FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 13.04.12 13:31
« Otáčky a spotřeba
Jezdil jsem chvíli VW Passatem CC s automatem. V normálním modu to řadilo pětju ve městě uř při 50 km/hod. Tak to teď zkouším taky. a musím říct, že ono to docela jde. dokonce po rovině dávám při 60km/h i šestku, a ono to normálně drží....tedy pokud nezačne regenerovat DPF. a spotřeba po městě teď ukazuje kolem 7,0 , a to je tak o litr méně než dříve. No , není to zrovna akční jízda, ale na druhou stranu plná nádrž stojí přes 2 500,- Kč :-) -
DIM 26.03.12 13:13
« Re: Klimatizace Focus
Tak mě v servisu říkali, že s tou klimou to nebývá tak zlé, že je tam údajně jen velmi citlivý tlakový spínač a že už i malý úbytek média způsobí odstavení klimy. Že někdy stačí doplnit jen třeba deci nebo i méně. Že jinak se to nekazí...... tak uvidíme :-) -
superkutil 23.03.12 13:41
Když jsem měl předchozí Mondeo, tak po 5ti letech prohnil chladič klimatizace v místě kde se dole dotýkal krycí desky. Udělalo se tam bahýnko a sůl to prožrala. Klasická výrobní vada. Jenže u Charouze místo toho aby řešili opravu, tak mi to naplnili a pustili klimu. Takže se ještě zadřel kompresor. Pak mi řekli, že to bude stát 57tis. Tak jsem to dal do neznačkového servisu a bylo to za 15tis. Od té doby už do Fordího servisu moc nemusím. Několikrát mne přesvědčili, že jsou to jen hodně drazí měniči dílů.
Jinak mi v servisu tvrdili, že pod 5°C kompresor nesepne z důvodu ochrany proti podchlazení systému. -
superkutil 23.03.12 13:37
« Mondeo opět překvapilo.
Tak jsem dnes po delší jízdě nastartoval Mondeo a to co se ozvalo otočilo všechny lidi v okolí. >:D Zenská co stále vedle mého auto uskočila vykuleně koukala. Z motoru se totiž ozývaly šílené zvuky, skřípání, vrzání, křupání, něco jako když dáte šrouby a matky do plechovky a pak s ní klepete. Tak jsem to rychle vypnul a znovu nastartoval. Nevím co se stalo, ale zřejmě motor naskočil na nižší otáčky než jsou volnoběžné. Už se mi to jednou stalo. Ale zvuk to byl teda šílený. -
WinDiesel 21.03.12 19:40
Absolutně ideální kombinace na poruchu.
Máte to dost dlouho - 1
Málo to pouštíte - 2
V zimě to určitě nepouštíte vůbec - 3
V chladivu je rozpuštěn kompresorový olej. Když klimu nepouštíš, olej steče a při spuštění po dlouhé době dostává kompresor hrozně zabrat. Můžeš mít přidřený/zadřený/hydraulicky zablokovaný klimakompresor, v každém případě nemáš v systému chladivo.
Nnnnno, držím palce ať neměníš kompresor.
Měj se. -
DIM 21.03.12 15:13
Má to necelých 5 let. Klima se pouští málo, manželka si šetří dýchací cesty :-) Až si udělám čas, tak to nechám někde zkontrolovat. Každopádně smrad z výměníku při tom zapnutí a vypnutí se objevil, takže minimálně klapky klimatizace to přes ten klima výměník prohnaly. Ale zima se nekonala...... -
Dong1 20.03.12 19:49
Ja mel predloni to same...najednou nechladime. Klima uplne prazdna a po naplneni do 2 dnu znovu. Kondenzator byl v rohu cely "zeleny" (dali jsme tam barvivo), pry koroze. Nastesti to bylo jeste na prodlouzenou zaruku (stalo se to po 3,5 roce) jinak by to bylo za 5500 jen za vymenik ;-\ . -
jurkoboss 12.03.12 07:35
« Problemy pri prudkej akceleracii
Ahojte,
nove mondeo 2,0 TDCI, 103 kW, manualna prevodovka, najazdenych 125 000 km.
Posledny mesiac mi zacalo robit problemy pri prudkom zrychleni, vyuzitie overboostu.
Pri zaradenych rychlostiach 4,5,6 mi pri zrychlovani zacnu kolisat otacky. Najskor potiahne na 3000, potom klesu na 2600, potom zase vytiahne, zase klesne, potom zase taha dalej.
Je to take, ako ked na automate zrychluje a ten nevie co ma zaradit.
Na 2, 3-ke to nerobi. Taktiez to nerobi, ked zrychlujem postupne, pomaly, nie prudko
Co to moze byt?
Dakujem -
Ale u všech moderních motorů radí řadit už v 1600ot. Je to strašné týrání 4 válců a ty vibrace a dunění jsou taky dost otravné. Ale je to zřejmě příprava na přeplňované tří a dvouválce. >:D