"-- skrytý --" 29.04.09 20:21
« Re: Euro 3 a Euro 4
No pokud jde o kombik tak podle zadnich svetel to nepoznas!
Prechod z Euro3 na Euro4 u 2,2TDCi
Prechod resp. facelift se uskutecnil na prelomu srpna a zari 2005. S kolegou z prace jsme kvuli tomu cekali o mesic dyl na dodani. No a na prvni pohled je poznat Euro3 od Eura4 podle predni mrizky na prednim narazniku mezi mlhovkami.
Euro3 ma pouze jednu vodorovnou
Euro4 ma mrizkovani
Ovsem videl jsem i jete auto z nemecka, ktere melo ve velkem technicaku Euro4, ale stary naraznik - pravdepodobne bouracka a vymeneno za stary. -
superkutil 27.04.09 21:12
« Re: Euro 3 a Euro 4
Mám 2.2TDCI EURO4 bez filtru pevných částic a až na vyšší spotřebu má lepší zrychlení a průběh. Zatím ujeto 70tis.km a v pohodě.
Škoda, že Ford nenabízí nějaký pořádný 6ti válcový motor, Mondeo by si ho zasloužilo. Třeba takový 2.7HDI nebo 3.0TDI. Něco kolem 150-170kW a 500Nm.
Kamarád má v autě 6ti válec 3.0dCi a to je úplně o něčem jiném.
U té 2.2TDCI občas výkon nestačí. Kamarád má Golf 2.0TDI 103kW a je to výrazně živější. Totéž Mazda 6 s 2.0D 103kW mi v pohodě ujíždí. Také Passat 6ti válec 2.5TDI mě ukazuje koncová světla. Švára má 2.5TDI v Audi A6 a je to příjemný motor. Ono n to, že je to 9let staré auto, tak má oproti Mondeu hodně vychytávek. Proč to ten Ford dávno neokopíroval? -
Moik 23.04.09 20:52
« Re: Mondeo 1,8TDCi
Já jsem jezdil s PSA 2.0TDCi 100kW i s 1.6TDCi 80kW a neměl jsem žádný problém. Dohromady cca 60 000km.
Já mám dalších zbytečných 60km po okreskách na pizzu :-) jízda s rodinou max 110, ale spíš technická trať :-) motor nepřestává překvapovat, připravoval jsem se na slabší, podvozek toho liftbacku je opravdu neuvěřitelnej! Spotřeba dle PP 5,8 (a to jsem jezdfil s Focusem za 6,3-6,8)
Vím, že bych to měl psát do samostatnýho treadu, ale tu to lidi budou spíš hledat...

Velice svižný a akčně pojatý krátký klip s prezentací mého Fordu Mondeo. Jedná se opravdu o velice agresivní střih do hudby. Natáčeno téměř celý den ve třech lidech na dvě HD videokamery a následně stříháno více jak patnáct hodin čistého času.
Budu rád za vaše hodnocení, aby třetí díl byl ještě lepší. A kdo by chtěl vidět pokrok, tak Ford Mondeo Sampler 1 je k vidění zde: