FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.04.12  10:09

« Re: Otáčky a spotřeba

DIM: Když jsem koupil Mondeo 2.2TDCI, tak jsem měl problém s tím, že spotřeba lezla nad 7 litrů. Přecházel jsem z benzínového Mondea a tak jsem si myslel, že je to tím. Jezdil jsem s TDCI v rozsahu otáček 1800-3000. Pod 1800ot to dunělo, nad 3000ot to nejelo. Za to že to nejelo nad 3000ot. mohl vadný EGR. Časem jsem se naučil jezdit v rozsahu 1500-2500ot, dnes to točím 1200-2000ot. Hlavně netočit 1 a 2ku, trojku už trochu roztočím, ale hned 4ku. Dokonce se dá rozjíždět na 2ku a řadit hned na 4ku. Chce to lehkou nohu, ale odměnou je spotřeba kolem 5,5 litru. Ale co na to řekne dvouhmoťák, to fakt nevím.

Ale u všech moderních motorů radí řadit už v 1600ot. Je to strašné týrání 4 válců a ty vibrace a dunění jsou taky dost otravné. Ale je to zřejmě příprava na přeplňované tří a dvouválce. >:D
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.04.12  13:31

« Otáčky a spotřeba

...... pětku ...... :-)
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.04.12  13:31

« Otáčky a spotřeba

Jezdil jsem chvíli VW Passatem CC s automatem. V normálním modu to řadilo pětju ve městě uř při 50 km/hod. Tak to teď zkouším taky. a musím říct, že ono to docela jde. dokonce po rovině dávám při 60km/h i šestku, a ono to normálně drží....tedy pokud nezačne regenerovat DPF. a spotřeba po městě teď ukazuje kolem 7,0 , a to je tak o litr méně než dříve. No , není to zrovna akční jízda, ale na druhou stranu plná nádrž stojí přes 2 500,- Kč :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 26.03.12  13:13

« Re: Klimatizace Focus

Tak mě v servisu říkali, že s tou klimou to nebývá tak zlé, že je tam údajně jen velmi citlivý tlakový spínač a že už i malý úbytek média způsobí odstavení klimy. Že někdy stačí doplnit jen třeba deci nebo i méně. Že jinak se to nekazí...... tak uvidíme :-)
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 26.03.12  11:49

« Re: Řepka

Buď rád, řepka maže >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 23.03.12  20:10

« Řepka

Tak jsem se dival na zprávy a zemědělci zase plakali že všechno zmrzlo. A co nezmrzlo to uschlo. Jen ta zkur...á řepka to přežila. 8-s Zase nam bude ničit motory :-(
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 23.03.12  13:41

Když jsem měl předchozí Mondeo, tak po 5ti letech prohnil chladič klimatizace v místě kde se dole dotýkal krycí desky. Udělalo se tam bahýnko a sůl to prožrala. Klasická výrobní vada. Jenže u Charouze místo toho aby řešili opravu, tak mi to naplnili a pustili klimu. Takže se ještě zadřel kompresor. Pak mi řekli, že to bude stát 57tis. Tak jsem to dal do neznačkového servisu a bylo to za 15tis. Od té doby už do Fordího servisu moc nemusím. Několikrát mne přesvědčili, že jsou to jen hodně drazí měniči dílů.

Jinak mi v servisu tvrdili, že pod 5°C kompresor nesepne z důvodu ochrany proti podchlazení systému.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 23.03.12  13:37

« Mondeo opět překvapilo.

Tak jsem dnes po delší jízdě nastartoval Mondeo a to co se ozvalo otočilo všechny lidi v okolí. >:D Zenská co stále vedle mého auto uskočila vykuleně koukala. Z motoru se totiž ozývaly šílené zvuky, skřípání, vrzání, křupání, něco jako když dáte šrouby a matky do plechovky a pak s ní klepete. Tak jsem to rychle vypnul a znovu nastartoval. Nevím co se stalo, ale zřejmě motor naskočil na nižší otáčky než jsou volnoběžné. Už se mi to jednou stalo. Ale zvuk to byl teda šílený.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 23.03.12  10:48

