FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 02.07.09 19:44
« BRZDY
Krkovička: jen se zeptám- kolik ti na Olině vydržely přední kotouče a desky, já teď před prodejí absolvoval prohlídku a byly po smrti - tj. najeto 44 t km - prý to dělá ESP, ale stejně se mi to zdá nějak málo vzhledem k Mondeím co jsem měl - že by motor? - předchozí majitel dělal desky i kotouče po 20t km???? prý... já to auto prodávám a dělám takový psí kusy, tak jen abych věděl jestli má někdo taky takový proběhy oprav
Martin.z: nevím jestli ještě sleduje fórum, od minulé přestřelky, ale měl bych na něj/na tebe dotaz, neb máš Mondeo v automatu, vím je to plečka, ale zajímá mě CO DĚLAJÍ BRZDY A KOTOUČE NA AUTĚ S AUTOMATEM - případný dík za odpověď (zajímá mě jestli není příliš častá výměna desek nebo i kotoučů) -
superkutil 29.06.09 10:00
« Údržba palubky
Ahoj, může mi někdo sdělit čím udržovat palubku u Mondea? Celé auto čistím pomocí spreje s roztokem, ale na palubku to nejde. Je to takový brusný povrch, nedá se to udržovat, leštěnka která funguje po celém povrchu dělá na palubce mapy. Navíc se palubka špiní z utěrky kterou leštěnku roztírám. Co na to máte za trik? Nevím proč použili tak neudržovatelný povrch. Stačí mi ty mizerné sedačky ze kterých musím dostávat chuchvalce pomocí kartáče na chlupy.
Předchozí Mondeo jsem měl tak mizerný povrch sedaček (byl jak šmirgl), že jsem hned při koupi auta zakoupil potahy, které vypadaly jako to co mám teď v autě, ale potahy byly perfektní a skoro bezúdržbové. Na fotce je potah na řidičově sedačce. [odkaz] -
lulipin 24.06.09 20:50
« Re: kus plechu
WinDiesel: díky za ochotu, fotky jsem udělal pošlu ti je na email. Jinak volal jsem do fordu a teorii o tom, že by to bylo někde z motoru zpochybnili. Nicméně řemenice prý odchází okolo 180t km, já mám zatím 125t km, tak snad to nepřišlo předčasně, nebo nějaká kladka 8-s -
superkutil 24.06.09 11:51
« Re: Trojkombinace
WinDiesel, Vakan: Kamarád má Mazdu 6 v dieselu a kombi a říká, že je to první auto u kterého nic neodchází. Vezl jsem se v ní a i vyzkoušel a spotřeba nižší jak u mého Mondea a i když je objem i výkon nižší, tak je motor živější. Nevadne tak rychle jako Mondeo. A interiér i sedačky mi připadali lepší jak v Mondeu. Ono ty sedačky v Mondeu je vůbec bída. Včera jsem jel s Citroenem (nějaká základní verze) a sedačky i podvozek jak v bavlnce. Žádné bolení zad a otlačený zadek jako v Mondeu. Mazda má akorát menší kufr.
Co se týče Subaru, tak znám lidi, co mají Subaru starší jak 15let, kupovali si je na hory a na těch autech neodchází nic. :-) -
"-- skrytý --" 24.06.09 10:33
Tak jsem po dlouhém přemýšlení opustil Mondeo a jezdím ve Foresteru diesel. Skončil jsem na vstřicích, čerpadlu, ložiscích apod., dokonce v záruce. Moje příspěvky byly ke konci roku podrobně rozepsány. Zatím jsem maximálně spokojen, vše je "sice jinak", ale ten motor.... Rozhodně všem zapáleným Fordistům, kteří jsou zklamaní poruchovostí Fordu a přístupem servisu k zárukám poradím, aby si dali čas a nového Forestera vyzkoušeli. Kdo je technicky založen a chce od auta přece jenom více, než přesunout z místa A do B, určitě Forester udělá radost. -
Vakan_1 24.06.09 08:22
Já jsem po 201000 vcelku bezproblémových kilometrech (jednou trojkombinace, jednou ložisko levého předního kola, původní vstřiky) zvolil Mazdu 6. Jezdil jsem tady už s kdečím a tohle auto mě přesvědčilo. Udělal jsem si radost a koupil zase benzín. Mondeo mě utvrdilo v tom, že nafta patří do kamen, prostě benzínový motor je úplně jiná radost z jízdy. Sem chodím z nostalgie, tady se aspoň něco řeší, u Mazdy je nuda, ty auta se prostě nekazí. -
lulipin 24.06.09 07:41
WinDiesel: No já mám sice focuse, k vám do fóra jsem se vloudil, protože tady máte chytré rady, ze kterých se můžu poučit i pro svého focuse. Jinak mám spodní kryt pod motorem, ale jsou tam místa, kterými je vidět na silnici. Takže myslíš, že se řemenice nemůže uvolnit? Mně totiž ten kus plechu nepřipadal, že by měl být z auta. Všechno tam drží pomocí šroubů, nebo nějakých čepů, ale že by tam něco mělo být přichycené pomocí takové podlouhlé ocelové manžety se mi nezdá. -
WinDiesel 23.06.09 20:57
lulipin: to nemáš řemenici v čudu, Mondeo rádo chytá do řemenů bordel co leží na silnici. To se stává poměrně často. Máš kliku, já v DE zlikvidoval řemen a musel jsem se nechat odtáhnout (spěchal jsem na nějakou akci, jinak bych si to nechal opravit v DE - čekal bych 3 dny, ale už mi k tomu zase chtěli dávat alternátor apod...) -
WinDiesel 23.06.09 20:54
RADEK1: moderní motory se na LPG překopat dají a do 50000 km jsou v čudu. To nedělej. LPG je pro staré plechovky. Nové Legacy s dieselem je v poho, reklamace 0. Jediná festovně dělaná auta jsou v současné době od Subaru, příkladný přístup servisu v garanční lhůtě ale ono vlastně není co řešit. -
RADEK1 23.06.09 19:43
Tak mě to připadá ,že jsme na tom všichni stejně.Že v dnešní době kdy je na první pohled nepřeberná nabídka vozů střední třídy a vy máte jen pár požadavků co by mělo auto plnit najednou není z čeho vybírat.Také jsem se zařekl,že mondo už nechci{(ani pořádně nevím proč)asi se mi nelíbí laciný interiér}
a rozhodnul se pro Insignii(velikost kufru neřeším) ale zaslech jsem na br. autosalonu, že 140 kw diesel má nějaké potíže a obavy z kvality jsou zase tady 8-s Mazda 6 má strašné sedáky, Avensis se mě nelíbí,Lexus :-)je kritizován za spotřebu a vnitřní prostor,Lagunu nechci už jen z principu,snad Akord nevim tak mě zbude zase to mondeo, ale počkám už na jaro měl by proběhnout facelift . Ovšen v září 2009 by mělo být nové Legacy a tam nyní upírám své zraky. A snad bych šel i do benzínu bude se dávat 2,5 Turbo cca 185kw a když se to překope na LPG tak myslím že docela dobrý i z hlediska nákladů . Ovšem jak jsem poznamenal nahoře pokud má kupující pár požadavků tak koupit auto v hodnotě cca 1 mil. korun není vůbec jednoduché a to je špatné. 8-s