cja 03.11.09 18:22
« Re: Convers+ (nebo minus?)
jurkoboss: od té doby co sleduji toto forum(asi 3 roky), tak slyším trávu růst, bohužel tvého příspěvku jsem si nevšiml,
ale díky za zprávu, aspoň budu vědět, že to není zcela ojedinělá záležitost a budu mít aspoň nějaké argumenty při jednání se servisem, sice mě to netěší, ale aspoň jsem se posunul ve vědění o Fordích skřítcích. A ten Caterham, v létě supr , ale co teď když se to sype-to by byl sadomasochismus. >:D -
jurkoboss 03.11.09 17:59
« Re: Convers+ (nebo minus?)
Už kedysi som sem písal, že jedno ráno som chcel ísť do práce a ...
ani ťuk. Nešlo nielen že naštartovať, ale ani otvoriť, musel som otvárať kľúčikom. Nakoniec som volal na Ford Asistance, o hodinu chlapík prišiel a naštartovali sme to cez káble. Výjazd zadarmo, auto ešte v záruke. Ešte som nabehal nejakých 50 km, nech sa dobije batéria. Potom som išiel do práce. Ako som išiel z práce, tak mi odišla navigácia /problém taktiež riešený na tomto fóre/. Tak na druhý deň som to nechal v servise. Poobede mi volali, že je to opravené, dokonca aj auto mi poumývali /pracujem v Nemecku, takéto služby by som na Slovensku asi ťažko hľadal/.
Nanovo nahrali celý software, skontrolovali káble a vraveli, že by to malo byť OK. Ešte sme sa dohodli, že mi objednajú nové DVD pre navigáciu, čo mi asi o mesiac dodali a aj spravili update na počkanie. Od vtedy mám s tým pokoj.
To, že mi odišla batéria komplet je pre mňa tiež záhadou, lebo deň predtým som akurát prešiel okolo 700 km, takže batéria mala byť dostatočne silná.
Ale je to tak, čím má človek v aute viac elektroniky, tak s tým súvisí viac problémov. Asi si kúpim Caterham, oholený od všetkého a ešte sa s ním aj dobre zabavím. -
cja 03.11.09 17:27
« Re: Convers+ (nebo minus?)
jurkoboss: dík, to bych chápal, a docela snad i toleroval, ale po ujetí 400 km v kuse by to měl alternátor dobít - ve Fordě mi řekli, že to tak být nemusí, že se kapacita baterie nemusí dobít doplna, ani po takovéto ujeté vzdálenosti, což mě nějak je v rozporu s tím co píší v manuálu, že mezi dalším spuštěním nezávislého topení by měla proběhnout jízda, která dobou minimálně odpovídá době chodu nez. topení, což bylo asi 10 minut, tak mi to nějak neodpovídá ???. Psal jsem na FMC a budu čekat na vyjádření, pokud vůbec uznají za vhodné se k tomu vyjádřit. A můj prodejce to chce řešit tak , abych tam auto nechal a oni otestují baterii i nez. topení, ale náhradní auto Ford neposkytuje(nadstandartní vztahy toto vyřeší - ale vadí mi princip, že bych byl bez auta zatímco oni se v něm šťourají). Celé to nez. topení mi nějak začíná nezávisle smrdět. -
jurkoboss 03.11.09 16:53
« Re: Convers+ (nebo minus?)
Keď som štartoval okamžite po ukončení vyhrievania, tak sa trošku trápil pri štarte. Ak štartuješ po nejakých 5 minutách, tak je to bez problémov. Tak asi nejaký pokles tam je. Preto si to nastavujem vždy o niečo popredu, ako idem napr. do práce. -
jurkoboss 03.11.09 13:36
Ahoj,
je rozdiel, či máš pri naftovom motore elektrické prihrievanie motora, alebo nezávislé vykurovanie, ktoré prihrieva motor, ale aj interiér, takže do auta nasadáš za teplúčka, okná rozmrazené.
Ja mám nezávislé vykurovanie a to si viem nastaviť na určitú hodinu, taktiež je to limitované vonkajšou teplotou, myslím, že to funguje len od 0 stupnov.
Elektrické prihrievanie bloku motora majú asi všetky naftové verzie, nezávislé vykurovanie sa pripláca. -
DIM 03.11.09 13:27
« Re: Convers+ (nebo minus?)
Znovu se na to podívám, vím, že to políčko aux heater tam je, ale je jen vystínované.... a nebo že by se aktivovalo s venkovní teplotou ?? Jako že v létě je nesmysl ho aktivovat a tak to od nějaké venkovní teploty vůbec nenabízí a naopka že by se za nízkých teplot samo přihlásilo ? To by mělo logiku, jenže nečekám od konstruktéru od Fordu trochu moc ? :-) Jdu to zkusit !!! -
cja 03.11.09 12:57
« Re: Convers+ (nebo minus?)
