superkutil 04.06.09 11:14
« Re: Rady, připomínky, diskuze ke koupi mondea 2.2 tdci r.v. 2005
Mám 2.2TDCI r.v. 2006 koupené jako nové. Problémy byly s EGR ventilem, byl vadný z výroby, ale Ford na to přišel až po 40000km. Jinak motor v pohodě, chová se v otáčkách 1000-1600ot lépe jak 2.0TDCI, v poslední době po startu hodně drnčí. Asi nějaký plech. Mám najeto 70tis.km. Dlouhodobá spotřeba 7,1litru (4,9-8). Jsou problémy se zatékáním dveřmi řidiče. Také může být problém s přidřeným IMV ventilem. Mě se to chová tak, že když přidám, tak auto několikrát zaškube. Je to tak od počátku a servis tvrdí, že je auto v pořádku. Asi ve 20tis.km mi měnili nějakou kladku. Motor je velmi příjemný, ale žádný divoch to není a proti 2.0TDI motor rychleji ztrácí s otáčkami tah. Ale pro pohodovou jízdu s dostatkem výkonu pro předjetí to je. :yes: Motor je neuvěřitelně tichý, ve 130km/h o něm nevíš. :-) -
"-- skrytý --" 04.06.09 09:31
« Rady, připomínky, diskuze ke koupi mondea 2.2 tdci r.v. 2005
Zdravím všechny.
Vážně uvažuji o koupi Ford mondeo 2.2 tdci r.v. 2005 titanium.
Auto má najeto asi 105 000. Chtěl bych se zeptat, jestli je tu někdo kdo nemá problémy ze vstřiky. O tomto motoru jsem četl hodně a zda se že je to jeho největší slabost. Dále mě zajímá, jak se špatné vstřiky projevují (cukání atd.). Pak mě zajímá, jestli se dají vstřiky repasovat, nebo se musí koupit nové, a jak je tohle všechno finančně nákladné. Ve fordu je dobrá taková ta velká dotyková navigace s rádiem, někdo mi ovšem říkal, že navigace není pro ČR - je to pravda? No a poslední dotaz, na co si dávat pozor při koupi atd. Díky moc a těším se na diskuzi -
ROSMAX 29.05.09 21:36
« Re: kontrolka "Motorregelungssystem"
Já jsem do poslední chvíle jezdil na v-power naftu od Shellu a myslel jsem si jak dělám s-maxikovi dobře.Po zjištění že je to jen předražená normální nafta od Shellu/dle testu,ale jenom v české republice/jsem přešel na Benzinu a jejich VERVU.Benzinu jsem nikdy moc neuznaval,ale ted musim dát za pravdu,že to opravdu funguje,tak jak píšou,pružnost,spotřeba.hlučnost-vše se zlepšilo.V uváděném testu vyhrála VERVA,druhá OMV a třetí SHELL.
hil 28.05.09 17:22
« Re: kontrolka "Motorregelungssystem"
Já donedávna bral jedině Shell na doporučení servisu Ford. Většinou taky V-Power. Do té doby než se provalilo, že je to to samý jako obyč. Pak jsem bral Obyčejnou naftu a dával do ní VIF. Dnes už mi i v tom Ford servisu (obou Olomouckých) řekli, že Shell už není co býval a doporučili radši OMV, v jednom z nich k Shellu byli ještě drsnější... -
oleowr1 28.05.09 11:31
« Re: kontrolka "Motorregelungssystem"
hil: já jezdím na naftu prakticky jen od Shellu, 90% V-Power, po repasi vstřiků jsem začal dávat VIF. Problém není asi ani tak ve značce čerpací stanice, jak v jejím umístění. S pánem co má ME jsem se bavil na téma Shell nebo Benzina (konkrétní pumpy v okolí) a jednoznačně mi doporučil Shell, při měření emisí na jeho vlastním autě vyšel lépe... Samozřejmě jsou i jiné parametry než emise. -
hil 28.05.09 10:33
« Re: kontrolka "Motorregelungssystem"
Bude to taky něco s ELM327, nějaká nová verze, tak uvidíme.
V podstatě mi stačí hlášení o chybě a jeho vymazání.
Samozřejmě, když se objeví hned znova návštěva servisu mě nemine. Ale aby mi jen řekl, že to vymazal a já vyplázl 1200...
V tom servisu mi nejdřív přímo u toho počítače řekl, že neví co je to za chybu, že někdy vyskočí něco náhodně a potom při placení plácali něco o EGR. Ale to se mi nezdá, auto se chová normálně.
Taky už brzo chystám vzít jinu naftu - u OMV (bude prázdná nádrž, nechci to míchat), tahle byla od Shellu. -
superkutil 28.05.09 09:42
« Re: kontrolka "Motorregelungssystem"
oleowr1: Jo, jo, taky si s tím hraju přes AT, protože free SW sice něco našly, ale moc nefungovaly. Navíc byla v dodaném kabelu chyba a když jsem to řešil s výrobcem ELM327, tak jsem zjistil, že je to nelegální kopie z Číny a že číňani neumí pájet SMD. Naštěstí mi kabel dodavatel vyměnil. Problém byl v tom, že ELM327 umí 3 sběrnice a že ta pro mé Mondeo nebyla v kabelu zapojená (chyba na desce). Jinak mezi náma se kabel s ELM327 dá sehnat za cca 200,-Kč.
Takže až budu mít nějaký funkční SW, tak dám vědět. Chci přes ELM327 tahat za jízdy rychlost vozu, otáčky motoru a teplotu vzduchu. -
oleowr1 27.05.09 21:50
« Re: kontrolka "Motorregelungssystem"
superkutil: s čipem ELM327, hrál jsem si s tím před půl rokem, teď to leží v garáži. SW jsem měl jen nějaké freeverze ScanTool,ScanMaster... už si to přesně nepamatuju, ale ani jeden se na Mondeu nechytl. Nepoznal sběrnici, ani ručně ani automaticky. Pak jsem zkoušel komunikovat přímo z příkazové řádky (měco jako AT příkazy) - bylo to lepší, ale nebyl čas experimentovat.... -
superkutil 27.05.09 15:58
« Re: kontrolka "Motorregelungssystem"
oleowr1: A co v tom máš za ELM? Pro všechny auta musíš mít ELM327. rozdělení sběrnic najdeš zde [odkaz]
Ale hlavně princip ELM omezuje kabel jen na určité funkce. ELM čip komunikuje s autem a ty pomocí SW komunikuješ s ELM. Nikdy nekomunikuješ s autem přímo. Na rozdíl od profi SW.
Co používáš za SW pro komunikaci s ELM? -
oleowr1 27.05.09 10:19
« Re: kontrolka "Motorregelungssystem"
Hil: Jaký kablík sis objednal? Já mám universální OBD2 udělátor s ELM čipem, ale ten se dokáže spojit jen s manželčiným Hyundayem, možná by to chtělo najít jiný SW... Jsem sice z Ostravska, ale v případě potřeby bychom si mohli pomoct :-) -
cja 27.05.09 09:38
« Re: kontrolka "Motorregelungssystem"
hil: hm .. to jsem rád , že nejsem jediný, za přečtení přes IDS v Transitu , který je v záruce, jsem po zjištění, že to co se tam projevovalo jako závada na ESP a ABS, je způsobeno taženým vlekem, který měl problém v kabeláži, jsem zaplatil 2400,- vč DPH, sleva na diagnostiku byla 60%, zbytek vymazání závady, výměna pojistky a oprava na kabelu u vleku - vše asi za 30 min práce ... a pak si jednu nedej ... :-! Holt krize ...