FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 01.11.09  20:34

« Re: Denní svícení

Nic se nemusí stříhat, jen napojit. Celý blok spínačů světel jde vyndat otevřeným šuplíkem pod nimi. Místa je tam dost. Je to práce tak na 30min. Relé musí být rozpínací. :-)

Funguje to tak, že když zapneš zapalování, tak se rozsvítí mlhovky a zhasnou, když se zapnou obrysová. Automatické rozsvědcení taky funguje, když se zapnou světla, mlhovky zhasnou. Problém je trochu při automatickém vypínání světel, kdy zhasnou tlumená, ale na tak 10sec zůstanou rozsvícená ještě obrysová světla a mlhovky se nerozsvítí ale po těch 10sec je to v pohodě. Klasická funkce mlhovek je zachována.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 01.11.09  19:14

Zdarec, jak jsi to tam dostal? Bylo nutné střihat vedení? Koupím nějaké relé, zatím ale uvažuju buď nad těma mlhovkama nebo potkávačkama, taky bych chtěl snížit výkon svícení. Proud bych chtěl využít, který vede k rádiu, abych nestartoval se světly, popřípadě nějaký aktivní až při nastartovaném motoru. Tož pak dej vědět, co na to policie:-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 01.11.09  18:31

« Re: Odtahovka - turbo kaput....

Hooonza: a co s tím, když mám automat??
    DIM: ACC mám, mohu vyfotit, ale raději bych tempomat bez adaptivity, nějak mi nejde pod nos , že to za mě brzdí, dobře to jde využít na dálnici venku, ale na D1 to stále brzdí, teď konečně se mi podařilo otevřít ten tvůj odkaz - je to ACC v pohotovostním režim

Ke: dnes při návratu z Rakous - taky mi chyběly řádky na displayi, zmizela navi, rádio šlo zapnout jenom jako při stojícín autě, přestalo topit nešla ovládat klima, zima v autě, nic moc , vypnul jsem několikrát motor - nic. Až potom co jsem to pro zimu odstavil a šel na jídlo , tak po asi 45 minutách se to chytlo, mám najeto 7t km, zítra jedu do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 01.11.09  12:10

Ahoj, tady je návod. [odkaz] Stačí jedno rozpínací relé a funguje to perfektně. Dokonce se dá použít i funkce automatického rozsvěcování světel. Ten konektor je od hlavního ovládání světel a mlhovek.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 31.10.09  08:52

DIM: konstatování že turbo je kaput je předčasné. Mechanici neměli recht. Je to hadice, rupají kolem 150 tkm pravidelně. Mě rupla taky - syčení když se to přišlápne a výkon jako když máš atmo.
    Trochu mne akorát mate zvýšení volnoběhu. Jinak ale s ruplou hadičí turba to skutečně hodně kouří.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 31.10.09  08:51

oleowr1: Mechanici neměli recht. Je to hadice, rupají kolem 150 tkm pravidelně. Mě rupla taky - syčení když se to přišlápne a výkon jako když máš atmo.
    Trochu mne akorát mate zvýšení volnoběhu. Jinak ale s ruplou hadičí turba to skutečně hodně kouří.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.09  17:24

To může. Jakmile začne spontánně zrychlovat, tak to znamená, že jede na volej. V takovym případě musíš při zařazený rychlosti šlápnout na brzdu a motor udusit, protože odstavení přísunu paliva už k vypnutí nemusí stačit. Průser je to u automatických převodovek, tam se motor udusit nedá...
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 30.10.09  16:06

Kutil: zrovna včera jsem se chtěl dostat do přepínače světel, ale nakonec jsem to vzdal, abych něco nepoškodil, ale mělo by to jít a do spínací skřínky možná ani nebudeš muset chodit. Schéma nemám ani na své auto, ale zkoušečka by měla stačit. Pak dej vědět, co to je za relé, jestli jen nějaké obyč a kolik cca stojí. Pošli mi to zrovna s tím návodem, díky >:D Akorát nejspíš bude nutnost stávající vedení střihnout a buď pájet nebo na konektory! Tak ať se zadaří, já nebudu mít teď o víkendu čas.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 30.10.09  15:59

Buď rád, že se to podařilo vypnout. Pokud motor jede na olej, může se klidně roztrhat!!!
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 30.10.09  09:22

Tak to nikomu nepřeju, držím palce. Jen mi nějak nejde do hlavy to syčení, to by ukazovalo na nějakou díru v něčem tlakovém.... Turbo, pokud by se kouslo, tak by se netočilo, ale proč sykot ? Že by výfukové plyny , které by se rozrážely v turbu o hrany zadřeného rotoru ?

Jaký to je vlastně typ a rok výroby ??

Ve kterém servisu to máš ??
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 30.10.09  01:14

« Odtahovka - turbo kaput....

Taky bych rád přemýšlel o denním svícení.... Dneska mi na dálnici mezi Lipt.Mikulášem a Popradem najednou klesl výkon, při sešlápnutí plynu se ozýval sykot jako z prasklého parního stroje. Zastavil jsem na odpočivadle, při volnoběhu zvuk normální, při přidání sykot. Hadice O.K. s přivolanými mechaniky jsme se shodli, že je to turbo. Olej byl v pořádku, motor nekouřil, otočil jsem to a jel pomalu zpátky směrem domů, ženu s dětmi jsem posadil v Mikuláši na Košičan a myslel jsem si bláhově, že dojedu domů pomalu po vlastní ose. Asi po 20km kouř, zvyšující se volnoběh na 2000-2500ot/min, okamžitě jsem to vypnul, zastavil a stopnul auto, které mě dotáhlo do Ružomberku k pumpě, odtamtud odtahovkou hurá domů 150km za 200EUR... Auto jsem nechal před servisem, jsem zvědav co mi ráno řeknou. Doufám, že to tentokrát bude jenom turbo... dožilo se 161tkm. :no: :no:
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 30.10.09  00:46

štíreček1: chci to zapojit tak, že mezi ovládání mlhovek a 12v od zapalování (je tam napětí jen když je otočený klíček) dám rozpínací relé, které se rozepne, když se zapnou obrysová-parkovací světla. Takže to sou 4 dráty, jeden na zapalování, jeden na zem, jeden na mlhovky a jeden na parkovačky. Mělo by se to zvládnout vytáhnout ze spínací skřínky a přepínače světel. Zkusím to udělat o víkendu. Nemáte někdo schéma elektroinstalace Mondea?
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 29.10.09  22:12

Odkaz na umiestnenie LED svetiel.

