FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 12.11.09 14:18
« Re: Chip a spojka + Nm
DIM: Buď koukáš mě přes rameno nebo do mapy a nebo jsi tady byl?Jo, jo to jsou ty správné destinace...
Laguny s olejem neznám - to byla narážka na zničené životní prostředí Ostravska.I když to by byly spíš šachty od uhlí než naleziště ropy :-) jedině že by to byla Laguna od automobilky s kosočtvercem ;-) -
cja 12.11.09 10:59
DIM: samozřejmě v servise FORD :-) , nabíječka dobíjí pomalu proto, že tam jde malý proud , ale o to kvalitněji to pak bude nabité - uvidíme co s tí mzase nezávislé topení a nízké teploty udělají
Kus krouťáku, pokud si s ním nevíš rady, od tebe koupím - udéláme byznyz. >:D >:D
A s tím , že si dáš záležet, ... víš jak to je - když na tom záleží, tak to nejde, když na tom nezáleží, tak se to vždy povede - asi moc snahy a našeho zkoumání škodí. -
DIM 12.11.09 10:53
Ve kterém servisu to máš ?? Není dva dny pro nabíjení baterie nějak podezřele příliš ??
Já jsem o automatu vůbec neuvažoval, takže jsem se ani nedíval nato, že 2,2 v automatu není. Tak alespoň mě to nemusí mrzet, dal bych přednost 2,2 , kterou mám.
S tou plynulostí rozjezdů to sice pořád není úplně ideální, ale přistihl jsem se , že když se na to nesoustředím, tak je to všechno o.k. A v momentě, kdy si říkám : teď si dám záležet, tak sám se sebou jsem spokojený málokdy. Prostě mezi jedna dvě udělám zhoupnutí .......Ten krouťák je proti mně :-) -
cja 12.11.09 10:10
DIM: žel Dime, to není až tak pravda, auto stálo venku asihodinu, když jsem jel na oběd a né klíč , ale cihla z Ytongu udělala své, malé cikorky nikdo nepotrestá, Policie věc odložila a já po konzultaci se servisem to nechal za 3t celé rozleštit a týden na to mě nedal ženská přednost, takže se stejně lakovalo.
Takže závidí se i Fordy ... a navíc vzpomeň na Krkovičku
A 2,2 se s automatem nedělá, proto mám 2,0TDCi , bohužel, kdyby ji dělali byla by to pohádka, jenže i ve Fordu jsou tlaky jako v koncernu a holt některá auta by se neprodávala. I když teď co už nevlastní JAG, nevím jak Volvo ... tak by to uvolnit mohli, ale to bychom možná chtěli moc.
Jinak dle servisu, auto ještě nemám, totálně vybitá baterie, dobíjení funguje, hláška ze systému žádná... takže budeme zkoušet.Baterie je na nabíječce již druhý den, což mi není jasné , kde došlo k takovému poklesu.
Baterie je tam nejsilnější co se do Mondeí dává, jestli byla starší a špatná, to se ukáže. Ještě počkám na vyjádřeníé FMC. -
DIM 12.11.09 09:33
Krádež a závist vyrytá klíčem do dveří je v našich podmínkách pro mě jeden z velmi rozhodujících faktorů. Mondeo je ještě v pohodě a sousedům nerudnou oči :-) Snad... A taky auto, co je dokonalé a nemá žádné problémy, o kterých se mohu tady s dlouholetými kamarády podělit, to je nuda, ne ?? .-) -
WinDiesel 12.11.09 08:36
pepe.krakora: já o tom vím. To máš jednoduché, Mercedes chce být inovátorem a v tomto případě na sebe vzal riziko použití zcela nového typu piezovstřikovačů - úplně odlišných od všeho co bylo před tím. Všechny novinky se zkoušejí v laboratoři a je rozdíl to pustit do série. Tehdy se může projevit nějaká zrada, na kterou se nemohlo v laboratorních podmínkách přijít. Ten problém je myslím vyřešen. S naftou to nemá nic společného. A co se týče Fordu, ten bude jezdit s jiným druhem vstřikovačů, zcela bezporuchovým, který používá PSA ve svých motorech přes 3 roky. -
cja 12.11.09 08:34
