FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 15.08.09  09:09

« Re: Výměna

Win: Je to opět diesel a to , že je to Siemens jsem taky rád. Navíc 2,2 se nedala spřáhnout s automatem, takže to byla i volby jediná - v naftě. Benzínovou 2,3 jsem nechtěl(s automatem).
    Jinak mě těší , že jsem udělal radost i někomu jinému ... >:D

DIM: Co ti mám psát . Zatím euforie. Jinak samozřejmě oproti 2,2 co jsem měl , tak menší projevy síly, ale já to tak chtěl a nemám s tím problém. O té pružnosti nic nevím, pač to za mě řeší automat.
    Jinak recenzi psát nebudu, neboť mám po Krkovičkově recenzi na jeho S-Max psací mindrák :*) >:D

No auto je 2,0TDCi 6°AT, výbava Titanium, dodán paket Individual vnitřní, S.paket vnější, opět :*) 18" kola Individual , no a pár drobností: navi, nez. topení,bixenon,černá metal.,křídlo,stř. hagusy,adapt. tempom., vyhřívaná sedadla, sem tam něco co ani nepotřebuju a pěkná cena...

No jezdím v tom krátce, ale dojem pohodlí , pohody oproti staršímu autu je - a to si troufnu napsat - o třídu jinde. Podvozek oproti Titaniku - pohodlí, nic nedrncá a přitom to sedí lépe než nebožka Tit. Jsou tam sice ještě o 1cm širší gumy, ale to už nehraje takovou roli. Spotřeba - automat navíc nové - nijak to zatím nezkoumám. Stísněně se necítím, ale mám jen 180cm, takže možná Kutil má jiné pocity.
    Velmi příjemně se to auto ovládá a jsem ztm spokojen. Pokud tě něco zajímá, tak se ozvi, rád pokud budu vědět tě do rozhodnutí o novém Mondu postrčím >:-[] >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.08.09  22:52

DIM: OK, pokud chci sporťák, tak vezmu nízké auto s tvrdým podvozkem. Ale z toho jsem na Evropských silnicích vyrostl. Raději vezmu vysoký a těžší vůz nejlépe 4x4, který nebude mít tak velké zrychlení a maximálku, ale za to z něj bude výborně vidět a bude se do něj dobře nastupovat.

WinDiesel: Vždycky si říkám, proč do Mondea nedávají nějaký 6ti válec TDCI třeba 2.7 nebo 3.0 s takovými 160kW. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.08.09  17:01

Přiznám se že v Audinách se moc nevyznám... Ještě tak nový 1,6 TDi a nebo starý 2,0 piezo PD 170 k.
    Jestli je to jako u Jaga, jdi do 3,0 TDi. Vyšší výkon menší spotřeba.
    A zduř.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.08.09  15:12

Nízké to být má !! Proč s sebou tahat mnoho zbytečných plechů, skla a železa jen proto, že jsem pak vysoko ? O vlivu vyššího těžiště a menší tuhosti karoserie na jízdní vlastnosti ani nemluvě......
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 14.08.09  15:07

DIM: Fakt ti stará 2.2TDCI připadá pružnější? Mě připadala nová 2.0TDCI že jde lépe za plynem. Ale jinak interiér mě nenadchnul. To raději S-MAX. V novém Mondeu se cítím hrozně stísněně. Vlevo velké madlo, vpravo mohutný tunel. A dovnitř jak do tanku - velmi nízké.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.08.09  14:25

...a jak se tak dívám na Superb Kombi, tak zepředu Octávie...pak dlooouuuhá pauza , a vzadu Fábia !! :-) První dojem bída.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.08.09  14:23

Já vám dám , vyhostit...:-) Dneska jsem náhodou jel poprvé v novém mondeu kombi, jen 2,0 TDCi. Musím říct, že mé 2,2 je o poznání pružnější. Jinak se dovedu představit, že v tom budu trávit další nějaký ten rok. Ještě jsem si nechal udělat nějaké nabídky na max 2 roky staré A6 avant. WINE : 2,7 nebo 3,0 D ??

V jaké výbavě to máš ?? Piš a přeháněj, protože se do toho asi nakonec taky vrhnu !! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.08.09  13:03

Naopak, vyhostíme DIMa, protože uvažoval o Superb.bovi ... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.08.09  13:02

Tož zajímavé, dvoulitr. Co Ti budu povídat, udělal jsi mi radost. V 2,2 je Bosch a v 2,0 je Siemens (tedy jestli je to diesel). A já toho Bosche nějak nemusím... Asi víš proč... >:D
  • 00 Reagovat !

foto cja

cja 14.08.09  12:45

« Výměna

Tak, ... čas se naplnil a včera jsem převzal, po dlouhém váhání, nový vůz... no a opět Mondeo v kombi verzi. Zatím nechci psát nic o autě , jen jsem chtěl zmínit, že jsem zůstal u značky, akorát jsem šel cestou downsizingu a zmenšil motor na 2 l a přestoupil na uvolněnou nótu a vzal to s 6° automatem. Takže si zvykám, rozkoukávám se a budu vás občas i prudit s nějakými postřehy a dotazy. Doufám, že nebudu z fóra 2,2 , DIMe, vyhoštěn. Tož tak mějte se.
  • « 00 Reagovat !

