FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 02.11.09 11:58
« Re: Odtahovka - turbo kaput....
.......tak ale prvních 107 tis. km je poměrně důležitých, ale na druhou stranu to vypadá, že se turbo jednorázově přehřálo , zadřelo a uhořelo ....A nebo se přidíralo už dlouho a teď umřelo definitivně. Ale to by možná bylo přece jen na chování motoru znát, kdyby se občas přidíralo....
Viděl jsem někde v Brně na veletrhu firmu, která turba renovuje...... -
oleowr1 02.11.09 11:50
WinDiesel: :no: bohužel, mně se pokazí cokoli.... turbo je vyšlehané, včetně očesaných lopatek (neviděl jsem to, ani nemám náladu a nemám důvod kamarádovi nevěřit).
Jako prase nejezdím, olej+filtry měním po cca 15-18tkm, nevím sice jak se jezdilo s autem prvních 107tkm, ale podle stavu při koupi nepředpokládám, že nějak drasticky, na jaře jsem u p. Walicy měnil vstřiky a najeté km odpovídaly skutečnosti.
Kámoš v servisu mi říkal, že se mohl stát průser s mazáním turba - ucpaný kanálek...
Jsem prostě smolař, brácha mi doporučil, že mám na to jít z druhé strany - koupit si auto statisticky nejméně spolehlivé a ujedu s ním x tisíc bezproblémových km.... -
DIM 02.11.09 10:40
« Re: Elektronika.
Já na Convers + z klimatizace a větráků žádný údaj nemám, jen venkovní teplotu. Audio tam samozřejmě mám, to jo.....
Já se ptám proto, že už jsem o těchto problémech slyšel dříve a prodejce mi ale říkal, že to snad dělají jen systémy , které jsou kombinovány s key free otevíráním a navigací. Proto jsem ho nechtěl. A dnes mohu říct, že když už je startovací tlačítko, tak key free mi tam chybí. Přece jen musím vždy klíče v kapse najít , vytáhnout , otevřít.... a pak je zase schovávat do kapsy... V létě to bude ještě horší, protože to do kapsy nedám....
Zrovna tak je asi pro tento motor volit automat, protože já nevím, jak se vyhnout zhoupnutí při rozjezdu, když jdou z jedničky na dvojku a trochu i na trojku. Ať dělám co dělám, při pouštění spojky se nevyhnu napřed přibrždění motorem , které když chci kompenzovat plynem, tak zase auto vyrazí ostře dopředu. Třeba se to ale ještě rozhýbe, protože je to vyloženě problém v nízkých otáčkách. -
jurkoboss 02.11.09 09:59
« Re: Elektronika.
Mám Mondeo 2008, Key Free otváranie a štartovanie.
Namiesto SONY rádia je originál združený systém, v ktorom je navigácia, a aj ovládanie klimatizácie. Takže keď nefunguje toto zariadenie, tak nejde rádio, prehrávač MP3 a aj ovládanie klimatizácie a vykurovania, vetráky stoja, netočia sa. Vtedy na Ford Convers+ sú neaktívne riadky všetkých týchto údajov.
Cez zimu sa mi stalo aj to, že zariadenie fungovalo, ale Ford Convers+ zostalo čierne, akoby sa nezaplo. Tachometer a otáčkomer fungovali normálne, len stredný panel ostal čierny. Po reštarte to už fungovalo. -
WinDiesel 02.11.09 09:02
oleowr1: Na Mondeech se turbo skutečně nekazí, vždyť já mám 213000 a absolutně ok, akorát mi rupla ta trubka (jako tobě). Já to řešil v Hale Praha a oni: " jo to je normální, trubku k turbu měníme 7x týdně, od 100000 do 160000 km jdou všechny. Další důležitá věc je olej. U VW se půožívá olej který není pro turba ideální, páč musí mazat vačkovou hřídel od které se pohánějí sdružené vstřikovače (PD).
U Mondea budeš mít problém pouze tehdy, když nebudeš měnit olej a ještě musíš jezdit jak prase. Je to Tvůj případ ??? >:D -
jurkoboss 02.11.09 08:46
Ahoj,
mne toto robilo tiež, ale len v zime a raz mi to zblblo v lete.
Možno je to citlivé na teplotu. Raz dokonca mi nešlo auto ani naštartovať. Museli ma štartovať cez káble. Bol som s tým v servise, načítali nanovo software, upgradovali mi navigáciu a od vtedy pokoj.
Uvidím túto zimu, či to bude robiť. -
"-- skrytý --" 02.11.09 06:30
« Convers+ (nebo minus?)
cja: se bojim, ze reknou pouze "zajedte, kdyz to zrovna dela, mi jinak nic nepozname a nevypinejte to...." :-(
Mam tak nejak vypozorovano, ze to udela pri prepnuti svetel, zapnuti blinkru, atd. Pokles napeti....... ? Ted byl tak mesic klid a nastesti se to vzdy chytne po restartu.
Tak dej vedet, pokud budes moudrejsi. -
oleowr1 01.11.09 21:07
WinDiesel: kéž bys měl pravdu, mechanici, co na to koukali nerozeznali focus od mondea, takže jsem to nebral jako konečnou diagnózu, mám to v servisu u známého, v pátek neměli čas, ale zítra se na to kouknou. První reakce byla "...na mondeu se turba skoro nekazí, ale rekord u Octávky II co jsem na vlastní oči viděl byl 38000km..." :-) Pokud bude turbo kaput, tak to posílá někam na repasi...

Mě se to stalo po 400 ujetých km, mám Denso DIMe a tam je vše pohromadě v DVD navigaci, velká obrazovka šla spustit pouze jako když stojíš a chceš si pustit rádio bez motoru - pouze na 1 hodinu. Restartem motoru se nic nevyřešilo, až po dalších asi 200km a pauze cca 45min se to chytlo. Jen mi není jasný když bylo okolo 0°C, a já spustil nez. topení co to bude dělat při -15°C. Navíc si myslím , že mezi jednotlivými cykly toho topení jsem ujel 40 km a to se mi zdá i dost na to aby se baterie dobila. Nechce se mi věřit, že by originální výbava auta měla problém s tím, že takhle brzy vybije baterii(koupeno 13.8.)a že bude potom po 400km jízdy vybitá a bude mi to odpojovat zařízení, která nejsou nutná k provozu auta(Denso)??? Nemůže být problém v alternátoru, myslel jsem , že Ford dobíjí na vyšší hodnoty napětí a rada dobít novou baterii se mě nějak nezdá. Pár aut už jsem vlastnil a takové nároky na baterii, která je tam 2 měsíce +-, se mi nějak nepozdávají.
Jinak DIMe mám tam key free i ostatní hračky, takže asi budu jeden z těch šťastlivců , co budou honit šotky v elektronice.