FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.10.09  13:27

« Re: Tak budeme pokračovat.......

Brutální sleva rozhodla před jezevčíkoidním superbem !! 2,2TDCi, Titanium + nějaké pakety....Combi. Barva neurčitá stříbrno zlato šedivě béžová....

překvapilo mě, že bixenony mají ještě nějakou takovou tu malou přisvítilničku přímo v hlavním světlometu. Žádné přisvěcování mlhovkami....
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 19.10.09  13:18

Máte někdo v autě přídavné topení? Buď přídavný elektrický ohřev chladící kapaliny nebo přídavné teplovzdušné topení? Vždycky v autě mrznu než se to trochu ohřeje. V Norsku mají super věc, na boku auta je zásuvka přes kterou se auto napojí na 220V a v autě je zabudovaný elektrický teplovzdušný ventilátor s termostatem a auto když nejede vyhřívá. A co je super, že to auto jde na 220V připojit na mnoha parkovištích, takže je auto vyhřáté i když jdu nakoupit. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 19.10.09  12:47

DIM: že by brutální sleva na Mondea rozhodla??, tak se pochlub zakladateli, co zvítězilo v tvém výběru? Jsem tak trochu nevychovaně zvědav, ale snad mi to prominou.
    Jinak hlásím auto 2 měsíce staré a první ytongové stopy od romských spoluobčanů a následně na to malá dopravní nehoda, paní mi nedal přednost, maštěstí jenom lak a odřený nový zimní hliníkový ráfek - asi to auto nemá někdo rád >:D
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 19.10.09  12:43

« Re: brzdy

panther: když ses tak hezky zeptal a pak navezl - proč Mondeo z 2007 šlo na STK, když zákonná povinnost je po 4 letech??
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 19.10.09  12:25

DIM má pravdu taky se může chytit mezi desku a kotouč nečistota ale to by i skřípělo.
    Mě se ve 160000 km rozpadly brzdy tak, že při přibržďování se ozýval tvrdý kovový stacatto zvuk, následně se mi zablokovaly a pořád přibržďovaly na jednom kole, které se silně hřálo...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.10.09  12:17

Je to poradní tlachárna. Pokud jsou brzdy Ok na technické tak to neznamená, že nejsou destičky těsně před konečnou. Také to ale někdy dělá nějaká nečistota , speciálně rez pokud to nějakou dobu stojí a pod. Pokud to tedy nezmizí a bude se to zhoršovat, tak je to nejspíše obložením.....Skoro bych to na to tipoval, protože pokud to dělá jen při prudším zabrždění, tak to asi nečistota nebude.........
  • « 00 Reagovat !

foto panther

panther 19.10.09  12:08

Aha, já myslel že je to poradna ale asi tlachárna!
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 19.10.09  12:01

« Tak budeme pokračovat.......

Milí přátelé a známí, protože mi tato rubrika přirostla k srdci a máme tady už za ty roky příspěvků více než dost, nemohu Vás opustit do jiné rubriky....takže obměním jen vozidlo, ale rubrika, ta zůstane !!!
  • 00 Reagovat !

foto panther

panther 17.10.09  10:02

« brzdy

Mám Mondeo z roku 2007 (předposlední model) a najeto cca 42 tis. Kvůli neukázněným chodcům jsem musel v poslední době několikrát naplno dupnout na brzdu a ozval se mi takový neurčitý zvuk jakoby " natvrdo". Je to čerstvě po STK a chválili brzdy jak jsou OK.
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 15.10.09  16:43

« Re: Superb x Mondeo

Tohodle bych se nebal, jenom octavia ma uzitecne zatizeni 660kg, coz je vic nez dost. Abys tomu rozumnel podvozkovou skupinou (narozdil od PQ35) musis rozumnet v podstate jenom zaveseni. Logika je asi takovahle: vpredu jsou u golfu mcphersony vzadu multilink, na passata (a navazne modely) se rozhodli dat neco podobneho (stejne se delal i B3 a 4 passat), tak proc vymyslet neco noveho. Prislusne dily se jenom adekvatne zesily popr. upravily pro vetsi zatizeni podstatne vetsiho auta (proto ta 4 v nazvu PQ46). Predchozi platforma byla delana trochu jinak a hlavne vychazela z A4/6 s lichobeznikem a podelne zastavenymi motory. Vychazim z ruznych veci co jsem nasel po netu, ale prorad je to jenom muj logicky odvozeny nazor, zadny kanon.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.10.09  14:38

