FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
DIM 03.12.09 09:53
« Re: Autonavigace
Ten display uprostřed v Mondeu mám obrovský.....a bez navigace v podstatě nevyužitý. Musím říct, že ty odkazy na různé přístroje se mi moc líbí !! Vážně bych o tom uvažoval , i když se mi současné Spnny designem líbí. Ještě je otázka, jak ty univerzály asi hrajou ?? -
cja 03.12.09 09:31
Jo to mě ani nedošlo, že to tam je. A tohle je možná největší plus vestavěné navigace - na složité křižovatce, nemusím koukat na středový panel, ale jen mrknu na šipku a řešení křižovatky na Conversu - ono lze to jednoduché modré uspořádání bez okolních bodů dát i na hlavní obrazovku. Moná nejidealnější řešení by bylo promítat to na čelní sklo - Head Up - BMW to mám myslím použito na údaje rychloměru/otáčkoměru?? -
superkutil 03.12.09 00:14
Kdysi jsem měl půjčené BMW a tam se mi líbila navigace přímo mezi rychloměrem a otáčkoměrem. Sice jenom říkala zda doleva nebo doprava a ukazovala jen šipky, ale i to stačilo. Na křižovatce vždy dala pruhy jasně najevo, kam jet. To si myslím bude budoucnost, sdružený přístroj před volantem. Jinde je to problém. Kamarád má Scenica a tam nenní kaplička před volantem, ale uprostřed palubky a není to dobré. Výhodou je, že je tam dost místa, aby tam bylo vše v jednom panelu společně i s displayem rádia. Navigaci používám kvůli dopravní informacím přes TMC-RDS a kvůli radarům. -
štíreček1 02.12.09 19:40
Kutil: to rádio s tím výklopným displejem vypadá fakt dobře. Někdy se něco objeví na aukru nebo sbazaru [odkaz] akorát by v tom mohla být ještě televize a bylo by to super. Jinak zabudované navigace budou asi nutností, pokud to bude policie pokutovat, tak kde jinak si ji dát? Před rádio? Je to nepochopitelné, protože kvůli bezpečnosti je lepší ji mít v zorném poli...kolik už bylo nehod jen proto, že někdo ladil rádio a nedíval se před sebe?! Pkud bych kupoval navigaci já osobně, tak už jen zabudovanou, ale kvůli dvd, protože navigaci já nevyužiju, max tak tři čtyři x do roka a na to mi stačí mapa. -
impaler 02.12.09 16:14
kutil: problém je v tom, že televizi nehledám, DVD spíš taky ne - děti mají takové to levné s páskama na zavěšení na opěrky, vyhovuje maximálně. Jistě, taky z toho vedou dráty, a ne málo, ale zase na to dobře vidí a dá se to vzít i do hotelové postele, kde není DVD přehrávač samozřejmostí. Couvací kamera - no špatné to asi není, ale když to neznám, spíš nechybí a jsem dost držgrešla, protože jinak si elektrohračiček kupuju hodně a rád. :-) Ta pozice nízko mě taky napadla jako otrava. Mně se na tom líbí přese všechno ta vestavěnost, protože na plánování doma by mi zbyl TT na mobilu, jak ho používám dnes, bezdrátovost, perpetuální nabitost :), velikost (na velikosti záleží, po přechodu z PDA na Nokii nevidím na ty všechny údaje, co tam jsou tak prakticky na první straně - jako kdy dojedu, za kolik km a kolik rychle :-) ), ale žiju s tím celkem spokojeně, hlavní údaj o tvaru křižovatky a za jak daleko vidím).
No a hlavně, našel jsem ho mnohem levněji tady [odkaz] na ebayi, je to podle všeho z DE a ne z Hong-Kongu (lze toho po světě najít hodně, i jiné modely s horším rozlišením atp.), čili otázka cla a DPH by měla být bezpředmětná. -
DIM 02.12.09 15:02
Musím říct, že mě ten přístroj zaujal !! Nemají nikde žádnou kamennou prodejnu ?? Vytáhl bych rádio z Focuse , dal tam rádio z Mondea a tam bych vrazil to multikino . A čekal bych, za jak dlouho se canbus rozhodne, že se mu ten erminál nelíbí a nechal by ho shořet....
