw diesel ,nebo 2,0 turbo benzín 162kw. Zpracování moc pěkné vše komunikuje v češtině a je možná i verze 4x4 :-) Ovšem po tomto estetickém zážitku jsem se ještě mrknul na ,,modlu automobilů" a to u Bilo Modré Wrtule a čelist mě spadla do klína. Za 1 mil dostanete určitě skvělý 2,0 d 130kw a podvozek ,ale to je vše. Sedačky otřes,a vzhled pal.desky také. Trochu lepší korejec 10 let zpět.Vážně jsem nepochopil proč dává někdo takové peníze za takové auto a ještě si nemyslí co nemá. omlouvám se za tuto připomínku ale musel jsem 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.03.09  15:07

:-) Chápu, ale pak se nedivím těm problémům na D1 na Vysočině. Nechci nikomu říkat co má obouvat, ale vždy , když jsou horší podmínky, tak mám obavy z těch co se pohybují kolem mě a vždy doufám, že mají patřičné obutí. Snažím se chovat tak, abych neohrožoval sebe, ale ani okolí(samozřejmě právo na chybu má každý).Ale beru, že když sjedu tady z těch opičích hor třeba do Chrudimi, že tam lidi mají jiné potřeby a nároky na zimní pneu. Akorát musí být soudný a nemyslet si , že to takhle je po celé cestě do Brna. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.09  13:07

Kdybych bydlel na Vysočině nebo na horách, tak si je taky nekoupím. Já jezdím hlavně po Praze a Středočeském kraji, a na místní podmínky mi vyhovují, i na dálnici jsou dost dobré.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.03.09  12:34

možná máš pravdu, ale já mám k věcem univerzálním dost vyhraněný postoj, a mě zkrátka by takové gumy na auto nesměly
  • « 00 Reagovat !

foto Ma007

Ma007 16.03.09  12:04

«

sorry, dupl
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.09  12:02

Ony nejsou všechny univerzály stejné. GY Vector mají značku zimní pneumatiky, i v testech se jako jediné univerzály plně vyrovnají dobrým zimním gumám, s výjimkou hlubokého sněhu, kam nejsou určené. Ony to jsou spíš takové zimní gumy na udržované silnice, s možností provozu v (středoevropském = mokrém) létě. Na hory vozím rychlonasazovací řetězy :-).
  • « 00 Reagovat !

foto Ma007

Ma007 16.03.09  12:02

Kacírsky veru znie... Tiež bývam na horách a používam kvalitné zimné pneu (michelin alpin PA3 a dunlop 3D). Rozdiel v zimnej pneu a univerzálom nezbadáš pri normálnom jazdení, ale až pri extrémnych požiadavkách - panické brzdenie na ľade, štveranie sa do/z kopca na ujazdenom a miestami zladovatelom snehu, smerová stabilita na čľapkanici,...

Ja prezúvam už v priebehu októbra (10. mesiac) a v apríli (4. mesiac)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 16.03.09  11:15

webster: no, v tomhle jsem velký pesimista, univerzální pneu jsme měli na Land Cruiseru, a v zimě jsme rychle přezouvali, ono, když člověka předbíhá v kopci zadek, tak ani nic jiného nezbývá
    jinak já jsem z Vysočiny a i teď to tady bylo ještě na řetězy a pokud by jsi jel na hory..., nevím , ale tudy, kvůli ušetřené koruně i vzhledem k platnosti zákona , cesta nevede
    ty letní vlastnosti bych ještě skousl, ale v zimě jedině dobrá zimní guma ;-\
    A zimní se dají provozovat i okolo 10°C, ty přechdný období jsou celkem zrádný, takže nějaký teplotní doporučení je velmi ošidné. Ale pokud jezdíš po Praze - chápu - a nedivím se , že když v Praze napadnou 3 cm sněhu , že tam auta nevyjedou kopec :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.09  10:52

Pánové, tohle bude znít kacířsky, ale já mám Goodyear Vector. Univerzály, v zimě plnohodnotná zimní guma do města i na dálnici, trochu slabší v hodně hlubokém sněhu, v létě sedí na suchu, výborná v zatáčkách na mokru, vždy dobře brzdí, zatím najeto 20kkm, po 10 kkm přehozeny přední za zadní, úbytek vzorku odhadem 1,5 mm. Ušetřím přezouvání 2x ročně, neřeším, jestli už je průměrná teplota výš než +7 stupňů ;-) .
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…