DIM 12.10.09 11:36
« Re: NOVÝ!! SHELL V Power Diesel
Tak jsem se seznámil s bezvíčkovým ústím nádrže u nového Monedea. Bez toho, že se tam vrazí tankovací pistole, je zavřená. Takže žádný VIF ani nic jiného, protože to tam není jak nalít !!! Dokonce pokud mi dojde palivo někde mimo tak si tam ani z kanystru nic nenaliju !! A nebo to nějak jde ? Mám si někde tajně uříznout tankovací pistoli a pak ji použít jako nálevku ? -
štíreček1 09.10.09 20:26
« Re: NOVÝ!! SHELL V Power Diesel
Já se ani nedivím, když jsou u nás běžně v prodeji nekvalitní paliva a nejhorší je, že ty nepoctivce nechcou zveřejnit. Naftu dlouhá léta beru jen z čsad jako bývalý prof. řidič a žádný problém. Rozdíl z aditivem jsem nikdy nepoznal, dávám ho hlavně kvůli mazání, protože člověk nikdy neví. -
superkutil 09.10.09 16:18
« Re: NOVÝ!! SHELL V Power Diesel
>:D dobrý ale to bude jinde. VIF dávám hned od první zimy, protože co ten motor vyváděl, to bylo šílený. Možná to bylo vadným EGR, to nevím, ale jakmile teplota slezla pod 0°C, tak motor nešel natočit, po naskočení bíle kouřil a cukal a po přidání nešel do otáček. Po přidání VIF parádní starty i v -25°C. To se ale objevilo až v poslední době. To nejspíš něco odchází. 8-s Tak uvidíme, co přinese zima. Asi s tím souvisí i pokles volnoběžných otáček a větší vibrace motoru na volnoběh. -
superkutil 09.10.09 13:24
« Re: NOVÝ!! SHELL V Power Diesel
Používám VIF a nemohu si vynachválit. Před použitím VIF se nedalo v zimě jezdit ani s Shell Diesel. Motor po nastartování bíle kouřil a cukal, někdy chcípnul. Co může být problémem toho, že při menším plynu auto při rozjezdu chcípne. Dřív to motor zvládal v pohodě. Teď při rozjezdu motor slítne s otáčkama a vypne se. Jedná se o rozjezd s cca 1200ot. na 1ku a 1500ot. z kopce na 2ku. V obou případech se jedná o pomalý rozjezd, ne o žádné vystřelení. jinak motor běhá v pohodě, respektive stále lépe. :yes: -
hroch 1958 09.10.09 11:25
« Re: NOVÝ!! SHELL V Power Diesel
Jestli to bude přídavek cca 2-3 litry na 1000 litrů PHM, jak to bylo u Shell V-Power a adekvátního dieselu, tak kupce lituju...Je mnohem víc možností jak své peníze utratit výhodněji >:D . Dobré zboží se chválí samo..a nepotřebuje reklamu! -
superkutil 06.10.09 11:21
« Přední nárazník
Ahoj, mám drobný problémek, odpadává mi kryt předního nárazníku, v místě světel se stále zvětšuje mezera mezi karosérií a plastem kryjícím nárazník. Drží to jen na 4 šroubcích a také se zvětšuje mezera v místě přední masky. Kde může být problém? Vám to nedělá? -
superkutil 05.10.09 22:54
« Re: Spotřeba
štíreček1: OK, dám vědět. Jinak Mondeo je stále lepší, v současné době nemá chybu. I v 5ti lidech je použitelné na delší cestu. Bohužel ho budu muset vyměnit za 4x4. Získal jsem chalupu ke které s Mondeem v zimě a za deště i v létě nedojedu. ;-\ -
"-- skrytý --" 05.10.09 13:08
« Re: Spotřeba
Potvrzuji spotřebu u mě obdobná. 2.0 TDCi + automat, tři kola na střeše, plný kufr a spotřeba 8,7 l/100km, většina jízdy po dálnici se zapnutou klímou. Je pravda, že jsem tomu občas i dával, převážně do kopců. Normálně jezdím kolem 7l/100km. -
"-- skrytý --" 05.10.09 12:18
« Re: Spotřeba
No, to jsem byl ja - oranzovy padak s cernym S. Ty balony jsem stihal ale zvladly pristat, nez jsem k nim doficel.
Spotrebu jsem mel na ceste z Nemecka - prum rychlost dle PP byla 143km/h, spotreba dle PP 7.4, ale po dotankovani 8.1
Pri ceste tam jsem mel 128km/h a 6.25 real- furt jsem osciloval mezi 130-145km/h bez brzdeni a zastavovani.
Ta celni plocha je velka, ale ma dobrou aerodynamiku. Podle mych pozorovani se to na spotrebe vyrazne projevi az nad 150km/h.
superkutil 05.10.09 11:48
« Re: Spotřeba
Byl jsem v Rakvicích. A v sobotu kolečko do Pavlovic, Němčiček, Kraví horu, Vrbici, Bílovice, Podivín a v neděli do Lednice, kolem Valtic do Mikulova a přes Pálavu, Zaječí a Přítluky do Rakvic. V sobotu jsem viděl balóny a nějakého padálistu nad Pálavou. ;-)
Krkovicka: Kolik jsi to pražil, že máš na S-MAXu 8,1litru?