Ptám se na ty podvozkové díly proto, že by mně velmi zajímalo, jak se bude chovat auto při plném zatížení, ke kterému vyzývají obrovský kufr plus střešní nosiče........ Starý Superb právě pro malou užitečnou hmotnost nebyl Combi a sand ani lyžiny na střechu nešlo objednat.....A teď takový " jezevčík ", a podvozkové skupiny z Octávie ? Vlastně z Golfu ??
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.10.09  13:07

« Re: Nivelace xenonových světel.

oleowr1: No spíš je to tak, že po zapnutí se nastaví okamžitě a při každém zastavení na dobu delší jak 30sec se také jednou nastaví, ale pak už asi ne, až při dalším zastavení.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 15.10.09  12:49

kutil: já tomu rozumím tak, že pokud zapneš světla, nastaví se okamžitě, když stojíš, přenastavují se každých 20-30s aby se zjistilo, jestli se náhodou nezměnilo zatížení auta. Pokud po zatížení nejdou do 30s dolů, asi něco není v pořádku...
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 15.10.09  11:27

Trochu jsem v ni byl angazovany (debate) a vzhledem k tomu, ze i kdyz jsem si byl jisty, ze to je PQ46, tak jesm prochazel internet a vypadlo mi nasledujici. PQ46 je prodlouzena PQ35, PQ46+ (superb) je prodlouzena PQ46. PQ46 vychazi z mnoha procent z PQ35, tedy pravdepodobne jsou pouzite dily, mozna cele zaveseni. Ja bych rekl, ze pravdu maji jak ti co rikaji ze 35, tak i ti (vcetne me) co rikaji, ze 46.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 15.10.09  10:40

V diskuzi k Superbu jsou dohady o tom, na jaké platformě je vlastně ten Superb postavený . Je to Octávie nebo Passat ?
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 15.10.09  08:59

Oficiální vyjádření FMC nemohu doslovně zveřejnit (v mailu výslovně uvedeno: Bez řádně vydaného souhlasu je zakázáno informace obsažené ve zprávě jakýmkoliv způsobem používat či je dále šířit.), ale opravdu se světla nastavují vždy pokud auto stojí déle jak cca 20-30sec, ale také hned při zapnutí světel.

Včera jsem to zkoušel a chovalo se to divně, pokud jsem auto nezatížil, tak se po rozsvícení světla ani nehla, když jsem kufr zatížil cca 100kg, tak po zapnutí světla sjela dolů, ale pak se vrátila zpět do původní polohy, to znamená že oslňovala. Když jsem při zapnutých světlech kufr zatížil, tak po cca 20sec šla světla dolů, když jsem ho odlehčil, šla světla skoro hned nahoru. Když jsem ale znovu kufr zatížil, tak už světla dolů nešla. Takže asi něco v nepořádku je.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 14.10.09  22:56

soukon: Naivo, samo že Jety. Škodofka to má přece ve Světě motoru "ložené"... >:D :no:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.10.09  16:41

Typuju že 3008.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 14.10.09  09:37

To bych ale pořád na něco čekal !! Než dorazí euro V tak bude beztak v dohledu facelift atd. Navíc sleva 25 % taky asi hned tak nebude, a ono to je docela dost, když je moje konfigurace skoro za mega.... A Superb je strašně " nesportovní" nebo jak to nazvat. Až budu mít v garáži Porsche nebo Ferari, tak bych si ho na cestu do divadla s obchodními partnery možná pořídil .... s řidičem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto hroch-1958

hroch 1958 13.10.09  22:04

To superkutil: dnes už ven nevylezu, venku nám sněží. Ale zítra to vyzkouším. Podle toho co jsem odpozoroval asi reagují i za jízdy, protože denně jedu ráno už za tmy přes 4 ostré horizonty, nikdo na mně nebliká. Se starým mondeem r.v. 1997 mně dost často někdo prosvítil. A navíc znám perfektního autoelektrikáře, ten to určitě bude vědět, na tom novějším mondeu mi je nastavoval. Dám vědět.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…