FORD MONDEO 2,2 TDCi .

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.09  09:42

« Re: Aktualni 2,2 Tdci (2,2 Hdi monoturbo), combi, 10/2008

Mame v rodine lidi z branze, napr. na malem nejmenovanem aute ma 3 tisice a to jeste musi udelat predprodejni pripravu..... Koncem roku vsichni cekaji, ze snad neco nakoupi jeste firmy, ale po novym roce se bude lamat chleba. V Rakousku to same, zimni kola navic vsude, v jedne ruce nejaky ten seskrtany cenik a v druhe automaticky kalkulacka..... Skoda, ze cyklus obmeny auta nemam prave ted, docela bych se jako potencialni kupec vyradil ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 13.11.09  09:12

Chapu jejich obchodní strategii, ale počítat výdrž některých součástek na 70t km, tak jak se to děje, je nanejvýš alarmující, možná by některým vyhovovala, kdyby celé auto bylo spotřebí jak pneu, brzdy .... Na druhou stranu, když se podívám jak žijí prodejci, a přeji všem ať si vydělají, tak mám trochu smíšené pocity, o potácení se na hladině, zatím nic nevím. Krachla nějaká automobilka v době krize?? Ne , dostává se jim statní podpory, podpora šrotovným etc., myslím, že by se chlapci měli více snažit. V jiných oborech se toto neděje(možná až na zemědělství - nikoliv však české).Pozn - nejsem zemědělec . :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.09  08:48

Na druhou stranu by byli vyrobci sami proti sobe, kdyby delali auta, kde se meni jen olej, filtry, desky, gumy, leje nafta a vydrzely miliony ;-) Zvlast ted, kdy se prodejci podbizi a salony drzi nad vodou servis. Spi asi nektere z nich na hladine ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 13.11.09  08:24

Ke: no ta nafta z AT by měla něco do sebe. VIF dávám nepravidelně, jezdím jen český OMV a Top Q nebo Vervu.Filtry při každé servisní prohlídce +- 18t km. Žádné šetření na servise, naftě ... nikdy nebylo.

A ten předchozí majitel přechozího auta jezdil denně od nás Prahu, a hodně - možná 50% Belgie , Itálie - těch 100t km za 11 měsíců je nálož, po tom jsem si to bral já. Totální změna jízdních režimů a počtu km a stejně vstřiky přišly, takže ... I proto nové auto s PSA motorem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.09  08:01

... jeste me napada z 90 % nafta v Rakousku, na zimu preventivne VIF, pri tankovni v CZ aplikace VIF vzdy. A dusledny servis filtru.

Vstriky me potkaly na stare dobre 405 GRD, mela 400 t. km, stalo to par koruna a vidam ji jeste dnes :yes:
    406 200 t., prodano s puvodnimi
    407 150 t., prodano s puvodnimi

Tak snad Fordka nevyboci z rady ! Stale vlastne PSA motory, tak snad.
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 13.11.09  07:46

ke: tak rozhodně dlouhý štreky jsou pro auto lepší volbou, ale já právě teď jezdil dlouhy štreky, jinak běžně 30 - 150 km trasy + město 30% . Ono bych si , pokud narážíš na to, že benzín by byl lepší volbou pro moje specifika ježdění, moc nepomohl. To courání po městě sice není pro naftu to nejlepší, i když dnes už je to s naftovými motory údajně lepší, ale benzín s turbem, sice nebude žrát toliko baterii, ale EGR,vstřiky... jsou tam taky a navíc spotřeba 14 l. A to že tě nepotkaly vstřiky, buď jenom rád - předchozí auto 2,2TDCI - první majitel je dělal 2x, já koupil najel 40t a dělal jsem je znovu - on jezdil denně 300 a více km a stejně šly vstřiky, 2hm setrvák ..., takže jenom dlouhými jízdami to taky nebude.