WIN: 2,0TDCI od PSA mám a i s tím automatem,
na GLK jsem nepomyslel, MB mě nijak neoslovil a ani bych takhle krvácet nechtěl, i když při pohledu do akčního ceníku 2010, bohužel bez výbavy(a to je u MB velmi složité a nákladné) to není tak strašné, za Mondo podobné splátky i akontace - :-) - nemáš obavu z krádeží?, proto jsi nechtěl nové Mondeo, a u tohohle bych tu obavu měl -
pepe krakora 12.11.09 07:19
Ahoj. Nebyl bych ohledně toho vstřikování v Mercedesu tak optimistickej. Teď v posledním, nebo předposledním Autotipu psali že Mercedes má problémy s motorama 200 CDI nebo 220 CDI. Už si přesně nepamatuju kterej objem. Sere s jim tam na tom právě vstřikování Delphi. V Německu s německou naftou! Museli dokonce zastavit výrobu aut s těmito motory aby měli náhradní díly pro výměnu. Zkusím ten Autotip najít, oskenovat a pošlu ti to. -
superkutil 11.11.09 23:32
« Re: Chip a spojka
WinDiesel: Tak to je ono! Na předváděčce GLK totiž tvrdili, že je to 2.0 a koukám, že je to 2.2 s výkonem 125kW/3200ot a 400Nm/1400ot. Ten automat mě okouzlil jako tebe. Je to úplně o něčem jiném. Pohoda, plynulé, citlivé, pružné. A ty kolony fakt jen stačí přibržďovat.
štíreček1: Ten powerbox se dělá ve dvou (třech) provedeních. V prvním jen zkresluje údaje do ŘJ (to se pozná v logu) a může dojít k poškození motoru (ŘJ si myslí něco jiného než je skutečnost). V druhém provrdení je to ještě horší. powerbox zkresluje data pro ŘJ a k tomu ještě upravuje signál pro vstřiky. Někdy existuje ještě třetí verze, která jen upravuje signál pro vstřiky. Druhá i třetí verze prodlužují interval vstřiku nebo ho posouvají. Tím vlastně jde do motoru více nafty než si myslí ŘJ. Takže pak ti lítá PP ohledně spotřeby, dojezdu apod.
To že mám větší moment jsem zjistil po tom, když jsem auto vzal na brzdu, protože nejelo. A to že mám na momentové křivce zuby jak hrom, to FMC nezajímalo, ale hned se chlubili, že mi zadarmo přidaly nějaké ty koníky navíc. Ty zuby na momentové křivce byl zřejmě vadný EGR ventil. Ale na to ti "experti" nepřišli. :no:
Jinak jezdím v rozsahu 1500-2200ot, akorát na 6ku víc. A stačí úplně lehká noha. Když to přišlápnu, tak musím v rozsahu 1800-2800ot. Nad i pod nic moc. :-) -
WinDiesel 11.11.09 21:52
cja: Už se nesypou, kdyby se sypaly, tak by je Mercedes nebral. A Mercedes se snaží vrátit ke kvalitě 70tých let... :yes:
Ale věci stárnou, tak se nakonec přece jen vysypou, ale to už může mít auto 450000 najeto a to je myslím zkousnutelný.
Teďka s inovovaným 2litrem PSA-FORD se Delphi vrací do Fordu a tam je poruchovost neskutečně snížena, nikde se nemluví o žádných poruchách. Jako kdyby žádné vstřikování v novějších dieselech ani nebylo. Maj to vymakané. konkurence 4 značek udělal svoje. -
WinDiesel 11.11.09 21:45
cja: Subárko bylo skvělé ale všichni stárneme a lenivíme. GLK jsem testoval a 7kvalt automat spolu s 4x4 je famózní. A protože tento motor jezdí se vstřikováním Delphi, zůstanu přece jen něčemu věrný.
Testoval jsem taky CX7 a Outback - obojí výborné, Outback je v kabině skvělé techno-moderna-digital design palubní desky. A mají 4x4 a Subaru i neuvěřitelnou spotřebu a famozní zvuk motoru, ale sedni si jednou do GLK nebo nového Ečka a pokud o tom z finančního hlediska můžeš alespoň uvažovat, jsi ztracen. Já už kvedlat nechci a popojíždění v zácpách na automat je prostě boží věc, jenom pravou nohou lechtáš brzdu.
Jsem ztracen...