FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 13.10.09 21:38
« Re: Nivelace xenonových světel.
hroch 1958: To oslňování dělají ty přídavné kity, které se dávají do klasických parabol místo halogenů. Pokud jsou světla reflektorová s čočkou, tak už výměna halogenu za xenon není tak strašná. To ale znamená, že mi fakt světla od počátku zlobí. Když mám rozsvícená světla a kleknu si do kufru, tak fakt musím tak 20sec počkat a až potom se světla nastaví. Mám také Ghiu, rok 2006. Zkus prosím zapnout světla a zatížit kufr a za jak dlouho se světla přenastaví.
Myslíš, že se nastavují i za jízdy? -
hroch 1958 13.10.09 20:02
Mám teď dvě mondea s xenony (r.v. 2002 a 2005, obě Ghia), dole na podvozku jsou u obou zátěžová čidla nebo jak to nazvat a ty řídí přes potenciometry motorky nastavení parabol. Po startu se světla nastaví skoro hned, vyjíždím ihned co motor naskočí. A nikoho neoslňuju, to dělají jen kity dodatečně montované. Asi největšího oslňováka mi nedávno dal na úzké okresce nějaký Favorit nebo Forman???, skoro sem letěl ze silnice!!! -
WinDiesel 13.10.09 19:34
« Re: Superb x Mondeo
DIM: to tedy koukám... Dobré argumenty, jen bych počkal na motory Euro 5, budou od ledna. Zase bude nižší spotřeba a vyšší výkon. Je mi jasné, že asi chceš 2,2 TDCi ale přesto bych se zamyslel nad novým 2 litrem Euro 5 v maximálním výkonu pěkných 118 kW (nejvyšší výkon €5 2,0 HDI).
Zrovna ho chválili v nějakém časáku, porovnávali 3008 a Jetyho a 3008 měla ve 110 kW (střední výkon €5 2,0 HDI) o celý litřík nižší spotřebu a akusticky je to někde úplně jinde, i když už Jety má jenom commonraily... -
DIM 13.10.09 14:48
Upřímně řečeno, Combi od Superba mi připadá do délky přerostlé, do šířky úzké, do podvozku nevím - proto se dívám na užitečnou hmotnost. Ta totiž může dost napovědět. Výsledek je jasný : kloním se zpět k Mondeu. Taky Superb má být až spíše na jaře, většinou si člověk modely ze začáku moc nevybere, cenové zvýhodnění taky tak brzo nebude.....počkám. Vezmu Mondeo. V akci se dá pořídit tak o 200 tis . levněji než srovnatelně vybavený Superb. A připadá mi jednoduše řečeno sportovnější. Až budu taxikář a nebo panský kočí, tak možná. 80% času jezdím v autě sám, a to nepotřebuju tahat za zadkem takové obrovité množství vzduchu a plechů . A poslední argument: když bych dal malou na zadní sedadlo, tak na ni ani nedosáhnu, jedině tím deštníkem ze základní výbavy, a to ještě bych si musel posvítit tou led lampičkou z kufru !!! :-) -
superkutil 13.10.09 14:46
WinDiesel: S GLK 220D s automatem jsem měl možnost chvíli jezdit a ze všech Mercedesů mě nejvíc zaujal. Poslouchal, byl pružný, dobře ovladatelný a i když z venku nevypadá nijak zázračně, takový Dacia Logan, tak bych ho hned bral. :yes: -
WinDiesel 13.10.09 14:18
DIM: Tak ty nedáš pokoj!!!! >:D Ale teď váženě, myslím že kombi Superblba se povedlo. Jestli Ti nevadí, že Ti ho budou vykrádat a nakonec Ti ho nejspíš ukradnou, jdi do něj. Je to tedy konzerva, Mondeo má šmrnc a lepší, o hodně lepší podvozek, ale je to na Tobě.
Mojí osobě momentálně nabízí jeden známý GLK 220D 4WD 7st automat, že prej jsem už moc línej na to abych řadil... :-)
Tak to budu v pátek testovat... -
DIM 13.10.09 14:16
Pravdou je, že jsem měl dříve pocit, že po každém startu se světla někam pohla nahoru nebo dolů, protože startuji a rozsvěcím proti zdi. Teď už to nedělá. Ale 30 sec. nečekám. Zdá se mi to jako úplná pitomost, protože když bych naložil u chodníku dozadu tři chlapy a hned se zase rozjel, tak za 30 sec. mohu tím xenonem připravit o zrak několik lidí :-) Nebude to spíš " drhnout " ? -
superkutil 13.10.09 14:07
DIM: Taky to moc nechápu, ale pokud zatížím kufr, tak se nic neděje, ale když počkám 20-30sec tak najednou světla sjedou a nivelace se provede. Když auto odlehčím, tak zase světla vyjedou až tak za 20-30sec. Pokud kufr zatížím, nastartuji a vyrazím a jezdím tak mám světla pořád nahoře, teprve až když zastavím a stojím déle jak 20-30sec tak světla sjedou dolů. Po celou dobu předchozí jízdy byly nahoře a oslňovaly. -
DIM 13.10.09 12:34
« Superb x Mondeo
Nikde jsem zatím nenašel , jakou má užitečnou nosnost SUPERB Combi. Pokud bych porovnával hatchback, tak je na tom Mondeo v poměru celková hmotnost proti užitečné o dost lépe. SUPERB má nosnost 620, Mondeo 693 , ( Mondeo je také lehčí.) . Jsou už někde kompletní technická data Superbu Combi ?? Mondeo Combi má 705 kg.... -
superkutil 12.10.09 20:41
« Nivelace xenonových světel.
Tak kdyby jste na to někdo narazil, tak Ford u Mondea MKIII u xenonů nepoužívá dynamickou nivelaci, ale jen statickou a to ještě jen když je auto na rovině a v klidu více jak 30sec. Já měl problém s oslňováním když jsem jel k moři, protože jsem naložil a vyrazil a nikde více jak těch 30sec nestál a tak se nivelace neupravila a já oslňoval. Tak pro příště. :-O

RHH - 120 kW, RHE - 110 kW, RHD - 100 kW (to jsou motory DW10C TED4, ale aby se to nepletlo tak souběžně existuje evoluce motoru DW10B TED4 se 103 kW a Euro 5).
3008 versus Jety - aktuální Svět motorů a hádej kdo vyhrál? Že nevíš, dáš se podat? >:D