Mimochodem, dnes jsem zažil to, že mi nenaběhlo po startu rádio, tvářilo se že jako funguje a načítá i spouštíCD ale nevydalo ani hlásku, nereagovalo na tlačítko Rádio . Tak jsem se stím smířil, a asi po třetím startu za 10 minut zase jakoby nic spustilo...... Toš včil mudrujtě ! -
superkutil 02.12.09 13:05
impaler: Tvoje výhoda je, že znáš TomTom. Používám TT verzi 5 v Nokii 9300 a naprostá spokojenost, vše funguje, POI fungují, vždy najde co je potřeba, všechny informace dostupné na hlavní obrazovce. A že je ve skutečnosti něco jinak, to je spíše problém aktualizací. Ale i to je o lidech, kdyby všichni TomTomáci zadávali změny do MapShare a aktualizovali pro IQ routes, tak budou aktualizace dřív a lepší. Mám teď možnost srovnávat s Garmin Nuvi 765T a to je proti TT bída. A to i proti tomu v mobilu. :-O
Když zvážíš, že to na co jsem posílal odkaz není jen navigace, ale i rádio, televize, přehrávač filmů, handsfree s telefonním seznamem, výkonný zesilovač 4x50W, vstup na couvací kameru, dálkové ovládání atd, tak ta cena je nižší než kolik by jsi dal za všechny ta zařízení dohromady. Silně o tom uvažuji, ale problém je v tom, že mám v Mondeu rádio hodně nízko. ;-\ Nová Mondea už ho mají výš. A výhoda je v tom, že je tam iGO které se dá dobře aktualizovat. A dá se koupit i levnější model [odkaz] -
impaler 02.12.09 11:00
štíreček1: sorry, ale ty řeči o navigacích bych bral tak před pěti lety. Už tehdy jsem si pořídil TomToma ve verzi 5, dnes používám 6, což je taky staré, a je to v pohodě. Přece používáš zdravý rozum, ne, a neměříš milimetry silnice. Problémy jsou naprosto marginální, většinou jdou na vrub map, které stejně většina výrobců softu nakupuje u Teleatlastu nebo Navtequ (myslím). Pro mě je navigace vynález významem rovný internetu, prostě revoluce. Naprosto nemám problém v žádném velkoměstě včetně Prahy, neztrácím čas přípravou trasy někde nad mapou (kterou samo taky vozím, sichr je sichr), prostě ty tvoje argumenty na sklonku roku 2009 nechápu. Znám pořádně TomToma a jiné ne, nemám teď už důvod. Ano, Navigon 3 nebo 4 kdysi dávno stál za prd, ale to už je dávno.
Ten Kutilův odkaz se mi líbí taky, kdyby to tak někdo měl vyzkoušeno...no ale asi bych do toho stejně nešel, za ty prachy do pět let starého auta... -
štíreček1 01.12.09 18:22
Vyzkoušel jsem několik půjčených navigací, protože jsem si chtěl nějakou pořídit, ale ve finále mě to alespoň utvrdilo v názoru, že si nekoupím žádnou, protože byly nepřesné a ukazovaly mi odbočky třeba na dálnici, kde žádné nebyly nebo špatně vypočítaly cestu. To byl ten hlavní problém a některé měly i problém najít ulici. jen jedna navigace mě vodila po Praze docela přesně, když jsem tam pracoval a bez ní bych byl asi v pr... ale pořád si říkám není nad autoatlas. I když v tom Polsku mi byl i ten naprd, tam člověk vůbec není kde je, jestli je ještě v obci nebo ne, ale s polákama šoférama jsem problém nezaznamenal, zdáli se mi klidnější a "schopnější" než češi a jeden polák když viděl jak bloudím po městě mě dokonce navedl tam, kam jsem potřeboval :-) Jednou jsem takhle u nás vodil jednoho rakušáka, nemohl najít hotel, měl prostě taky forda!!!:-) A taliáni jsou taky celkem obětaví a nápomocní a to se u nás nevidí. Občas si u nás připadám jak v Rusku, tam se nikdo ani neobtěžuje zastavit ani když leží na zemi mrtvola.