FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 20.10.09 11:29
« Re: Tak budeme pokračovat.......
... a nebo cele auto "predehreje" pres noc lehce temperovana dvougaraz s dilnou, ktera je soucasti RD. By jeden nerekl, jak 55 m2 v pohode vytopi chladnuti motoru 2 odstavenych naftovych aut...... A kdyz se obcas "Ladovska" povede, tak zustanou ty hroudy ledu a soli venku pod strechou, neni to rano zase zadna tragedie, to aby clovek uplne nezpohodlnel....... ;-) -
superkutil 20.10.09 10:11
cja: Vtip u těch Skandinávců je v tom, že oni to ohřívají elektikou, auto připojí na 220V a ono se temperuje, či v potřebný čas ohřeje. :-) Takže už vymýšlím, jak na parkoviště před domem dám sloupek s elektrikou a do domu časovač. No a do auta hodím nějaké horkovzdušné topidlo s termostatem.Třeba [odkaz] >:D -
cja 19.10.09 21:32
Kutil: To nezávislé topení (Park h.) ohřívá vnitřek, ale zároveň to ohřívá i vodu, tak předpokládám, že to ohřívá částečně i motor.Ale mohu se mýlit, on ten manual Fordu je po pravdě dost otřesnej - dá se programovat, jede to na naftu, ale co všechno to ohřeje se dá jenom hádat. Jisté je, že to ohřeje interiér, odmrazí a odmlží všechna skla a trochu to hučí jak bufík u Tatry 148 na základní vojenské službě >:D A ta slivovice asi není od věci , řidič má být veselý ... lépe však střízlivý. -
cja 19.10.09 16:57
DIM: no to jsem rád, že jsi se zhoupl, ta svítilna tam je , ale funguje to jenom v menších rychlostech, ale když někde za tmy manévruji je to příjemné, Dime dej 17" řešil jsem to teď taky , 16" jsem měl z předchozího auta, stejně by jsi musel koupit 215 gumu a novému Mondeu 16" nesluší - bohužel, takže jsem s obavou nazul 235/45/17 a hned teď v tom sněhu byl příjemně překvapen, jak je auto komfortní - u tebe záleží jestli nezvolíš TIT S to má sportovní odpružení a tam nevím jak se to chová, jezdil jsem s ním , ale jen krátce na nějaké hodnocení, ale moje auto na těch 17" je fakt skoro jak C5(trochu přeháním, ale je to velmi komfortní, ale přitom jisté v zatáčce), uznávám argument Krkovičky, že auto potom neplave, ale to ještě vyzkoušeno nemám, i když nějaký kopec jsem již na sněhu vyjel a netrpěl jsem, i když pod kopcem jsem obavu měl, vycházím teď z toho , že asi 70% jízd se koná na silnicích bez sněhu a že výrobce auta s tím natestoval nějaký km, než to pustil do prodeje, no a když bude nejhůř, tak mám Soft Spike - náhradu řetězů a ta mě snad z problému vytáhne - uvidíme po zimě
Kutil: přídavné topení mám v novém autě, je tam Park Heater a Aux Heater, oboje jsem teď vyzkoušel a myslím, že je to dobrá vychytávka a topí velmi rychle, chtělo by se říci hned..., ale nechtěj srovnávat norské zimy s našima, navíc to vyhřívání bloku motoru lze do nového Mondea taky dát, ale v českých zemích v tom nevidím žádnou výhodu a jak píše DIM nové diesly ten AUX Heater mají snad všechny(TDCI)
Panther: to jsem nevěděl, že u dovozu se musí udělat STK, předpokládal jsem, že jsme v EU, a že to není nutné -
hroch 1958 19.10.09 15:43
To kutil: měl sem jednu zimu zabudovaný v mém starším mondeu teplovzdušný topení Breeze-3. Kdyby šlo dát pod přední sedačku spolujezdce nebo do motorového prostoru, tak ho mám dál. Bylo perfektní v mrazech, páč se dalo naprogramovat kdy začne topit a kolik stupňů natopí. Tohle topení neohřeje motor, jen kabinu, spotřeba max. 0,2 litru/hod. Jinak zítra jedu načipovat to druhý mondeo. Dlužím ti ještě ty xenony, nějak sem na to zapomněl, resp. neměl k ruce pomocníka. Dám vědět zítra. -
"-- skrytý --" 19.10.09 15:17
« Re: 215 55 R 16 nebo 235 45 R 17 ??
Proc se nedaji pouzit? Se stareho mondea na nove by to pasovat mohlo, ne? Na zimu jsou nejlepsi plechace s poklicema. Neleze dovnitr snih a servisaci to maji radsi kvuli vyvyzovani:)
Ze stare Oliny my ctyri zbyly- nechcete je nekdo? Jsou ve FM -
DIM 19.10.09 15:03
Dva dvojku už jezdím čtyři roky, a na praku jsem ješt nejel !! :-) Novou zatím nemám .....Díky za info o těch gumách, to plavání jsem neuvážil, takže asi opravdu 16" . Jenže ty moje se zase už nedají použít, takže stejně potřebuju plechy + poklice....Nebo jsou levnější nějaké jednoduché elektrony ? -
"-- skrytý --" 19.10.09 14:28
DIM: A jak to jede ta dvadvojka? Jako z praku? Gumy bych volil 16, uz jen kvuli tomu, ze budou aspon o tretinu levnejsi. Na zimu je lepsi mit uzsi gumy s vetsim profilem at to tak netaha ve vyjetych kolejich a nemlati v dirach. Muj favorit je Continental Winter Contact TS830, akorat je v mem rozmeru nemuzu sehnat za normalni penize.
Kutil: Ja asi neco jako pridavny ohrev mam, protoze do minuty po nastartovani proudi hezky teply vzduch a za chvili se to vyhreje. Ale jak to funguje nevim. Je to dobre.
-
"-- skrytý --" 19.10.09 14:20
:yes: a kdy auto bude?
Kola: o vikendu jsem prezul/prendal kola (original alu 235/40/18 -> plechy 215/55/16) a presne jako vloni: o poznani zivejsi a plavani ve vyjetych kolejich minimalizovano. Ja osobne jsem z sirokych pneu obecne vylecen, vypada to na titaniu S pekne, piskne a hrne se to ze zatacky pozdeji, ale jinak...... Nemame na to v CZ silnice.
Pridavne "topeni": je to elektrospirala v chladicim okruhu, aby se dosahlo drive provozni teploty, takze to neprimo i drive topi.

Na sněhu jsem se něco najezdil, a ten argument , že se užší pneu prořízne snáze vrstvou sněhu platil u hodně úzkých gum, v autě tohoto typu bych už pochyboval, opravdu se dle statistiky jezdí 70% na komunikacích bez sněhu, kde širší pneu přináší jasné výhody. Navíc kdyby to byla nějaká tragedie, co by dělala další těžší auta, S klase 7er ..., jedinou zatím negativní zkušenost co mám je ta cena těchto pneu.