« Automat

Máte s ním někdo zkušenosti? Mám HDM 6ti rychlostní automat (2008) a někdy při podřazování dost cuká, jednička s výrazným škubnutím, bez nějakýho zvuku. Teď to zase nedělá...jindy pravidelně. Čím to může být?
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 22.03.12  10:35

na Mondeu mi asi před 4 lety přestala jít klima a byly to jen opálené kontakty v relátku.... relátko A/C jsem prohodil s houkačkovým, později vystříkal Kontoxem a zatím fachčí. V Dankaru odhadli tehdy opravu na cca. 7tKč :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 21.03.12  19:40

Absolutně ideální kombinace na poruchu.
    Máte to dost dlouho - 1
    Málo to pouštíte - 2
    V zimě to určitě nepouštíte vůbec - 3

V chladivu je rozpuštěn kompresorový olej. Když klimu nepouštíš, olej steče a při spuštění po dlouhé době dostává kompresor hrozně zabrat. Můžeš mít přidřený/zadřený/hydraulicky zablokovaný klimakompresor, v každém případě nemáš v systému chladivo.
    Nnnnno, držím palce ať neměníš kompresor.
    Měj se.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.03.12  15:13

Má to necelých 5 let. Klima se pouští málo, manželka si šetří dýchací cesty :-) Až si udělám čas, tak to nechám někde zkontrolovat. Každopádně smrad z výměníku při tom zapnutí a vypnutí se objevil, takže minimálně klapky klimatizace to přes ten klima výměník prohnaly. Ale zima se nekonala......
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 20.03.12  19:49

Ja mel predloni to same...najednou nechladime. Klima uplne prazdna a po naplneni do 2 dnu znovu. Kondenzator byl v rohu cely "zeleny" (dali jsme tam barvivo), pry koroze. Nastesti to bylo jeste na prodlouzenou zaruku (stalo se to po 3,5 roce) jinak by to bylo za 5500 jen za vymenik ;-\ .
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 20.03.12  16:31

jak to máš staré? používáš klimu i přes zimu nebo vždy jen v jarním a letním období?
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.03.12  15:48

« Klimatizace Focus

U Focusu mi přestala chladit klima . Může tp být jen tím, že je to prázdné ? Předpokládám , že je to podobné, jako u Mondea . Odcházelo tam typicky něco ( ventil nebo spínač ) ?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.03.12  14:57

« Re: Problemy pri prudkej akceleracii

Zkus hadice k turbu....
  • 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 12.03.12  07:35

« Problemy pri prudkej akceleracii

Ahojte,

nove mondeo 2,0 TDCI, 103 kW, manualna prevodovka, najazdenych 125 000 km.
    Posledny mesiac mi zacalo robit problemy pri prudkom zrychleni, vyuzitie overboostu.
    Pri zaradenych rychlostiach 4,5,6 mi pri zrychlovani zacnu kolisat otacky. Najskor potiahne na 3000, potom klesu na 2600, potom zase vytiahne, zase klesne, potom zase taha dalej.
    Je to take, ako ked na automate zrychluje a ten nevie co ma zaradit.

Na 2, 3-ke to nerobi. Taktiez to nerobi, ked zrychlujem postupne, pomaly, nie prudko
    Co to moze byt?

Dakujem
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 07.03.12  10:55

« Re: Jaguar

Včera jsem viděl dalšího ze slovenskou značkou.... ale i tak - dost lidí to tam obklíčilo, myslel jsem, že tam je něco zadarmo >:D
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 03.03.12  16:54

« Re: Jaguar

To stirecek. Pisi z Mt. Toto nalupni centrum pro seniory nenavstevuji. Mas pravdu jsou v reviru vetrelci dokonce 2. Pocit jedinecnosti se vytratil.Ted uz zbyva jen aston ale ti jsou pobliz 2. Dokonce Rapid. Bentley je ve vedlejsim meste.Tak snad bugatti >:D ? 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 01.03.12  12:15

« Jaguar

Rade to byl tvůj jaguár před lídlem nebo máš v rajónu vetřelce? :-) Je to pár dní zpět...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…