cja 23.10.09 20:43
« Re: Dvouhmoťák
DIM: ... to jako , když jsem přesedlal na menší objem, tak si mám založit nové vlákno??? 8-s Ale tam by mi bylo smutno >:D >:D
Ten telefon - za 2 měsíce co jsem vlastníkem, tak zamrzl jen jednou, ale totálně, nešlo z něj volat - po restartu telefonu i auta vše OK a už se neobjevilo, používám též obyč Nokii 6700, telefony s otevřeným OS mě neberou a do auta se muselo cosi doobjednat a já používám telefon pouze na telefonování, takže volím tzv."hloupé telefony"
Kutil: Pokud řešíš setrvák a slyšíš trávu růst, tak si připrav 27t.vč DPH. Radši to nepřivolávej.
Ke: jak ti zmizely řádky - jsou inverzní nebo zcela chybí? -
štíreček1 23.10.09 20:08
« Re: Dvouhmoťák
Nicco: no to bude jasné, že při brzdění motorem to až tak nevadí, protože je setrvák na jedné straně, při plynu je zase na druhé, nejvíc mu dají zabrat nízké otáčky na rozmezí kdy motor má ještě snahu jet, ale už je slyšet, že mu to jde ztuha, tam to musí lítat sem a tam. Řazení s meziplynem v zatáčce není taky ideální, pokud dobrzďuješ a řadíš, chce to jemnou práci ze spojkou, ale moje paní tam klidně tu dvojku nacpe i v padesátce, poněvadž ji kamarádka naučila ke každé křižovatce dojíždět na neutral a pak neví, co tam patří, Jednou jí to zdechlo a byl to docela pěkný zásek, na tom dvouhmoťáku jsou taky nějaké kolíky, nevím jakou přesně mají funkci ale prý dostávají taky zabrat.
Kutil: věříš, že se mi taky zdá, že ta největší síla je u mého motoru až na dvou tis otáčkách. Na těch 1750 při pětce jedu devadesát a zrychluje z toho parádně, ale třeba na trojku na tom maximu tahá parádně, ale pocitově ten vrchol přichází až na těch dvou tisících. Nejspíš to bude tím owerboostem, tam je to maximum až na dvou tisících
ale aspoň jsi mě uklidnil, že ty 1,6 tolik netrpí s tím setrvákem. Jinak myšlenka na zvýšení krouťáku na nějakých 310Nm mě taky napadla, ale zárověň mě napadlo, co na to právě ten setrvák. ono v podstatě pokud bys jezdil jako teď, stačilo by méně plynu, takže bys měl namáhání zhruba stejné, ale o nějakých 150 otáček dříve. Na druhé straně by měl ale člověk roupy, co s těmi dalšímy Nm v záloze >:D >:D -
DIM 23.10.09 13:18
« Re: Dvouhmoťák
Mně se ten telefon někdy přihlásí a někdy ne. Teď jsem to trochu zkoumal : když nastoupím a zapnu jen zapalování s rádiem, tak se telefon po chviličce najde, trvá mu chvíli načítání seznamu. Ale když jsme pak nastartoval, tak zmizel a už se nepřihlásíl. Až když jsem za jízdy vypnula zapnul rádio, tak naběhl. Mám 6230i. -
superkutil 23.10.09 12:02
« Re: Dvouhmoťák
WinDiesel: A kam zmizel oblíbený 2.7HDI? Ten vypadal hodně dobře? Odpovím si sám:
Nyní se objevil nový diesel 3.0 HDI, který má větší výkon a nižší spotřebu i emise než starý motor 2.7 HDI. Nový motor má výkon 240 koní (2.7 HDI má 208 koní) a má o 17 % lepší spotřebu a o 15 % nižší emise. -
Nicco 23.10.09 10:20
« Re: Dvouhmoťák
Stirecek1:"Taky jsem někde četl, že škodí brzdění motorem, ale to se mi zdá divné, protože do auta nejde palivo, tak setrvačník je vlastně pořád na jedné straně."
Skodi jedine to, ked radis bez medziplynu a tiez ked ides na volnobeh 70kmh, motor toci do 1000otacok a mak by si hodit 4-ku na brzdenie motorom, ale das tam 2-ku, vtedy ten dvojhmotak musi prekonat obrovsky moment z kludu na 3000otacok. Inak z tej animacie je jasne, ze ta pruzina odide ako prva, len neviem preco sa teda neda vymenit. Jedine ma napada, ze niektore dvojhmotaky su nejak zlepene a nedaju sa rozobrat... -
"-- skrytý --" 23.10.09 10:15
« Re: Dvouhmoťák
DIM: od nejakych 1500-1600 razante a plynule tahne do nejakych 3-3500.... Divne, i kdyz to bylo syrove, tak to jelo takhle.
Najeto 40t. a ted na uzsich zimakach bere podle PC lehce pod 6, pocetne je to nejaka desetina navic. Takze ok.
Dnes rano mi opet po delsi dobe behem jizdy zmizelo nekolik radek a ikon v menu Conversu..... Po nastartovani opet ok, to jen pro info.
360 Nm maji starsi 2,2, kutil to ma spravne. -
WinDiesel 23.10.09 10:07
« Re: Dvouhmoťák
DIM: Já tě varoval... >:D na nový dvoulitr jsou výborné recenze, dokonce v nabídce Citroenu C5 motor 2,2 HDI 173 končí a je nahrazován dvoulitrem 2,0 HDI 163. V 607 zase vyhodili motor 2,2 HDI úplně a nabízejí pouze 3,0 HDI šestiválec.
Je toto pouhá náhoda? :-| -
DIM 23.10.09 09:46
Jezdím a jezdím !! :-)
Můj nový motor je dole velmi velmi líný, pod 2 tis. nejede vůbec. Nejlépe se mu vede tak kolem 3 tis. otáček. Vůbec mi připadá, že zatím musím řadit mnohem později . Na čtyřku 60 bylo před tím normální, tady zatím musím řadit za tři, šestku jsem taky dával při 100km/hod, teď tak při 120. Buď si to ještě sedne, a nebo ne ! :-) Motor by měl mít 400Nm při 1750, ne 360. Spotřeba po prvních 500km je 7,9 l/100 km.
K tomu dvouhmoťáku : omezuje to sice komfort jízdy, ale na druhou stranu fatální problém by to na cestách způsobit nemělo... -
superkutil 23.10.09 08:59
« Re: Dvouhmoťák
A co říká dvouhmoťák na přečipování? Jinak já jezdím v rozsahu 1500-2300ot. Jinak podle papírů mám sice maximální moment v 1750ot, ale ve skutečnosti ho naměřili v 2440ot. Když jsem se na to ptal u Forda, protože mi to připadá jako hodně velký rozdíl, tak řekli, že je to možná, že jimi uváděné hodnoty jsou orientační a nic negarantují. Ale když Ford všude argumentuje, že má maximální moment už v 1750ot a pak se zjistí, že je to o 700ot výš, tak mi to připadá jako klamavá reklama. 8-s