WinDiesel 23.11.09 13:51
« Re: Když TDCi odešlo....
oleowr1: byl jsem na nejake konferenci, kde vystupoval zástupce společnosti opravující turba (web je turbo-tec.cz) a to jsem čuměl. Kam se hrabou vstřiky !!! >:D >:D >:D
Z té konference mám tato moudra a doporučil bych podmínky provozu turbo jednotek brát velmi vážně. -
cja 23.11.09 11:50
« Re: Když TDCi odešlo....
DIM: na záběh auta jsem se ptal - odpověď je že se již nová auta nezajíždějí z důvodu přesnosti výroby - hahaha
v návodě je napsáno, že prvních asi 300km? ve městě nebo 1500km na dálnici by se nemělo prudce brzdit a jezdit asi klidně, potom asi lze topit normálně. Já do 5000km jezdil jako normálně a netočil to do červeného, teď už využívám celý rozsah - i do omezovače už jsem ho pověsil, aby věděl že ho tam má, jinak pohodové jízdy -
DIM 23.11.09 11:03
« Re: Když TDCi odešlo....
Přidávám se k dotazu na záběh motoru ( turba ). Já jezdím od samého začátku tak nějak normálně, občas tomu schválně i přitočím krátkodobě až někam k maximu. Pro motor je to podle mě lepší když se i v záběhu podívá do vyšších otáček. Ale s turbem se dá těžko nějak domluvit, to je přece v největší permanenci právě v nízkých otáčkách, potom se odklání lopatky turba ( respektive ne turba ale naháněcí klapky v tělese přivaděče spalin ) a turbo nahoře už vlastně moc neturbuje.
V návodu o záběhu nic není...... -
WinDiesel 21.11.09 21:34
« Re: Když TDCi odešlo....
oleowr1: No, jestli Tě to uklidní,jednou mne nechalo Mondeo ve štychu v Německu (přervaný řemen k alternátoru), a protože jsem druhý den potřeboval být zpátky v ČR, nechal jsem se odtáhnout a stálo mne to 25 tisíc.
S tím záběhem to děláš dobře. Kvůli novému turbu bych vyměnil olej o dost dříve. -
oleowr1 21.11.09 19:44
« Re: Když TDCi odešlo....
DIM a cja...: auto už jezdí, motorem nešlo po výměně turba otočit, vypadalo to na zkrat ve startéru (šel ven a byl O.K.) až po vymontování žhaviček se zjistilo, že je olej ve válcích, hlavně v 1. válci. Po odčerpání oleje se už motorem dalo točit. Pokud vnikla do válců nejaká střepinka z turba, tak doufám, že se jí povedlo vyletět výfukem, komplet sání od turba k motoru bylo vytaženo a vyčištěno.
Celkem to vyšlo na mírně přes 30tis.Kč, turbo, všechny filtry, olej, žhaviče, těsnění, spotřebák... Prvních asi 150km po zahřátí auto dost kouřilo - hořel olej, který zůstal ve výfuku, v motoru se olej drží na rysce, voda neubývá... Mám najeto asi 250km, výfuk se zdá být už vysmažený :-) Motor táhne, žádný podezřelý zvuk, snad to bude dobré.
Jezdím mezi 2-2,5tis. ot/min. - takový malý záběh, po 1500km zajedu na dílnu na kontrolu stavu, dotažení apod. a asi nechám vyměnit ještě jednou olej s filtrem.
