superkutil 14.08.09 22:52
« Re: Výměna
DIM: OK, pokud chci sporťák, tak vezmu nízké auto s tvrdým podvozkem. Ale z toho jsem na Evropských silnicích vyrostl. Raději vezmu vysoký a těžší vůz nejlépe 4x4, který nebude mít tak velké zrychlení a maximálku, ale za to z něj bude výborně vidět a bude se do něj dobře nastupovat.
WinDiesel: Vždycky si říkám, proč do Mondea nedávají nějaký 6ti válec TDCI třeba 2.7 nebo 3.0 s takovými 160kW. :-) -
superkutil 14.08.09 15:07
« Re: Výměna
DIM: Fakt ti stará 2.2TDCI připadá pružnější? Mě připadala nová 2.0TDCI že jde lépe za plynem. Ale jinak interiér mě nenadchnul. To raději S-MAX. V novém Mondeu se cítím hrozně stísněně. Vlevo velké madlo, vpravo mohutný tunel. A dovnitř jak do tanku - velmi nízké. -
DIM 14.08.09 14:23
« Re: Výměna
Já vám dám , vyhostit...:-) Dneska jsem náhodou jel poprvé v novém mondeu kombi, jen 2,0 TDCi. Musím říct, že mé 2,2 je o poznání pružnější. Jinak se dovedu představit, že v tom budu trávit další nějaký ten rok. Ještě jsem si nechal udělat nějaké nabídky na max 2 roky staré A6 avant. WINE : 2,7 nebo 3,0 D ??
V jaké výbavě to máš ?? Piš a přeháněj, protože se do toho asi nakonec taky vrhnu !! :-) -
cja 14.08.09 12:45
« Výměna
Tak, ... čas se naplnil a včera jsem převzal, po dlouhém váhání, nový vůz... no a opět Mondeo v kombi verzi. Zatím nechci psát nic o autě , jen jsem chtěl zmínit, že jsem zůstal u značky, akorát jsem šel cestou downsizingu a zmenšil motor na 2 l a přestoupil na uvolněnou nótu a vzal to s 6° automatem. Takže si zvykám, rozkoukávám se a budu vás občas i prudit s nějakými postřehy a dotazy. Doufám, že nebudu z fóra 2,2 , DIMe, vyhoštěn. Tož tak mějte se. -
RADEK1 13.08.09 19:51
« Re: Spotřeba
Já jsem změnil zaměstnání a denně dojíždím 60km do práce.pokud se snažím a přeje mě provoz auto bere 4,8 l když jedu striktně dle předpisů tak za 5,5 se dá jezdit. a pokud jezdím mimo obec 120 až 130 a předjíždím kamiony tak 6,0 až 6,2 l. ověřeno i dotankováním. po cestě projedu 7 obcemi a jedu i 5 km po dálnici. chystám se na koupi nového auta , ale nevím co vybrat . čekám na legacy a pokud to nebude ono tak vezmu insignii,akorda,nebo lexuse is :-) -
superkutil 12.08.09 10:13
« Re: Spotřeba
>:D Moik, jo napsal jsem to špatně, o reakci jsem si přímo říkal.
U benzínu vím, že může mít nejnižší spotřebu ve středních otáčkách nebo i vyšších, když není motor moc zatížený.
U TDCI jsem nevěděl. Snažil jsem se jezdit v oblasti největšího momentu, což u mě je 1800-2800ot. Ale teď jezdím níž, do 2200ot a je to na spotřebě ohromně znát. Jen nevím jak nízké otáčky ještě motor zvládne aby neodešel dvouhmotový setrvačník.
Stále tomu moc u toho TDCI nerozumím, když na to šlapu co to dá, ale průměrnou rychlost mám kolem 90km/h, tak je spotřeba relativně nízká, kolem 6 litrů.
Proto jsem psal, že nevím zda je lepší motor v nízkých otáčkách a hodně zatížený nebo raději přeřadit a motor točit ale odlehčit.
Jezdil jsem teď s Kugou, tam je 2.0TDCI 100kW a ten motor se dá točit skoro od volnoběhu a neprotestuje. Dobře už táhne od 1500ot. A ve 4000ot. má ještě dost síly. Je to o hodně jiné než třeba 2.0TDCI v S-MAXu. -
superkutil 10.08.09 20:30
« Re: Spotřeba
Zájemců co by auto koupili mám hodně, ale moc zaplatit nechtějí. >:D
Co se týče spotřeby, tak největší vliv má vytáčení nad 2200ot. a těžká noha na plyn. Zatím nevím co je horší, zda zatížený motor v nízkých otáčkách 1600-2000ot. nebo méně zatížený motor ve vyšších otáčkách 2500-3500ot. Hodně zvyšuje spotřebu stání na semaforech (to by mohl odstranit systém Start-Stop [odkaz] ) a jízda nad 120km/h (velký odpor vzduchu). -
superkutil 10.08.09 19:29
« Re: Spotřeba
Tak jsem dnes natankoval a skutečná spotřeba je 5,4litru. Takže PP ukazuje o 0,2 méně. :-)
Pod 5litrů jsem to zkoušel, ale to už nejde. Chvíli jsem se držel na 4,9litru, ale pak to vylezlo na 5,2litru. Stačí chvíli stát na světlech a jde to nahoru. Problém té 2.2TDCI je že fakt žere hodně na volnoběh a to mám ještě EURO4, které žere víc jak EURO3. :-O

Jinak mě těší , že jsem udělal radost i někomu jinému ... >:D
DIM: Co ti mám psát . Zatím euforie. Jinak samozřejmě oproti 2,2 co jsem měl , tak menší projevy síly, ale já to tak chtěl a nemám s tím problém. O té pružnosti nic nevím, pač to za mě řeší automat.
Jinak recenzi psát nebudu, neboť mám po Krkovičkově recenzi na jeho S-Max psací mindrák :*) >:D
No auto je 2,0TDCi 6°AT, výbava Titanium, dodán paket Individual vnitřní, S.paket vnější, opět :*) 18" kola Individual , no a pár drobností: navi, nez. topení,bixenon,černá metal.,křídlo,stř. hagusy,adapt. tempom., vyhřívaná sedadla, sem tam něco co ani nepotřebuju a pěkná cena...
No jezdím v tom krátce, ale dojem pohodlí , pohody oproti staršímu autu je - a to si troufnu napsat - o třídu jinde. Podvozek oproti Titaniku - pohodlí, nic nedrncá a přitom to sedí lépe než nebožka Tit. Jsou tam sice ještě o 1cm širší gumy, ale to už nehraje takovou roli. Spotřeba - automat navíc nové - nijak to zatím nezkoumám. Stísněně se necítím, ale mám jen 180cm, takže možná Kutil má jiné pocity.
Velmi příjemně se to auto ovládá a jsem ztm spokojen. Pokud tě něco zajímá, tak se ozvi, rád pokud budu vědět tě do rozhodnutí o novém Mondu postrčím >:-[] >:D