FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 05.12.09 12:02
« Re: Autonavigace
Štve mě, že to Ford Sony sice žere MP3, ale má jen AUX vstup a nemá ani USB ani čtečku SDHC karet. Ty MP3 CD už se dnes nepoužívají a mají malou kapacitu. Tak používám MP3 na SDHC kartě v navigaci s FM modulátorem, ale zvuk není nejlepší (problém naladit frskvenci, kde by nebyla žádná stanice). Teď mě napadlo, že bych mohl propojit navigaci a AUX a bylo by to lepší.
Taky jsem zjistil docela velký problém přenosných navigací a to je to, že neumí navigovat v tunelu. Zabudované umí sledovat rychlost vozu a někeré i změnu pohybu z natočení volantu. TomTom při ztrátě signálu pokračuje dál nezměněnou rychlostí a sleduje trasu. Garmin při ztrátě signálu vyhodí hlášku přes celou obrazovku a mapa je v háji. A tunelů stále přibývá. ;-\
DIM: S tím Eonem a Convers bych byl skeptický, standart CAN bus je ještě hodně nedokonalý. Dej vědět, jak jsi dopadl. -
DIM 04.12.09 13:16
....a nebo i když se porouchá, tak pořád vypadá , jako že jede !!! Geniální :-)
Mě to MP3 žere, má to i USB a bluethoot.....Do novějšího Focuse je to myslím stejné.
Nicméně je to zatím samozřejmě předčasné, ale čím dál tím víc fakt uvažuju o tom eononovi s canbusem..... Jen by mě zajímalo, jestli bude schopen taky generovat údaje na Ford Convers +.
-
DIM 04.12.09 10:20
To se ti to vytahuje na embéčka na Slovensku. Šetří naftu, protože ji kupují za tvrdou měnu. Přijeď si to rozdat s pořádným autem, které vypadá, že je v pohybu i když stojí !! To je totiž jedna z jeho nejužitečnějších vlastností ....
Mně pořád více vrtá hlavou ten Eonon. Kdyby se to tak dalo někde vidět....... Pak bych vám někomu mohl střelit rádio SONY . Kdo má zájem ?? -
WinDiesel 03.12.09 21:33
cja: Win byl na Slovensku a už má najeto 2850 km. V servise jsem nebyl, vše je tak jak má být.
Musím se přiznat, dnes jsem byl zlým hochem a vytrestal jsem několik služebních Oktávií Té dé íí.
Moc se stydím ale udělalo mi to tak nějak dobře. Tk mne nekamenuj... >:D :-) :*) -
superkutil 03.12.09 20:00
Směřuje to k univerzální jednotce s dotykovým displayem obsahující navigaci, palubní počítač, rádio, TV, handsfree, MP3 přehrávač, DivX přehrávač, monitor pro přední a zadní kameru, klimatizaci atd.
Je otázkou, kolik na tom ale budou chtít výrobci aut vytřískat a za jak moc luxusní to budou považovat. Klasickou ukázkou je stupidní chování Forda s displayem Convers, který dává jen do nejvyšších modelů a přitom rozdíl cen normálního a barevného displaye je při ceně auta zanedbatelný.

Jinak rádio se mi líbí tohle [odkaz]
ale nemá rds a to je dost takový nedostatek, zvlášť když cena je dost vysoká. V ceně není ani tv anténa. Výhoda by byla, že by to do auta pěkně zapadlo a bylo by to jako origoš. To ještě nevím, jestli by to fungovalo s ovládáním pod volantem...???