FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 06.11.09  10:29

« Re: Test 2, neplanovany

Kutile , a jak to poznám ??? :-)

Mám vytáhnout nějakou žárovku a počkat , jestli se objeví hláška ??

Funguje zatím všechno jak má, když jsem přehodil kola na plechy a tím jsem čidla na monitorování tlaku v pneumatikách schoval do garáže s letními elektrony tak jsem čekal, že to bude řvát, že jedu po prázdných kolech a že mě to zapne nouzový režim, klimu na -35 stupňů a tak donutí vystoupit ven, ať si to jdu zkontrolovat :-) Ale ono to po čase jen napsalo, že nemá detecovány ty snímače, a jezdí to dál !! Že by to nedělali vývojáři od Fordu ??

• « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 06.11.09  10:27

DIM: To si piš ! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 06.11.09  10:17

DIM: Mě by zajímalo zda funguje centrální sběrnice? Podle servisu Ford je to dost divočina a funkčnost není 100%. Vím, že třeba u Volva to byl dost průšvih, ale tam to mají na optice.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 06.11.09  09:34

KE : Dojmy ?? Tak vyjmenovávát všechna pozitiva by bylo nošení dříví do nádrže a negativa beztak nikoho nezajímají a navíc WINDIESEL mě zase nařkne z hysterie :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.11.09  12:51

DIM: koupeno u nás, samozřejmě, nez. topení za příplatek - já ho dostal jako mimo jiné formu slevy, jinak 29t
    televize mi taky funguje, ale odpojilo mi to Denso, jinak s Convers+- zatím žádný problém
    dnes v servisu na to topení koukali, šli jsme podle manuálu, a prostě si to funguje jinak než by mělo, takže jsem objednán na příští středu a budou to trápit, FMC zatím žádná odpověď, asi mají moc reklamací, tak nestíhají >:D
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 05.11.09  12:31

« Re: Xenony D2S

pava1: Koukal jsem na aukro a tohle [odkaz] vychází levněji. Bohužel asi náhradní díly Škoda nerozlišují PHILIPS od GE, OSRAM apod. Ale vždy se jedná o značkovou výbojku a ne nějaký šunt. Kdysi jsem D2S PHILIPS kupoval od někoho za 260,-Kč/kus, ale to asi nebylo úplně čistý. Skladníci pořád něco ze skladů kradou.

Na Aukru bych se bál stavu zboží a nemůžeš reklamovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.09  10:59

DIM: nove dojmy? Jede? Zere? Najeto?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 05.11.09  09:34

Tak mě zatím televize funguje !! jen jednou mi to při startu nedetecovalo klíč, ale druhé stisknutí už šlo. Údajně je to poměrně často.....Věřím, že různé elmag pole to může ovlivnit.

Na těch elektických tratích měly problémy pendolina, ne ? :-) A taky se to vychytalo.

To nezávislé topení bylo jen za příplatek, pokud ovšem nebylo v nějaké akci. Je to koupeno u nás ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.09  08:16

Ano ma, to me nenapadlo..... Takze prepeti... :-) Elmg. pole.......

Nepisou vlastne nekde: s autem pokud mozno nejezdit? Me se libi ten motor 2,2. Kdyby mi ho dnes nabidli v novem(starem dobrem jednoduchem neznicitelnem) Peugeotu 405 bez tech vsech moznych nemoznych ficur, tak nevaham ani chvili......

Ale jo no, jsou horsi veci na svete,
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.11.09  07:14

ke: to bylo za trest, že jsi ho včera trápil,
    holt problematická elektronika nás bude bavit při cestách, možná kdyby nějaký řádek v menu občas přibyl, tak by to tolik nevadilo

ještě se zeptám měl ten přejezd el. vedení? pokud ano , tak to buou vysvětlovat elmag polem - tohle mi dělalo Mondeo z 95, tam to rozhazovalo plovoucí kód zámků
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 05.11.09  07:13

opět duplicita
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.11.09  07:04

« Test 2, neplanovany

Convers minus: vcera vypadly po delsi dobe 2 radky, radio zustalo inverzni, manualni ovladani fungovalo. Telefon zmizel uplne, ale zustal funkcni........ Co tuhle televizi proste zakryt penezenkou?

