FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
-
superkutil 10.09.09 17:42
« Re: demontáž mřížky????
Já jsem kdysi na hranicích s autem N1 problémy měl, ale nakonec mě pustili. Jenže to byli N1 ještě na žlutých značkách.
Ale o tom vjezdu do měst jsem slyšel, když byly N1 na žlutých značkách, tak to byl dost častý jev, ale některá města se brání nákladním automobilům i teď a může se stát, že budou zavedeny nějaké známky ohledně emisí, či typu vozu. -
oleowr1 10.09.09 15:18
DIM: nákladní automobil je i do 3,5 tuny, např. Tranzit valník, Multikára, Š1203 valník atd. S vjezdem do měst to má společného tolik, že pokud není u značky "Zákaz vjezdů nákladních automobilů" dodatková tabulka 3,5t, tak tam prostě nesmíš ani s náklaďákem do 3,5t. Jsou města, kde se na to hlavně MP-íci specializují. Dokud jsme nebyli v Schengenu, tak Tě celníci nepustili s autem s mříží ani přes hraniční přechody určené pro malý pohraniční styk (nesměly tam náklaďáky). -
superkutil 10.09.09 09:41
N1 bylo původně auto na žlutých značkách a s mříží. Jenže protože bylo vedené jako nákladní nesmělo do určitých částí měst. Proto vymysleli M1 což bylo servisní a montážní, bylo na bílých značkách a mělo také mříž. Ale mělo stejná práva jako osobní.
A to co píšou znamená, že když vyndáš mříž, tak z toho pořád máš původní N1 nebo M1 a nejedná se o přestavbu na osobní. To znamená, že u některých modelů byl kvůli N1 omezen počet míst z 5ti na 4 a to stále zůstává. Také u 7míst nejde po vyndání mříže používat 7 míst, ale jen původní počet. -
oleowr1 09.09.09 22:52
sybokcz: Koukám do velkého TP a mám tam uvedeno: "OSOBNÍ AUTOMOBIL M1 MONTÁŽNÍ" nikoli N1, a v článku se hovoří o přestavbě z N1 na M1, nikoli o přestavbě M1 MONTÁŽNÍ na M1 OSOBNÍ.
V poznámce v TP mám"...vozidlo je vybaveno posuvnou přepážkou, úchyty pro montážní úpravu, boční okna v prostoru pro náklad jsou chráněna proti poškození. Případná demontáž této výbavy se považuje za přestavbu."
Takže nevím, jak se na to budou příště na STK tvářit... -
superkutil 09.09.09 10:06
Vypadá to, že se časem ty odskoky zmenší a bude to v pohodě. Už se zmenšují a madla nedrnčí. Počkám ještě chvíli a když tak tu malou mezeru dorovnám filcovými podložkami. Pořád je to lepší jak těžká železa v oblasti hlavy. Podle servisu Ford jsou stropní airbagy aktivní i když je v autě mříž.
-
superkutil 08.09.09 16:03
Hm, vidíš, zda jsou aktivní airbagy mi nedokázali říct ani u Forda, spíše se přikláněli k tomu, že jsou aktivní. Železa vyndám, jsou hnusný, ale nahradím je podložkama z plastu nebo z koberce. Ty těžký kusy železa u hlavy držící na dvou samořezných šroubech ve mě nebudí důvěru. -
cja 08.09.09 13:36
Na STK, mimo problému, mi též řekli , že je možno bez vyjádření automobilky demontovat přepážku a není to považováno za přestavbu - takhle to ten hodný člověk na STK povídal. :-! V platnost od 15.9. 2009.
A Kutile protože jsem již jedno auto před 4 lety homologoval zpět na osobní, taky Mondeo, tak vím že ty madla nevyřešíš a musíš je tam nechat - kovové uchyty pro přepážku - a pokud vím, když byla krysí klec tak se nedávaly zadní airbagy. -
DIM 08.09.09 13:06
Z kusím se podívat. Pochybuju ale , že by Ford vůbec něco o kravině s názvem Česká Mřížka vůbec kdy něco slyšel, pokud tedy vůbec něco slyšel o ČR, a tudíž fakt těžko bude jiné madlo....Jedině že by ho česká ruka trochu přifrézovala. Za ty prachy , co ta mřížka stála...:-) -
superkutil 08.09.09 11:17
Jo, vím, že se šrouby povolují. Ale já mám pod zadními madly chycená 3mm železa a když železa vyndám, tak madla nedoléhají na polstrování a i když je utáhnu, tak drží jen na těch plíškách ve kterých jsou šrouby a madla jsou volná a drnčí. Potřebovaly by mít nožičky ve kterých jsou šrouby o 3mm kratší. Nechce se mi je ale řezat. Nechce se mi věřit, že by Ford do aut s mřížkou dával jiná madla než do aut bez mřížky.