FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
cja 19.11.09 15:59
« Re: Drnčení závěsu pásu
Já nevím jak vy, ale já sice taky velký auto taky nepotřebuji, stačil by třeba Focus, ale opět mě o velkém autě utvrzuje bezpečnost, jednoznačně, je to sice argument, který je na úrovni diskuze o vyšším výkonu, ale mám větší šanci přežít...(při kolizi s menším autem). -
superkutil 19.11.09 15:49
Viděl jsem S-MAX jen 5 míst a posuvnou desku vzadu, ale u Galaxy byly ta zadní 2 místa v 7mi místném provedení byla divná, nezajížděla do podlahy, ale zůstávala vystouplá a nedokážu si představit, že by se na tom dalo spát.
Mě S-MAX odradilo zrychlením, potřeboval jsem auto živější jak Mondeo MKII 1.8 85kW a S-MAX 1.8TDCI 92kW mi připadalo hodně líné. Je pravda, že i S-MAX 2.0TDCI mi nepřipadal nějak zázračně živý. Až teprve Mondeo 2.2TDCI bylo tak nějak rozumné. S tím S-MAX 1.8TDCI jsem předjížděl kamión a dost jsem se orosil. Nechtělo to jet a podřazení bylo na nic.
Jezdím celkem piánko, ale pro předjetí chci mít rezervu výkonu a to mi S-MAX nenabídl. Jinak samozřejmě pro ježdění v koloně by stačil i slabší motor. Ale chtěl jsem i kouli pro přívěs a to by chtělo S-MAX 2.2TDCI.
Jsem rád, že jsem S-MAX nekoupil, ale měl jsem se vykašlat i na Mondeo a počkat ještě rok na Forester diesel. Už velké auto nepotřebuju. -
"-- skrytý --" 19.11.09 14:54
kutil: Zrychleni neresim. Jezdim tak jak predtim a dynamika mi nechybi. Abych citil nejaky handicap pri predjizdeni, tak bych musel predjizdet na krev a to ja prosim nemusim.
V petimistnem provedeni bych si S-maxe nekoupil uz jen kvuli tomu, ze po sklopeni sedacek ma petimistna verze schod jako prase a neda se tam spat.
Sedm lidi vozim tak jednou do mesice na 60km. Je to fajn, kdyz muze abstinovat jen jeden se sedmi :-) Vzadu se nesedi uplne spatne (rozhodne lip nez v Grand Scenicu) protoze prostredni radu si muzes odsunout dopredu dle potreby a mas tam i misto na nohy. Samozrejme, ze na puldenni jizdu to neni, ale hodi se to.
4x4 bych rozhodne vyuzil min casto (jestli vubec)
-
superkutil 19.11.09 14:03
A máš stejné zrychlení když máš stejnou spotřebu? Na zadní sedačce se blbě sedí 2ma lidem. Jak často jezdíš ve více jak 4 lidech? A jak často vozíš 7 lidí? Pokud vím, tak výška kufru u S-MAX je o 6cm vyšší jak u Mondea. To není až tak mnoho.
Pokud jsem mluvil o místě, měl jsem na mysli prostor v úrovni pasu a v prostoru nohou. Jinak je S-MAX koráb. Připomíná mi středovým panelem HUMER. ;-)
To vystupování ti závidím, jinak mi Mondeo vyhovuje, trápí mě spíš ta absence 4x4 a to platí pro všechny Fordy. Pamatuju dobu, kdy byl Esscort, Sierra, Mondeo i Galaxy 4x4. A 4x4 by slušelo i třeba Fusionu. -
"-- skrytý --" 19.11.09 12:38
Hm..Ja odvezu sedm lidi, sedmset kilo, zima mi neni, spotrebu mam jak u minuleho mondea, do kufru dam neslozeny kocarek a na zadni sedadlo se vejdou tri detske sedacky vedle sebe.
A kraasne se z toho vystupuje :-)
Takze pro nekoho to cenu ma.
BTW: vepredu je o 14cm sirsi jak MKII, mereno od okna k oknu. Nesedel jsi v C-maxu?
