FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 21.10.09  13:34

« Re: Vyhřívání zadního okna

Ke: dáváš i zimní rezervu? nebo přecházíš na systém bez rezervy? Tuhle tam mám taky, je to jediný Michelin na autě, a dlouho bude. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.09  12:50

....... je fakt, ze kdyz to loni bylo uplne nove, tak mne ta "televize" v noci rusila vic nez ted. Ted uz to tak nejak nevnimam. Zvyk. Jas na minimum by ale jeste trochu ubrat snesl, to zase jo. Stejne tam sviti porad jen to radio a "auto se svetly"....... Trochu nevyuzite, myslim.

Kdyby nahodou: jsem sudal z rezervy nejetou letni Michelinu Primacy HP 215/55/R16 93H, vyrobena 37.tyden 2008, kdyby se nekomu hodila do poctu, rad prenecham za mrzky peniz.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 21.10.09  12:28

hnědá vypadá fakt...hnědě >:D Taky mám modrou.Ty drátky jsou v noci otravný, oslňuje to více, ale zase ráno při rozmražování jsou k nezaplacení, výdech na čelním skle mě s..e, to předchozí Monda neměly

DIMe: mě se to stáhne s těmi potkávačkami dost, záleží jak moc otočím tím kolečkem na mlhovce a takže už ho máš???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.09  12:15

cja: prepinam den/noc stejne, jas stazeny na minimum v noci se da vydrzet. Zmena barvy v menu na hnedou ale ne, vypada to divne.

Spis mi ale vadi viditelna struktura vyhrivani predniho skla - zvlast ve dne v mlze pusobi rusive. A odraz vydechu do skla jsem v Peugeotech taky nemel. :no:
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.10.09  12:05

Trochu se to stáhne s těmi potkávačkami, ale pořád mi to připadá moc....
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 21.10.09  11:47

DIM: tak už ho máš? (auto samozřejmě) Když jezdíš se světly pro denní svícení tak to září, při přepnutí na potkávací světla(což je to stejné, ale udělané manualně), tak uděláš pro noční režim korekci osvětlení, tak to mám já, nevím jak ty a problém s tím , že bych neviděl ostatní kontrolky za tmy nemám - mě tam navíc svítí ten display DVD navigace , takže možná proto se v tom autě po nocích nebojím. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 21.10.09  11:42

Ke: asi to je po 40t již staré auto, ne, myslel jsem tím na novém modelu, protože zde jsou již příspěvky jak o modelu z roku 2001 i o modelu současném, takže to nebylo nijak myšleno zle
    Mě se opravdu po nastartování při nízkých teplotách spouští zadní i přední okno, teď nemohu potvrdit neb mám náhradní auto a Mondo je na odstranění následků kolize.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.10.09  10:51

Mně se zadní okno samo nezapíná !!!?? Mám ale jinou připomínku : ta obrovská obrazovak , co na mě civí z místa, kde mají být tachometr a otáčkoměr, nemá žádný noční režim ??!! To abych si tam dal na noc nějakou roletku !! Svítí to fakt moc, a když stáhmu jas, tak zase povadnou jinak pěkně svítící ostatní tlačítka a ukazatele ....
  • « 00 Reagovat !

foto sybokcz

sybokcz 21.10.09  09:17

Ano. ´04, dovoz Italie.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.09  07:51

... asi maji rakouske verze vetsi smysl pro ekologii a nechavaji nektere veci na vuli ridice. A zadni nahon musite rucne nebo jde s cervenou vlockou? ;-)

Anebo je to se 40 t. km uz stare Mondeo, kdo vi.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 21.10.09  07:14

Na novém Mondeu se to zapíná samo, alespoň teď při těchto teplotách.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.09  06:36

Ne. Ani se zlutou ani s cervenou. Pouze rucne zaroven se zrcatky a po nejake dobe to pripadne samo vypne.
  • 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 20.10.09  18:46

« Vyhřívání zadního okna

Chlapi taky se vám zapíná vyhřívání zadního okna automaticky s vločkou?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.09  16:08

« Re: Tak budeme pokračovat.......

