superkutil 17.11.09 16:03
« Re: Drnčení závěsu pásu
WinDiesel: Dej vědět, jaké je GLK. Dnes mě zase zradilo Mondeo, pro změnu přestalo fungovat ovládání okna u spolujezdce a obou zadních oken. U řidiče fungovalo. Po ujetí cca 60km a otevření dveří zase začalo fungovat. Ale kdy to zase selže? Jak je něco nespolehlivé, je to na prd. -
WinDiesel 16.11.09 17:09
« Re: Drnčení závěsu pásu
Kuti: Mě náhodou drnčí volič k autorádiu vlevo pod volantem. Mé Mondeo 2,0 TDCi bylo mé první zcela nedrnčící vozidlo a kufr jde také zavírat i když stojí nakřivo. Něco je s tím Tvým autem špatně a nebude to jen řidič...
Jinak jsem neodolal a GLK je již objednáno... Doufám že nebudu z diskuzí zde vykopnut a zatracen. -
DIM 16.11.09 13:52
Najel jsem 170 tisíc ve 2,2 a před tím asi 80 tis v 2,0. Teď
2 300 km v nejnovější 2,2. Všechno Combi. Nejel jsem nikdy v C5, ale tuším, že je to měkké, viděl jsem Luis de Funese. Nevím, ale především příčné nerovnosti a hrany dilatací a pod. jsou hodně znát. Kontroloval jsem ten kó, mám tam opravdu Q4BA !!! Asi nějaká závodní verze :-) -
cja 16.11.09 13:27
Já mám kod QXBA
Dime tys najel v Mondu 170t ?
Kastle se mi zdá u nového auta daleko tužší, a musí být tuží už z principu, že je nová. Staré auto ač podvozek tvrdý, tak kastle se kroutila, parkování v kopcích - ne že bych auto nezavřel, ale bylo vidět jak víko kufru jde troch jinudy. U nového Mondea toto neznám... že by lehčí motor Dime ? Jinak auto díky předchozímu tvrdému podvozku je teď jak C5 a teď na zimních 17 jak C5 s Hydro.
Je to pořád velmi subjektivní věc (vnímání tvrdosti podvozku) -
superkutil 16.11.09 12:10
« Re: Drnčení závěsu pásu
ke: Když jsem se byl podívat u Subaru, tak říkali, že běžná karosérie je bodově svařená a že časem některé svary prasknou. Subaru nemá bodové svary, ale v celé délce spoje. A je pravda, že Forester tak nevrzal jako Mondeo. Mám pocit, že i Oktávka II je na to líp. Když stojím se zkříženými nápravami, tak nezavřu kufr u kombi a dveře kufru se opírají o karosérii. V tom sloupku to vypadá na nějakou blbost nastavování pásů, asi je tam něco volné. Posunutí do jiné polohy nepomůže. Po delší jízdě je to na zbláznění. Ani nahlas puštěné rádio nepomáhá (jak radí servis Ford). :-) -
DIM 16.11.09 11:36
« Re: Mitsubishi 2,2 ?
No, a jám mám " oficiální kód" Q4BA :-) Stejně to bude všechno Čína !!! :-)
A s tou tuhostí mně připadá, že je teď nové auto tužší a tvrdší....na úkor komfortu. A pokud jsme cvičně pustil nové Mondeo do " pískající " zatáčky, tak se stejně auto začíná vlnit, skoro bych řekl že více než to staré. Že by ta vyšší hmotnost ? A asi i těžiště bude výše. No jo, to je určitě tím, že nemám ten hliníkový motor. -
"-- skrytý --" 16.11.09 11:01
« Re: Drnčení závěsu pásu
Motory: krome celolitiny 1,8 jsou vsechny nafty v soucasnych OA Ford licencne od PSA.
Drnceni:
resil jsou praskani/loupani ve strednim pravem sloupku v te dobe zcela noveho Mondea 2008, komplet jsem jej odstrojil, vypodlozil, drzak ruzne polohoval...... Bez vysledku. Vypozorovana zavislost na teplote. V soucasnosti sloupek nepraska, ten samy zvuk jde nekdy odnekud z kufru(kombi). Setkal jsem se s nazorem, ze tyhle pazvuky vyluzuje primo kastle, resp. bodove svary. Coz by potvrzovalo bezvyslednost jakekoliv snahy a napravu :no: :no: -
WinDiesel 16.11.09 10:50
« Re: Mitsubishi 2,2 ?
DIM, cja: Ford má továrnu na dieselové motory v Dagenhamu, UK. Tam si vyrábí sám všechny kooperační motory (1,4, 1,6, 2,0 i 2,2 TDCi). Tedy těmi 2,2 si nejsem úplně jistý... Ale předpokládám to.
Za normálních okolností by to ani továrny PSA nemohly zvládnout - vyrábět i pro Ford by nestíhaly. Ale jistě tam běží rozsáhlá kooperace v oblasti subdodávek. -
superkutil 16.11.09 10:23
« Drnčení závěsu pásu
Ahoj chlapy, potřeboval bych radu. Občas drnčí horní závěs bezpečnostního pásu a to dost nahlas a přímo u ucha. V čem může být problém? Neznáte někdo, jak to odstranit. Říkal jsem to v servisu, ale nic s tím neudělali. Navíc jsem o víkendu jezdil po nezpevněných cestách auto teď vrže celé. Asi ta tuhost karosérie není žádný zázrak.