foto RADEK1

RADEK1 13.08.09  19:51

« Re: Spotřeba

Já jsem změnil zaměstnání a denně dojíždím 60km do práce.pokud se snažím a přeje mě provoz auto bere 4,8 l když jedu striktně dle předpisů tak za 5,5 se dá jezdit. a pokud jezdím mimo obec 120 až 130 a předjíždím kamiony tak 6,0 až 6,2 l. ověřeno i dotankováním. po cestě projedu 7 obcemi a jedu i 5 km po dálnici. chystám se na koupi nového auta , ale nevím co vybrat . čekám na legacy a pokud to nebude ono tak vezmu insignii,akorda,nebo lexuse is :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 12.08.09  10:13

>:D Moik, jo napsal jsem to špatně, o reakci jsem si přímo říkal.

U benzínu vím, že může mít nejnižší spotřebu ve středních otáčkách nebo i vyšších, když není motor moc zatížený.

U TDCI jsem nevěděl. Snažil jsem se jezdit v oblasti největšího momentu, což u mě je 1800-2800ot. Ale teď jezdím níž, do 2200ot a je to na spotřebě ohromně znát. Jen nevím jak nízké otáčky ještě motor zvládne aby neodešel dvouhmotový setrvačník.

Stále tomu moc u toho TDCI nerozumím, když na to šlapu co to dá, ale průměrnou rychlost mám kolem 90km/h, tak je spotřeba relativně nízká, kolem 6 litrů.

Proto jsem psal, že nevím zda je lepší motor v nízkých otáčkách a hodně zatížený nebo raději přeřadit a motor točit ale odlehčit.

Jezdil jsem teď s Kugou, tam je 2.0TDCI 100kW a ten motor se dá točit skoro od volnoběhu a neprotestuje. Dobře už táhne od 1500ot. A ve 4000ot. má ještě dost síly. Je to o hodně jiné než třeba 2.0TDCI v S-MAXu.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 11.08.09  21:02

Teda Kutile, nestačím se divit...jak dlouho ti trvalo to zkoumání, že vytáčení motoru a těžká noha na plynu = vyšší spotřeba??? :-!
  • « 00 Reagovat !

foto hroch-1958

hroch 1958 11.08.09  18:09

no jo...to je realita dnešní doby...ale já jsem fakt spokojený i s mou 2,0 TDCi..jen někde vzadu pociťuju lehký lechtání >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.08.09  20:30

Zájemců co by auto koupili mám hodně, ale moc zaplatit nechtějí. >:D

Co se týče spotřeby, tak největší vliv má vytáčení nad 2200ot. a těžká noha na plyn. Zatím nevím co je horší, zda zatížený motor v nízkých otáčkách 1600-2000ot. nebo méně zatížený motor ve vyšších otáčkách 2500-3500ot. Hodně zvyšuje spotřebu stání na semaforech (to by mohl odstranit systém Start-Stop [odkaz] ) a jízda nad 120km/h (velký odpor vzduchu).
  • « 00 Reagovat !

foto hroch-1958

hroch 1958 10.08.09  19:39

« Re:Re: Spotřeba

Škoda že nejsi pod 5,0...hned bych tvůj "tank" koupil :-) Já se pod 5,9 dostat neumím. Asi to bude tím, že jezdím rád svižně >:D
    Možná počkám až budeš kupovat něco nového.. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto hroch-1958

hroch 1958 10.08.09  19:38

« Re:Re: Spotřeba

škoda že nejsi pod 5,0...hned bych tvůj "tank" koupil :-) Já se pod 5,9 dostat neumím. Asi to bude tím, že jezdím rád svižně >:D
    Možná až budeš kupovat něco nového.. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto hroch-1958

hroch 1958 10.08.09  19:37

škoda že nejsi pod 5,0...hned bych tvůj "tank" koupil :-) Já se pod 5,9 dostat neumím. Asi to bude tím, že jezdím rád svižně >:D
    Možná až budeš kupovat něco nového.. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.08.09  19:29

Tak jsem dnes natankoval a skutečná spotřeba je 5,4litru. Takže PP ukazuje o 0,2 méně. :-)

Pod 5litrů jsem to zkoušel, ale to už nejde. Chvíli jsem se držel na 4,9litru, ale pak to vylezlo na 5,2litru. Stačí chvíli stát na světlech a jde to nahoru. Problém té 2.2TDCI je že fakt žere hodně na volnoběh a to mám ještě EURO4, které žere víc jak EURO3. :-O
  • 00 Reagovat !

foto hroch-1958

hroch 1958 10.08.09  18:29

jen tak dál :-) >:D až pokoříš hranici 5,0 tvýho mondíka hned koupím..to moje 2,0 TDCi pod 5,9 jít dlouhodobě nechce :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…