FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 23.04.09  15:20

« Re: Euro 3 a Euro 4

Mám dojem, že EURO4 se začaly dávat ve stejný okamžik, jak pruhované zadní lampy na 5dv a 4dv. A to bylo někdy v 2005.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.09  13:42

A jak to při pohledu na motor poznám, že to splňuje Euro 4? Vím, že tam byla nějaká odlišnos u turba, nebo hadice k němu, ale už nevím..
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 23.04.09  12:51

altman: Co jsem o 2.2TDCI našel je u EURO4 lepší průběh momentu a tím lepší zrychlení, lepší chování pod 2000ot a bohužel i vyšší spotřeba kvůli EURO4.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.09  12:18

« Euro 3 a Euro 4

Nevíte někdo kdy se u Mondea 2,2TDCI lámalo Euro 3a4 a jestli to při pohledu na motor nějak poznám při koupi? A jaké (jestli vůbec nějaké) výhody plynou z Eura4 (splehlivější, méně náchylné na naftu atd.)? Jestli mám při koupi třeba upřednostňovat auta s Euro 4 před 3, děkuji..
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 23.04.09  10:50

« Re: Mondeo 1,8TDCi

Kdyz uz jste u toho porovnavani. Sef shani Mondeo kombi (predposledni), takze jsem se vcera projel s 06, E4, 96kW. V porovnani s nasi 04, E3, 96kW se ta 06 mnohem lepe sbirala z nizkych otacek, tam kde nase uz chcipe, tak se tahle jeste statecne drzela a snazila zrychlit. Spojka mela dokonce i nejaky chod, nase ma vypnuto, zapnuto :). A co mne prekvapilo nejvic, tak razeni bylo podstatne kratsi a presnejsi, o hodne prijemnejsi nez co mame my, tedy drahy delsi a obcas se zadrhnou (coz muze byt chyba kusu). Jinak jsem z toho auta nemel dobry pocit, chlapek mel sice vsechno dolozene (kilometry, servisku), ale auto bylo hlucnejsi pri volnobehu (mozna nafta, mozna ne), drncela trochu trojkombinace, ale nic hrozneho a remen bezel rovne a trochu se mi nepozdavalo vypnuti motoru na neutralu, takove divne zacukani. U dieslu tedy nic podivneho, ale nam se vypina ciste, aspon se mi to zda :). Nic objektivniho, proste jenom divny pocit :).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.09  10:18

WinDiesel:Taky mám Brixíka. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 23.04.09  10:15

Moik: Do lehčího auta bych tu 1.8TDCI 92kW bral hned, moc se mi líbí. A to že nemá DPF je dobrý argument, protože na DPF si lidi stále stěžují. :yes:

brixik: Rozhodoval jsem se mezi 2.0TDCI 96kW a 2.2TDCI 114kW a nakonec jsem zvolil 2.2 a vřele bych jí doporučil. Spotřeba stejná a chování motoru mnohem lepší, hlavně v otáčkách pod 2000ot.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 23.04.09  09:45

brixik: Znám jednoho pána, co měl psa jeménem Brix a říkal mu Brixík... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 23.04.09  07:21

WinDiesel: Díky, další dobrej důvod :-) a další jsem ještě neuvedl, že 1.8TDCi nemá DPF a splňuje E5...

Napíšu sem zkušenosti s tím motorem. Já přecházím z Focuse 2.0TDCi - takže vím, že to bude slabý (i ten 2.0TDCi 103kW je) :-!

Jo, 20kkm na tacho a hulí

Nemám pražádnou zkušenost s 2.2TDCi, ale pokud nemáš jiný důvody, rozhodně bych volil 2,2
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.09  22:24

« Re: 2,0 nebo 2,2

sorry jsm tady poprvé
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.09  22:18

« 2,0 nebo 2,2

Windiesel: můžeš prosím poradit, kupuju nové mondeo a nevím jestli 2,0 diesel nebo 2,2 diesel.

Je to jedno, nebo je jeden spolehlivější ?
    Předem dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.09  22:17

« 2,0 nebo 2,2

Windiesel: můžeš prosím poradit, kupuju nové mondeo a nevím jestli 2,0 diesel nebo 2,2 diesel.

Předem dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.04.09  22:15

Předem dik.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 22.04.09  22:02

Dong1: o tom nějak nic nevím >:D Kamenuj mne... Nic není ztraceno, nová generace 1,6 TDCi a 1,6 HDi jde do Continentalu piezo také, ve 3Q tohoto roku. A bude víc výkonu, tak 92 kW, možná i 96 kW na 1,8 TDCi. 2,0 TDCi skočí na 110 alternativně 120 kW...
    Tak někdy příště... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 22.04.09  21:08

Windiesel: A to mi rikas az ted, pote co sem (kvuli spolehlivosti) pred 2 lety poridil 1,6 od PSA? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 22.04.09  16:38

Moik: na 1,8TDCi (motor Ford Lynx) se prakticky nemá co pokazit. To je tak vychytaný motor, nemá srovnání. Od té doby, co mu sundali hlavu s komůrkami nepřímého vstřiku, je to těžký držák. Na předchůdci 1,8 TDDi se kazilo čerpadlo Bosch VP30, na předchůdci 1,8 TDCi se občas pokazilo vstřikování Delphi. Současný systém požívá vstřikování piezo Continental a na tom se nemá co pokazit (téměř), čímž neříkám že si člověk nemá dávat pozor na naftu. Ale je to o dost odolnější systém. Nicméně Tě může překvapit cvakání piezovstřikovačů - to u starých dobrých vstřikovačů Delphi nezažiješ. Ty klepaly v zimě za studena a jinak jsi je neslyšel - piezo cvaká furt.
    Ale co - jak říkají servisní technici u Fordu - PUSŤ SI RÁÁÁÁDIÓÓÓ >:D >:D >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 22.04.09  14:50

Tak právě pro něj valím... :yes:

Já jsem jezdil půl dne v obou, než jsem se rozhodl.

Ta 1,8 táhne dřív a vadne těsně před 4000ot. 2.0 jede i za 4000ot. 1,8 má menší prodlevu turba.

Pro 1,8 rozhodlo 1. povinný ručení levnější o 3500/rok 2. lepší pozdější prodejnost 3. mí známí mechanici umí Ford motory, ale PSA ne (kdyby něco) 4. levnější o 60 000kč
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 22.04.09  10:27

sybokcz: Mě se ta 1.8TDCI líbila. Byla tichá, výborně reagovala na plyn a zabírala už kolem 1600ot. Problém byl v tom, že při prudším sešlápnutí motor zaduněl, lehce zabral, ale kolem 2500ot už hodně vadnul. Na předjíždění to nebylo. To ta 2.0TDCI sice zabrala až kolem 2000ot ale vydržela až ke 3500ot. Pořád si myslím, že 2.2TDCI je nejlepší volba, že ta 1.8TDCI s těžkým Mondeem nedokáže moc cvičit. Je to jak jezdit s 1.6 benzínem v Mondeu MKII. Na jízdu podle předpisů to je, ale na řádění není. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 21.04.09  16:34

Nejlepsi je do obou dvou drepnout a vyzkouset, co vyhovuje, jak se chova. Papir ti totiz rekne tuzku.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 21.04.09  16:10

Co jsem se bavil, tak ta 1.8TDCI je skvělá mezi 1600-2600ot a pak rychle vadne. 2.0TDCI je horší pod 2000ot ale vydrží táhnout až do 3300-3500ot a pak teprve slábne. Nejlepší je porovnat momentové křivky. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…