FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
pepe krakora 20.08.09 12:41
« Re: Porucha Vstříků
WinDiesel: Prosím Tě, filtr měnili v prosinci při výměně vstřiků a teď znova při 100 000 prohlídce v srpnu. Já od tý výměny vstřiků najel jen 20 000 km. S p. Velendorfem jsem domluvený, že v září po dovolené se na to podíváme v případě, že nepochodím v Hale. Což jsem nepochodil, takže to budu s ním. Jde mi jen o to, aby si ze mě v Hale neudělali dojnou krávu a případně vymámit nějaký prachy zpátky, kdyby nedodrželi stanovený postup při výměně vstřiků - viz odkaz [odkaz] . A já si myslím, že ho nedodrželi. Teď je jen otázka, jak to prokázat. -
WinDiesel 20.08.09 12:31
pepe: být tebou tak se domluvím s Velendorfem a musí se najít příčina Tvých opakovaných potíží. Potom by se asi dohodlo, co dál. Má i tester na kvalitu paliva, tak se Ti může podívat do nádrže a budeme vědět.
Jaké dáváš filtry paliva a jak často je měníš?
S těmi vstřiky a pilinami nemáš pravdu - pokud tam jsou piliny, motor nemlátí ale zhasíná nebo jde do nouzového režimu... -
"-- skrytý --" 20.08.09 11:25
WinDiesel: ... dekuju za radu servisu na opravu vstriku na DieselPoint Velendorf Ricany. Pristup opravdu rozumny a oprava bez problemu. Bylo to na Mondeu z Nemecka koupeno 120tkm najeto nyni 160tkm Euro4 TDCi 2.0 - 2005 - tankovano u beznych znackovych cerpacich stanic.
Co se tyka VERVA DIESEL - tak ja vam teda osobne reknu, ze daleko lepsi zkusenosti mam s OMV!!! Benzinu jsem tankoval za cely provoz me 2,2TDCi Euro4 2006 vyjimecne a to u Tri Krizu na D1 - na Prahu (takze je mozny ze tam konkretne je to nebo bylo spatny - netusim), ale vysledek je jednoznacny. Hlucnost, hlavne pri startovani motoru, byla jednoznacne znatelnejsi. A to rozhodne v dnesnich dnech nepricitam nejakym teplotam - spis naopak. Pote natankovana znovu plna OMV a uz zase bezny standard - opravdu se to zase ztisilo. Takze pro mne zatim Benzina VERVA ne eee...
Nejlepe zatim funguje BP a ARAL Ultimate v Nemecku - bohuzel.
Jeste dal na zapad taky TOTAL Excellium me prisel dobry. -
pepe krakora 20.08.09 10:22
Ahoj pánové. Takže historie vstřiků se opakuje. Repasovali mi je ve Ford Hale v prosinci 2008. Od té doby jsem najel 20 000 km. Tankoval jsem jen Benzina Verva, sem tam OMV a vždycky s aditivem, ze začátku Stanadyne, pak VIF. Teď při sepnutí klimy a při rozjezdu zase mlátí. Volal jsem do Hale, záruka na repas je 6 měsíců, takže smůla. Po dotazu, jak je možné, že po 20 000 km jsou zase v * mi bylo p. Marečkem řečeno, že tankuju naftu, která málo maže. Tak jsem se ho ptal, kde mám tankovat - v Americe, v Německu, Francii nebo kde a on se jen pousmál. Takže jsem pěkně nasranej. Myslím si, že se při první reklamaci vysrali na doporučený postup při výměně vstřiků a nedělali test na piliny, proto jsou zase v *. Ve faktuře ten test uvedený nemám. Podle toho postupu se musí udělat víc věcí, podle mě se na to vy... Konzultoval jsem to i s p. Velendorfem z Říčan a on mi potvrdil, že série vstřiků pro Euro 4 jsou náchylnější. A teď babo raď co dál. Díky za radu. -
WinDiesel 19.08.09 19:29
gen.Migen: cca 2 tKč, je to levný.
Porucha - najednou stojíš a je to mrtvola. Totální. Chce to kliku aby se to vys.alo na dobrým místě... >:D
Trojkombinace - přesně nevím, jen že mám klid.
Já mám dvoulitr auto silný jak bejk, nevím proč chtěj ještě silnější... >:D -
"-- skrytý --" 19.08.09 09:49
215 to je slušný.Kolik asi stojí čidlo klikového hřídele a jak se porucha projevuje? A ta trojkobinace mě zajímá. Jakým způsobem vyřešeno (vyměnily se všechny kladky? :)) Někde sem čet, že dvojhmoták odchází tím, že se startuje se sešlápnutou spojkou. Ale 160 na spojku je dost najeto. Asi do toho auta pujdu:) Ale ještě vše pořádně prověřím. -
WinDiesel 19.08.09 07:49
gen.Migen: 215 tkm. Pravdou je že jsem měl různé drobnější poruchy, čidlo klikového hřídele odchází dost pravidelně, EGR mi měnili v záruce v 20 tkm a přesně každých 100 tkm mi odešel řemen od alternátoru - na to si dej pozor, zradilo mě to když jsem byl ve Frankfurtu na Automechanice.
Také jsem svého času řešil brumlání a vrzání trojkombinace, po 4 letech mi hrdě u Forda oznámili že problém je vyřešen a skutečně je. Už si nemusím pokaždé pouštět rádióóóóó.
Taky jsem dle svého uvážení asi ve 160 tkm měnil spojku s dvouhmoťákem, pro jistotu. Ale asi to nebylo úplně zapotřebí. -
WinDiesel 18.08.09 19:18
gen.Migen: pokud nebudeš vyhledávat zdroje pochybné nafty a budeš měnit palivové filtry (POUZE ORIGINÁL, NONAME NEFUNGUJÍ)s výměnou oleje a 20 tis. km, nemáš se čeho obávat. Pokud budeš respektovat výměnu předepsanou od Forda (50 tis. km), do problémů se dostaneš. Howgh. -
"-- skrytý --" 18.08.09 17:22
« Porucha Vstříků
Ahoj,
Všem, kterým se na mondeu 2.2 TDci od roku vyroby 2005 a výše nějakým způsobem porouchaly vstřiky. Napište to sem. Hodlám koupit tohle auto, a někdo říká, že vstřiky odchází každých 50 - 80 tisíc km a někdo zase, že je to hloupost. Tak čekám na reakce abych si to konečně ujasnil:) Dik -
WinDiesel 15.08.09 09:29
« Re: Výměna
Kutil: 6ti válec je na Mondeo moc těžký a lidé od Fordu si velmi zakládají na jízdních vlastnostech Mondea.
Navíc inovovaný 2,0 TDCi (spolupráce s PSA) má nyní hodnoty 100 kW nebo 110 kW nebo 118 kW. Je tedy jasné že 2,2 TDCi půjde také výše a to již by mohlo stačit, třeba něco jako Mercedes - 147 kW, i když 500 Nm z toho asi nevyždímají...