FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 03.09.09  12:18

« Re: Ford má šelmy v dieselu...

Kutil: Puvodne do Discovery 3 a S-typu, dnes ho jen dodavaji Tatovi :).
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 03.09.09  11:58

Kutil: Konečně mi ten motor někdo pochválil >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 03.09.09  11:25

Do čeho se dávají 2.7TDCI?

Měl jsem možnost vyzkoušel 2.0TDCI 100kW v MPV Kuga a nedá se s mým 2.2TDCI srovnat. Ten 2.0 mnohem lépe reaguje na plyn, je tišší, žádné vibrace, lépe reaguje v otáčkách 1000-2000ot, nemá žádný kopanec. A totéž platí i o 2.0TDCI v novém Mondeu.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 03.09.09  09:23

cia: po delší době jsem sedl do svého Mondea 2,0 TDCi 96 kW a musel jsem konstatovat že to auto nemá chybu a moto už vůbec ne. Já jsem si ho vymazlil častou výměnou oleje a filtrů aby dobře shell a on jde tiše výkonně a naprosto skvěle.... Nějak si nedokážu představit že by nějaký dvoulitr mohl běžet lépe. Jedině snad ten kopanec by tam nemusel být tak silný, ale spouta lidí právě tento kopanec miluje... Nevím, s kooperačním motorem jsem nejel, ale o žádných zásadních problémech nevím a sporadické problémy se vstřiky se začaly objevovat až 5 let po uvedení těchto prvních dvoulitrů na trh. A zase jen u lidí kteří se k autu chovají.... no ne zrovna správně.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.09.09  22:27

Win: děkuji za osvětu, a teď mi ještě řekni jestli je to výhra nebo ne ty motory od PSA?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.09.09  22:03

Ale to je jednoduché, Ford již motory Puma pro osobní vozy nevyrábí, takže pro Tebe platí ta spodní řada motorů, konkrétně DW10B TED4 se vstřikováním Conti VDO (bývalý Siemens VDO)... Motory Puma se dnes vyrábějí pouze pro užitkové aplikace s objemem 2,2, 2,4 a 3,2 - motor Puma 2,2 nalezneš se vstřikováním Denso v Transitech, Boxerech, Jumperech a Ducatech. S novým Mondeem odešly Fordí motory Puma z osobních vozů s výjimkou Jaguárů X-type. Tam jsou motory Puma Ford se vstřikováním Delphi €4 dodnes.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 02.09.09  20:49

WIN: to jsem z toho jelen - 2,0TDCI má vstřikování Denso, tak co tam tedy mám - ve VTP píšou motor PSA Peugeot Citroen/ FORD typ: QXBA - ??? A ty jsi mi psal , že tam mám Siemens ??? Mondeo 2009.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.09.09  19:42

« Re: Klimatizace

pava1: maximální provozní tlak 15 bar říká že to neumí plnit chladivem z vysokotlaké strany. Je to šidítko. Když budeš totiž opratrný, můžeš systém naplnit i z nízkotlaké strany, a to přerušovanou dodávkou kapalného chladiva. Proto to mají řízené počítačem. To ale nic nemění na to, že se to takto dělat nesmí a je to neprofesionální... :-| A že je to bohužel běžná praxe... :no:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.09.09  19:34

Win: Ta mašina si všechno dělá sama plně automaticky. Nastaví se jen množství, přesně podle té žluté nálepky pod haupnou. Hadice se opačně připojit nedají, navíc není důvod. Ta mašina si ten olej přimíchá sama přesně dle nastaveného programu. Nakonec z toho vyjede i protokol.

Strana 6: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 02.09.09  19:33

« Ford má šelmy v dieselu...

Fordí evropské diesely jsou vždy šelmy:

1,8 TDCi je "Lynx" neboli rys (nedodává se do PSA)
    vstřik. Delphi, nyní ContiVDO
    2,0 TDCi je "Puma" (také 2,2 TDCi, 2,4 TDCi a 3,2 TDCi), 2,2 a 2,4 se dodává do PSA (Boxer, Jumper a navíc Fiat Ducato)
    vstrik. Delphi, nyní Denso
    2,7 TDCi je "Lion" neboli lev (také 3,0 TDCi), také se dodávají do PSA (C5, C6, 407, 607)
    vstřik. ContiVDO
    Tyto výše vyjmenované motory má v kooperaci na starosti Ford.

Motory PSA mají nudná označení:
    1,4 HDI je DV4 (vstřik. Bosch, Delphi, nyní ContiVDO)
    1,6 HDI je DV6 (vstřik. Bosch, nyní ContiVDO)
    2,0 HDI je DW10 (vstřik. ContiVDO, nyní Delphi)
    2,2 HDI je DW12 (vstřik. Bosch)
    Tyto výše vyjmenované motory má v kooperaci na starosti PSA.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 01.09.09  22:13

No tak to abych raději na to nešahal. :-) Když mi totiž minule plnili klimatizaci, tak pak odešel chladič i kompresor. Respektive, on možná odešel chladič (dole prohnil), ale v servisu to nepoznali a jen klimatizaci naplnili, no a jak jsem klimu používal, tak odešel chladič ale bohužel i kompresor. Ale jak vidím, tak ho mohli oddělat i špatným naplněním.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 01.09.09  21:42

pava1: znám trochu servisní praxi... I když to plnička umožňuje, stejně to matláci plní z nízkotlaké strany... A občas se kompresor hydraulicky zablokuje, zadře. A pokud do toho ještě pouštíš olej, což je zvykem, aby se nahradil olej (odhadem, bohužel) který ze systému odešel spolu s chladivem, může býti snížena výkonnost kompresoru.
    A některé levnější plničky to ani neumožňují...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.09.09  18:48

