FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 05.05.09  19:38

« Re: zámek kufru

DIM: jo s tím centálem mi to taky někdy blbne, jednou mi to zamklo malého, když byl sám v autě. Ještě, že jsem měl klíče v kapse. V servise jsem se na to ptal a říkali mi, že nejvíce rozhodující jsou dveře řidiče. Dokonce jsem jednou podezříval synovce, když mi umíval auto, že nedopatřením zanesl vodu dovnitř zámku a tam to jednou začas zkratovalo. Samozřejmě že když jsem s tím byl v servise vše fungovalo a tedy byl původ problému nezjistitelný ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.05.09  16:00

« Re: ford jde dolů

Je to statistika závad, kdy auto zůstane stát .....nepojízdné. EGR "jenom" dýmí, trojkombinace jenom tluče :-) Největší problém je přece- jak víme - ta kontrolka žhavení, co se zničehonic rozblikávává a přitom se žhavením vůbec nic není !!!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 05.05.09  15:51

« Re: ford jde dolů

nepodléhal bych panice, elektroinstalaci sežranou od kun jsem ještě neměl, ale alternátory, imobilizéry, startéry, turba atd. to všechno beru, ale na druhou stranu mi ve statistice chybí EGR, trojkombinace, závady CR - že by byly schovány pod "řídící jednotka"?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.05.09  15:32

« Re: zámek kufru

Tak mně pro změnu se auto nedá dálkově zavřít !! Stlačím tlačítko DO, auto se zamkne.... a hned zase odemkne !! Dělá to ale jenom když je venku víe než 20 stupňů. Když je chladněji, tak je všechno OK. Ale když zamknu klíčem, tak to jde i když je horko.... takže vlastně co bych si stěžoval !! :-)

AGIPu jsem se vyhýbal, teď mají nějaký nový aditivovaný DieselTech nebojeksetojmenuje..... kolik mi dáte, když to zkusím !!!! :-)
  • 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 05.05.09  14:41

« ford jde dolů

jo jen abyste věděli, tak jsme všichni vlastníky nejméně spolehlivých aut. Dle ADACu je Ford nejhorší snad ve všech třídách. :no:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto lulipin

lulipin 05.05.09  14:19

« zámek kufru

tak mi už podruhé odešel zámek kufru na focusu. Je to dost pitomý patent od Forda, že se musí s kufrem trochu třísknout, jináč se nezavře. Takovéto lehké klapnutí, které stačí k zavření kufru u jiných automobilek, u focuse pouze kufr přiklapne ale nezamkne ho. Teď mi ten zámek tak blbne, že ho nemůžu otevřít rukou, pouze ovladačem na klíči a zase naopak, když stojí fofo zamčené na parkovišti, tak se třeba kufr samovolně odemče. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.05.09  20:53

« Re: motorek zadního stěrače??? Auto staré 2,5 roku

Velka blbost co ti povedali aspon podla mna ,skor by sa predral strojcek na prednych ,ale to tiez pochybujem o tom.
  • 00 Reagovat !

foto Janerad

Janerad 04.05.09  13:55

« motorek zadního stěrače??? Auto staré 2,5 roku

Nechal jsem auto v servisu 14 dní a když jsem ho vyzvedl, nešel zadní stěrač. V servisu mi řekli, že je to starý a přidřený motorek, že mi to vyhodilo pojistku. Že prý to promazali a že neručí za to, jak dlouho to vydrží. Mám pocit, že mi to stírá s pomalejším chodem, než před servisem. Podezřívám mechaniky, že si z mého auta udělali zdroj náhradních dílů a mění a mění. Jak k tomu přistoupit? Nebo je to běžná závada? Cena dílu 3700 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 04.05.09  09:33

« Re: Ford Mondeo Sampler 2

Ahoj, co může způsobovat drnčení v motoru při startu. Trvá to než se motor ohřeje nebo dokud nepřidám plyn.

