FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
hroch 1958 30.08.09 18:41
« Re: Spotřeba
ahoj, byl sem tam naposledy vloni a zřejmě na delší dobu naposled. Pokud znáš "obec" JOŠANI, tak mi tam v 02:00 v noci naměřili pochybným ručním radarem 75 km/h. Stálo mě to buď 150 EUR nebo zabavení auta. Přitom v celý tý válkou zničený osadě nebydlí snad jediná živá duše. Poldové byli celí v černém, bez jediného reflexního prvku. Tak sem zaplatil a řekl si: naposled. -
WinDiesel 30.08.09 18:35
cja: ale vlstně nic moc, jen mě znovu a znovu nasíraj těmi všelijakými výmysly, koneckonců je to policejní stát. A vadi mi jak se, oni mrňaví, na naše lidi vytahujou a jak je buzerujou. (Ne že by si to někteří nezasloužili...) Služby mizerné a přitom všechno předražené. :-| -
superkutil 30.08.09 12:37
Také se přikláním k tomu, že jsou Chorvati součástí Balkánu. Beru to podle jejich chování a myšlení. Respektive, oni jsou někde na hranici, stejně jako Slovinci. Někteří jsou již na úrovni Rakušanů, ale většina je na úrovni Balkánu. Ale třeba když porovnám bydlení Chorvatů a Slovinců, tak mi Chorvati připadají na vyšší úrovni. Oni Chorvati jsou hlavně na pobřeží mnoho staletí ovlivňovaní Italy a některá města jako Dubrovník, Zadar, Ston, Split atd. mají hodně starou historii. Takže bych možná ty Chorvaty lehce posunul blíže Evropě. Ale to je podobné jako Slovinsko, část u rakouských hranic je na úrovni Rakouska, ale třeba průjezd Slovinskem přes Maribor, tam je to jak v Bulharsku nebo na Slovensku na Spiši. -
cja 30.08.09 11:17
WIN: myslím, že mentalita jižních národů je trochu jinde, ale zde vstupuje do hry i náboženství a to je myslím vzhledem k regionu dost zásadní, čím víc na východ tím větší problémy, ale nechci zobecňovat - tohle je tenký led - nakonec regionální válečný konflikt toho byl důkazem
ty Wine - co ti Chorvati udělali, že jsi tak vyhraněný ?? >:-[] -
cja 30.08.09 09:40
Kutil: tvoje encyklopedické znalosti jsou vyčerpávající, ale přesto ti budu oponovat, že HR se do Balkánu nepočítá - za státy Balkánu je hlavně považováno Turecko, Albánie , Řecko,Makedonie a Bulharsko - minimálně by se dalo říci kulturně a mentálně , ale jinak souhlas s tím co udáváš - geograficky , takže se omlouvám - uff nějak jsme odjeli z tématu, >:D -
superkutil 29.08.09 10:39
WinDiesel: Asi ta místa domácí znají. Ale aspoň bylo v Chorvatsku mnohem víc policajtů než v Čechách. Horší je ale to, že se v Čechách objevují nešvary jako jízda přes plnou čáru (někdy i dvojtou), jízda na červenou, nedání přednosti (vjetí na hlavní bez ověření, že nikdo nejede), nebezpečné předjíždění v místech kde není vidět (čelní srážky), nesmyslně rychlá jízda (viz otázka silných motorů a těžkých aut). Pokud se někdo chce zmrzačit či zabít, tak jak je libo, ale v okamžiku kdy svým jednáním zraní či zabije někoho jiného je to nepustitelné a měl by se za takový čin brát řidičák na několik let, případně bych doporučil krátkodobou vazbu. Finanční postih nepomůže. -
WinDiesel 29.08.09 10:00
kutil: Takže jsou i Maďaři na Balkáně. Jinak úplný souhlas, Chorvatsko leží na Balkáně, s tím Slovinkem je to diskutabilní.
cia: viděl jsem chorvatskou policii zasahovat i proti vlastním, nejenom proti turistům... A domácí asi vědí kde policije stává zatímco pro nás je to vždycky překvápko... -
superkutil 28.08.09 20:21
cja: Balkán (chorvatsky a turecky Balkan, rumunsky Balcani, srbsky, makedonsky a bulharsky 0;:0=, albánsky Ballkan, řecky ’±»ş¬˝ą±) je geografický a historický název území na Balkánském poloostrově ležícím v jihovýchodní Evropě mezi Černým mořem na východě a Jaderským mořem na západě. Na severu je Balkán ohraničený řekou Sávou a dolním tokem Dunaje, na jihu Jónským, Krétským, Egejským a Marmarským mořem. Rozloha Balkánu je přibližně 550 000 km2. -
cja 28.08.09 20:08
Kutil: nevím jak to vidíš ty , ale Balkán je trochu jinde >:D mrkni do atlasu a budeš v obraze - ale jinak v HR je to ježdění přes plnou folklor, ale jenom pro domácí, zkus to udělat ty a máš po řidičáku - stejne je to i s těmi omezeními rychlosti, taky jenom pro turisty
... a téma výkonu bych uzavřel, holt někdo má rád holky a jiný zase ... >:D -
superkutil 28.08.09 15:50
Jo, souhlasím, že u Charouze není taky vše 100%. >:D Z výroby jsem měl poškozenou karosérii, na dveřích jsou žmolky tmelu ze špatně vytmelených dveří z výroby atd. Nelíbilo se mi to ale v servisu se mi vysmáli, že je to normální. Asi si Ford moc nepotrpí na kvalitu výroby. A na druhou stranu zastávám myšlenku, že když něco jakž-takž funguje, tak se s tím nemá hýbat. >:D
Jinak pokud jde o výkon, tak ho nikdy není dost. A souhlasím, že hlavně při předjíždění je potřeba krátkodobého maximálního výkonu pro bezpečné předjetí. Při své cestě do Chorvatska jsem zažil šílené chování Chorvatů a Slovinců, předjíždění přes plnou čáru apod. Tak jsem si říkal Balkán.
