FORD MONDEO 2,2 TDCi .
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
superkutil 21.12.09 12:59
« Re: START
Tak start při -15°C s naftou od Shell při prvním natočení škubání a škytání a zdechnutí. Druhé natočení už lepší, škytání a škubání se opakovalo, ale motor vydržel. Ale Shell byla česká. O víkendu jsem tankoval OMW v Německu a nesrovnatelně lepší, motor tišší, lepší záběr.
Hele, oni v Německu nesmí solit? Jel jsem v neděli z Alp a v Rakousku silnice perfektní, ale v Německu jen plužené, ve městech ani to, neposypané. Na dálnici jsem jel hodinu za pluhem "čtyřicítkou". Po přejetí hranic dálnice posolené, perfektní stav proti Německu. -
-
WinDiesel 21.12.09 11:10
DIM: něčím podobným si asi prošel každý... Mercedes penalizoval Bosch částkou 200 mil € za zastavení linky - tehdy se jednalo o nějaké blbé těsněníčko... Tady ale není problém na straně Densa - u nás u firmy stojí jedna Toyotka Avensis, svého času vyráběla kulometné zvuky - jedná se o problém s individualitou vstřikovače která se výrazně mění v průběhu jeho životnosti - a toto je třeba důkladně načítat a podle toho "zpomalené", někdy ale také "zrychlené" vstřikovače ovládat. Pokud tu takový algorytmus chybí, musí nutně nastat problém - a ten se asi projeví klepáním a vývinem kouře... Vyřešt to půjde dvojím způsobem - změnou konstrukce vstřikovačů - PŘÍLIŠ DRAHÉ, změnou algorytmu ECU - NEMOŽNÉ, ECU na to není stavěna... Tak nevím, vypadá to na možnost č. 1.
Tato generace motorů byla upradována v 01-2009 a u motorů 2,0 a 2,2 bylo nasazeno piezo... Pevně věřím tomu, že ECU bude mít lepší algorytmus kalkulace opotřebení vstřikovačů. Podle prvních zpráv od známého z Toyoty jsou reklamace 0, takže se asi opravdu poučili. :yes: -
DIM 21.12.09 10:42
Mě trochu překvapuje, že FORD už si tím prošel před pěti lety, a TOYOTA vstupuje do stejné řeky až teď ??
Mimochodem, žhavení nejenom že rozsvítí kontrolku dole na obrazovce ale pokud to trvá déle - což teď bylo po ránu vždy - tak to dokonce napíše velkou hlášku ENGINE PREHEATING. Jo jo, kdybych se na tu televizi díval, nemusel jsem při startu škytat. Teď už si počkám a pak jedu . Škoda že už ty mrazy končí :-) -
WinDiesel 20.12.09 22:41
Máš pravdu, nakonec očůráme sami sebe... a po záruce se s Tebou nikdo bavit nebude... a může to být vcelku drahé... podobně jako když někdo ignoruje zvýšené opotřebení turba, spojky a dvouhmoťáku při načipování motoru na vyšší výkon a krouťák... Ano, přesně, my Češi přece očůráme vždycky všechno. Ale taky sem tam narazíme protože očůrat se prostě všechno nedá. -
"-- skrytý --" 20.12.09 21:30
No jo mi ocčůráváme sami sebe ,jak sme chytrý na to Japonci nemaj :yes: Co sem napsal tak to je prohlášení TAD Praha servis Denso bylo to v Autodieslu tak nevim kde je pravda?Uživateli to může být jedno hlavně,že to opraví v záruce.Tankovací návyky by to chtělo trošku pozměnit u CR to je pravda. -
WinDiesel 20.12.09 19:24
Omyl: chtělo to lepší systém načítání opotřebení vstřikovačů, vstřikovačům jako takovým nic není, pouze ECU není schopna je v dostatečných tolerancích regulovat. To je to co bylo podceněno, a samozřejmě jedna věc je kvalita nafty na výstupu z výrobní linky a další, úplně jiná věc je kvalita nafty různě možně v ČR a v dalších zemích střední a východní Evropy.
Řekněte Japoncům, na co všechno se mají připravit a ONI SE NA TO POCTIVĚ PŘIPRAVÍ. Bordel, který je v ČR, na to se tedy připravit nemůže nikdo a jen naivní nebo zcela neinformovaný člověk si může myslet, že nafta je v ČR pořádku a že výrobce motoru/vstřikování - je povinen se připravit na ty šílené excesy, které se tu dějí.