Může mít na zhoršení plavání auta mít vliv snížení tlaku v pneu z 2,6 na 2,3?
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 03.05.09  10:20

K tomu plavání, kámoš má Mondeo 2001 a také říkal že to není ono a ejhle, přišel na to, že má prasknutou pružinu u předního kola/tlumiče. Ono to nebylo vůbec vidět, prasklo to přímo v tom kovovém spodním držáku té pružiny v prvním závitu dole. Nechá se to jen velice špatně zjistit. Tak to také zkuste prověřit.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 30.04.09  21:59

RADEK1: Jak jsem psal níž, taky mi auto najednou plave. Je to tak 3 dny zpátky, co něco v přední nápravě ruplo a od té doby plave. S plaváním jsem měl u předchozího MKII stále problémy a za celých 6 let nikdo na nic nepřišel. Mě se ale plavání kombinovalo s vibracema přední nápravy. Potom auto po silnici přímo běhalo. Zajímavé bylo, že se vibrace objevily přesně ve 140km/h a v maximu se palubka rozkmitávala v cca 3sec vlnách s rozkmitem cca 1,5cm. Jednoho dne se za jízdy ozvala z předku rána, předek jakoby poklesl a vibrace se přesunuly na 160km/h a s menší intenzitou. Nakonec mi dokonce praskla spona příčného stabilizátoru.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 30.04.09  18:23

To Lord ,
    Móc móc pěkné. Mě se zdá už cca 3/4 roku , že auto plave a že je náchylné na boční vítr, ale ford tvrdí ,že je vše ok. Tak se mi to asi zdá. Geometrie je v pořádku mám tucha že to budou tlumiče jsou opotřebované z 50% tak je vyměním a pak se uvidí. Do zimy chci nějaké nové ,nebo max 0,5 roku staré auto , ale ford to asi nebude. patrně japonsko TOYOTA,MAZDA, nebo LEXus :-) a nebo pujdu do rizika a bude Insignia 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto lordmystic

lordmystic 30.04.09  16:01

Tak to děkuji za kladné ohlasy. Vím že mi to stejně nikdo kromě fandů Forda nepochválí, tak jsem se musel pochlubit alespoň vám. Časově se to opravdu stíhá velice špatně, natočeno to bylo už loni v létě, sestříháno až dnes.

Jinak Mondeo jste chválili, bohužel nevypadá pěkně, ale vypadalo... :(. Sem časem přidám fotky z kterých vás všechny budou opravdu hodně bolet oči... :(.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 30.04.09  15:51

Já dělám pořád, ale při testech software jsou občas časové prostoje a tak koukám, co je nového a vidím, že nic. >:D

Zlobí mě rádio, ale FMC neví co s tím a tak tvrdí že zamrzání rádia není závada a nebrání užívání auta.

Jinak mám nejeto cca 70tis.km a najednou je to na autě znát. Nové pravé dveře nesedí tak jako ty původní, začínají se ozývat plasty a pneu P6000 stále hučí. Navíc po startu v motoru něco drnčí. Naštěstí při přidání plynu to přestane.

Včera to na předku bouchlo a auto nějak plave. Myslel jsme, že jsem prorazil pneu, ale všechny vypadají dobře. Spíše se musím podívat na přední nápravu, jestli se neutrhl držák stabilizátoru.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 30.04.09  14:17

lordmystic: takhle nějak měla vypadat upoutávka , když šlo Mondo do prodeje - :yes:
    Klip dobrej, na tom tvým autě - kola super a co mě zaujalo pěkný prahy, křídlo bych vynechal - jinak to auto vypadá dobře i po těch letech - musíme si to pochválit ;-) Nevím jestli to není monitorem, ale i světlo v tom klipu bylo dobrý. Toliko moje laické hodnocení.
    Jinak smekám před lidima, který dokážou takhle fandovsky dělat věci , ze kterých není žádný zisk a věnovat tomu tolik nedostatkového času .
  • « 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 30.04.09  13:17

Cau Kutile zas nic nedelas? >:D
  • 00 Reagovat !

foto jack007

jack007 30.04.09  13:15

« spojka

Tak mi zacina rachtat lozisko spojky, zatim to teda neresim, ale casem budu muset. Kolik ze stoji vymena dvouhmotaku?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 30.04.09  13:14

lordmystic: Teda pořád mi tvůj styl jízdy jde spíš k benzínu než k dieselu. S jakou počítáš životností motoru? Ten Passat je pěknej. Kolega má s tímhle motorem Golf, sice tvrdí, že je to 103kW, ale lítá mu jak raketa, musí to mít hodně čiplé. S Mondeem na něj nemám. Motor mu táhne do 4500ot bez zpomalení. Já to horkotěžko vytáhnu na 4000ot. Nevím, ale na sportovní ježdění mi připadá TDCI na prd. To raději benzín 2.5Turbo :-)
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 30.04.09  12:43

Pěkné, moc pěkné.... a přitom taková blbost, ne!?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 30.04.09  11:43

Ty voe, ty jsi ale hračička !! :-) No pěkný to je !! Ještě nějaký ten eroplán by měl lítat kolem a to hodně nízko !! :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…