Zensky taky tvrdi, ze cim sirsi, tim lepsi..
    Me na sirokych gumach vzdycky stve to tahani v kolejich. Nemyslim jen koleje vyjete ve snehu, ale v asfaltu. Kdyz se k tomu prida trochu kluzci povrch, tak ma ESP a ridic obvykle vic prace nez na standartnich gumach. Ale je fakt, ze na novem Mondeu 16 vypadaji snad jeste vic utopene nez na STckovem kitu minule generace..Piha na krase, komfort za volantem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 20.10.09  15:43

...
    Podle toho ve Fordu sedí trubky(testovací jezdci)(( a ty trubky tam v některých věcech sedí, né že ne)) a my (laici) jsme asi lepší řidiči než ti co to zkouší jezdit i za Polárním kruhem.

Pamatuji si když jsem jezdil zimáky 185, potom 205 a teď 235 - vše Mondea. Měl jsem vždy trochu obavy z té širší pneu, ale ukázaly se nakonec, až na pár vyjímek, jako liché, daleko více bych řekl, že záleží na kvalitě pneu než na šířce. Nakonec po zimě sem - pokud nějaká bude- můžeme každý svou zkušenost napsat. Já osobně pokud budu s tou šířkou 235 mít problémy , tak to změním, protože u nás toho sněhu bývá požehnaně, ale fakt po minulém týdnu, kdy jezdím jednu trasu, která je velmi kopcovitá, a kdy nasypalo 30 cm sněhu - silničáři ..., tak protože ji jezdím již nějaký rok a s rúznými auty, tak jsem i přes obavy problém neměl. Howg :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.10.09  15:28

Úzké pneu se opravdu lépe zařezávaly a pokud se nezařízly moc (nesednul jsem si na břicho), tak mnohem lépe seděly jak v zatáčkách, tak na rovině. Ty širší mají menší tlak, nedokážou se zakousnout a plavou (nevytlačí břečku zpod sebe). Možná kdyby byly 50cm široké, tak by jezdily po sněhu, ale to by pak musely mít úplně jiný vzorek. >:D

Ten argument, že širší pneu má větší styčnou plochu a záběr asi na sněhu moc nefunguje. A na ledu asi taky moc ne, ale tam je to možná malým plošným tlakem.

Největší problém je asi skloubit jízdu na suchu, mokru, sněhu a ledu. Každý podklad chce něco hodně jiného. Používal jsem Nokiany W s lamelovou technologií HAKA a úžasné.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.09  14:05

DIM: ... to myslis jako vazne ;-) Pri brzdeni bych sakra bral aby se profil "zarizl" do podkladu. Si kup rovnou hladky a hoodne siroky...... A v hlubokem (15-20cm) resim abych projel(vyjel) a neuvizl a ne nejake zataceni........

Si to zase nepredstavuj jako nejake brusle.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 20.10.09  13:48

Ten argument zařezávání se do hlubokého sněhu zní dobře, ale nemá výtźnam v podstatě jen v zatáčkách ? Přece jen při brždění nebo rozjezdu mi je celekm jedno, jestli se zařežu nebo ne. Hmotnost auta je rozložena u širších pneumatik na větší plochu, takže dezén a směs se má větší možnost uplatnit....leda že by ne :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 20.10.09  13:03

Optimální šířka zimních pneumatik záleží na tom, v jaké oblasti jezdíte. Pokud bydlíte v horách a celou zimu jezdíte po silnicích, které nejsou odklizeny, pak oceníte spíše užší pneumatiky - tíha vozu bude tlačit na menší plochu a vzorek bude na sněhu mnohem efektivnější. Pokud ale jezdíte spíše po rozsolených silnicích nebo dokonce suchých cestách, pak by i zimní pneumatiky měly být širší. Na užších byste v takových podmínkách příliš “plavali”.

Vždy jsem měl zimní užší a bylo to v pohodě. Ale na současné Mondeo užší nejsou a tak mám letní i zimní široké 201mm a je to o dost horší, auto víc plave, z pneu se nestačí odvádět sníh a pneu vytváří moc malý tlak na podklad. Pneu mám Continental.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.10.09  12:38

..... o snih ani moc nejde, ale predject auto v kolejich ze snehove brecky, coz je mnohem castejsi...... Kazdy centimetr navic je pro me :no: Navic tech sympatickych 8-9 mm je tam jen chvili, to kdyz jsou nove..... By mne ale zajimalo srovnani jak brzdi siroka/uzsi na suchu, mokru, snehu.....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…