A ČOI - ta umí jen tajit a ZÁSADNĚ SLEDUJE jen pro stát důležité parametry, které ukazují na přípaqdné neplacení daní. -
"-- skrytý --" 20.12.09 16:26
Já si myslím ,že Denso udělalo někde chybičku a ty vstřiky nic nevydrží ano nejjednodušší je svést to na naftu či meřo.Toyota a Denso to,ale vědí a mění to. Vstřikovače se přidírají dostavují se pomalé a nepřesné reakce vstřikovače doprovází klepání ,kouřivost nestabilní volnoběh.Denso patří k nejdražímu CR toto se děje u motorů D4D nevím ,jak u 3,0D.Výrobce udajně podcenil kvalitu nafty v tomto regionu a pracuje na odolnějších materiálech .Tomu taky nerozumim diť platí stejný předpis snad všude v Evropě EN 590 na na naftu výmluva??? -
jurkoboss 20.12.09 15:11
« Re: Key free
Nazdar,
Key Free by malo fungovať aj na strane spolujazdca.
Ja zvyčajne vystúpim z auta, obídem ho, keď kontrolujem, či kolesá nie sú v kontakte s obrubníkom a potom zamykám tlačítkom na dverách pasažiera.
Ak ti to nefunguje, tak choď s tým na servis, nebudeš za ***. :-) -
WinDiesel 18.12.09 17:07
DIM: Pro jistotu !!! ale nejspíše i proto, že Toyota nerozlišuje v garanci vinu zákazníka a všechno řeší ve prospěch zákazníka (tedy když mu nemůže dokázat zanedbání a u vstřiků se to těžko dokazuje). Navíc se provádí v servisech Denso upgrade čerpadla na vyšší odolnost proti vlivu špatné nafty. Myslím že někdo do toho auta nalil pěknou sr..ku..... :-| Vyřiď jim prosím ať to už neděljí, příště by je to mohlo přijít zatraceně draho. Vstřikovač = 9500 v cenách Densa, 12000 v cenách Toyoty. Čerpadlo = 20000 v cenách Densa, cena Toyoty cca 35000, rail dodává jen Toyota tak si přimastí za takových 15000. Denso je jinak dost odolné ale existuje hranice, za kterou nevydrží žádná konstrukce systému common rail. -
cja 18.12.09 16:25
Win: i já děkuji za info v rodině už se to řeší - zatím to Toyota hraje na přidání aditiva, ale zvuk je divný - myslím, že to budou vstřiky.... a ejhle i takový vzor kvality Toyota má problémy, velmi zajímavé ...všichni si to musí projít a zkusit, jde jen o to, jak se z toho poučí a co na nás na spotřebitele zkusí příště -
WinDiesel 18.12.09 16:04
DIM: Landcruisery mají japonské DENSO, generace od 2004 do 2008 měla problémy se vstřikovači vinou nedobře udělaného systému načítání opotřebení vstřikovačů. Výsledkemm bylo klepání vstřikovačů a různé další problémky. V garanci byly všechny vstřikovače (u lidí co se ozvali) vyměněny zdarma a ECU byly přeprogramovány. :-) Teď už je po problémech ale ti co by se v záruce (100000 km, 36 měsíců) nedostavili, tak zapláčou.
Poté co jsou vstřikovače vyměněny tak motor 3,0 D4D (1KD-FTV) je prakticky nezničitelný... -
DIM 18.12.09 15:44
Zodpovědně prohlašuji, že jsem žhavení opravdu objevil !!!! Je opravdu na CONVERSU jako ikona, ne jako klasická kontrolka, a tam jsem to nehledal !! Teď se tam objevuje na pár sekund......
Ten LC je poměrně nový, tak dva roky si myslím, takže nic horentního najeto mít nemůže ( tipuju kolem 100 tis km.) Spíš je problém v tom, že tam široko daleko žádná renomovaná pumpa není, jen nějaké takové ty vesnické fialovozelené :-) -
cja 18.12.09 12:41
No v Brně ta zima taky není - musíš na hory a ne do nížiny, abys dostal aditivovanou naftu - já dnes ráno ani škyt, naskočil jak 4 měsíční mladík .
V rodině Land Cruisera máme - to mě zajímá. Tvrdí se , že motor 3,0 D bez nejmenších problémů 300t km ,a více též bez velkých investic. A pár LC okolo sebe mám i mimo rodinu a bez ztráty kytičky - jedině zase CZ rádobynafta.Akorát nechápu kdo by chtěl v tom farmáři najíždět takové sumy km, na to bych volil jiné přibližovadlo.
To žhavení neuhlídáš ... >:D já ho ještě fakt neviděl. -
DIM 18.12.09 12:25
Tak to žhavení si musím pohlídat ! Dávám taky jen Benzinu, OMV a někdy AGIP. Teď je tam OMV , a je z Brna od dálnice, takže Ostrawsky region tu nefiguruje.... :-)
Nechce se mi aditivovat, ale dnesky to bylo velmi rozpačité ten start, asi teď budu dávat jen Vervu.
Mimochodem známý odrovnal vstřik a čerpadlo na Toyotě Land Cruiseru 3,0 . Co tam je za motor a vstřiky, wine ? Myslel jsem, že takový terénní tank (něco jako gazík ) vydrží více ????!!!! :-)