Tie tuningové drobnosti si nevšímať!!!

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 29.10.09  21:46

Nedali by sa do hmloviek vložiť pásiky s diodami?
    Bolo by to potom ako vstavané, podobne ako Kutil nie som za to, aby som si zhovadil predok auta.
    Neviem ale či by to bolo akceptovateľné, pretože pozícia LED diód je určená nariadením, myslím, že min. 25cm od zeme, taktiež na šírku sú tam limity, najkratšia vzdialenosť medzi LED svetlami a minimálna vzdialenosť od okrajov automobilu.
    Ak niekde nájdem nejaký obrázok, tak pridám.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 29.10.09  20:37

Kutil= myslím, že těch 55watů by sa dalo ještě stáhnout nějakým odporem. Pak bys fízlům ukázal denní svícení a na max výkon mlhovky, dvě světla v jednom podobně jako škodovka, to denní svícení jí nesvítí nijak extra, ale je vidět. Nejhůře viditelné za slunečného dne jsou právě xenony, běžné žárovky jsou vidět líp, ale nejlíp na tom jsou právě diody. já už jsem přeměřil co se dalo, napadlo mě využití stávajícího vedení a pojistek s tím, že využiju vypinač světel na polohu parkovaček při vypnutém motoru. Sice by to chtělo pár úprav, ale nakonec to budu řešit nejspíš tím relátkem podobně jako Ty a snížením svítivosti na těch 70%. Teď ještě zda to napojím na světla nebo na mlhovky. Ono se může lehce stát, že zapomeneš večer přepnout, při normálních světlech dopředu uvidíš a zezadu budeš mít návštěvu >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto jurkoboss

jurkoboss 29.10.09  19:42

« Re: FORD Convers +

Najskôr napíšeš návod, a potom nevieš podľa neho postupovať?

Ja tomu návodu rozumiem tak, že

po A: postupujú tí, ktorí majú bezkľúčové štartovanie
    po B: postupujú tí, ktorí štartujú tradične kľúčom

Keď stlačíš tlačítko POWER bez zatlačenia spojky, motor nenaštartuje a je to ten istý stav, ako keď otočíš v klasickom zapaľovaní kľúčikom o jednu polohu.

Preto nemôžeš chcieť aj stláčať tlačítko a ešte aj otáčať klúčom. Keď máš bezkľúčové štartovanie, tak je jasné, že otvor pre kľúč je zablendovaný.

Ohľadom toho Ford Convers+.
    Na tých obrázkoch v tom teste je aktivácia radarového tempomatu.
    Ja osobne to nemám, ale dedukujem podľa označenia
    ACC ... SET...kmh.
    Takže žiadna klimatizácia.
    Pokiaľ nemáš adaptívny tempomat, tak ťa to nemusí trápiť, že Ti to nezobrazuje na displeji.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 29.10.09  15:49

No já zase nemám vůbec dírku pro klíček, takže to zkusit taky nemůžu .

Když se podívám na test Mondea tady, tak je v levé půlce info o klimatizaci ?! Já tam mám autíčko se světýlky ale info o klimě nikdy!! Je něco špatně ? Co tam máte vy ? :

[odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Nicco

Nicco 29.10.09  15:40

To som uz niekde cital. Som to chcel aj vyskusat, ale bol som prave 150km od najblizsieho Ford servisu, tak ma to hned preslo.

Ale celkom nechapem ten navod. Co je to to potvrzovací tlačítko (OK) na volantu? Teda mam predfaceliftovany Focus.

Dalej co znamena Zmáčknout startovací tlačítko? Ja mam startovanie na kluc, nie ako v Mondeu.

• 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 29.10.09  14:49

« FORD Convers +

Nazdárek, chtěl bych vědět, jestli někdo nezkusil následující :

Zdar, zkoušeli jste to někdo ??

Dle anglického fora lze z displeje Convers+ vyvolat dodatečné informace jako je teplota motoru, teplota oleje atd...

Postup (na vlastní nebezpečí):
    Zmáčknout a držet potvrzovací tlačítko (OK) na volantu

A)Zmáčknout startovací tlačítko (nemačkat spojku)
    B) Otočit klíčkem ale nestartovat

A na displeji Convers + by se mělo objevit již zmíněné skryté menu
    K pohybu použít navigační klávesy...

foto superkutil

superkutil 29.10.09  12:32

Čičo: myslel jsem dodělat jedno rozpínací relé. Takže by se mlhovky rozsvítily s nastartování a svítily by bez obrysových a zadních. A jakmile by se rozsvítily obrysovky, tak by se mlhovky zhasly. Původní funkce by byla zachovaná. Myslím, že 55W v mlhovkách svítí stejně jako 6W ve světlech pro denní svícení. nechci ničit předek auta přidáváním světel pro denní svícení a taky nechci platit za drahé xenony. Mám najeto 80tis.km a už skoro nesvítí.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…