FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 27.08.09 22:21
« Re: 2,0 ?
ke: netvrdím ,že tam rozdíl není, něco jsem v 2,2 najezdil, tvrdím, že mě to již neláká, proto jsem volil auto s 2,0 TDCI a tvrdím, že v něm netrpím nedostatkem, nakonec za cenu , kterou stálo tohle auto jsem to S mohl koupit taky , ale nechtěl jsem opět sportovní odpružení, to je celé,
preference a požadavky na auto se mění a člověk občas volí , to co by dříve nevolil, já mám problém se zády a sportovních podvozků plné zuby ;-) Jen mě zaráží co dáváš na S za zimní rozměr kol, nebolí z toho oči a potažmo trochu ego, přeci jen Mondo je dělané na větší kola ? >:D Samo nic ve zlém. -
-
"-- skrytý --" 27.08.09 11:31
« 2,0 ?
Zdravim, new M kombi v Titanium S 2,2 Tdci jezdim necely rok, cca 30t. S Nm na predni naprave nemam problem, je treba jen ten volant obcas drzet poradne. Ale dovolim si oponovat, rozdil tam oproti 2,0 je a to znacny. Cirou nahodou jsem mel kratke Mondeo s timto motorem jeden den a neni to proste ono, prislapnete a ono se moc nedeje. To uz jede lepe ma predchozi P407 SW 2,0 HDI FAP/2005(ma ji ted kamarad, takze probehla i prima konfrontace), ve Fordu je tenhle motor nejaky priduseny. 2,2 tahne brutalne od nejakych 1800, sice zase o neco drive pocitove vadne, coz mi ale nevadi. 2,0 bych osobne uz nechtel. Rozdil hmotnosti na predku nepocituji. Jinak jezdim za 6-7(pocetne, PC je optimista o nejakych 0,2-0,5), svizna jizda, mesto minimalne, tankuji prevazne v Rakousku, tak doufam, ze nebudou zadne problemy. S predchozimi diesly nebyly, tak uvidime. Tvrdsi podvozek u "S" je v CZ jeste v pohode, to je spise kvuli original pneu 235/18 nekdy boj s vyjetymi kolejemi. Se zimaky 215/16 pak vse ok. A na zaver: v Autodieslu mely 2,2 na brzde - 139 kW a 454 Nm.... -
WinDiesel 27.08.09 09:17
« Re: Porucha Vstříků
DIM: Pokud PSA "pustí" Fordu ten výkon 120 kW / 360-400 Nm, šel bych do inovovaného dvoulitru. Ale hlavně bych počkal na parametry inovovaného 2,2 litru. Docela věřím, že Delphi v dvoulitru vydrží víc než Bosch v 2,2 litru.
V tuto chvíli jsou ty motory k vidění v C4 Picasso, C5, 308 a 3008. Pokud vím, jsou tam výkony 110 a 120 kW a příští rok bude ten hodně dopředu ohlašovaný diesel-hybrid právě kombinován s 2,0 HDI 120 kW. Se měj. ;-) -
cja 26.08.09 20:40
DIM: na okresce za kamionem ... souhlas, ale fakt netrpím, a ty kamiony skočím,i s tím automatem, ale jasně , že to není manuál u 2,2 - a já na těch okreskách trávím 80% času auta, takže pokud bych to měl jako problém, tak bych to napsal - doporučím jediné - půjčit předváděčku na víkend a zkoušet, ale to Ti snad ani radit nemusím a navíc rozdíl mezi mými auty je 10 kW a 40 N.m. , což je dost, ale velmi relativně - o sekundu pomalejší zrychlení, oproti 2,2 , ale zase dynamicky a podvozkově lepší auto,
mě přijde, ale mám v tom málo najeto, jako hlavní rozdíl , nikoliv pružnost , to se špatně posuzuje díky převodovce, ale hlavně že 2,2 šla za plynem ve vysokých rychlostech a to já zas , tak nějak nepotřebuji
Ale rozhodnutí je na tobě , ty zkušenosti už tam jsou.. >:D -
DIM 26.08.09 14:06
No nespěchám už relativně dlouho a upřímně řečeno už nemám žádnou záruku na nic a další zima mě trochu děsí, nechce se mi do toho zbytečně investovat, už tak je prodejní hodnota poměrně nízko......Takže jestli to bude v lednu, tak u nás možná v březnu + 3 měsíce dodací termín a příští léto je tady !!! Tak ty bys jako teď šel raději do 2,0 ??? -
WinDiesel 26.08.09 13:44
DIM: Mno, 2,2 je Bosch a ten motor teď někdy bude laděn na €5, nespěchal bych. POZOR !!! Motor 2,0 TDCi je teď v €5 u PSA k mání i se 120 kW /360-400 Nm !!!!!!!!!! Ford v lednu, trošku jiné výkonové varianty. V každém případě min. 100 kW a max. 120 kW, vstřikování Siemens je zapomenuto a na scéně je kdo???