Při tom jízdním průměru co píšeš , s tou spotřebou - tak to se mi nikdy nepodařilo, a předchozí 2,2 měla tabulkovou spotřebu v kombinaci jen o 0,1 l/100km vyšší než nový motor, Jinak upřimně závidím lidem co jsou klikaři a nemají s autem problémy.

Nemám první auto a jezdím +- stejné věci, teď už v menších objemech. Ale tohle s bateríí jsem neznal.
    Ty kuny to vypada na Fordí odchov - já mám v garáži čisto od vší nežádoucí čeládky a stálo to 2 dny v servise - před tím na motorovém krytu nic nebylo.

Jinak bzučák - sběr dat po vypnutí motoru, aktivace elekt. zámku volantu a Fordí folklor...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.09  07:02

« Aktualni 2,2 Tdci (2,2 Hdi monoturbo), combi, 10/2008

Vypada to, ze zajizdeni pokracuje, 43000 km, dalsi nadrz 5,72(PP 5,6 l/100 pri 82 km/h). Pridavne nez. topeni nemam, chip nemam, vstriky a turbo puvodni, kuny nechovam, baterku jsem jeste nehledal, kratke streky ne, plyn na podlaze cca 5x denne kratkodobe, vyhrivani sedacky a skel pouzivano standartne a toto rizeno pouze mou vuli, convers cca tyden bez vypadku, neco noveho vrze v kufru - roleta to neni, spojka zatim jeste neklouzla (udajne Volvo, tak snad vydrzi vice nez od PSA), olej nezere (menim si ho po 15 t.), nadrz Darko neznam........ ;-)

Jestli ono tem mojim garazovanym autum treba nesvedci, ze najedou svizne 700 km tydne + vikendy...... Asi bude taky znacny rozdil 100000 km primestsky provoz a 100000 km extravilan, co myslite?
  • « 00 Reagovat !

foto Mirec38

Mirec38 12.11.09  21:50

« Re: Chip a spojka

ja tiez pocujem bzucak. Kolko to trva neviem, ale minimalne minutu.
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 12.11.09  21:23

« Re: Chip a spojka + Nm

cja: všichni správní chlapi jsou z Vysočiny !!! ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 12.11.09  21:22

« Re: Turbo kaput = motor K.O.

DIM: dáš už pokoj s těmi vstřiky? Někdo slyší trávu růst a Ty vždycky slyšíš pokažené vstřiky... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto WinDiesel

WinDiesel 12.11.09  21:20

Jejej, aby to nebylo potkaný... To je mi líto... fakt :no: před Vánoci...
  • « 00 Reagovat !

foto stirecek1

štíreček1 12.11.09  20:47

Jak dlouhé jezdíš trasy? Já s předešlým focusem jsem musel baterii dobíjet každý týden, když byly mrazy. Je fakt, že jsem jezdil velice krátké trasy do práce nebo po městě a baterie měla šest let. Když jsem zapojil diodové světla na denní svícení, tak úspora proudu byla znát a nabíjel jsem jednou za tři čtyři týdny přes zimu, v létě jsem nanebíjel vůbec. Teď jsem zvědavý co na to max, údajně baterie silver calcium má větší výdrž a hlavně vydrží kratší úseky, tak jsem zvědavý. Ale taky se mi nelíbí, že pokud svítí vločka, automaticky se spíná vyhřívání zadního okna i když okno není namrzlé. Takže když pípne vločka vypínám vyhřívání ručně. Taky má údajně elektrické topení někde v motoru, auto fouká vlažný vzduch po 1,5km a plně topí po 2,5km. Z manuálu jsem toho moc nevyčetl, je to prostě automatika... :-O Bacha na kuny, taky jim chutnají hadičky od brzd >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.11.09  18:56