DIM: záleží jak komu - a kde - Fordům je zima již okolo 0°C a pak mají poklesy napětí
akorát mě zaráží, že to máš jako automatiku, mě to nefunguje dokud to nezaškrtnu, ale máš pravdu s tím, že tyhle nové motory(ja teda "jenom" 2,0 TDCI) topí nějak rychleji než stará 2,2 -
DIM 03.11.09 12:06
« Re: Convers+ (nebo minus?)
Já už vím, že je to údajně elektrické plně automatické topení které přihřívá motor a nemá přímý vliv na vzduch z klimatizace. Je pravda, že motor se zahřívá velmi dobře a rychle , skoro benzínově....To na předešlém autě to tak nebylo, to bylo v zimě schopno chladnout za jízdy.....Ale taky je pravda, že žádná moc zima zatím není. -
cja 03.11.09 11:18
« Re: Convers+ (nebo minus?)
DIMe: aux heater je přídavné topení elektrické, park heater je nezávislé topení na naftu
já mohu v menu Settings v Convers+ zaškrtnout políčko aux heater, park heater jde aktivovat pouze při vypnutém motoru
a dle jejich "manuálu" ho opravdu mají(aux h.) všechny naftové motory, ale na mém autě(které mě teď momentálně štve) lze toto pole volit. -
cja 03.11.09 08:46
« Re: Convers+ (nebo minus?)
ke: baterii jsem nakonec nedobíjel, nechám to na servisu - je to v záruce a nakonec by to mohlo dopadnout nějakým záhadným problémem způsobeným mou neodbornou činností, takže ať se s tím poperou,... prostě mi není jasné, že auto, které má takovou spotřebu el. energie není nachystané od výrobce - ten test udělám taky , ale před servisem, abych to neměl tak daleko - ještě zapojím to jejich slavné nez. topení, co škytá při °C.
Jinak k těm užším pneu - tohle jsem měl na předchozím Mondu 2,2 - tam jsem měl v zimě nižší spotřebu než v létě(léto 225 , zima 205) -
"-- skrytý --" 03.11.09 06:59
« Re: Convers+ (nebo minus?)
Takze na to mem vypozorovanem "poklesu napeti na palube" asi neco bude ? Navecer to testnu, zapnu schvalne nekde pri stani na volnobeh vse co lze: vyhrivani skel, sedacek, vetrak, "nocni svetla", mlhy, lampicky, varovne blinkry, i ty dvere otevru, okna + sedadlo nahoru dolu, zpatecku zaradim..... No nebudu to jmenovat vsechno :-)
Pred sebou si necham prozretelne misto pro odtahovkou.
Kdo se prida, at je zitra statisticky soubor alespon
nejednicovy?
Jinak dalsi vyjeta nadrz(Shell Rakousko + WIF): PP 5,6 l/100, prum. 74 km/h --> pocetne 5,86 l/100. To by na 2,2 v kombiku slo, ty uzsi pneu delaji hodne, uz se to blizi ke 407 SW, ta si taky sedla nekdy v 50 t. -
Dong1 02.11.09 20:08
« Re: Odtahovka - turbo kaput....
Dim: Ale do cervena je na strane turbiny pohonu, ne na strane turbiny kompresoru. Ale je fakt, ze je tam asi vetsi prenos tepla nez u turbokompresoru pohanenem elektromotorem :-)
Ale zase na druhou stranu se konstrukteri kompresoru budou snazit teplotu na vystupu zbytecne nezvysovat. -
cja 02.11.09 15:52
« Re: Convers+ (nebo minus?)
DIM: aux heater? pokud ano tak je to předehřev, aby to začalo dříve topit, musíš to zaškrtnout v menu? Jak to funguje? Manuál na dvě věci to vysvětlí - ten manuál je jedná velká parodie překladatele, který o autě neví nic. Začíná mě to auto štvát tím jak si dělá co chce a ne to co chci já, ještě by mohlo začít točit volantem a vzdám to. Takže jdu dobít baterii a doufat, že se odpojení žroutů elektické enrgie nebude opakovat, to nezávislé topení jim asi vrátím 8-s >:D

najednou mě během 10 minut předjíždějí 2 auta. Zdá se mi to divné a najednou koukám, že do kopce nejedu víc než 120. Auto bylo v nouzáku, žádná kontrolka, podle zvuku jsem nic nepoznal. Jenom to nejelo. Pak jsem restartoval na benzince a v pohodě dalších 300 km už zase naplno...
Máte někdo podobné zkušenosti???