FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 18.05.12  11:21

« Re: 1.8 TDCi

1,8TDCI má 85kw a ten ve focusu od spodu nejede vůbec. Nevím jak v mondeu 92kw, tam možná bude lepší, záleží na převodovce, ale s tím focusem hrůza děs.
    Kutile jak jsi dopadl s tou pojišťovnou?
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 16.05.12  21:49

Jo jo 1,6TDCi bylo 66kW a 80kW. Ten 66kW odspodu moc netaha, musi se honit od 1800 ot. vys, jinak to moc nejede. 80kW pry zase uz jo (asi dusledek turba s naklapecima lopatkama, to 66kW verze nema)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 16.05.12  15:04

Starý 1,6 TDCi 16v neměl 85 kW, to má ten nový 8ventilový (Ford), v PSA to má 82 kW. 85 kW měl o generaci starší 1,8 TDCi, který měl potom až 92 kW.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.05.12  14:49

Ferdinand Este: Máš na mysli asi starý 1.6TDCI co měl 85kW. Kolegyně ho má ve Focusu (nějaká výprodejová akce) a jezdil jsme s ním v C-MAXu a hodně příjemné. Má lepší chování pod 2000ot jak 1.6TDCI 80kW.
  • « 00 Reagovat !

foto Ferdinand-Este

Ferdinand Este 12.05.12  00:40

Ve Focusech je 1,8 TDCi údajně nejspolehlivější motor (ve srovnání s 1,6 a 2,0 TDCi)
  • « 00 Reagovat !

foto Ferdinand-Este

Ferdinand Este 12.05.12  00:36

« Re: Pulsuje volnoběh

To je pohon posilovače řízení. Myslím, že je to popsané i v manuálu (určitě to bylo popsané u benzínové 1,8) ... že to není závada, ale přirozené chování. I když auto jede na volnoběh, musí motor v posilovači udržovat tlak kapaliny. Když se auto zastaví, je bezpečné nechat tlak klesnout.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.05.12  09:05

o 1,8TDCi docela uvažuju, možná do toho půjdu příští rok.
    2,0TDCi oslaví v prosinci 10. narozeniny, najeto má zatím 206tkm, nevím jak dlouho ještě vydrží, větší oprava převyšuje zůstatkovou hodnotu.... 92kW mi bude stačit, hlavně sehnat něco dobře ojetého, v kombíku, kolem 3 let, kolem 100tkm tak, aby při mém nájezdu do 20tkm ročně zase auto cca. 7-8 let sloužilo. Dostavěl jsem domek tak si moc vyskakovat nemůžu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.05.12  18:03

Nazdárek, neslyšel jsem nic, co by naznačovalo že je tady nějaký problém. Kombinace 1,8 TDCi a SVDO je ok. To pocuknutí by mohlo jít na vrub EGR nebo ještě něčeho dalšího.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 10.05.12  14:20

« 1.8 TDCi

Wine+další, jak je to se spolehlivostí 1.8TDCi 92kW z Mondea? Kdysi jsi mi psal, že piezo Siemens + motor LYNX jsou spolehlivá kombinace. Platí to stále i po třech letech? Moje má 75tis a sem tam si pocukne, jinak OK.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.05.12  11:30

U dvoulitru reagoval volnoběh poctivě na kadé sepnutí kompresoru klimatizace, na každé přibrždění... Hlavně na tu klimatizaci. Když se sepne spojka kompresoru nebo zvýší jeho zatížení, musí motor zvednou otáčky (pokud to neudělá, otáčky spadnou - jsou různé strategie). V každém případě nejsou volnoběžné otáčky nikdy v úplném klidu.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.05.12  23:23

volnoběh mi pulzuje pořád, ale pouze když je auto v pohybu.... když stojím na místě tak jsou otáčky kolem 800 jak přibité, ale jen pustím auto třeba z kopce, tak začnou plavat.... neřeším to, je to 50tkm. před repasí trysek u Walicy v Bohumíně a 50tkm po repasi prakticky pořád stejné.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.05.12  18:38

Já VWím jen to co se mi stalo... >:D Ale ústy klasika, VWím že neVWím prakticky nic.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.05.12  18:33

Já jsem zažil vadný dvouhmoťák ve Frankfurtu v taxiku VW Caddy - a hlavně to sebou vždycky trhlo.
    Teď Ti prostě řídící jednotka na něco reaguje - chtělo by to vidět dynamické hodnoty. Problém bys měl, kdybys na to dupnul a šlo Ti to do nouzáku. A po vypnutí a zapnutí klíčku by to zase jelo.
    Zkus nalít nějakou dávku aditiva - třeba dvojnásobnou. DELŠÍ TRASY JSOU PRO DIESEL OK. Jen si dej pozor na hadici od turba - odchází mezi 100 a 200 000 km (u mě ve 120 000 km) - preventivně měň. Přesně ve 100 000 a 200 000 mi odešel řemen k alternátoru - tady jsi v poho, pokud jsi měnil ve 100 000 km.
    Koukej při razantnější akceleraci do zpětného bočního zrcadla, jesti nějak hodně nekouříš - zrcátkou funguje jako polarizátor světla - a tudíž jako opacimetr/kouřoměr. Zvlášť v noci je to dobře vidět - právě v noci je to dobře vidět. Tehdy by byl problém s EGR.
    Nis z výše uvedeného Tě nezastaví - jedině by musely být trysky v takovém stavu, že by propálily píst. A to se mi nezdá....
  • 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.05.12  17:37

« Servo

Trochu z jiného soudku : kolegovi na Focusu začalo strašně rachotit servo, myslím, že i trochu teče na řemenici.....je to zlý ?? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 04.05.12  15:15

Díky, DIMe, tak snad na tu bráchovu svatbu dojedu. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.05.12  13:40

Mně se píše mně , a ne mě.....stárnu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 04.05.12  13:39

Mě ten motor občas kolísal už od novoty, a to velmi .Myslím, že s tím můžeš klidně jezdit . Dvouhmoťák spíše než bouchá tak kovově klepne - podle mě si toho nemusíš ani všimnout. Ale WIN WÍ WÍC :-)
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 04.05.12  10:59

Projíždím, často v nějakou pitomou hodinu. Teď ale bohužel jedu jen do Rakouska. Myslíš, že by to počkalo do příští cesty bez velkého rizika? Pojedu někdy v červenci, čas bych si na to možná udělal, každopádně díky moc za nabídku. Bouchání zatím myslím žádné.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 04.05.12  09:36

Nazdárek ...... a do Prahy jezdíš? Tam bych Tě doporučil na diagnostiku do servisu Velendorf, je to v Říčanech kousek před Prahou. Bych se tam mohl vyskytnout a koukli bychom na to spolu.
    Dvouhmoťák se projevuje bouchnutím při přeřazení. EGR by mohl způsobit kolísání - přiškrcováním vzduchu.
    Dej vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto impaler

impaler 04.05.12  08:46

Ahoj Petře,

budu to lovit z hlavy, přesné číslo typu motoru nevím. TDCi 2.0 96 kW, výroba 11/2004, před faceliftem 2005, 6-st. manuál. Pokud se nepletu, psal jsi tehdy, že to je ještě Ford Puma?

Jinak já teď jezdím buď skoro vůbec (jednou za týden nakoupit), nebo po Evropě po dálnici. Včera jsem to zaznamenal cestou do práce, zpátky trochu taky, i když v menším rozsahu spíš normálních 750-800 až 900. Dnes ráno skoro nic, ručička se hýbe, ale řekl bych 750-800 a víc nic, kdybych se na to nezaměřil, asi bych to ani nepoznal.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…