DELPHI IS BACK !!! Ale můžeš být klidný, nová genarace 3 roky jezdí v Mercedesech a PSA a zcela bez problémů, prakticky se za 3 roky neukázaly žádné záruky, můžeš se zeptat jak u MB tak u PSA. Nechci přehánět, ale vypadá to ne sen českého človíčka - v podstatě to sežere jakoukoli naftu... :-) :yes: -
DIM 26.08.09 13:38
Tak ono nejde ani tak o maximální rychlost ale o dynamiku, kterou může člověk použít a využít při předjíždění a pod. Musím říct , že ani 2,2 už teď není v Mondeu Combi žádná raketa. Samozřejmě , na dálnici je to víceméně jedno, ale na okreskách za kamionem.... -
cja 26.08.09 13:28
DIM: taky mě víc uspokojovala 2,2 , ale po různých zkušenostech na českých silnicích a zjištění, jak jezdí nová 2,2 jsem takové dilema neměl, navíc potom co jsem to nechal spojit s automatem to byla dieselová volba jediná, navíc vstřikování je dle Wina Siemens a to by snad??? mělo být OK, pro jistotu 5 letá záruka,
měl jsem pocit , poslední dobou , že v 2,2 co jsem měl. ta nálož KM na přední nápravu je poměrně značná, i když je to hlavně o noze,a zjišťoval jsem, že stejně tu výkonovou a KM rezervu nevyužívám, a tu menší pružnost 2,0TDCI za mě řeší automat - navíc chtěl jsem změnu a zkusit automat
kdyby Ford dal k 2,2 automat, tak uznávám, že bych asi řešil tuto variantu
jinak neměl jsem při přechodu na 2,0 žádný pocit nedostatečnosti, navíc krátce před převzetím jsem měl půjčeného Mustanga GT 8válec se 306 HP a to byla jiná radost, až jsem se obával toho přechodu a po zjištění , že zablbnout si ,je jedna věc a žít s takovým autem druhá, tak mě veškeré pochybnosti okolo toho jestli dělám dobře přešly, sice výkonu není nikdy dost, ale nové Mondo není žádný hothatch, a nakonec to stejně není kde využít, tak asi tak..... ;-) -
DIM 26.08.09 11:55
Váš zájem by mi nikdy nedovolil vás opustit !!!! Superb v Combi byla varianta, jenže pořád ještě není ani k vidění a ty první fotky mě nenadchly. Proč do konce roku ? Protože se na Mondeo čeká tak tři měsíce !! Jen by mi po těch vstřikozkušenostech přišla vhod rada ( nejen ) od Wina : 2,0 nebo 2,2 ???? Já se automaticky přichyluji k 2,2 ...... -
cja 25.08.09 07:41
To by nám DIM neudělal. Přeci jenom praotec zakladatel,... ale jedině dík za tohle vlákno, sice mě připravilo o iluze o dieslech, ale aspoň je člověk rozumně připraven na to co přijde a ono to vždy přijde ...
DIMe ty nějak nereaguješ, tě zahrnuli nabídkami na auta a .... >:D

Jeste poznamka: i ta 2,2 pozna zapnutou klimu, takze "koni" neni nikdy dost.
Souhlasim s Dimem (405D 70, 405TD 90, 406Hdi 110, 407Hdi 136 a ted Mondeo Tdci 175 ps........). Navic ty auta jsou porad tezsi a tezsi. U motorek je situace lepsi, stale silnejsi ale lehci.... To patri ale jinam.