FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.05.12  21:19

« Re: zklamání

Wine, r.v. 2003, to je samo o sobě staršně nevychytaný model...... a k tomu nejistý původ....... a nejistý nájezd........ z mého pohledu jasně nebrat.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 21.05.12  21:00

« Re: zklamání

To ovšem neznamená, že jsou na tom konkurenční auta lépe. Prostě je třebas si dát pozor na vše. Mondeo na druhou stranu, když se dá do pořádku, jezdí prostě skvěle.
  • 00 Reagovat !

foto vronk01

vronk01 21.05.12  17:55

« zklamání

sakra, to jste mě moc nepotěšili 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 21.05.12  15:02

« Re: 1.8 TDCi

Já bych takové auto nekoupil ani náhodou, mám svou zkušenost a znám také zkušenosti jiných. Tam se sype pomalu ale jistě vše.....Nedoporučuji, fakt ne.....
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 20.05.12  09:12

« Re: Mondeo Titanium

Majitel najel 3000 km. To už jsem viděl. Ve Francii to bude míz vymazaný servisní záznam, u nás omlazeno tak o 2 roky a tachometr dolů minimálně o 100000 km, ale ve skutečnosti to jednou stočili Frantíci a podruhé naši, takže reál je někde kolem 270000 km. Což by ale vůbec nevadilo, pokud by se s motorem slušně zacházelo, tranziťáckej motor neskutečně vydrží, to není žádné 2,0 TDI.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 20.05.12  09:08

Nesmysl. Nesmysl poukazovat pouze na vstřikování.
    1 - najeté kilometry je třeba vynásobit 4x až 5x - a v tom je ten problém. 2x je málo. A samozřejmě při tom stáří a nájezdu km tam může být vysypáno úplně všechno.
    Takovéto auto nelze kupovat naslepo. S takovým autem se musí do spřáteleného servisu a všechno prohlédnout, provést diagnostiku - když to prodejce neumožní jít pro auto jinam.
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 20.05.12  08:52

Taky me tam lehce pobavilo petilete Mondeo 2.0 TDCi z Francie s pry najetymi 68 tis. km :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Vakan-1

Vakan_1 20.05.12  08:49

Utíkej pryč od takhle starého ojetého TDCi, nebo jakéhokoli dieselu se vstřikováním tohoto roku výroby. Nebo si připrav dvojnásobek nákupní ceny na opravy. Jo, a uváděné náběhy km vynásob 2x, neuděláš chybu
  • 00 Reagovat !

foto vronk01

vronk01 18.05.12  21:45

« Mondeo Titanium

ahoj, chtěl bych od vás poradit s koupí dvoulitrovýho mondea titanium. máte někdo zkušenost jak jsou na tom tyhle motory + trošku mám strach z těch závad dole pod inzerátem. [odkaz]

chci koupit vůz max. do 250 tisíc. díky za rady
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 18.05.12  11:21

1,8TDCI má 85kw a ten ve focusu od spodu nejede vůbec. Nevím jak v mondeu 92kw, tam možná bude lepší, záleží na převodovce, ale s tím focusem hrůza děs.
    Kutile jak jsi dopadl s tou pojišťovnou?
  • « 00 Reagovat !

foto Dong1

Dong1 16.05.12  21:49

Jo jo 1,6TDCi bylo 66kW a 80kW. Ten 66kW odspodu moc netaha, musi se honit od 1800 ot. vys, jinak to moc nejede. 80kW pry zase uz jo (asi dusledek turba s naklapecima lopatkama, to 66kW verze nema)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 16.05.12  15:04

Starý 1,6 TDCi 16v neměl 85 kW, to má ten nový 8ventilový (Ford), v PSA to má 82 kW. 85 kW měl o generaci starší 1,8 TDCi, který měl potom až 92 kW.
  • « 00 Reagovat !

foto superkutil

superkutil 16.05.12  14:49

Ferdinand Este: Máš na mysli asi starý 1.6TDCI co měl 85kW. Kolegyně ho má ve Focusu (nějaká výprodejová akce) a jezdil jsme s ním v C-MAXu a hodně příjemné. Má lepší chování pod 2000ot jak 1.6TDCI 80kW.
  • « 00 Reagovat !

foto Ferdinand-Este

Ferdinand Este 12.05.12  00:40

Ve Focusech je 1,8 TDCi údajně nejspolehlivější motor (ve srovnání s 1,6 a 2,0 TDCi)
  • « 00 Reagovat !

foto Ferdinand-Este

Ferdinand Este 12.05.12  00:36

« Re: Pulsuje volnoběh

To je pohon posilovače řízení. Myslím, že je to popsané i v manuálu (určitě to bylo popsané u benzínové 1,8) ... že to není závada, ale přirozené chování. I když auto jede na volnoběh, musí motor v posilovači udržovat tlak kapaliny. Když se auto zastaví, je bezpečné nechat tlak klesnout.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 11.05.12  09:05

o 1,8TDCi docela uvažuju, možná do toho půjdu příští rok.
    2,0TDCi oslaví v prosinci 10. narozeniny, najeto má zatím 206tkm, nevím jak dlouho ještě vydrží, větší oprava převyšuje zůstatkovou hodnotu.... 92kW mi bude stačit, hlavně sehnat něco dobře ojetého, v kombíku, kolem 3 let, kolem 100tkm tak, aby při mém nájezdu do 20tkm ročně zase auto cca. 7-8 let sloužilo. Dostavěl jsem domek tak si moc vyskakovat nemůžu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 10.05.12  18:03

Nazdárek, neslyšel jsem nic, co by naznačovalo že je tady nějaký problém. Kombinace 1,8 TDCi a SVDO je ok. To pocuknutí by mohlo jít na vrub EGR nebo ještě něčeho dalšího.
  • « 00 Reagovat !

foto Moik

Moik 10.05.12  14:20

« 1.8 TDCi

Wine+další, jak je to se spolehlivostí 1.8TDCi 92kW z Mondea? Kdysi jsi mi psal, že piezo Siemens + motor LYNX jsou spolehlivá kombinace. Platí to stále i po třech letech? Moje má 75tis a sem tam si pocukne, jinak OK.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 05.05.12  11:30

U dvoulitru reagoval volnoběh poctivě na kadé sepnutí kompresoru klimatizace, na každé přibrždění... Hlavně na tu klimatizaci. Když se sepne spojka kompresoru nebo zvýší jeho zatížení, musí motor zvednou otáčky (pokud to neudělá, otáčky spadnou - jsou různé strategie). V každém případě nejsou volnoběžné otáčky nikdy v úplném klidu.
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 04.05.12  23:23

volnoběh mi pulzuje pořád, ale pouze když je auto v pohybu.... když stojím na místě tak jsou otáčky kolem 800 jak přibité, ale jen pustím auto třeba z kopce, tak začnou plavat.... neřeším to, je to 50tkm. před repasí trysek u Walicy v Bohumíně a 50tkm po repasi prakticky pořád stejné.....
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…