FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  15:32

« Re: Inovovaný 2,2 TDCi (HDi) 140 kW

WINDIESEL ale píše , že hliníkovou hlavu má mít ten nový model !!! :-) To aby se v tom sám Henry vyznal. JAKOU MÁM HLAVU ????? :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  15:26

Dime, tu tam mas uz ted ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  15:20

Jo..... a hliníkovou hlavu .
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  15:18

Turbo? >:D
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  15:14

Kdybych to věděl, tak bych si koupil ještě jedno !!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  14:58

Dime, Dime. A kdyby jsi to vedel? ;-)

Ten hlinik v te nove si nechaji ale zaplatit. Tak snad Ford v ramci uspor neubere zase turbo, to uz by byla atmosfera >:D >:D Ale nesmrtelna.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  14:52

WINDIESEL : Ten motor Euro IV ( současný 2,2 TDCi) je něco úplně jiného, než ten předchozí ?? Já bláhový jsem měl za to, že je to jenom vylepšená stará 2,2 se vstřiky BOSCH....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.11.09  14:34

ke: hlavně vedoucím vývoje je PSA, takže rozhoduje o použití a využití. Takže o něco lepší motor jde do PSA.
    Stejný princip platí u Jaguáru (býval ve skupině PAG - Ford) (3,0 V6) - dohoda je taková že PSA mají 3,0 HDI s podstatně horšími parametry.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  14:23

« Re: New 2,2 Tdci

.. a mne ten motor od PSA :-)

Biturbo: kdyz jsem loni resil auto, mel jsem na vikend pujcenou 407 biturbo, dole cca stejne, ale nohore to tahlo dele a ochotneji se to vytacelo. Cenu udelali(rijen 2008) hluboko od 700 t., jenze pak prisla nabidka Mondea z Rakouska(kde si na rozdil od CZ Fordu tou dobou jiz lecos uvedomovali) za cenu lepsi Oktavky a bylo. Sebevrazedny(podle mne) protiutok od Peugetu nasledoval jiz ale po slozeni zalohy v A. Takze dnes nejake to turbo sem, turbo tam. Nastala doba, kdy prodejci radi prodaji i za tu carku. Ale uplne prvni auto u prodejce s inovovanym motorem take mit nemusim, jak jiz podotkl DIM. :-)

DIM: jake mas v 2009 teda radio Sony? Co teda vsechno "umi"?
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  13:56

Tak právě to, že to už vlastně není Mondeo, mě přesvědčilo k jeho koupi !!!!!!!! :-)
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.11.09  13:49

DIM: Tak to fakt nechápu. To nedělají u Forda věci systematicky? Mondeo MKII zhasínají světla při startování. Mondeo MKIV taky zhasínají světla při startování. Ale Mondeo MKIII světla při startování nezhasíná. 8-s

Já teda při přechodu z MKII na MKIII zjistil, že u MKIII vypustili dost dobrých věcí z MKII. A MKIV mě neoslovilo vůbec. To už není Mondeo. Ono vlastně poslední americký Ford Mondeo bylo MKII. Už MKIII bylo hodně něměcké a hlavně okopírované z VW (prý přetáhli konstruktéry a designéry). Z nových Fordů se mi líbí S-MAX a bral bych Maverick s TDCI.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  13:44

....jo a ještě nějaká optimalizace levé strany a pravé strany zvlášť ( a nebo all ).
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  13:42

A ještě k tomu rádiu : výšky a hloubky mohu ovlivňovat a to velmi výrazně ! Basy na rádiu mám někde na střední hodnotě ( na nule ) Když dám max ( +6 ) tak už je to moc. Výšky mám na max, víceméně, to je pravda. Potom tam mám ještě potlačení středních frekvencí ( taky na nule ), a taky předprogramovaný equalizér se třemi nebo čtyřmi režimy ( vtipně schovaný pod tlačítkem DISP nebo něco takového ). Já si fakt nemohu stěžovat......
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 09.11.09  13:42

Máte někdo zkušenost s biturbo? Je to znát ve vyšších otáčkách nebo i v nižších.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 09.11.09  13:27

....a jak bude zatěžovat peněženku ?? :-)

Myslím, že Ford se snaží udržet ceny nízko. Míň turb ( pěkný tvar slova turbo ! ), menší cena.

Tak já počkám, až to přijde na trh, až se to odladí, až na to začnou akce.....no a to už budu mít zase tak tříletou ojetinu !!
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 09.11.09  12:50

ke: to já rád zkouším jiná auta(306,307 v rodině máme), ale u Forda mě tak nějak drží jisté věci, chtěl jsem Subaru, ale servis daleko, řešení logistiky servisování/opravování auta jsem již nechtěl řešit
    Nejsem toho názoru, že Ford je něco echt, ale zvykl jsem si. Navíc ,a přiznám to, využívám přátelství s majitelem salonu a cenová politika Fordu je velmi agresivní. A navíc zjišťuji, že problémy řeší všichni, jen záleží na tom , jak k nim kdo přistupuje. I když uznávám, že tvých 150t s 407 bych chtěl taky zažít. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  12:44

Tak to bude hrabat jeste vic. A pokud zustanou soucasne vykonove bonusy vyrobcu zachovany, tak bude mit na brzde 150 kW a mozna i tech 500 Nm padne....

Stejne dodnes nevim, co Fordu na biturbu od PSA vadilo a soucasny 2,2 osadil jednim velkym. Dve turba, dva potencialni problemy?
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.11.09  12:32

« Inovovaný 2,2 TDCi (HDi) 140 kW

Kutil: DIM: nový motor 2,2HDi/TDCi Euro 5, biturbo, tentokrát z hliníkové slitiny s výkonem okolo 140kW (původní motor měl litinový blok a zbytečně zatěžoval přední napravu) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 09.11.09  12:30

DIM: nový motor 2,2HDi/TDCi Euro 5, biturbo, tentokrát z hliníkové slitiny s výkonem okolo 140kW (původní motor měl litinový blok a zbytečně zatěžoval přední napravu) :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.09  11:30

Cja: vyzkouset 407 jsem myslel pro porovnani, pro prehled, neexistuje jen modry oval.

Radky mi vypadavaji vzdy behem jizdy, predpokladam ze je v tu chvili baterie +-nabita, prepnuti svetel, prejezd.... Auto garazovane v lehce temperovane garazi. Takze to bude asi trochu zahada.

Na mem radiu(stereoradio/CD Sony, RDS, EON, PTY, MP3, Keycode, DSP, zasuvka pro ext. prehravac, 8x hifi? repro, ovladani na volantu, bluetooth. CD changer a USB NE !) krome "vysek/hloubek" v nepatrnem rozsahu neslo a nejde seridit nic jineho, ted (jine repro) basuje na max. az moc, takze urcity, ale jiz ok kompromis. Radio mas rozhodne lepsi na serizovani, vystup. vykon tezko porovnat, montovane tovarni repro bude nejspis stejne - slaby clanek retezu.

Auta: filtry pravidelne menim a naftu v CZ beru jen sporadicky.

DIM: zbyly mi 6x predni reproduktory, kabelaz byla ok.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…