FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.10.09  12:34

« Re: NOVÝ!! SHELL V Power Diesel

....... original "trychtyr" je ve vylisku v rezerve.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.10.09  11:36

Tak jsem se seznámil s bezvíčkovým ústím nádrže u nového Monedea. Bez toho, že se tam vrazí tankovací pistole, je zavřená. Takže žádný VIF ani nic jiného, protože to tam není jak nalít !!! Dokonce pokud mi dojde palivo někde mimo tak si tam ani z kanystru nic nenaliju !! A nebo to nějak jde ? Mám si někde tajně uříznout tankovací pistoli a pak ji použít jako nálevku ?
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 09.10.09  20:26

Já se ani nedivím, když jsou u nás běžně v prodeji nekvalitní paliva a nejhorší je, že ty nepoctivce nechcou zveřejnit. Naftu dlouhá léta beru jen z čsad jako bývalý prof. řidič a žádný problém. Rozdíl z aditivem jsem nikdy nepoznal, dávám ho hlavně kvůli mazání, protože člověk nikdy neví.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.10.09  16:18

>:D dobrý ale to bude jinde. VIF dávám hned od první zimy, protože co ten motor vyváděl, to bylo šílený. Možná to bylo vadným EGR, to nevím, ale jakmile teplota slezla pod 0°C, tak motor nešel natočit, po naskočení bíle kouřil a cukal a po přidání nešel do otáček. Po přidání VIF parádní starty i v -25°C. To se ale objevilo až v poslední době. To nejspíš něco odchází. 8-s Tak uvidíme, co přinese zima. Asi s tím souvisí i pokles volnoběžných otáček a větší vibrace motoru na volnoběh.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.10.09  13:41

To bude tím VIFEM. Mně to nedělá :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.10.09  13:24

Používám VIF a nemohu si vynachválit. Před použitím VIF se nedalo v zimě jezdit ani s Shell Diesel. Motor po nastartování bíle kouřil a cukal, někdy chcípnul. Co může být problémem toho, že při menším plynu auto při rozjezdu chcípne. Dřív to motor zvládal v pohodě. Teď při rozjezdu motor slítne s otáčkama a vypne se. Jedná se o rozjezd s cca 1200ot. na 1ku a 1500ot. z kopce na 2ku. V obou případech se jedná o pomalý rozjezd, ne o žádné vystřelení. jinak motor běhá v pohodě, respektive stále lépe. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto hroch-1958

hroch 1958 09.10.09  11:25

Jestli to bude přídavek cca 2-3 litry na 1000 litrů PHM, jak to bylo u Shell V-Power a adekvátního dieselu, tak kupce lituju...Je mnohem víc možností jak své peníze utratit výhodněji >:D . Dobré zboží se chválí samo..a nepotřebuje reklamu!
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 08.10.09  19:45

Za dvacku by mohl být dobrý >:-[] >:-[] Tak pak dejte vědět!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.10.09  13:57

« NOVÝ!! SHELL V Power Diesel

Už jste ho někdo zkusili? Od 7.října přidává Shell do tohoto paliva syntetickou složku GTL. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 07.10.09  14:30

« Re: Spotřeba

........a ty spotřeby, co udáváte, to je Veltlínské neo Rulanda ??
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 07.10.09  13:14

A já byl o víkendu v Kobylí, bez kol, postřeba 6,5 :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.10.09  16:04

« Re: Přední nárazník

>:D Obávám se, že je to spíš tím parkováním. On totiž vpředu na ničem nedrží a tak je vytrháván jako na páce.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 06.10.09  14:32

« Re: Přední nárazník

Podle mě do to ho při parkování sem tam někdo najede, ten nárazník se pak trochu deformuje. A nebo nesmíš tolik to přes přední blatník....
  • 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.10.09  11:21

« Přední nárazník

Ahoj, mám drobný problémek, odpadává mi kryt předního nárazníku, v místě světel se stále zvětšuje mezera mezi karosérií a plastem kryjícím nárazník. Drží to jen na 4 šroubcích a také se zvětšuje mezera v místě přední masky. Kde může být problém? Vám to nedělá?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.10.09  22:54

štíreček1: OK, dám vědět. Jinak Mondeo je stále lepší, v současné době nemá chybu. I v 5ti lidech je použitelné na delší cestu. Bohužel ho budu muset vyměnit za 4x4. Získal jsem chalupu ke které s Mondeem v zimě a za deště i v létě nedojedu. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 05.10.09  19:02

kutil: Dnes jsem viděl u nás v Hodoníně nabořené mondeo jako máš Ty...náklaďák a tři osobáci v sobě... Až budeš mít příště podobné kolečko kolem Lednice a pod., tak dej vědět ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.10.09  14:56

Tak jsem dotankoval a skutečná spotřeba byla o víkendu (viz níže) 9,25litru. Takže PP s hodnotou 8,7litru dost kecá. ;-\ A to jsem jel do 130km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.09  13:08

Potvrzuji spotřebu u mě obdobná. 2.0 TDCi + automat, tři kola na střeše, plný kufr a spotřeba 8,7 l/100km, většina jízdy po dálnici se zapnutou klímou. Je pravda, že jsem tomu občas i dával, převážně do kopců. Normálně jezdím kolem 7l/100km.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.09  12:18

No, to jsem byl ja - oranzovy padak s cernym S. Ty balony jsem stihal ale zvladly pristat, nez jsem k nim doficel.
    Spotrebu jsem mel na ceste z Nemecka - prum rychlost dle PP byla 143km/h, spotreba dle PP 7.4, ale po dotankovani 8.1
    Pri ceste tam jsem mel 128km/h a 6.25 real- furt jsem osciloval mezi 130-145km/h bez brzdeni a zastavovani.
    Ta celni plocha je velka, ale ma dobrou aerodynamiku. Podle mych pozorovani se to na spotrebe vyrazne projevi az nad 150km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.10.09  11:48

Byl jsem v Rakvicích. A v sobotu kolečko do Pavlovic, Němčiček, Kraví horu, Vrbici, Bílovice, Podivín a v neděli do Lednice, kolem Valtic do Mikulova a přes Pálavu, Zaječí a Přítluky do Rakvic. V sobotu jsem viděl balóny a nějakého padálistu nad Pálavou. ;-)

Krkovicka: Kolik jsi to pražil, že máš na S-MAXu 8,1litru?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…