-
superkutil 19.11.09 12:11
:-) No jako zda má cenu mít tak vysoký a těžký vůz, s vyšší spotřebou a menším zrychlením, horším vytápěním, když bys mohl mít nižší a lehčí který odveze stejné množství lidí i nákladu. Když jsem seděl v S-MAX, tak mi prostor kolem řidiče připadal menší jak v Mondeu MKII. Navíc ty dvojité přední sloupky s tunelovým efektem. :-| -
superkutil 19.11.09 10:52
DIM: No třeba Subaru Forester je lehčí jak Mondeo, přitom sedíš výš, auto projede všude, lépe odolá při nehodě atd. Myslím, že SUV 4x4 je lepší jak S-MAX, protože u něj ty rozměry a hmotnost jsou diskutabilní. třeba kamarád má Grand Scenic a zjistili jsme, že má stejně velký, široký i vysoký kufr jak Laguna z roku 2000.
cja: No jo, ale já mám problém vyjet i po mokré trávě. A tam by byly řetězy dost drsné. To GLK se mi moc líbilo, ale cena je nad moje možnosti. To ho spíš koupím za 3 roky jako ojetinu. -
cja 19.11.09 10:31
Pánové, to je skoro studie. SUV jsou na ústupu to je jasné - možná i proto sleva u MB(i když ta je dnes všude). Je to volba každého z nás. Nic víc.
Kutil: no jo, ale to máš holý auto, a u MB dáš za slušně vybavené auto fakt hodně, oni mají politiku příplatků zvládnutou velmi dobře,
Na Subaru mi vadily dvě věci - douhé čekání a úrovně výbav s divnou strukturou individualizace.
Na druhou stranu za Medvěda při prodeji dostaneš více než za Subaru. A navíc u MB servis zdarma na x let, což ti taky pomůže zohlednit ten rozdíl v pořizovací ceně,... ale bolí ty příplatky.
4x4 by se mi taky líbilo, ale jeho potřeba 3x do roka mě usměrnila - používám raději dobré zimní pneu a když to nejde, tak holt řetězy. Ale to záleží na každém pro co se rozhodne. Tečka. -
DIM 19.11.09 10:02
Já vím, že posed a výhled je z takových aut lepší, ale to je pro mě tak nějak vše. Nevidím žádný rozumný důvod, proč s sebou tahat zbytečné kilogramy železa a jiných materiálů potřebných pro vyšší karoserii, proč tím vším zatěžovat podvozek , proč vyhřívat a klimatizovat mnohem více vzduchu, proč mít vysoký aerodynamický odpor, proč se kolíbat na vyšší palubě více než blíže nad "hladinou", proč riskovat , že budu venku platit nějaké mýtné na dovolené a nebo mě někam vůbec nepustí, proč si mám brát žebřík když budu dávat kola na střechu při cestě na Vysočinu, protože relativně malý kufr už budu mít plný :-) Jediné , co může vyrovnat ta negativa je ten krásný pocit, jak při jízdě seru všechny ty zelené ekology......:-) -
superkutil 19.11.09 09:43
ke: asi nejsi sám. Nejen v Evropě se rozjíždí vlna zákazů vjezdu velkých 4x4 do měst nebo placení vysokého poplatku za vjezd. Mají s velkými, těžkými a neekologickými vozy problém a tak je chtějí vytlačit.
U GLK je hezké, že např proti GL nevypadá velký a je srovnácán s Ford Kuga, ale přitom je uvnitř mnohem prostornější a příjemnější. Na to jak je to zvenku ošklivé auto, tak je uvnitř super a ten automat je fakt jedna báseň. Ale ta 320CDI je už hodně moc. Klidně bych bral 220CDI 4x4 s ručním řazením, ale i tak je cena někde na 800tis bez DPH a s Foresterem jsem někde na 600tis. bez DPH. -
"-- skrytý --" 19.11.09 06:49
WD: na auta mestskych kovboju mam proste svuj nazor. Ale pokud resis kompromisy kvuli rose na trave pred chalupou..... Po 2- hodinovem litani na krosce v piskarne si na okruh vezmu vzteklou silnici na slickach, ty tohle resis cestovnim endurem. Tak at to jezdi, at to prejede parez, ale v zatackach se to moc nenaklani ;-) . Toho motoru je skoda. Howgh. -
WinDiesel 18.11.09 21:07
superkutil: typ? GLK... :-) verze 220 CDI zadohrab je docela za dobré peníze ale hlavně se dá koupit i s 4x4 a 7st automatem, taky za relativně dobré peníze. A ten jejich automat... Prostě dobrý, hodně dobrý.
A servis má být zdarma, tak jsem zvědav, jaká je v tom kulišárna... :-| -
WinDiesel 18.11.09 21:01
ke: ty tady s námi nejsi moc dlouho, viď??? Jinak bys věděl že nejsem takovej typ týpka :-) A kdyby jsi se zajímal o GLK, tak by jsi zjistil, že máš 2 možnosti - off road paket a sport paket. A můžu Tě ubezpečit že to nevypadá nijak agresivně a je to velmi, velmi decentní paket z fabriky, není to ani tuzing, a už vůbec si GLK nekupují Tebou popsané týpky.

V Galaxy je to stejne.
cja: ta pasivni bezpecnost byl pro me taky argument