FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
WinDiesel 20.05.12 09:12
« Re: Mondeo Titanium
Majitel najel 3000 km. To už jsem viděl. Ve Francii to bude míz vymazaný servisní záznam, u nás omlazeno tak o 2 roky a tachometr dolů minimálně o 100000 km, ale ve skutečnosti to jednou stočili Frantíci a podruhé naši, takže reál je někde kolem 270000 km. Což by ale vůbec nevadilo, pokud by se s motorem slušně zacházelo, tranziťáckej motor neskutečně vydrží, to není žádné 2,0 TDI. -
WinDiesel 20.05.12 09:08
« Re: Mondeo Titanium
Nesmysl. Nesmysl poukazovat pouze na vstřikování.
1 - najeté kilometry je třeba vynásobit 4x až 5x - a v tom je ten problém. 2x je málo. A samozřejmě při tom stáří a nájezdu km tam může být vysypáno úplně všechno.
Takovéto auto nelze kupovat naslepo. S takovým autem se musí do spřáteleného servisu a všechno prohlédnout, provést diagnostiku - když to prodejce neumožní jít pro auto jinam. -
Ferdinand Este 12.05.12 00:36
« Re: Pulsuje volnoběh
To je pohon posilovače řízení. Myslím, že je to popsané i v manuálu (určitě to bylo popsané u benzínové 1,8) ... že to není závada, ale přirozené chování. I když auto jede na volnoběh, musí motor v posilovači udržovat tlak kapaliny. Když se auto zastaví, je bezpečné nechat tlak klesnout. -
oleowr1 11.05.12 09:05
« Re: 1.8 TDCi
o 1,8TDCi docela uvažuju, možná do toho půjdu příští rok.
2,0TDCi oslaví v prosinci 10. narozeniny, najeto má zatím 206tkm, nevím jak dlouho ještě vydrží, větší oprava převyšuje zůstatkovou hodnotu.... 92kW mi bude stačit, hlavně sehnat něco dobře ojetého, v kombíku, kolem 3 let, kolem 100tkm tak, aby při mém nájezdu do 20tkm ročně zase auto cca. 7-8 let sloužilo. Dostavěl jsem domek tak si moc vyskakovat nemůžu :-) -
WinDiesel 05.05.12 11:30
U dvoulitru reagoval volnoběh poctivě na kadé sepnutí kompresoru klimatizace, na každé přibrždění... Hlavně na tu klimatizaci. Když se sepne spojka kompresoru nebo zvýší jeho zatížení, musí motor zvednou otáčky (pokud to neudělá, otáčky spadnou - jsou různé strategie). V každém případě nejsou volnoběžné otáčky nikdy v úplném klidu. -
oleowr1 04.05.12 23:23
volnoběh mi pulzuje pořád, ale pouze když je auto v pohybu.... když stojím na místě tak jsou otáčky kolem 800 jak přibité, ale jen pustím auto třeba z kopce, tak začnou plavat.... neřeším to, je to 50tkm. před repasí trysek u Walicy v Bohumíně a 50tkm po repasi prakticky pořád stejné.....