FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto pepek

pepek 13.09.09  14:14

« Re: demontáž mřížky????

Ale maji právo kontrolovat ŘP a ORV 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 13.09.09  10:59

A co udělá dopravka ? Když tam u auta nikdo nebude ?
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 12.09.09  20:37

Ale mají právo zavolat si dopravku... Nemá smysl o tom polemizovat, mřížky byly jedna z největších zhovadilostí které naši zákonodárci vymysleli.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.09.09  16:05

Nemají právo kontrolovat technický průkaz ( ani řidičský ). Tudíž o typu vozu jim nemusím nic říkat. A mřížku si může doukoupit každý, i do osobního....
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.09.09  15:45

DIM: MP běžně rozdávají botičky, myslíš, že na to nemají právo? Znám jedno parkoviště v obytné zóně je tam zákaz vjezdu náklaďáků a zrovna tam si vychutnávají parkování aut s mříží. Naštěstí na to budou muset od 15.9. zapomenout.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.09.09  17:42

Já jsem kdysi na hranicích s autem N1 problémy měl, ale nakonec mě pustili. Jenže to byli N1 ještě na žlutých značkách.

Ale o tom vjezdu do měst jsem slyšel, když byly N1 na žlutých značkách, tak to byl dost častý jev, ale některá města se brání nákladním automobilům i teď a může se stát, že budou zavedeny nějaké známky ohledně emisí, či typu vozu.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.09.09  15:53

Jsou někde na netu dopravní předpisy on-line ?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.09.09  15:44

To mi připadá hodně přehnané, že by mě někdo někdy mohl považovat za náklaďák a nikdy jsem o tom neslyšel. Ostatně MP nemá právo kontrolovat kromě občanky vůbec nic, takže je to asi úplný nesmysl.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 10.09.09  15:18

DIM: nákladní automobil je i do 3,5 tuny, např. Tranzit valník, Multikára, Š1203 valník atd. S vjezdem do měst to má společného tolik, že pokud není u značky "Zákaz vjezdů nákladních automobilů" dodatková tabulka 3,5t, tak tam prostě nesmíš ani s náklaďákem do 3,5t. Jsou města, kde se na to hlavně MP-íci specializují. Dokud jsme nebyli v Schengenu, tak Tě celníci nepustili s autem s mříží ani přes hraniční přechody určené pro malý pohraniční styk (nesměly tam náklaďáky).
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 10.09.09  10:48

Já mám v TP nákladní automobil . Ale pokud se nemýlím, nemá to na vjezd do center měst opravdu žádný vliv, protože nákladní je nad 3,5 tuny, pokud mě ještě paměť slouží.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 10.09.09  09:41

N1 bylo původně auto na žlutých značkách a s mříží. Jenže protože bylo vedené jako nákladní nesmělo do určitých částí měst. Proto vymysleli M1 což bylo servisní a montážní, bylo na bílých značkách a mělo také mříž. Ale mělo stejná práva jako osobní.

A to co píšou znamená, že když vyndáš mříž, tak z toho pořád máš původní N1 nebo M1 a nejedná se o přestavbu na osobní. To znamená, že u některých modelů byl kvůli N1 omezen počet míst z 5ti na 4 a to stále zůstává. Také u 7míst nejde po vyndání mříže používat 7 míst, ale jen původní počet.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 09.09.09  22:52

sybokcz: Koukám do velkého TP a mám tam uvedeno: "OSOBNÍ AUTOMOBIL M1 MONTÁŽNÍ" nikoli N1, a v článku se hovoří o přestavbě z N1 na M1, nikoli o přestavbě M1 MONTÁŽNÍ na M1 OSOBNÍ.

V poznámce v TP mám"...vozidlo je vybaveno posuvnou přepážkou, úchyty pro montážní úpravu, boční okna v prostoru pro náklad jsou chráněna proti poškození. Případná demontáž této výbavy se považuje za přestavbu."

Takže nevím, jak se na to budou příště na STK tvářit...
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.09.09  10:06

Vypadá to, že se časem ty odskoky zmenší a bude to v pohodě. Už se zmenšují a madla nedrnčí. Počkám ještě chvíli a když tak tu malou mezeru dorovnám filcovými podložkami. Pořád je to lepší jak těžká železa v oblasti hlavy. Podle servisu Ford jsou stropní airbagy aktivní i když je v autě mříž.

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.09.09  21:22

Kutil: já je tam nechal, a kolega s nima jezdí dodnes a zatím neupadly :-) když jsem je chtěl nechat odborně odstranit , tak mechanik řekl, že tam ty odskoky zůstanou, tak jsem to neřešil
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.09.09  16:03

Hm, vidíš, zda jsou aktivní airbagy mi nedokázali říct ani u Forda, spíše se přikláněli k tomu, že jsou aktivní. Železa vyndám, jsou hnusný, ale nahradím je podložkama z plastu nebo z koberce. Ty těžký kusy železa u hlavy držící na dvou samořezných šroubech ve mě nebudí důvěru.
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 08.09.09  15:42

K tématu: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 08.09.09  13:36

Na STK, mimo problému, mi též řekli , že je možno bez vyjádření automobilky demontovat přepážku a není to považováno za přestavbu - takhle to ten hodný člověk na STK povídal. :-! V platnost od 15.9. 2009.

A Kutile protože jsem již jedno auto před 4 lety homologoval zpět na osobní, taky Mondeo, tak vím že ty madla nevyřešíš a musíš je tam nechat - kovové uchyty pro přepážku - a pokud vím, když byla krysí klec tak se nedávaly zadní airbagy.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.09.09  13:06

Z kusím se podívat. Pochybuju ale , že by Ford vůbec něco o kravině s názvem Česká Mřížka vůbec kdy něco slyšel, pokud tedy vůbec něco slyšel o ČR, a tudíž fakt těžko bude jiné madlo....Jedině že by ho česká ruka trochu přifrézovala. Za ty prachy , co ta mřížka stála...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 08.09.09  11:17

Jo, vím, že se šrouby povolují. Ale já mám pod zadními madly chycená 3mm železa a když železa vyndám, tak madla nedoléhají na polstrování a i když je utáhnu, tak drží jen na těch plíškách ve kterých jsou šrouby a madla jsou volná a drnčí. Potřebovaly by mít nožičky ve kterých jsou šrouby o 3mm kratší. Nechce se mi je ale řezat. Nechce se mi věřit, že by Ford do aut s mřížkou dával jiná madla než do aut bez mřížky.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 08.09.09  11:07

Madla opravdu drží na dvou šroubech, stejně jako sluneční clony vpředu. Te´d mi právě za jízdy spadla do klína !! Aadlo už mi mladý taky vytrhl, zašroubovat to je ale práce na 20 sekund. Nic mi nedrnčí ani se nehýbe.....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…