FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
oleowr1 07.09.09 16:00
« Re: demontáž mřížky????
Madlo nemadlo, taky jsem tam měl mřížku jen chvíli, když jsem jel po 4 letech na STK, po 6 letech jsem ji neměl a ukecal jsem to... Nicméně kdesi jsem četl, že odstranění mřížky zapsané v TP se považuje za přestavbu a musí se žádat vyjádření výrobce/dovozce o její povolení. Některé automobilky vydaly "hromadné povolení", ale v případě FMC je prý potřeba žádat individuálně pro každé auto (samozřejmě za peníze). Řeší to nějak doplněk zákona k 15.9., víte o tom někdo něco? -
Janerad 07.09.09 12:53
« demontáž mřížky????
Dim: Z čeho soudíš, že je možné přepážku demontovat, aniž by bylo vozidlo považováno za nezpůobilé? Taky bych demontoval, ale mám strach, že až se nabořím, a auto bude bez přepážky, tak mi pojišťovna nic nedá, že vozidlo nebylo způsobilé...
Jinak ventilované sedačky super, je ti teplo, ale sucho - jakmile vypneš ventilaci, hned pocítíš, jak se záda začínají potit.... Jinak pozor na sedák, neklekat, jinak můžeš zdeformovat konstrukci a pak tlačí do zadku... -
cja 07.09.09 12:04
« Focus RS
Trochu se mi splnil sen, místní dealer Fordu dělal předváděčku na ST , RS a opět Mustang GT. Dvě auta jsem měl již možnost poznat, ale RS ještě ne. Výkonné auto sice nepotřebuji, ale potřebu občas si zablbnou v něčem ostrém mám. No 305 HP a 440 N.m. je fakt v autě se 1400kg nálož. Překvapilo mě , že to auto ač na 19" kolech bylo komfortnější než předchozí Mondeo Titanium X. Jinak skvělý motor a zvuk, ale jezdit v tom celý den , by asi bylo o uši, táhne jako ďábel, akorát v kolejích je lehce neposlušný, ale to není nic divného, zatáčky projíždí neuvěřitelně stabilně- na předokolku, navíc s touhle náloží na předku, neskutečné. Legální rychlosti v tomhle autě jsou velmi těžko uhlídatelné, proto jsem si ho půjčil brzy ráno a na prázdných okreskách si to fakt užil. Pokud máte někdo možnost jenom mohu doporučit. Není to žádné zákeřné auto, spíš civilizovaný divoch. Fakt super zážitek. -
cja 07.09.09 11:28
« Re: Ford má šelmy v dieselu...
DIM: měl jsem je v předchozím Titaniku a nebylo to špatné, ale tak, že by jsi záda neměl zpocená, tak to nefunguje - spíše to chladí, trochu to hučí
v novém autě to nešlo v kombinaci s interierem Individual, tak mám jenom vyhřívaná ;-\
Na STK jsem teď byl s Titanikem, sice prodáno, ale do ukončení leasu stále na mne psáno(řešeno smlouvou o smlouvě...), a nestačil jsem se divit, vše OK , ale neprošlo kvůli tmavším foliím na předních sklech, je to na delší psaní, ale pozor na ně, pokud je tam někdo máte, nesmí být vůbec, protože na Mondeu tónovaná okna již z výroby, takže nesmí býto folie, dostal jsem to na 30 dní s tím , že musí dolu, ... takže si budu muset půjčit skla od někoho , kdo nemá folie :-! -
DIM 07.09.09 11:10
Od 15. září je možné si mřížku demontovat bez toho, že by se to považovalo za přestavbu.Konečně. To budu moci jít i na technickou !! :-)
čím díl tím víc to vypadá, že opravdu dojde na solidně vybavenou 2,2 .
Nemáte někdo zkušenosti s ventilovanými sedadly ?? -
superkutil 04.09.09 23:20
« Od 15 září nemusí být DPH mříž u N1.
Potřeboval bych radu s mým Mondeem. Za madla na zadních sedadlech je uchycený kus železa s okem do kterého se uchycovala mříž v přední poloze. Bojím se, že když by bouchly stropní airbagy, tak tyto železa zraní posádku. Když ale železo vyndám, tak mezi madlem a střešním polstrováním je mezera cca 5mm a madla za jízdy drnčí. Nevím jak tam byla původně madla uchycená, ale jako by 5mm vystupovala. Nevím, zda je něčím podložit nebo jak zajistit, aby plocha madel byla na stropním polstrování a ne 5mm nad nimi. -
superkutil 04.09.09 22:56
WinDiesel: To víš, několik let ve výzkumu aut a na motorárnách dělá své. >:D
Ne, dělám si legraci, Mondeo běhá suprově a je to můj nejlepší Ford. Kombinace prostorné karosérie, skvělého podvozku a příjemného motoru z něj dělá bombu. :yes: -
superkutil 04.09.09 20:31
« Od 15 září nemusí být DPH mříž u N1.
SUPER! V tom případě potřebuji radu s mým Mondeem. Za madla na zadních sedadlech je uchycený kus železa s okem do kterého se uchycovala mříž v přední poloze. Bojím se, že když by bouchly stropní airbagy, tak tyto železa zraní posádku. Když ale železo vyndám, tak mezi madlem a střešním polstrováním je mezera cca 5mm a madla za jízdy drnčí. Nevím jak tam byla původně madla uchycená, ale jako by 5mm vystupovala. Nevím, zda je něčím podložit nebo jak zajistit, aby plocha madel byla na stropním polstrování a ne 5mm nad nimi. -
superkutil 04.09.09 09:08
SiemensVDO je piezo že a to Delphi 2000bar to je elektomagnetické nebo piezo?
Dneska ráno jsem nastartoval a auto hodně smrdělo. To normálně nedělá. Čím to může být? Vždy byl cítit smrad chlóru, ale dnes to bylo spíše jako starý náklaďák (nespálená nafta). Může to být jen tím, že se ochladilo? -
WinDiesel 04.09.09 07:08
kutil: Ford má naladěno na 85, 96 a 103 kW, PSA má stejný motor 103 kW až s Euro 5. Normálně má PSA vždy 100 kW a u některých MPV myslím 88 kW.
Ford má vždy vstřikování SiemensVDO, PSA má u části vozidel s Euro 4 Delphi a s Euro 5 vždy Delphi. Ford zatím Euro 5 nemá - potom bude mít Delphi také (5. generace vstřikování s 2000 bar, to co já mám na voze je 2. generace s 1400 bary).
Vše platí o 2,0 HDI-TDCi.

Tady je odkaz na novou vyhlášku ministerstva dopravy (MD) číslo 283/2009 [odkaz]