Ze to vypadlo na zeleznicnim prejezdu(nahoda?) se mi sem snad ani psat nechce...... Restart ok.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.11.09  19:15

« Re: Topení v autě

dudo321: je to inverzní a nedá se k tomu dostat, co lze za jízdy ovládat je aux heater,
    to podle země mě nedošlo, takže tam mám aux heater a nikoliv neovladatelnou automatiku PTC, ale je zajímavé, že by to mělo být podle země a DIM(zakladatel fora)tam má podle toho co psal TPC, takže v tomto je další problém Forda

ještě mě napadá, že to že to je inverzní, tak je možná dáno slabou baterií???, ale v případě navigace, tak tu to odpojilo zcela

začínám mít pocit, že bude problém v alternátoru nebo v baterii, protože 4 cykly samozřejmě s jízdami mezi tím, při 0°C, a po cca 1300 km, by asi normální baterie musela zvládnout
    Dík za nakopnutí snad správným směrem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.11.09  17:47

Výměna výbojky u staršího Mondea je otázkou několika minut. Nic se programovat ani seřizovat nemusí. Výbojka je bajonetovým uzávěrem upevněna v parabole podobně jako halogenová žárovka. Světla se seřizují v klidovém stavu stejným způsobem a za stejných podmínek jako klasické světlomety. Už jsem taky výbojky měnil a nakupoval jsem zde:[odkaz] Do vyhledávače stačí zadat výbojka.Měl jsem štěstí a originální Philipsky jsem koupil za cenu stejnou jako lepší halogenky.
  • « 00 Reagovat !

foto dudo321

dudo321 04.11.09  17:22

park heater (1) je priplatkove vybavenie.
    (2) a (3) je standard pri diesloch. Mozes mat bud (2)alebo (3) - pisu zavisle od krajiny. Nie spolu. (2) sa neda vypnut (3) sa da vypnut

Anglani pisu ze Park heater mozes pouzivat aj za jazdy. "You can
    also use it while the vehicle is in motion to help the vehicle heater warm up the interior more quickly." Skusal si park heater zapnut po nastartovani? "Park Heater: Active now"

• « 00 Reagovat !

foto cja

cja 04.11.09  16:44

dudo 321: dík za reakci, toto tam mám taky, o slabé baterii nic nepíší,píší jak se vyhnout vybití - to zmiňuješ též

podle všeho mám aux heater, park heater, ale z manuálu mám pocit, že spojili několik věcí dohromady a zmotali to tak, že není jasné jak co funguje a kdy (to PTC já třeba nikde v menu auta nevidím).

Píší v manuálu , že nezávislé topení lze pro rychlejší ohřev používat i za jízdy, mě se při startu motoru tento PARK HEATER okamžitě odpojuje, jedině, že by ihned nastupoval AUX HEATER a já se dám asi na věštění z Fordí koule, protože jestli je to takto myšleno a od nich popsáno, tak jak to tady mám, tak to je opravdu geniální. Myslím, že na servisu budu žádat manuál na nezávislé topení a donutím je k pořádnému vysvětlení, jsem zvědav jak se s tím poperou oni, půjdeme krok po kroku dle manuálu a uvidíme, kam dojdou.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 04.11.09  16:10

kutile, čti sz a vysvětli mi ty zacvakávací svorky ;-) Ještě jsem se k tomu nedostal, v tomhle počasí je lepší doma.
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 04.11.09  16:04

V manuálu jsem se toho moc o topení v autě nedočetl, navíc nemám v menu položku aux heater, ale našel jsem dvě pojistky v motorovém prostoru, jedna je osazená, druhá ne, ale je v ní proud, tak teda vůbec nevím, co v autě mám nebo nemám:-)
    Ale co mě dnes překvapilo, po necelých čtyřech km jsem zapl topení a ono to fakt dobře topilo, že jsem po chvíli vypínal, teploměr ukazoval nějakých 60stupňů. Focus topil podstatně později. Možná by stálo za to vytáhnout tu pojistku a na stejné trati to zkusit znova s chladným motorem, jestli teda by byl nějaký rozdíl. Žádný ovladač k tomu elektrickému topení auto nemá.... :-O
  • « 00 Reagovat !

foto dudo321

dudo321 04.11.09  15:51

Mam navod v anglictine a z neho som pochopil ze mozes mat tri druhy zahrievania: (1) park heater - nezavisle vyhrievanie ktore si mozes naprogramovat aby ti zohrialo auto ked stoji pre domom. (2) diesel aux heater (PTC electrical heater) zohrieva motor a interier ked motor bezi - zapina a vypina sa automaticky a (3) Fuel operated heater zohrieva motor a interier ked motor bezi - zapina a vypina sa automaticky. Toto zariadenie sa da vypnut (deaktivovat) v systeme "Aux. Heater on"

Ak mas (1) tak k nemu pisu ze pracuje iba ak je vonkajsia teplota menej ako 15C a NEPRACUJE ak je slaba bateria. Dalej pisu ze mozes mat iba jeden vyhrievaci cyklus potom musis nastartovat a jazdit s autom minimalne dobu vyhrievacieho cyklu...V nadrzi musis mat aspon 7.5l.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.11.09  14:47

To s tebou souhlasím, zvláště pokud je vše nové a díky tomu v podstatě nepoužitelné, měl by to být důvod se hlásit o nápravu. Jen jestli se dovoláš :-) Pokud se ale budeš odvolávat na návod, tak by jsi uspět mohl. Otázkou ale je, co vlastně můžeš získat, řešení to asi nemá. Snad jen překontrolovat dobíjecí proces.....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…