Možná jsme si jen nerozuměli. Plnili mi to v servisu mašinou fy Wurth. Připojené byly dvě hadice jedna z hora nad nádobkou posilovače řízení, druhá pod blatníkem na stejné straně. Zbytek procedury jsem už psal. Myslím, že je to naplněno přesně tak jak má.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 01.09.09  17:00

pava1: trošku tě doplním: olejem se kompresor doplňovat nesmí. Kompresor se smí vyjmout a vylít a následně naplnit novým olejem. To co ty popisuješ je neodborné a nepovolené plnění klimakompresoru z nízkotlaké strany. Pokud to budeš provádět takto, stane se: 1/ kompresor se hydraulicky zablokuje a zadře, 2/ kopresor se přeplní olejem, což má za následek snížení kompresního poměru směrem od 100% až k 0%, potom následuje zablokování - zadření. Cladivem se kompresor plní z vysokotlaké strany, ovšem levnější plničky toto neumí (anebo líní lemplové to nerespektují), takže tito odborníci to plní z nízkotlaké strany. Máš cca. 100% šanci že snížíš výkon kompresoru o 15 až 20% (zvýšíš si spotřebu)a asi 15% šanci že kompresor tímto způsobem zničíš. Howgh.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.08.09  18:23

Pokud je okruh klimatizace těsný, únik média je cca 10% za rok. Kontrolovat, lépe řečeno provést výměnu chladiva se doporučuje provést co 2 roky. Okruh se připojí k speciální mašině, která médium vysaje, udělá v okruhu vakuum, počká cca 30 minut a pokud vše těsní jak má, naplní ho předepsaným množstvím chladiva se speciálním olejem. Celá procedura trvá cca 2 hodiny. Cena je jak kde, průměrně 500-1000,-Kč.
    Kompresor se vypíná a zapíná, dle signálu s řídící jednotky. Co se mě týče, chladný vzduch fouká za podobný čas jako u tebou zmiňovaného Golfa.
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 31.08.09  15:59

« Klimatizace

Ahoj, po dovolené v Chorvatsku, kde běžela klimoška skoro pořád mám pocit, že to méně chladí a že déle trvá než klimatizace naběhne. Alespoň při porovnání s klimatizací u kamarádova Golfa. Jezdíme na oběd cca 5min daleko a jemu auto chladí po cca 30sec. U mého auta začala klimoška foukat studeně po cca 2-3 minutách. Jak funguje automatická klimatizace u Mondea? Ta vypíná kompresor při dosažení požadované teploty nebo běží kompresor pořád a klimatizace jen ochlazený vzduch přihřívá na požadovanou teplotu?

Musí se nějak klimatizace doplňovat? A jak často?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.08.09  12:45

« Re: Re: Čerpadlo

Tak předběžně to vypadá na netěsnost vysokotlaké trubky, která přivádí naftu do railu. Jak mi mechanik co se na to díval, říkal, že už tam měl nějaké Mondea s touto závadou.Není tam žádné těsnění, trubka těsní přes kužel. A proč si myslí, že je to tím? Říkal, že jiná netěsnost by tekla stále, čerpadlo by kapkalo i když motor není v chodu. Mě to netěsní jen za jízdy. Když jedu piánko tak skoro vůbec a když na to šlápnu, tak podstatně více. Jinak pokud to nebude ono tak O kroužek, jak píše Win níže. Ještě pro uklidnění ostatních čerpadla Delphi na Mondeu tečou prý jen velmi zřídka.
    Opraví mi to zítra, tak snad to bude jen ta trubka. Budu hlásit.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 31.08.09  08:49

« Re: Čerpadlo

pava1: nejvíc trpí gufero hnací hřídele a těsnění pod ovládacím ventilem čerpadla, to je poměrně normální závada u všech čerpadel. Toto gufero také hodně trpí používáním nafty B30 ale třeba i B5, když se stane že nabereš čistou naftu a potom B5 - gufero při tom střídání tvrdne a potom propouští.
    Již se zkouší gufera z PTFE, ale jak to dopadne... ?
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 31.08.09  07:00

« Re: Spotřeba

WIN,Kutil,Hroch: nelze než souhlasit, byť hodně záleží na koho narazíš
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.08.09  22:06

« Čerpadlo

Tak mám s Mondeem asi první problém, trojkombinaci nepočítám, ta už si vrněla, když jsem to koupil. Někde na čerpadle prolíná nafta, někde je tam nějaká netěsnost. Hlavu jsem měl pod autem, svítil jsem zespoda na čerpadlo, bylo od nafty, ale ne moc. Projeví se to převážně, když na to pořádně šlápnu. Začalo to po návratu z dovolené, když jsem měl pod autem loužičku. Když jedu piánko tak v pohodě. Nafta stéká, spíš odkapává dolů po olejovém filtru a caká na vanu. Nouzák, cukání, špatné starty, nic takového. Kdyby nebyla ta loužička ani o tom nevím. Neví někdo, nebo nemá někdo podobnou zkušenost? Zítra jedu k Sobkovi, tak dám vědět.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…