Ale dnes ráno u Tábora jsem zažil nějakého d_e_b_i_l_a s Oplem s českobudějovickou SPZ, který na 50km/h jel tak stovkou a také přes plnou čáru. Takže jsem pochopil, že d_e_b_i_l_o_v_e jsou všude. A policajti nikde. ;-\ Ještě že většina národa je rozumná. :yes: -
Dong1 28.08.09 14:46
Me zase u Charouze odmitli v zaruce opravit poskozeny lak na dverich od dorazu se slovy ze to ma kazdy Focus a ze na takovou blbost nebude vypisovat reklamacni protokol (at se pry stavim za mesic (po zaruce), ze mi to udelaji bez papiru). Kdezto v Beni uplne bezproblemu objednali na opravu a kroutili hlavou, ze to jeste nevideli. (V Hale mi to taky odmitli, ze maji uzavrene zakazky...vzpomnel sem si samozrejme pred vanoci :-) ) -
superkutil 28.08.09 12:17
« Spotřeba
Ahoj, tak mám za sebou Chorvatsko s průměrnou spotřebou 5,5 a to by byla 5,4litru, kdyby to moje žena nejela chvilku 170km/h. Jinak průměrná rychlost 95km/h. Fakt se mi nějak auto umoudřilo. :-)
A co se týče Auto-hale, tak mám s nimi jen ty nejhorší zkušenosti. Byl jsem u nich někdy kolem roku 2000 a zvorali co mohli. Pak jsem to ještě řešil a Auto Beni, pod který v té době spadali a s těma to bylo podobné. Místo aby vzali za Auto-hale odpovědnost, tak na mě poštvali svoji právničku. dořešil jsem to až přes FMC. Od té doby jsem u Charouze a celkem dobrý. -
cja 28.08.09 11:47
« Re: 2,0 ?
DIM: Ale my se bavíme o dost slušných výkonech nebo už mají všichni mlhu a vidí jenom 200HP a více. O té bezpečnosti, uznávám, ale kdyby měli všichni těch zmíněných 200 HP bylo by to bezpečnější? To je jako když si koupíš Offroad a pak tvrdíš , že je bezpečnější než ostatní auta,... je ale jenom do chvíle než narazíš na stejné auto a nebo do zdi. A opravdu, kdyby šlo o přemístění z A do B, stačí Fabka, ale my se bavíme o trochu jiných autech a řízení nás baví, ale nepotřebuji k tomu nutně 200 koní. Mě stačí podvozkově vytříbené auto a nemusím letět jak vystřelený z praku. A nemyslím, že bych byl kopyto, které si obhajuje slabší motor , před silnějším - rozpočtem na auto bych dosáhl i na něco zajímavějšího, ale zkrátka to nepotřebuji. Nebaví mě sice jezdit za kamiony, ale prostě už nemám potřebu, aby auto pořád zatahovalo a já musel neustále hlídat bodové konto.
ke: 12mm je málo,ale mě tvrdili, že je třeba aby to bylo stejné, protože trpí nápravy- podvozkově nic nepoznáš, ale poměry sil tam budou jiné,
ale mezikroužek na autě za 900t- no nevím? Já staré plechy i s gumama prodal s autem, přitom to byly origo Ford plechy, ale vypadalo to nehezky, takže jsem to dal i s autem. -
cja 28.08.09 07:59
« Re: 2,0 ?
ke: taky jsem šel cestou nahoru s výkonem, navíc dřív 2,0l benzíny, ale při současných přímovstřikových dieslech s jejich KM, bych si troufl řící, že na auto střední třídy( i když tloustnou) těch +- 150 koní v naftě stačí, lety po dálnici mě nezajímají. Na blbnutí si rád půjčím Fiestu ST a zrealizuji se někde na okresce ;-) Ono vůbec celá polemika kolem vyšších výkonů je celkem zbytečná, já si rád koupím auto, které naplní moje představy a nepotřebuji si dokazovat nějakou
výkonovou převahu. Na to jsem už dost starej >:D Navíc tu máme nějaké dané limity, takže pořád být na štíru s body, jak to vidím kolem sebe, nechci .
Co se týče těch pneu , já žiji na Vysočině(Žďárské vrchy) a tady toho sněhu máme docela taky dost- někdy i v zimě, a problém se širší pneu není takový , jak jsem se obával. Taky jsem jezdil na předchozí Tit X, která vypadala jako ST -v zimě plechy v 16", ale na tohle Mondo už jsem tam dal hliník v Y designu v 17", jak je v TP uvedeno. Navíc co říká zális od kol z Peugeotu na zális ve Fordu - je to stejné?

To v Čechách mě dnes zastavili policajti a nechali dejchnout. No jo, když místo řízení dopravy poslední den prázdnin opruzují s alkoholem, tak se nedivím, že je v Čechách tolik bouraček. 8-s