FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
Janerad 07.08.09 09:29
« Prázdninový update- 111111 km
Po ujetí 111111 km vládne s Mondem max. spokojenost.
1. po zajetí nového turba a s vyměněným EGR jsem na to začal zase šlapat, jede to krásně, vrátil se turboboost (znovu cítím, že když mám přes 2.500 ot/min. a dám na podlahu, motor ještě víc zabere (předtím se mu už moc nechtělo...), přitom spotřeba nejde nad 7,1
2. ve 220 km/h tacho mi ulítnul spodní přední černý plast (chrání zespodu chladič). trubky v servisu, které mi to tam montovaly, vynechali vepředu jednu kovovou sponku, šel tam vzduch a urvalo se to. Rána jako z děla, za mnou létající trosky, jinak snad pohoda...
3. Než jsem stačil zajet do servisu a reklamovat to, tak jsem to zespodu otřel jak vepředu, tak vzadu, takže už mi nikdo neuvěří, že to ulítlo samo...
4. obul jsem nové letní CSC 3, 205/50/17, super, super, super. Přestal vibrovat volant a táhnout do strany, jsem nadšen! Taky vedení auta a komfort je lepší. Také se obnovila netečnost vůči bočnímu větru (když bylo auto nové, prakticky se nehýbalo při míjení kamionu a při poryvech větru. Postupně se začalo hýbat, přikládal jsem to vůlím v čepech a odcházení tlumičů. Bylo to ale změnou vlastností obutí!) Nyní je auto zase krásně netečné.
5. Auto brzdí, krásně jede, co víc si přát! -
superkutil 05.08.09 14:11
« Vrzání volantu a závěsu pásu
Ahoj, objevil se mi nový problém. Když dám blinkr a točím volantem, tak to neskutečně vrže. Pokud není blinkr, tak je to v pohodě. Vypadá to na nějaký problém mechanizmu vracení blinkru do klidové polohy. Docela nechápu, že v dnešní době je tato záležitost mechanická a ne bezkontaktní. budu to řešit v rámci záruky, jen by mě zajímalo, zda tím netrpí někdo jiný.
Také se ozývá chrastění a skřípání v horním závěsu pásu. Buď je to tření krycího plastu o plast nebo něco v mechanizmu. Občas pomůže úchyt stáhnout dolů a zase vytáhnout nahoru. Po čase se to ale vrací. Servis to nedokázal odstranit. -
impaler 04.08.09 10:52
« Průběžná rekapitulace
Skončila mi prodloužená záruka na 4 roky/100 tkm, najeto 82500. DIMa tímto informuji, že se mi nevyplatila, auto je v pořádku až na jednuv věc, kterou chasníci teda nepořešili.
Vrže mi volant/tyč řízení, už jsem o tom psal. Buď mi tvrdili, že nic neslyší (já to sakra slyším a manželka taky), že nevědí (odpověď na reklamaci v záruce?!), že tam nic není, že řízení je v pořádku.
Budu muset vzít asi olejničku a jako d.e.b.i.l tam někam nalít olej. No nic.
Tímto se chcu borců zeptat, jestli nevědí o dobrém neautorizovaném servisu na Moravě, nejlépe Olomoucko až Ostravsko. Kluci s modrým oválem na kombinéze už raději ne, dokud to nebude nutné. Čestná výjimka v NJ zatím dobrý, ale rád bych měl zálohu. -
-
WinDiesel 31.07.09 18:27
« Re: tankovat BIO-NAFTU?????????
Ty jsi snad provokatér? Vždyť na bio jezdíš, v kažé nádrži máš od 3 do 5 % biosložky.
A co vlastě myslíš tím bio ? To jako řepkový olej ? Tak to šetři na nový motor. Z daňových důvodů je původní 30% směs MĚŘO a nafty dnes dražší než normální nafta.
O jakém tady bio mluvíš ? Prozraď ? :-) -
superkutil 31.07.09 07:57
« Re: Rozloučení
lordmystic: Spotřeba ji po těch 200tis.km cca 7 litrů a zvuk 6ti válce je impozantní. :-)
Nevím jaký má průběh, jen vím, že mi Superb 2.5TDI bez problémů ujede. Jinak já si po výměně EGR ventilu nemohu na motor stěžovat. ;-) Snad jen ranní drnčení nějakých plechů (prý snad trubka od turba).
Škoda, že Mondeo nemá nějaký 6ti válec TDCI, třeba 2.7HDI. Ten 2.2TDCI 129kW je na tak skvělý podvozek málo. -
lordmystic 30.07.09 07:22
Poruchovost 2,5TDI u Audi byla obrovská, byl to asi nejhorší motor co se vyrobil, měl hrozný průběh výkonu - kam se tvé Mondeo hrabe Kutile - a navíc se s téměř 100% jistotou zadírala čerpadla a odcházeli další součásti. Tento motor jak tak čtu na audiklubu je ještě horší než první modely CR u Fordu. U tohoto motoru nepomohlo dokonce ani pečlivá starost o motor, prostě hrůza. Paradoxní na tom ovšem je to, že se jich prodalo strašně moc, ona by to byla totiž pro takto velké a těžké auto jako A4-A6 ideální spořivá motorová volba, tuším že to mělo 110-130kW a solidní spotřebu. -
"-- skrytý --" 28.07.09 10:58
« tankovat BIO-NAFTU?????????
zdravíčko mněl bych dotaz mám lancii ale to je nepodstatný je to diesel 2.4 jtd... chtěl bych vědět jak je to s bionaftou?? ...známý mi říkal že když chci vzít bio naftu musím uplně dojet normální naftu jinak to spolu zreaguje a je to v prd*li...ví někdo co je na tom pravdy????a další věcvi doporučení atd....za každou teakci budu rád dík:) -
"-- skrytý --" 28.07.09 10:57
« tankovat BIO-NAFTU?????????
zdrasvíčko mněl bych dotaz mám lancii ale to je nepodstatný je to diesel 2.4 jtd... chtěl bych vědět jak je to s bionaftou?? ...známý mi říkal že když chci vzít bio naftu musím uplně dojet normální naftu jinak to spolu zreaguje a je to v prd*li...ví někdo co je na tom pravdy????a další věcvi doporučení atd....za každou teakci budu rád dík:) -
Moik 28.07.09 09:01
Motor mi klapal ještě doma, jak jsem vzal ve Slovinsku plnou, to spíš bude tou naftou jak Audinou...
SK:
Kola normálně na stojáka, bez předního kola, sklopená jedna sedačka, dvě zůsztaly, mezi kolem a děckem je dostatek místa, interiér v pohodě, mám takovej starej hadrovej koberec na tři pruhy. Stejně jsem je vozil v Excortu i ve Focusu 3dv, jedině do C-MAXe se tak nevešly ;-)
No o bezpečnosti mluvím radši před hozením na střechu, kola mám aspoň pořádně přitáhnutý ke straně a dolů za oka stahovákama...