superkutil 21.11.09 00:39
« Re: Reklamace auta
WinDiesel: Taky jsem tomu nevěřil, ale auto jsem poprvé viděl až když byl vyřízený leasing a vrátit nešlo. Měl jsem podezření, že to ztloukli z nějakých zbylých dílů, protože LP dveře byly křivé a proto tam foukalo a zatékalo, ale pak jsem viděl mnoho aut se stejnými dveřmi. Možná vadná série lisování. Ale předchozí Escort na tom byl podobně, prostě co nezpůsobily konstrukční vady, to způsobila mizerná výroba. I když se auto vyrábělo již od roku 1993 a bylo modifikováno v roce 1996, tak ještě v roce 1999 byly na autě nedotažené konstrukční chyby. A stejné je to i u současného Mondea, které i když se vyrábělo v době koupě už 6 let, tak je tam několik věcí nedotažených, ale je to mnohem lepší než u předchozího. Jsem se současným autem celkem spokojen. Jen mi vadilo, že 40000km trvalo než servis pochopil, že je vadný EGR. Z toho je jasné, že Ford dává servisům nedostatek informací a testovacích nástrojů. Je mi jasné, že u jiných automobilek bude jednání podobné. Pokud auto budu měnit, tak jenom proto, že potřebuju 4x4.
Mám dost známých, kterým Mondeo MKII odešlo totálně kolem 200tis.km, mě se začalo poroučet kolem 150tis.km. (roční výdaje na servis byly větší jak polovina prodejní ceny).
Přitom ale mám třeba Fiestu z roku 2001 a na té neodchází nic. Jen leju benzín. Teď ale asi odchází posilovač řízení, tak to bude dost pecka, ale prý je to známá závada, Ford ho blbě udělal a odchází skoro každému. :no: Ale jinak plná spokojenost. :yes: -
WinDiesel 20.11.09 21:00
« Re: Reklamace auta
kutil: Prosím Tě, jak to, že jsi takové auto převzal??? A to bylo všechno v záruce??? Takové auto se dá vyrobit ??? nebo to byla nějaká pomsta ???? A nebo to někdo poslal na východ, páč západ by to nezkousnul? Což se dozajista dělo a ještě děje... :no: :no: :no: :no: :no: -
štíreček1 20.11.09 20:23
« Re: Drnčení závěsu pásu
No koukám, že to poslední mondeo taky nic moc, nebyl to repas? :-O Ta 1,8D byla nesmrtelná, tedy co se motoru týká, ale podvozek dost trpěl na tak těžký motor. Vrzalo všude všechno, jednou v dílně se mě ptali, z kolika aut je to poskládané, ale z venku nádhera, nový lak a suprová cena tehdá a pak to začalo, brzdy, čepy, ramena, výfuk několikrát svařovaný, brzdy a každé kolo se sjíždělo jinak.Když jsem uvažoval po sedmi letech o prodeji tak si řekl o nové kotouče a desky, baterku, silentbloky v předním ramenu, oprava altíku - nedobíjel, nějaké čepy, znova svařený výfuk a pár dnů před odjezdem do bazaru spojka, takže ani se nedivím, že jezdí dodnes. Stál tam skoro tři měsíce a jak jsem slevil na druhý den byly prachy doma. S focusem za čtyři roky pouze čepy řízení a brzdové desky, jinak normál servis plus gumy.
Taky mě trochu zarazilo v tvém autě výměna naklápěcího motorku ve světle, ten je asi špatný všude, ve focusovi mi ho měnili taky, ten byl špatný už při koupi, takže mi ho vyměnili v autorenově zdarma a teď mi nešlo naklápění PP světla v maxovi. U forda problém s načtením dat třikrát!!! poté zjistili, že na nový model nemají aktualizaci tak pak se to povedlo, nicméně šlo jen o to, že to auto tam fakt bylo, protože pc tuto závadu nezjistí, údajně to musí být aby se nebraly díly třeba na auta jiné po záruce. Jenže motorek sám o sobě se koupit nedá zvlášť, tak jsem dostal celé nové světlo!!! To mě fakt dostalo, za chvíli snad budou auta z jednoho celku???

DIM: v nizkych otackach motoru, takze pri nizkem tlaku vyf. plynu se turbodmychadlo teprve otackove sbira, tzn. na strane saci toho moc nenatlaci, tam bych moc namahy nehledal.