Tak mi v servise vrátili auto, nabitá baterie, nic se neprojevilo.
    Vše funguje jak má, akorát to, že to odpojí zbytné spotřebiče je dáno chytrou elektronikou, která toto vyhodnotí a odpojí, pokud nazná že je málo šťávy v baterii. Navíc se na krytu motoru objevili stopy od "asi hlodavců", což z mé garáže není a musel jsem ještě koupit "parfém" proti škůdcům, aby mi ještě nějaká kuna nepřekousala hadice a vedení. Myslím , že to auto budu muset poslat na nějaké masáže a rehabilitace, protože mám pocit , že pokud ho nebudu hýčkat , tak mě bude pravidelně posílat do servisu. No nic - tam Fordem, zpátky taky Fordem, ale bez příplatkové výbavy. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto cja

cja 12.11.09  18:27

DIM: no ono po tom co to vrátili panu hraběti, tak z toho vznikl rybník od slova ryba a mnoho aktivit se utlumilo, jinak kola, lezení, lodě, surfy - stále to funguje
    vidíš to budeme mít určitě společné známe, protože z loděnice pár lidí znám
    kdyby jsi měl cestu dej vědět, nějakej kurz i bez kurzistek by se dal udělat >:-[] Třeba kurz ovládání Mondea ;-) Ono když Dářko zamrzne a jsou mrazy nějakou dobu, lze i rally na ledě, naštěstí rybník není moc hluboky, tak když je slabší led , tak to auto na jaře vyloví >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.09  16:18

« 300.000 km - vstřiky původní

Jen pro zajímavost, že WinDiesel není sám tak v odkazu nějaký wofam píše, že na Mondeu TDCi, které má od nova právě překročil 300 tkm s původními vstřiky. Tady: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 12.11.09  16:00

DIM: díky za celkem dobrý nápad, ten olej by to mohl být, v olejové vaně zůstal pouhý 1 litr z 5,5l!!!!!, zbytek nasál motor přes sání a turbo a těžko spálil 4l oleje během pár minut, takže v kompresním prostoru opravdu může olej být. Ukáže se to zítra, než začnou sundávat hlavu vyndají žhaviče a zkusí motorem otočit.
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.11.09  15:32

Taky tam mohla natéct voda nebo olej, což by ukazovalo na to zvyšování otáček...........a na nějakou prasklinu ve válci...
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.11.09  15:25

Hmh. Oleowr1, to není moc pěkné čtení. Skoro mám pocit, že oprava bude stát více než je hodnota toho auta. Moc se mi nechce věřit, že by tam vletěly kousky lopatek tak hluboko a to právě v okamžiku, kdy jsi zastavil motor, tedy při posledním zdvihu...... Říkal jsi, že motor začal zvyšovat samovolně otáčky ? Nemohlo dojít k zaplnění válce naftou po vypnutí ? Že by tam nakapalo nějaké palivo z natlakovaného systému přes netěsný vstřik nebo tak něco.......V každém případě jestli jsi to startoval a ono to nešlo protočit..............
  • « 00 Reagovat !

foto DIM

DIM 12.11.09  15:15

Surfy, kola , lezení, lodě. Na loděnici. Mívali jsme vedle Nového Rybníka stanové " městečko " a v loděnici přístav. Ale to už je taaaaak dávno ! To ještě pamatuju tu výletní hospodu , ce je dnes ten popel :-)
  • 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 12.11.09  15:01

« Turbo kaput = motor K.O.

Přesně před 14 dny mi zkolabovalo turbo, dneska jsem měl jít ke kámošovi pro auto, staré turbo mělo vyšlehané lopatky, nechal jsem koupit nové (repasované jsem zamítl).

Nové turbo je promazané a namontované, zkontrolované hadice, vyměněný olej a všechny filtry. Motor se ale nepodařilo protočit, nejdříve myslel, že startér nebo baterka, ale bohužel část lopatek se asi dostala do sání a vlítla pravděpodobně pod sací ventil, možná do spalovacího prostoru jednoho nebo i více válců. Já jsem motor ještě normálně vypnul klíčkem, na klice to asi není, motorem jde pootočit o půl otáčky tam a zpátky. Půjde dolů hlava a uvidí se co s tím .... prostě vánoční dárek jak sviňa. :no: :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…